Dome slatki dome

Ken Parker

KP LIB 30 | 96 str.

Prošlo je dugih 8 godina od kada mu je poginuo brat i Ken je na putu kući. Istovremeno kada i on, vraća se i njegov stari prijatelj Dick Elliot. On se promijenio, postao je čovjek s druge strane zakona, ali Ken mu ipak pomaže...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 97%

Priča 9

Scenarij 10

Crtež 10

Naslovnica 10

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 96%

P*9

S*9

C*9

N*9

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Dome, slatki dome
    KP LIB 30
  • Aveti prošlosti
    KP LMS 543

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Casa dolce casa
    KP CW 22
  • Casa dolce casa
    KP SR 30

ZANIMLJIVOSTI

  • priča u Italiji imala je premijeru u lipnju 1980., a kod nas prvi put izlazi 1983. u Lunov magnus stripu,
  • radnja se odvija u svibnju 1876. godine;
  • Na početku epizode autori nas odvode na mjesto gdje je serijal počeo. Jednostavno je nemoguće odoljeti i ne uzeti u ruke "Dugu pušku" i prisjetiti se tragičnih događaja, usporediti krajolik i farmu, tada i sada, osam godina poslije;
  • na farmi simpatičnog Puncha, koji je u međuvremenu umro, srećemo poznatu osobu, malu Jannie, koja je u međuvremenu odrasla i čeka dijete;
  • Jannie daje kompliment Kenu: ’A vi izgledate mlađe.’, aludirajući na bradu koju je imao u prvoj epizodi;
  • kenovi roditelji zajedno se pojavljuju još u epizodama Veliki spektakl i U vrijeme Pony Expresa, a mamu Lucy srećemo još i u snu u "Lovčevoj Lily";
  • u epizodi U vrijeme Pony Expresa pojavljuje se i tada mladi Dick Eliot;
  • čitajući Dnevnikovo izdanje teško ćete shvatiti kako je Dickov otac svećenik;
  • Ken dobiva telegram s prekomandom u Fort Lincoln u Sjevernoj Dakoti, što će ga odvesti u nove tragične događaje i konačno napuštanje vojske;
  • Zagorov scenarist Moreno Burattini napisao je članak (objavljen u magazinu Dime Press #17) u kojem analizira stripovski jezik i montažu na primjeru tri table ovog stripa – nažalost, nisam uspio doći do ovog članka, ali uporan sam ja, dočekat ću i to;
  • dva kopača zlata predstavljeni su od glave do pete kao Stanlio i Olio (stranice 33. i 34.);
  • kao i svaka epizoda u izdanju Libellusa/Fibre, i ova ima lijepi uvodni tekst u kojem je navedeno kako je ista svojevrsna posveta Berardijevim roditeljima, posebice majci.

Ranije sam bio mišljenja kako je šteta što je Berardi preklopio dvije linije radnje, dva povratka u rodni grad. Mislio sam da je time nepotrebno ostao nerazrađen odnos Kena s roditeljima. Čitajući epizodu ponovo, shvatio sam da nisam u pravu.

Sve je tu. Pogledi koji govore više od riječi, znakovita šutnja, sitna podbadanja u stilu ti mu reci, tebe će poslušati, omiljeno jelo, nepromijenjena soba...

Međutim, ova epizoda ima tri stvari po kojima je velika: a) povratak junaka doma i sve što ide s time; b) dvostruku radnju i c) vrhunsku režiju i montažu, inovativnu u svoje vrijeme.

Pa, idemo redom.

Ad a) Povratak junaka doma
Povratak u roditeljski dom nakon dosta godina, veliki je i neizvjestan događaj. Ljudi se mijenjaju, očekivanja jesu ili nisu ispunjena, imamo li što reći jedni drugima, ili će nas zid šutnje razdvojiti... Naš prijatelj i njegovi roditelji dijele tragediju pogibije mlađeg brata, odnosno sina. Kako je to utjecalo na njihov odnos, krivi li netko nekoga, ima li prešućenih rečenica, straha od susreta... Je li to možda razlog tako dugog Kenovog odsustva, a ne burni događaji i posao u vojsci?

