Crni plamen

Zagor

ZG LUSP 21 | 132 str.

Plamen Wakan, koji simbolizuje snagu Manitua, polako se gasi zbog Wendiga, gospodara zla. Sedam junaka crvene kože, među kojima su i Zagor, Tonka i Heyoka, odabrani su za borbu protiv zla u ime Manitua.

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 80%

Priča 9

Scenarij 6

Crtež 10

Naslovnica 5

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 83%

P*8

S*7

C*9

N*7

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Crni plamen
    ZG LUSP 21
  • Crni plamen
    ZG VCSP 1

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • La Fiamma nera
    ZG SPEC 4

ZANIMLJIVOSTI

  • Wakan je riječ Sioux-Indijanaca i znači svet i tajanstven. Po vjerovanju Siouxa svaka stvar na Zemlji ima svoj Wakan, koji je nerođen i ne može da umre. Wakan Tanka je naziv za Boga.
  • Prvo specijalno izdanje koje je napisao Mauro Boselli. Originalno izdanje je izašlo u Italiji 1991. godine.
  • Izdanje Veselog Četvrtka ima tekstualni dodatak u zasebnoj knjižici “Sjevernoamerički Indijanci”.
  • Kiki Manitu se prvi put pojavljuje u epizodi “Divovi dobra i zla”.
  • Satko se po prvi put pojavljuje u istoimenoj epizodi.
  • Prvo pojavljivanje Wendiga, duha zla! Heyoka i Wendigo vraćaju se u Bosellijevoj priči “Hellingen je živ”.

Najstarija borba je sukob između dobra i zla. Bez obzira o kojoj vjeri se radi, uglavnom uvijek postoji Bog i neka vrsta đavola ili demona koji predstavlja samo zlo. U Indijanskoj mitologiji su to Manitu i Wendigo. Manitu je prikazan na različite načine, ponekad kao biće sa ljudskim tijelom i bizonovom glavom ili u obliku orla, ali najčešće se govori o tome da može da bira oblik koji uzima. Od epizode “Divovi dobra i zla”, Manitu u Zagorovom serijalu ima oblik dječaka. To nije baš ono što smo navikli u drugim stripovima, ali, mora se priznati da ipak ima smisla.

Kiki Manitu

Djeca simbolizuju neiskvarenost, nevinost, sreću i sve što je pozitivno, upravo stvari što predstavljaju dobru stranu. Kiki očigledno i želi da ubjedi ljudi da je on sve to, ali ne treba zaboraviti da je on ipak Bog i da kao takav može biti i okrutan. Prisjetimo se samo kako je u prvom susretu prijetio Zagoru ako ne ućuti da će narediti orlu da mu iskopa oči. U slučaju Hellingena bio je i previše popustljiv, ne treba zaboraviti da ga je on čak i kamenom gađao i da nije bio za to kažnjen. Ima ona stara izreka - “čudni su putevi gospodnji”.

Wendigo predstavlja sve suprotno od Manitua - ima strašan izgled, zao je, pakostan, zavidan i okrutan, cijeni ljudske slabosti i mane. Borba koju on vodi nikada nije fer, puna je prevara i podvala, od tih stvari se on i hrani. Iskorišćava slabe ljude, oni koji su skloni da podlegnu njegovim izazovima, ti mu daju snagu i preko njih sprovodi svoju volju. S obzirom da se u religijama govori o tome da će zli ljudi poslije smrti doći u pakao, to govori da se ipak radi o prevarantu, svoje sljedbenike na kraju on sam kažnjava, jer su oni jedini nad kojima ima moć. To je priroda zla, ne treba se nadati da onaj koji ga čini može uživati jednog dana s druge strane smrti.

Heyoka je jedan od tzv. “naopakih” Indijanaca. To su ljudi koji u svojim vizijama razgovaraju sa Gromom, bogom hrabrosti i da bi mogli koristiti njegove čarolije oni rade sve naopako, govore obrnuto od onoga što misle da kažu, jašu i hodaju natraške. Heyokin susret sa Chicom na početku epizode spada među najkomičnije scene u Zagorovom serijalu. Pravo je uživanje posmatrati njih dvojicu kako se (ne)sporazumijevaju. Naopaki Indijanci su stvarno postojali i bili su već tema i u drugim stripovima, kao na primjer u Manarinoj priči “Čovjek od papira”.

Malo iznenađenje je da se u ekipi `sedam veličanstvenih` nalazi i Satko, Cherokee Indijanac koji je ujedno i advokat. Za njega se ne može reći da je jedan od jačih tipova koji je zaslužio po tome mjesto u ovoj grupi, ipak mislim da se radi o jednoj drugoj stvari a to je da on i jeste jedan od najvažnijih crvenokožaca, mada tu fizička snaga ne igra najvažniju ulogu. Kao advokat on se bori za prava svoga naroda, a u jedinoj državi gdje Indijancima sila ne pomaže, može se reći da je način njegove borbe efikasniji od onih koji pokušavaju putem fizičke borbe da riješe probleme. Interesantno je i to da Satko ovdje po prvi put nosi originalnu odjeću svoga naroda, dok je do sada kao Indijanac imao tipičnu odjeću jednog crvenokošca iz Zagorovih stripova.

