Gospodar mraka

Mister No

MM SD 1/2 | 160 str.

Kao vodiči Mister No i Esse-Esse dovode oca Vasqueza u nanovo izgrađenu misiju San Alejandro koja je pod vodstvom dvoje isusovačkih misionara oca Francesca Venture i oca Andreasa. Nakon prvobitnog oduševljenja posjetitelja sve se više redaju događaji koji izazivaju strah i tjeskobu kod naših junaka. Naime, na ruševinama nove misije postaje očito da su stanovnici poruke mira i ljubavi Isusa Krista zamijenili bezbožnim putevima Sotone!

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 68%

Priča 5

Scenarij 6

Crtež 9

Naslovnica 8

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 76%

P*7

S*6

C*8

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Sotonski znakovi
  MN SD 1
 • Gospodar mraka
  MN SD 2

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • Segni diabolici
  MN SR 203
 • Il signore delle tenebre
  MN SR 204

ZANIMLJIVOSTI

 • Slobodne Dalmacije odlučuje proširiti svoju paletu likova i tako čitalačka publika u RH i šire dobiva prvi broj Mister Noa
 • Na drugoj stranici SD nam je poklonila mali uvod u lik Mister Noa, da bi se nove generacije čitatelja što bolje približile liku + jedna ilustracija Mister Noa
 • Pogledajte film «Exorcist» iz 1979. ili pročitajte MM SA #47/48/49 «Palenque!»

Višegodišnja pauza koja je uslijedila nakon gašenja Dnevnika, LMS-a, a tako i epizoda Mister Noa konačno je prekinuta odlukom Slobodne Dalmacija da ponovno pokrene tu ediciju. Ne doduše u isti čas kao i Zagora, Texa, Dylana i ostale, ali bolje ikad nego nikad. SD nije odmah nastavila gdje je Dnevnik stao već je počela sa udarnom epizodom provokativnog sadržaja i naslova. Nakon toga je s malo skretanja objavljivala sve epizode po njihovom prirodnom dolaženju. Motivi koji su postojali da se započne novi strip nisu bili čisto altruističko dodvoravanje strip-publici već očito glad za što većim (a kako bi drugačije) profitom. Prema mojim saznanjima (koje mogu biti samo glasine, a možda su i točne) naklade su bile enormne i prevelike za evidentno premalo tržište pa su se zalihe remitende gomilale. Sve je, mislim, rezultiralo gašenjem svih strip serijala do trenutka kad je Ludens preuzeo prava (osim Lazarusa i Mister Noa). Znamo da je SD ukinula serijal sa brojem #22 «Zatrovana laguna», a opet nakon par godina tišine StripAgent opet izdaje mjesečno našeg Mister Noa. Ima li sretnijih od Mister Noovih obožavatelja?

Mister No: «Čuvajte se braćo! Esse-Esse je pravi vrag... Zavest će sve djevojke lažnim obećanjima. Ni jednoj neće dati mira.»

Prelaskom s Dnevnika na SD, dobili smo originalnu postavku serije, kvalitetnije pravoukoričeno izdanje, zasebni serijal i hrvatski prijevod. Osoba koju smo prije poznavali kao Kruger, odnosno Wolfgang Kruger, Mister Noov osobni prijatelj i drug u nevolji, sada se zove Esse-Esse, identično izgovoru kratice SS u talijanskom jeziku. Mignacco je u ovo vrijeme bio glavni scenarista, a njegovo vrijeme je počelo nakon Mister Noovih epizoda u Africi. Skoro sve epizode koje je objavila SD radio je Mignacco. Njegov uradak je neosporne kvalitete, no ima elemenata koji su se već dosta puta ponavljali ili smo ih vidjeli kod nekog drugog junaka. No bilo kako bilo, Mignacco se trudi!

Padre Andreas: «Kad poganske horde zaprijete Božjem gradu, i najkrotkiji i najumilniji uzmu mač i brane Krista.»