Ken krivi sebe za bratovu smrt: ’Da sam ga pustio na miru, sada bi bio s nama.’ Razumljivo. Ali nije se trebao plašiti susreta s roditeljima. U razgovoru mu otac kaže: Nisi ti kriv, shvati. Ako si zbog toga tako dugo izbivao od kuće, pogriješio si. Umjesto jednog, kao da smo bili izgubili oba sina...

Lijepo je imati se gdje vratiti. I lijepo je da jedan strip junak ima tako ljudski i ’običan’ odnos s roditeljima. A način na koji je susret prikazan stripovskim jezikom je maestralan, dirljiv, prekrasan.

Zagrljaj nakon 8 godina

A naslovnica? Ona je posebna priča. Junak za stolom s ocem, majka donosi jelo. Tako lijepo i neobično. Neobično za naslovnicu stripa, naravno. I u LMS izdanju je prekrasna, ali kada uzmete Libellusovu knjigu u ruke i okrenete poleđinu, vidjet ćete na ormariću uokvirenu sliku Kena i Billa, što ovom prizoru daje dozu drame, koja kao da lebdi u isparavanjima juhe.

Ad b) Dvostrukosti
Odabravši ovakvu, dvostruku radnju, Berardi i Millazo otvaraju sebi niz mogućnosti preklapanja, uspoređivanja, suprostavljanja... Kenov ljudski odnos s roditeljima nasuprot hladnih i napetih odnosa u porodici Elliot. Jednostavni, ostarjeli i blagi Jed u usporedbi sa strogim ocem i njegovim neispunjenim očekivanjima i razočarenjima. Dobri sin i sin razmetni konačno dobivaju ono što zaslužuju. A i crkvu smo malčice podboli. Pa kud baš da svećenik ne prigrli sina koji je zastranio. Moraliziranje i predbacivanje s visoka. A tako je malen korak do toplog zagrljaja. Jer ljubav i razumijevanje su tu, skriveni, na dohvat ruke. Na kraju otac shvaća svoje greške i obećaje da ih neće ponoviti u dobivenoj drugoj prilici. I majke su tu. Sada već naša stara znanica, Lucy, slična je gospođi Elliot. Obje su pune ljubavi za svoje sinove, ali imaju potpuno različite odnose s muževima. Dok su Parkeri svi zajedno za stolom, muškarci Elliot sami razgovaraju o ’ozbiljnim stvarima’, a majka prisluškuje iza zatvorenih vrata. Ipak, i tako zanemarena, u ovoj epizodi, zaslugom Berardija, dobiva jedan od najjačih dijaloga:
- Pusti ga! Zar ne shvaćaš da je došao ponovo otvoriti stare rane!?
- Ja shvaćam da mi je sin!
- I meni je, ali sad kada znam da je delikvent, radije bih da...
- Da...Što?
- Naučio sam ga razlici između dobra i zla, živjeti u pravednosti, poštovati bližnjega svoga i bojati se Boga... Što sam još trebao!?
- Možda mu je više trebao prijatelj nego učitelj! Koliko si se puta s njime igrao? Koliko si se puta s njim radovao? Koliko si puta sišao s propovjedaonice i šetao s njime!? KOLIKO!?