U ovoj priči ima jedan veliki propust, to je da imam osjećaj kako je ova epizoda zamišljena sa jedan strip sa većim brojem stranica. Već od dijela kada su sedmorica odvažnih došla u drugi svijet, mogu se primijetiti rupe u radnji. Sve izgleda previše zbrzano i pomalo haotično, kao da fale pojedine vinjete između onih koje su prikazane u stripu. Došao sam do zaključka da je Mauro Boselli ovdje napisao scenario za jednu dosta dužu epizodu i da je iz nekog razloga cijela priča morala da se sasiječe i suzbije na 128 stranica. Mislim da je ovo velika šteta, moglo se od ove priče napraviti jedna legendarna epizoda, ali za to je trebalo da ima najmanje duplo više stranica. Ferri je u stripu obavio odličan posao, ali naslovnica je totalno loša. Na prvi pogled bi se pomislilo da su ova čudovišta ljudi-mačići. Ova priča je nešto kao uvod u epizodu “Hellingen je živ”, u kojoj se opet pojavljuju Heyoka i Wendigo.

Heyoka kontraš

Naprijed

ZG LUSP 20 Grad iznad svijeta

ZG LUSP 27 Tajna Kristofora Kolumba

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • kingleoric

    Ukupna ocjena 92%

    10, 8, 10, 8

    Ovaj strip mi je prilično dobro sjeo, osobito zato jer u Zagoru najviše volim priče povezane s mitologijom Indijanaca. Na recenziju nemam ništa konkretno za dodati, osim da se potpuno slažem sa Kingom u tome da je ovo trebalo više raspisati. Ova priča po opsegu strana definitivno po meni zaslužuje format maxi-ja!

    01.03.2011
    01:33:00 sati
    kingleoric
    uredi
  • legaz

    Ukupna ocjena 93%

    9, 9, 10, 9

    Lepo je to Boseli iskoristio ponovno uvođenje lika Kiki manitua. Nije bilo preteranog proseravanja. Paletu novih likova vodio je kroz priču sa lakoćom. Ni jedan od njih nije suvišan niti marginalizovan. Nema onog preterivanja kojima je sklon Bure. Dijalog odmeren. Malo je ubacio na kraju i ljubavno raskenjavanje ali to je Boselijev krst koji on mora da nosi. -:)

    01.03.2011
    08:36:00 sati
    legaz
    uredi
  • Ukupna ocjena 93%

    10, 8, 10, 9

    Izvrstan specijalac! Puno dobrog humora i akcije bez nepotrebnog pretjerivanja :)

    01.03.2011
    09:51:00 sati
    shrastic
    uredi
  • Andrej

    Ukupna ocjena 85%

    8, 8, 9, 10

    Sasvim solidna prića sa dobrim crtežem.....

    Ono što me je privuklo na čitanje ovog specijala je odlična naslovnica..

    01.03.2011
    10:15:00 sati
    Andrej
    uredi
  • Ukupna ocjena 82%

    8, 7, 9, 10

    jedan od boljih specijala sa odlicnom naslovicom

    01.03.2011
    12:11:00 sati
    Kandrax
    uredi
  • poison

    Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    odlicna epizoda

    01.03.2011
    12:33:00 sati
    poison
    uredi
  • Poli

    Ukupna ocjena 29%

    3, 2, 3, 5

    Crni uzas bi bio puno adekvatniji naslov za ovu rugobu. Mislim da sam se doslovno 3 dana mucio (i na WC-ju) sa ovim "stripom". Crtez uzasan a da o prici ni ne gubim rijeci. Vec ovo je previse receno. Howgh!

    P.S. Na kraju sam ipak malo dignuo ocjene.

    01.03.2011
    12:46:00 sati
    Poli
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 76%

    10, 8, 7, 1

    Ovo mi je jedan od boljih specijalaca. Svi likovi su zanimljivi, radnja je pitka, pojavljuje se Wendigo... Može proći. Jedina zamjerka jest malo zbrzana radnja, ali ipak su to samo 132 stranice pa valjda nije moglo stati, trebalo je biti ubačeno u redovnu seriju.

    Ferri je u redu, čak je i dobro nacrtao čudovišta. Naslovnica je grozota po svim mjerilima. Od ideje, pa do izvedbe i kolora, apsolutno ništa na njoj ne valja.

    01.03.2011
    13:48:00 sati
    Opti
    uredi
  • Patrix

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Najbolji specijal.Crtež je kao i uvijek - ODLIČAN!!!Scenarij je razrađen i kraj je jako zanimljiv.Naslovnica je savršena za ovu priču.