Duboko odan Kristu, svojem isusovačkom redu i zavjetu da održi Kraljevstvo Božje na zemlji, otac Vasquez kontrira tim pretpostavkama svojim instinktom i urođenom sumnjičavosti prema nezemaljskim pojavama. Malo neuobičajeno za svećenika, otac Vasquez je nogama čvrsto na zemlji i ne objašnjava svaku neobičnu pojavu Vražjim djelom nego analitički i razumno pristupa nelogičnostima. To se sve ne bi moglo reći za ostatak likova bogoštovatelja u koje spadaju i otac Francesco Ventura i otac Andreas te ogromni redovnik Gospa od sedam žalosti. Ovo troje duhovni su vođe seoske zajednice indiosa Guaranija koji su protivno savjetima svoga vrača Caingue pristali na suživot u misiji. Indiosi su neuki, a znamo da se neuki lako zavedu svakojakim obećanjima. No što reći o učenim redovnicima koji su cijelog života učeni po kodeksu crkve, podložni raznim dogmama i obgrljeni ljubavlju učitelja našega Isusa Krista? Je li demon ili vrag uistinu tako jak da može zavesti zdravog čovjeka koji može misliti svojom glavom i koji je cijelog života naučen da razdjeljuje zlo od dobroga, pravedno od nepravednoga? Moć kvari ljude, to je jedna činjenica koju treba objeručke prihvatiti i imati na umu kad pokušamo shvaćati te ljude.

Opsjednuti padre Andreas: «I cijela je zemlja s obožavanjem slijedila zvijer koja je izašla iz mora... I govorili su: Tko se uopće može usporediti sa zvijeri? I tko bi se uopće mogao boriti s njom?»


Tri su konteksta kojima se može objasniti pojava te situacije. Opsjednutost demonom koji mimo naše volje kontrolira voljom i ponašanjem opsjednutog. Osoba nije svijesna njegovog prisustva pa sve moći pripisujemo entitetu koje je opsjednulo tog čovjeka. Tu crkva primjenjuje egzorcizam, križevima i molitvom suprotstavlja se zlom entitetu. Drugo može biti neka fiksna opsjednutost iznenadnim otkrićem svojih vlastitih moći i pojavom ideje da je ta osoba ili sam Bog/vrag ili opsjednuta Bogom/Vragom, a zapravo je možda došlo do iznenadnih manifestiranja ESP moći uključivo telekinezu, mentalnu manipulaciju i efekta samozapaljivanja. Ili treće koje nema nikakve veze sa demonima vjerske naravi, nego je u pitanju neki uljez/parazit/izvanzemaljac koji kontrolira živčani sustav domaćina. Događaji iz ove epizode moguća su kombinacija svega toga. Mister No je već imao sličnih problema sa ESP moćima i vražjim poslanicima u epizodi #771/772 «Tajno oružje» od dvojca Sclavi/Di Vitto. No on ovdje ne uočava nikakvu sličnost sa spomenutim događajem. Spomenimo još jednu noviju epizodu MM #47/48/49 «Palenque!» gdje se mogu naći također urođene ESP moći koje su navodno bile povezane sa opsjednutostima demonom, a zapravo je izvanzemaljski parazit kontrolirao likove.

Moć satane by Bignotti

Prema uBC-u ovo je posljednja epizoda Mister Noa (možda i uopće) koju je Francesco (Franco) Bignotti crtao i objavljena je daleke 1992. godine. On je doduše umro 1991., a evo čovjek je crtao svašta, Zagora, Mister Noa za Bonelli, a surađivao je i s kućom Dardo na Kapetanu Mikiju i Bleku. Budući da su on i Diso otpočetka na Mister Nou, normalno je da postoje suprotiva mišljenja o tome tko je bolji. Crtež je ovdje stvarno prekrasan, od eksterijera pa do izgleda likova. Sken i tisak su stvarno prvoklasni pa je stvarno užitak listati ove epizode. Mističnost i sakralnost se u nekoj mjeri provlače kroz ovo djelce, ali nije me previše oduševilo. Sam naziv epizoda i naslovnice su dobro smišljeni sa namjerom da zaintrigiraju čitatelja.

Naprijed

MN MX 3b Sedmorica sa Santa Cruza

MN SD 2-5 Pokolj

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • Aco

  Ukupna ocjena 60%

  6, 6, 6, 6

  NIsam fan Mister NOa i ne skupljam ga,ali ovu se epizodu nije moglo izbjeći ni po koju cijenu.Naime,po antikvarnicama gdje su se(nekad prodavali stripovi je znalo biti i po 50-ak primjeraka 1.broja tako da sam je jednostavno morao pročitati.Strip mi nije ništa posebno,više volim klasične "klijent koji ne plaća/ekspedicije u srce džungle" epizode kad je pilot u pitanju.Previše su razvučena događanja u samostanu da bi na kraju sve prebrzo završilo.Malo mi je bilo glupo kad sam pročitao da se Kruger sad zove Esse-esse,mislim da taj naziv baš i nije najsretnije riješenje.Bignottija sam uvijek smatrao klasičnim zanatlijom i njegov crtež me uopće ne uzbuđuje.Naslovnice su tako-tako,može to Diso puno bolje iako mi za Mister NOa najviše paše Civitelli.
  21.09.2004
  23:11:00 sati
  Aco
  uredi
 • Logan