Ad c) Režija, kadriranje i montaža
Berardi i Millazo već u samim počecima rada na Kenu Parkeru počinju s laganim eksperimentiranjem, prevodeći u strip mnoge elemente filmskog jezika. Zanimljivo je da to uspijevaju unutar izdavačke kuće koja je do tada (a i poslije) imala stroga pravila o slaganju tabli i načinima iznošenja priče. Sjetimo se samo one scene preko dvije stranice već u 4. epizodi "Ubojstvo u Washingtonu") ili pjesme umjesto naracije ("Balada o Pat O’Shane"), pa sve do potpunog izostanka didaskalija. U ovom stripu oni idu još korak dalje. Ili bolje rečeno, mnoge metode do sada primjenjene pojedinačno, ovdje su spojene u jedno. Da puno ne pričamo, pogledajte malo pažljivije kako je ’izrežiran’ kenov posjet bratovom grobu (stranice 21 i 22) ili razgovor između Jeda i Lucy (stranice 76 i 77). To su table koje se mogu ubrojiti među najljepše u cijelom serijalu.

Dvostrukost radnje odražavaju se i na montaži. Ova stranica o tome najbolje govori, jer tu su dvije paralelne radnje prikazane na jednoj tabli, za razliku od npr. Kenovog lova (stranica 30) i Dickovog ribolova (stranica 31), koje su na susjednim stranicama. Zanimljivo je kako je ovdje jednostavnim elementima postignuta dramatika i brzina događanja. Ako se pažljivo promotri vidljivo je kako su dvije odvojene radnje postavljene u 2 stupca, ali uobičajeni redoslijed čitanja daje nam kratke i brze sekvence. Taj redoslijed čitanja još je naglašeniji naizmjeničnim postavljanjem sličica u okvir i bez okvira, što omogućava i drugačiji redoslijed gledanja (dva trokuta).

________

Gornjom analizom u tri točke obuhvaćeno je mnogo toga. A još nisam ni rječju spomenuo Kenovu igru s djetetom, niti majku tog djeteta, a netko je valjda i otac, a ima tu i nekih razbojnika, tu je i jedan Pinkertonov agent/lovac na glave ... I sve to na samo 96 stranica.

Može li biti bolje preporuke za čitanje?

Naprijed

KP LIB 29 Veličanstveni revolveraš

KP FB 33 Milady

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • kico

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Genijalno!......Konačno smo upoznali nekog Bonelli junaka koji ima tatu i mamu,a da su ovo dvoje živi :-)
    21.08.2007
    21:27:00 sati
    kico
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Fantastična priča, na mnogo razina najdirljivija a ujedno sa dovoljno akcije da ne uljuljka čitaoca u osjećaj lažne sigurnosti za našeg junaka.
    22.08.2007
    12:11:00 sati
    Emir Pasanovic
    uredi
  • Raspucin

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Sta reci... Perfektno. Ovaj strip je sigurno jedno od remek dela evropskog stripa.Da ne zaboravim da pohvalim recenzenta na odličnoj recenziji. Najviše mi se dopalo što je primetio i onaj detalj sa slikom braće na naslovnoj stranici i to povezao sa napetošću i isparenjima "juhe". Odlično! Odavno nije bilo boljeg stripa u recenzijama i bolje recenzije 
    23.08.2007
    14:26:00 sati
    Raspucin
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 97%

    9, 10, 10, 10

    Svakako epizoda koja možda najbolje predočava težak život ljudi nekada na američkom zapadu. Ken se nakon 8 godina vraća kući. Roditelji koji ga očekuju, stvari (kao smrt brata) koje uvijek iskrsnu u sjećanjima, ljudi koji se mijenjaju, sve je to teško pojmljivo današnjem (suvremenom?) čovjeku. Odeš, kupiš kartu i putuješ gdje želiš. Nekad toga nije bilo. Zato i jesu tako važne ove naizgled nebitne stvari integrirane u ovu epizodu, kao što je ova maneštra koja isparava na naslovnici. Ljudi ili obitelji koje se sastaju nakon puno godina. Simple things really. Gledano iz današnje perspektive, čini mi se da su to bila civiliziranija vremena nego danas, ljudi su više cijenili te sitne životne radosti... Crtež i naslovnica - maestralni.
    23.08.2007
    15:25:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • henry

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Remek delo, nema šta, i jedna od mojih omiljenijih epizoda. Prosto se divim Berardiju kako je, na ipak osetljivom terenu skoro u potpunosti uspeo da izbegne patetiku...
    23.08.2007
    23:05:00 sati
    henry
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 97%

    9, 10, 10, 10

    Prije ostavljanja komentara obično nabrzinu preletim strip tek toliko da se prisjetim radnje ali u ovom slučaju to nije potrebno. Radi se o epizodi za sva vremena, koja nakon samo jednog čitanja ostaje u sjećanju i nikad se ne zaboravlja. Povratak kući, emocije koje je vjerojatno doživio svako između nas(odnos otac-sin), dualizam između Kena i Dicka, maestralan crtež - sve to su aduti ovog remek djela. Ono što mi je najviše ostalo u pamćenju je scena kad Ken dolazi na grob svog brata. To bih mogao gledati satima i diviti se majstoru MIlazzu, toliko su emotivni ti kadrovi.  Posebno bi pohvalio i recenzenta na ovoj prekrasnoj recenziji, koja kratko i jasno ističe sve ono bitno u ovoj epizodi. Moram priznati kako odavno nisam pročitao inovativniju recenziju i slobodno mogu reći da je ken2 svima pokazao što znači biti pravi stripofil i istinski voljeti nekog junaka/serijal.
    01.09.2007
    09:55:00 sati
    Aco
    uredi
  • Barker

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    Jos jedan u nizu klasika. Ipak ne dam sve 10 mozda zato jer sam ocekivao detaljniji odnos unutar same porodice.
    03.09.2007
    01:17:00 sati
    Barker
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 84%

    9, 8, 9, 6

    Odlična epizoda, iako sam mišljenja da se moglo to čak i bolje izvesti, ali OK je. Onaj buran odnos između Dicka i njegovog oca, trebao je Berardi čak još više na tome poraditi. Zapravo taj me odnos podsjetio na onaj iz Oza između O`Reilya i njegovog oca. Jebote kako su to dobro napravili!  Ovdje mi se čini da nisu previše isključivo na tome poradili.
    06.09.2007
    14:37:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • Prodigy

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Nakon ove izvrsne recenzije(mrzim one predugacke),ostaje mi samo skromno izjavit svoje odusevljenje.Berardiju i Milazzu kapa do poda za vjeke vjekova!Meni jedna od najdrazih epizoda,najdrazeg strip serijala ikada.
    07.09.2007
    23:33:00 sati
    Prodigy
    uredi
  • GeneziS

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Pročitao sam sve parkere i ni jednom ne bih dao ukupnu ocenu ispod 80%. Ken je jedini junak koji je kroz čitav serijal zadržao visok kvalitet scenarija i crteža. Iako ga ne smatram za klasičnog bonelijevca, ipak spada među njih, ali u odnosu na sve ostale junake i serijale jedini nema loših priča.
    24.04.2008
    08:49:00 sati
    GeneziS
    uredi
  • NESVRSTANI

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jedna od najdražih Kenovih epizoda.
    27.04.2008
    00:44:00 sati
    NESVRSTANI
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 94%

    10, 9, 9, 10

    Lijepa priča o povratku kući, toliko je nabijena emocijama da se to takoreći i osjeti prilikom čitanja…puno lijepih detalja: nezaboravan izraz lica Kenovih roditelja kad su ga ugledali nakon toliko godina, prisjećanje na dobra stara vremena, prepričavanje anegdota iz prošlosti sa starim prijateljem; Ken saznaje da se neke stvari jednostavno ne mogu promijeniti, da vrijeme nema nikakvog utjecaja na njih. Kenovi roditelji su baš super, Berardi je ipak njima morao dati više prostora u ovom broju, a ne samo nekoliko stranica. Završetak je odličan. Milazzov crtež je vrlo dobar, naslovnica za čistu desetku.
    09.05.2008
    18:25:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Andrey