  Ukupna ocjena 71%

  7, 7, 7, 8

  Nije loše.
  22.09.2004
  15:55:00 sati
  Logan
  uredi
 • Ukupna ocjena 80%

  9, 6, 9, 8

  DeeCay je veoma vrijedan i dobar recenzist, sa već preko 50!!!! recenzija, i svojim najnovijim uradcima donosi set od 5 komada okrenutih paranormalnim pojavama. U ovoj konkretnoj, radi se o veoma intrigantnoj temi, manifestacijama Kneza Tame na Zemlji. Odmah da kažem, iako epizoda ne nudi ništa ekstra ni senzacionalno, dapače, jedna banalna priča ovakve tematike, meni se solidno sviđa, upravo zbog teme koja mi je zanimljiva. Iako se DeeCay pita o kontekstima pojave, te kombinaciji različitih rješenja, rekao bih da se u stripu radi o klasičnom POSJEDNUĆU. Ovakva pojava nije nepoznata u crkvenoj povijesti i ima mnogo dokumenata, a i literature o tome. Posebno su dobro poznata djelovanja demona u misijama, tako da je priča ima činjenične temelje i vjerojatno je inspirirana nekim opisom iz literature. Otac Vasquez je u stripu predstavnik Crkve i na neki način, vjerodostojan prikaz odnosa Crkve prema ovakvim pojavama. Kao što se i kaže, Crkva vrlo oprezno prilazi ovakvim fenomenima i ne zalijeće se. Tek nakon opsežnog istraživanja i ispitivanja raznih drugih mogućnosti, kao što su psihičko stanje opsjednutog npr, prihvaća se posjednuće i pristupa egzorcizmu (no, to su već teme za neke druge rasprave). Ovaj strip ne bih toliko vezao za spomenuti Tajno oružje, čak ni Palenque, već na klasičnu sotonističku tematiku, recimo specijalac Nik Rajder – Što se dogodilo sa Meri Rouz, ili Zagor – Morska strava, a vjerojatno ima i nekih DD o tome (trenutno mi ne pada nijedan naslov na pamet). Upotrijebljeni sotonistički obred (Gospodar mraka, str. 41) vrlo je jednostavan za odgonetnuti; magične riječi su samo obrnuta imena demona: atanas (ovdje je moguće tiskarska pogreška jer bi, sudeći prema ostalima, trebalo anatas) – oreficul – nahtaivel – nogad – laileb – rogafleb – htomeheb – noddaba itd = satana – lucifero – leviathan – dagon – belial – belfagor – behemoth – abaddon (poznati i kao abaton:)). Završetak stripa je slabiji, totalno je nejasan, očito da autor nije znao kako bi logičnije priveo stvar kraju, pa je (nakon uvijek upečatljivog citiranja Otkrivenja) pribjegao moćnoj (i pročiščujućoj) vatri. Bignotti mi nije nešto posebno, ali ovdje mi se puno sviđa, od dobrih pejzaža, životinja, pa i pojedinih likova, recimo gorostasni crkvenjak ili deformirani vratar. Sve u svemu, među boljim M.No - evima.
  26.09.2004
  15:46:00 sati
  stinky
  uredi
 • Ukupna ocjena 66%

  5, 5, 9, 9

  Ljubitelj sam okultnoga, pa me ova epizoda prilično zainteresirala. Ta prva epizoda nije bila nimalo loša, pa sam nastavio dalje kupovati Mister Noa. Crtež je dobre kvalitete, a i ima nekih dobrih scena u toj epizodi. Ali završetak je nekako možda loš. Zanimljivo je to za samozapaljenjem, ali ipak izgleda kao da više nije imao ideje, pa je stavio to samozapaljenje. No, to je epizoda kojoj se rado vraćam.
  07.11.2004
  15:23:00 sati
  hellblazer
  uredi
 • Ukupna ocjena 65%

  7, 5, 7, 8

  Kraj mi je malo nategnut...
  20.11.2004
  11:59:00 sati
  Verfalk2003
  uredi
 • Ukupna ocjena 97%