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    REMEK-DJELO.Ovaj strip je drugi KP koji sam kupio/pročitao(nakon Donovanovih Dječaka).Zaista sam se ugodno iznenadio kvalitetom ove epizode.Za početak ,Dick nije oklijevao pucat na nevinu osobu(onu plavu prostitutku),no natoč tomu Ken mu pomaže.Bijeg Dicka od razbojnika,bijeg Dicka od Pinkertovog agenta,uzeo je šerifove oznake i uz pomoč dvaju kopača zlata(Stanilo i Olio)zaustavio agenta.A kak je tek izvrsno prikazan blijedi agent,jednostavno,nerealistično,zastrašujuće.Strip bez klišeja i sterotipnih likova.Izvrsno okarakterizirani likovi,odnosi između njih,dijalozi.Nepredvidljiv strip u kojem zaista može svako poginuti(općenitu u kenu kao serijalu).Zanimljiv je lik Dicak Elliota,zaista mora sam čitatelj presuditi dali je pozitivan ili negativan lik(ja se odlučujem za negativni).Izvrsna režija,montaža,kadiranje,nema patetike,puno nezaboravnih scena;Ken i Dick shvaćuju čime se Lena bavi,susret Kena sa roditeljima,Dickova likvidacija...Izvrsna,zanimljiva i neubićajena recenzija,sve je u njoj rečeno o "jačini" ove priče bez ijednog spoilera.Milazzo je savršen crtač za ovu priču,ima važnu funkciju u njoj.Naslovnica u potpunosti neubičajna,izvrnsna.Mnogo je toga sakupljeno u samo 96 stranica,zato ovaj strip smatram remek-djelom.
    11.01.2009
    14:07:00 sati
    Andrey
    uredi
  • Ukupna ocjena 96%

    10, 10, 9, 9

    Jednostavno genaijalno. Po količini kvalitetnih priča s Kenom se može nositi još jedino Magični vjetar.
    09.02.2009
    10:12:00 sati
    mars1
    uredi
  • Thingoll

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Toplo, dirljivo i poetski duboko.... kao uostalom i svaki pogled u beskraj ovog neponovljivog junaka
    22.04.2009
    09:41:00 sati
    Thingoll
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 86%

    9, 9, 8, 8

    Pošto je Ken Parker u pozitivnom smislu netipičan western strip, tako je i ova epizoda gdje nakon toplog susreta upoznajemo njegove roditelje i neke od njegovih prijatelja iz djetinjstva, koji su nažalost doživjeli tragičnu sudbinu. Milazzo je odlično pogodio atmosferu i mislim da nitko bolje od njega ne bi mogao nacrtati ovu epizodu.
    29.04.2009
    15:49:00 sati
    Panon
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Izuzetno. I strip i recenzija.
    01.05.2009
    09:56:00 sati
    farrar
    uredi
  • Milazzo

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Još jedna u nizu odličnih epizoda kena Parkera. Ovaj je strip bio prvo sto sam uzeo u ruke od Kena. Prvo sam primijetio odlicnu naslovnicu koja docarava onaj topao ugodjaj. Markosov predgovor je takodjer odlican. Milazzo klasicno dobar. Jednostavan, a fenomenalan. U prici prevladavaju razliciti osijecaji te prica pruza zivotnu pricu izmedju nekadasnjih prijatelja, roditelja... Ova je epizoda na mene ostavila odlican utisak. Na kraju, ona je i bila presudna da nastavim s Kenom Volim citati ovakve epizode Kena! Volim citati Kena! :)
    05.05.2009
    14:30:00 sati
    Milazzo
    uredi
  • teller

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jedan od mnogo dobrih Kena, bez Parkera ni Bonelli nebi bio to što je danas.Divna,topla,sjetna priča,tako napisana ko da se desila nekom od nas baš danas ili sutra, priča za sva vremena.
    06.05.2009
    13:39:00 sati
    teller
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 85%

    9, 8, 8, 10

    odlicna prica, volio bih da su Kenovi roditelji bili vise u centru paznje.Naslovnica mi j bas super
    08.06.2009
    16:58:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    04.08.2009
    14:32:00 sati
    Misko iz Darwooda
    uredi
  • cibalia

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jedna zbilja odlična priča. Berardi je stvarno nekad brutalan. Neke scene odizimaju dah. Ken na grobu mlađeg brata, ponovni susret s roditeljima, Kenova igra s malim dječakom. Ma, strip za pamćenje. Ne možete ni zamisliti koliko sam uživao čitati ovaj strip. Pravo remek-djelo. Milazzo perfektan, njegove emocije su strašne. Naslovnica je odlična, fina, topla. Bravo za recenziju, kratka i jasna.
    19.08.2009
    05:57:00 sati
    cibalia
    uredi
  • Combatrock

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Imao sam nekada LMS ... Aveti proslosti... sad imam Dome slatki dome... Oba su odlicna. Svaki na svoj nacin. A sad imam ponovo... Avete proslosti, tip je potpuno lud, cuvao je stripove u kutiji u podrumu. Gomila krseva, zvrljotine po stripovima, uvezani kanapom, Zimska zmija samo naslovnica... Katastofa. I 9 perfektno ocuvanih Ken Parkera. Medju njima i Aveti proslosti. I znate sta mi kaze tip uzmi to sranje to nikad nisam ni otvorio, a ja mu dam nekoliko Blek Stena od Ludensa... Ko razume shvatice.

    01.02.2010
    20:01:00 sati
    Combatrock
    uredi
  • vope

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Samo da pridodam četiri desetke. Toliko!

    02.02.2010
    15:14:00 sati
    vope
    uredi
  • dcopic

    Ukupna ocjena 96%

    9, 10, 10, 9

    Povratak Kena kući, puno emocija, savršen scenarij. Priča toliko netipična za Bonelli strip i Western uopće. Neke scene toliko su upečatljive da ću ih zauvijek pamtiti. Jedan od najkvalitetnijih Kenova...

    13.02.2010
    08:38:00 sati
    dcopic
    uredi
  • Ukupna ocjena 94%

    10, 9, 9, 10

    Skoro sam pročitao ovo. Izvanredna priča! Baš me oduševila. Posebno što volim ovakve teme :)

    13.02.2010
    12:39:00 sati
    goksi
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 95%

    9, 10, 10, 8

    Sta da se kaze?  Jos jedna famozna epizoda u ovom vrhunskom serialu, koji izgleda veoma rijetko izbacuje lose price.  Emotivna prica, pogotovo druga polovica; one dvije price kad se Ken vraca kuci, i onda kad vidimo njegovog prijatelja Dicka, znamo da su te dvije osobe uzele suprotne smijerove svojih zivota, i da ce zbog svojih losih izbora Dick da nastrada.  Takav ti je zivot svugdje, u danasnjem modernom svijetu, pa i u Milazzovom i Berardijevom westernu.  Crtez je savrsn, kao i vecina Kenovih epizoda, a naslovnica mi je emotivna, iako bas ne hvata temu price kao i ostale Kenove naslovnice.  Sve u svemu, vrlo dobro.

    05.06.2011
    10:15:00 sati
    acestroke
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Bravo maestro! Ne nam je li bolji scenarij ili crtež, a još kad su zajedno u kombinaciji...maestralno!

    09.06.2011
    08:20:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Ukupna ocjena 91%

    10, 8, 9, 10

    Junak koji ima živu majku i oca. Ovo je stvarno originalno za strip junaka. Druga paralelna priča sa Kenovim prijateljem malo kvari ukupan dojam ali priča je unatoč tome vrlo dobra.