  10, 10, 9, 10

  Misteriozno i napeto.Inače volin ovakve priče.
  31.07.2005
  15:04:00 sati
  vice
  uredi
 • globinjo

  Ukupna ocjena 75%

  7, 6, 9, 9

  priča i nije za prste lizat',ali ipak palac gore zbog sd i ponovnog objavljivanja serijala...
  22.10.2005
  12:28:00 sati
  globinjo
  uredi
 • SnotMan

  Ukupna ocjena 60%

  7, 6, 5, 6

  Dobro pocet serijal.
  26.10.2005
  19:17:00 sati
  SnotMan
  uredi
 • Koresh

  Ukupna ocjena 91%

  10, 9, 9, 7

  Odlično štivo, i uvijek poseban crtež Bignottija
  12.11.2005
  18:41:00 sati
  Koresh
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 87%

  9, 7, 10, 9

  Volim ovakve price. Jako dobar Bignottijev crtež i odlicna prva naslovnica. Morali su malo bolji kraj smisliti jer ono samo izgaranje je najveca glupost koju sam ikad vidio. Inače ovo je prvi Mister No kojega san pročita.
  13.11.2005
  11:48:00 sati
  mpavin
  uredi
 • SejoSexon

  Ukupna ocjena 91%

  8, 9, 10, 10

  Jedna od najboljih priea koje je napisao Mignacco i oproštajni rad velikog Bignottija. Opet jedna neobiena tema za Mister Noa a SD nije mogla izabrati bolju epizodu za poeetak.
  15.02.2006
  09:56:00 sati
  SejoSexon
  uredi
 • I like girlz

  Ukupna ocjena 82%

  8, 8, 8, 10

  sasvim solidna priča, a dodatnu draž još pridonosi činjenica da je ovo zadnji rad franca bignottija, a prva MNo priča objavljena kod nas nakon LMS.
  22.02.2006
  00:10:00 sati
  I like girlz
  uredi
 • npetros2@htnet-dsl

  Ukupna ocjena 84%

  9, 8, 8, 9

  Stvarno dobro, ovo je pravi mister NO !!!
  09.04.2006
  21:32:00 sati
  npetros2@htnet-dsl
  uredi
 • Ukupna ocjena 75%

  6, 7, 9, 9

  nije lose za novi pocetak.
  04.07.2007
  18:33:00 sati
  bresh
  uredi
 • Poncho

  Ukupna ocjena 80%

  8, 8, 8, 8

  Moglo je bit i bolje, tribal oje napravit  3-4 nastavka.
  10.03.2008
  13:00:00 sati
  Poncho
  uredi
 • Inferno

  Ukupna ocjena 82%

  8, 7, 10, 7

  Sviđa mi se tematika. Napetost doprinosi ugođaju. Ali ono što bih posebno izdvojio jest Bignottijev odličan crtež. Za pet!!! Kraj nije baš najbolji, ali eto...
  11.03.2008
  20:55:00 sati
  Inferno
  uredi
 • Ukupna ocjena 93%

  9, 9, 10, 9

  dobar strip,nema što.binjotiu poklanjam 10 jer mu je ovo mister no.
  02.06.2008
  12:37:00 sati
  Misko iz Darwooda
  uredi
 • Ukupna ocjena 94%

  9, 9, 10, 10

  OK STRIP ZA PRVI MRNO SVAKA CAST BIGNOTIU
  04.09.2008
  09:14:00 sati
  ninny
  uredi
 • ken2

  Ukupna ocjena 61%

  5, 6, 7, 7

  prosječno,predvidljivo, ali može proćibignottija sam uvijek više volio u zagoru nego u martiju ili mister nou, ali ovdje je sasvim ok, bez oduševljenja, bez uzbuđenja, kako bi aco rekao, pravi zanatlija
  05.11.2008
  01:34:00 sati
  ken2
  uredi
 • supermike

  Ukupna ocjena 98%

  10, 10, 10, 8

  Odlična epizoda. Meni bignotti baš odgovara i ovakav tip priče mi je super. Volim te tajnovite horror priče i ovo mi je jedna od najboljih novijih priča u Mr.Nou!
  14.01.2009
  01:56:00 sati
  supermike
  uredi
 • cibalia

  Ukupna ocjena 69%

  6, 5, 10, 6

  Ma nije mi priča ništa posebno. Vau, Sotona ih obuzeo. Nažalost, uvodnu epizodu Slobodne je radio baš Mignjačo, taj rušitelj MN-a tako da je naravno loše. Bignotti je odličan. Diso mi nikad nije bio nešto posebno kao crtač naslovnica, tako da mi nije ni sad.
  12.02.2009
  21:48:00 sati
  cibalia
  uredi
 • Ukupna ocjena 73%

  9, 7, 6, 7

  .,svidio mi se mister no.,sad sam ga prvi put citao.,bolje od ocekivanja
  23.04.2009
  18:02:00 sati
  Neustrašivi Chico
  uredi
 • Ukupna ocjena 70%

  8, 6, 7, 7

  I meni se svidja tematika: izgubljena misija+ opsjednutost, super. Medjutim, kraj je totalno bezveze odradjen i zbrzan. Stvarno steta. Dodajmo jos tome i sitne propuste u scenariju (kad se otac Vasquez prisjeca Tomasovih rijeci "razumjet ces...budes li znao pogledati oko sebe ocima troprstog ljenivca" i na taj nacin otkirva misterij. Ne sjecam se da je Tomas to izgovorio u prvom dijelu...). Uglavnom sasvim prosjecna epizoda, koja je mogla biti puno bolja.

  20.07.2010
  15:55:00 sati
  Manetola
  uredi
 • velka031

  Ukupna ocjena 71%

  7, 7, 7, 8

  Bignotti vidno nazadovao u odnosu na početke, iako i dalje dobar, pokazao da mu pilot najbolje leži... Dobra priča...Vrlo dobar...

  13.08.2010
  22:21:00 sati
  velka031
  uredi
 • Ukupna ocjena 52%

  5, 2, 8, 7

  21.05.2012
  21:43:00 sati
  tekumze
  uredi
 • hrvoje23

  Ukupna ocjena 83%

  8, 8, 9, 8

  Soldna epizoda. Ocijene su možda malo više, čisto radi nostalgije. Bignotti je i ovo jako lijepo nacrtao.

  15.08.2013
  20:59:00 sati
  hrvoje23
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 85%

  8, 8, 9, 10

  Dobra epizoda, ali su je uništili s time da postoje znanstvena objašnjenja za sve.

  04.09.2013
  12:25:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • Oki

  Ukupna ocjena 65%

  7, 4, 8, 8

  Zanimljiva pričica sa "trash" završetkom...inače,u epizodi ima dosta crtačkih (Mister No koristi onu španjolsku sjekiru kao motku da preskoči zid tri puta veći od sjekire) i scenarističkih (Mister No u jednoj sceni dobije strijelu kroz rame,a par trenutaka kasnije ni ne krvari) propusta....
  27.09.2013
  00:17:00 sati
  Oki
  uredi
 • brancika

  Ukupna ocjena 86%

  8, 8, 10, 8

  Vrlo dobar strip sa odlicnim pocetkom i zavrsetkom. Jedino prva naslovnica nema smisla(zar se u stripu uopce spominje ovaj tip s kukuljicom?) ali ostatak je sasvim OK.

  25.05.2014
  19:53:00 sati
  brancika
  uredi
 • dog_soldier

  Ukupna ocjena 78%

  9, 7, 8, 6

  20.08.2014
  19:39:00 sati
  dog_soldier
  uredi
 • Stripmen

  Ukupna ocjena 81%

  7, 7, 10, 9

  Solidna epizoda.

  04.10.2014
  19:27:00 sati
  Stripmen
  uredi
 • Deki86

  Ukupna ocjena 63%

  4, 5, 9, 9

  Prvi Mister No kojeg sam ikad kupio! Nije mi među omiljenim epizodama, ali se sječam kako sam bio sretan kad sam vidio ovaj strip na kiosku.

  27.08.2015
  14:16:00 sati
  Deki86
  uredi
 • igor 12

  Ukupna ocjena 77%

  8, 6, 9, 8

  ideja fantastična ali realizacija u nekim momentima jako loša,tako da sve to izgleda kao drugorazredni horrac.zamjerke idu na ono spaljivanje ljudi očima i telekineza opsjednutog svećenika i dobrog vrača indiosa.ta dva detalja su mi urušila inače odličnu atmosferu u stripu.

  17.01.2016
  18:00:00 sati
  igor 12
  uredi
 • allessi

  Ukupna ocjena 86%

  9, 8, 9, 8

  Činjenica da je ovom epizodom onih davnih dana Slobodna Dalmacija ponovno odlučila pokrenuti serijal Mister Noa svakako podiže ocjenu.. U epizodi ima trenutaka napetosti i mistike koji su najbolji dio svega.. Uz par sitnih nelogičnosti, ova mi epizoda ostaje u dobrom sjećanju i rado ću joj se ponovno vratiti..