    23.05.2012
    12:09:00 sati
    tekumze
    uredi
  • Ukupna ocjena 87%

    8, 9, 9, 9

    01.03.2013
    13:43:00 sati
    coszinus
    uredi
  • Guzonjin sin

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    29.03.2014
    05:00:00 sati
    Guzonjin sin
    uredi
  • Ukupna ocjena 88%

    9, 10, 8, 7

    Ken uvijek iznova fascinira kako pričom tako i crtežom, topla, slojevita epizoda kojoj jednostavno vremenom ne otpada kvaliteta.

    20.09.2014
    16:02:00 sati
    Access Virus
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Moja omiljena epizoda od Kena defenitivno #1.

    25.09.2014
    12:58:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    odlično,čak štoviše,fenomenalno.po naslovnici sam mislio da će ovo biti pomalo dosadnjikava epizoda,o kako sam se prevario.

    22.11.2015
    08:59:00 sati
    igor 12
    uredi
  • Barney

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Fenomenalno, genijalno, dirljivo, fantastično, predivno...!!!

    Ma čista desetka bez previše kompliciranja!

    Također pohvale i čista desetka i za recenziju!

    24.03.2016
    17:46:00 sati
    Barney
    uredi
  • Gil-galad

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Sam vrh serijala, tik uz Adah.

     

    Najbolje epizode Kena su toliko sadržajne da je gotovo neuporediv s bilo kojim drugim serijalom, osim možda Princom Valiantom, što je najveći kompliment koji mi pada na pamet. Val takođe vremenom stari, ima kompleksan odnos sa ocem, jer je lutalica, kao Ken, a na samom početku sage izgubio je majku, a Ken brata; te su ih smrti, razumljivo, bitno oblikovale.

     

    Život izbija iz svake strane ove priče...

    31.08.2016
    22:53:00 sati
    Gil-galad
    uredi

Anketa

Što vam je najinteresantnije na stripovi.com?

Rezultati

Arhiva

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Čovjek vrijedan 2000 dolara
      Kod: TX LIB 36
      Ocjena: 64%
      Vrijeme: 18.10.2018. 23:36:00
      Autor: hrvoje23
      Broj komentara: 6
      Broj pogleda: 779
    • Žrtvovanje
      Kod: LUK PHPR 3
      Ocjena: 70%
      Vrijeme: 11.10.2018. 22:54:00
      Autor: Sarghan
      Broj komentara: 2
      Broj pogleda: 729
    • U službi kaosa
      Kod: DD VEC 132
      Ocjena: 87%
      Vrijeme: 11.10.2018. 22:21:00
      Autor: Sarghan
      Broj komentara: 4
      Broj pogleda: 865
    • Patrola
      Kod: JDJP DRKW7
      Ocjena: 51%
      Vrijeme: 6.10.2018. 1:22:00
      Autor: igor 12
      Broj komentara: 2
      Broj pogleda: 1122
    • Nebeski džin
      Kod: GS PPHR 2
      Ocjena: 67%
      Vrijeme: 1.10.2018. 0:23:00
      Autor: WOLF-HUNTER
      Broj komentara: 3
      Broj pogleda: 1147

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • Spiderman - Blue
        Kod: SP TPB 6
        Ocjena: 81%
        Vrijeme: 10.8.2018. 2:31:00
        Autor: Paka01
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 3164
      • Traper Kerry
        Kod: TRPK PHPR 1
        Ocjena: 75%
        Vrijeme: 26.7.2018. 22:25:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 9
        Broj pogleda: 3159
      • Etrurski demon
        Kod: MN LIB 62
        Ocjena: 89%
        Vrijeme: 7.8.2018. 21:50:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 12
        Broj pogleda: 2948
      • Braća iz drugog vremena
        Kod: DD SD 24
        Ocjena: 40%
        Vrijeme: 30.7.2018. 1:24:00
        Autor: Sarghan
        Broj komentara: 7
        Broj pogleda: 2918
      • Suvišan
        Kod: KP LIB 19
        Ocjena: 87%
        Vrijeme: 19.8.2018. 15:48:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 11
        Broj pogleda: 2916

      Aukcije

      Forum