  Crtež je jako dobar, zadnji rad majstora Bignottija na ovom serijalu.. A od naslovnica mi je prva jako dobra, jako efektna, a druga mi je dosta slaba.. Ponajviše zbog čudnih lica indijanca i Mistera Noa..

  12.06.2016
  10:00:00 sati
  allessi
  uredi
 • mladjo

  Ukupna ocjena 55%

  5, 5, 6, 7

  Ovo je jedna od najmanje dobrih Moster Noovih epizoda iako ima odlične startne pozicije. Svi elementi za dobru priču su tu ali sve to nije ispričano kako teba i to je glavna boljka ove priče. A i sam kraj, odnosno način na koji glavni negativac završava je toliko banalan da stvarno ne znam što je bilo scenaristu da se odluči za tako nešto, Sva ona strka i boraba i onda takav kraj. Šteta.

  26.12.2016
  15:21:00 sati
  mladjo
  uredi
 • Ukupna ocjena 71%

  8, 6, 7, 8

  01.03.2018
  15:40:00 sati
  Eddie Monsoon
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 76%

  6, 6, 10, 10

  U svakom slučaju dobra epizoda s zanimljivom temom. Jedino što je prebrzo završila i to bez zasluge pozitivaca. Bar se mora priznati da je kraj neočekivan.

  Bignotti je meni uvijek vrlo dobar i odličan, bio to Zagor, Mister No, Kit Teller ili Martin Mystere. Velik je broj njegovih stripova, a sova kao potpis mi je uvijek rado viđena. Ovdje, na svome oproštaju, od mene dobija desetku. Zaslužio je!

  Prva naslovnica antologijska, iako je to, možda, samo subjektivan doživljaj. Ipak je ta naslovnica obilježila povratak Mister Noa na kioske, davnih devedesetih.

  25.04.2018
  20:50:00 sati
  Spock
  uredi
 • marcho

  Ukupna ocjena 63%

  5, 5, 8, 9

  Prosjek, ili čak možda malo ispod prosjeka. Zbrzana i nedorecena priča na premalo stranica.

  20.05.2018
  19:40:00 sati
  marcho
  uredi

Anketa

Što vam je najinteresantnije na stripovi.com?

Rezultati

Arhiva

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Zbogom Afriko
  Kod: MN LIB 84
  Ocjena: 88%
  Vrijeme: 22.6.2018. 1:54:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 1
  Broj pogleda: 215
 • Margerita
  Kod: DD LUGG 6d
  Ocjena: 90%
  Vrijeme: 22.6.2018. 1:32:00
  Autor: Sarghan
  Broj komentara: 1
  Broj pogleda: 121
 • Sablast u tami
  Kod: DD LEX 68
  Ocjena: 52%
  Vrijeme: 16.6.2018. 1:52:00
  Autor: Sarghan
  Broj komentara: 9
  Broj pogleda: 946
 • Tajna šume
  Kod: AA LIB13d
  Ocjena: 72%
  Vrijeme: 10.6.2018. 10:44:00
  Autor: Jerry Krause
  Broj komentara: 0
  Broj pogleda: 1278
 • Smrtonosni teret B-24
  Kod: MN LIB 25
  Ocjena: 86%
  Vrijeme: 2.6.2018. 23:22:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 9
  Broj pogleda: 1635

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Gospodar otoka
  Kod: ZG LU 270/271
  Ocjena: 70%
  Vrijeme: 6.4.2018. 23:02:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 15
  Broj pogleda: 2951
 • Dugo putovanje
  Kod: TX LU 105-106
  Ocjena: 51%
  Vrijeme: 23.4.2018. 0:05:00
  Autor: WOLF-HUNTER
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 2831
 • Utvara
  Kod: KT LMS 590-592
  Ocjena: 83%
  Vrijeme: 14.4.2018. 0:35:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 10
  Broj pogleda: 2607
 • Sjene u noći
  Kod: TX SA 13
  Ocjena: 68%
  Vrijeme: 24.3.2018. 22:42:00
  Autor: WOLF-HUNTER
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 2498
 • Fatalna ljubav
  Kod: AA LIB 13a
  Ocjena: 63%
  Vrijeme: 2.5.2018. 23:23:00
  Autor: Jerry Krause
  Broj komentara: 1
  Broj pogleda: 2330

Aukcije

Forum