    01.03.2011
    14:13:00 sati
    Patrix
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 75%

    9, 7, 7, 6

    Ovako bi trebali izgledati svi Zg specijali, a ne da imamo neke glupe pričice poput Mjesec kostura i  Anulkino prokletstvo, mada bi ovo daleko bolje izgledalo da je na 160 stranica.

    Naslovnica nikako nije na razini jedne ovakve priče.

    01.03.2011
    14:43:00 sati
    drogsy
    uredi
  • split85

    Ukupna ocjena 75%

    8, 7, 8, 6

    Jedan od boljih specijala.

    01.03.2011
    17:30:00 sati
    split85
    uredi
  • Bruce Springsteen

    Ukupna ocjena 87%

    8, 8, 10, 9

    Pored "Crna duša, Nulta godina Darkwooda i Zavera bogova"  jedan od najboljih Specijalaca!

    01.03.2011
    19:58:00 sati
    Bruce Springsteen
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 92%

    10, 9, 9, 8

    Slažem se sa Bruceom.

    Ova mi je epizoda super legla!

    02.03.2011
    22:15:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 79%

    8, 7, 9, 7

    Krenut ću s naslovnicom. Kako se zagor može ovako nonšalantno šetkati a za vratom su mu neki demoni? Zašto ne bježi ili se bori ili bilo što? Pa nije na modnoj pisti. Volim nadnaravnu spiku, da nije tako onda bi se okrenula klasičnom westernu poput Texa. Naopaki indijanac i Chico su antologijske scene. To mi se totalno urezalo u sjećanje. Ovu epizodu sam prvi put čitala u nekoj pirateriji, to mi je posudio asistent s faxa.

    05.03.2011
    11:08:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 80%

    7, 8, 10, 5

    Ova epizoda bi bila puno losija da je crta neko drugi osim Ferrija.  Ovako je ipak ok; naslovnica je ocajna, jedna od slabijih koju je covjek nacrto u specijalnom izdanju.  Sto se tice price i scenarija, malo je previse fantasticno, nekako previse sci-fi, i nikako da progutam onog lika Wendiga.  Taj lik je jednostavno pogresan za Zagorov serijal, ako mene pitate, i nije mi se ni svidio ni u onoj ocajnoj prici "Sjene nad Darkvudom".  Epizoda ima utisak Lord of the Rings: ima ih sedmoro, i moraju proci prepreke da bi stigli cilj, i jedan od tih prepreka je gigantski pauk.  U tom smislu je ovo prava fantastican pustolovina, i jedan od zabavnijih specijalaca u zadnje vrijeme.  

    06.03.2011
    14:31:00 sati
    acestroke
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Meni je ovo najbolji specijal koji sam pročitao. Ferri je odličan, Boselli isto tako. Wendigo mi je super i uz groficu Vargu najbolji lik koji je Boselli uveo u ovaj serijal. Naslovnica je također odlična. Za kraj meni je ovo najbolja Bosellijeva priča u ovom serijalu daleko ispred hvaljene Morske strave.

    06.03.2011
    16:25:00 sati
    supermike
    uredi
  • allessi

    Ukupna ocjena 88%

    9, 8, 10, 7

    Samo da nije tolko kratko.. Radnja super, upoznavanje likova i zaplet super, Heyoka i Chico super, ma ajde manje više sve je super.. Crtež je također odličan.. Ali premalo stranica za ovako odličnu priču.. Heyoka mi je jedan od najboljih, tj. najupečatljivijih likova cjelokupnog serijala..

    07.03.2011
    19:49:00 sati
    allessi
    uredi
  • Archy

    Ukupna ocjena 73%

    9, 6, 8, 4

    Mislim da ova priča ima veću važnost zbog događaja, nego zbog same radnje. Tj, u zadnjem Hellingenovu pojavljivanju ima dosta referenci na ovdje opisane događaje i puno je likova iz ovog specijalca. Kako sam prvo čitao Hellingena, pa tek ovu priču, očekivao sam nešto spektakularno i na kraju se prilično razočarao.

    Priča je zapravo imala puno potencijala koji se nije uspio razviti zbog premalog broja stranica. Likovi su jako zanimljivi, barem što se pozitivaca tiče, dok sam Wendigo gotovo nije ni dotaknut. On je gospodar zla i točka. Ovo je mogao biti fantastičan redovni broj od barem tri nastavka ili solidan maxi.

    18.03.2011
    16:56:00 sati
    Archy
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 84%

    9, 7, 10, 6

    Slažem se s većinom, moglo je biti svašta ali zbog ograničenog malog broja stranica nije. Kraj izgleda kao neka video igra, samo prelaze levele. :) Puno bolje od novijih specijala, kako god okreneš.

    04.04.2011
    16:44:00 sati
    mpavin
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 96%

    9, 10, 10, 9

    Priču su previše zbrzali.

    21.05.2011
    12:59:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • writer

    Ukupna ocjena 42%

    2, 2, 7, 9

    Crno govno!

    07.06.2011
    23:53:00 sati
    writer
    uredi
  • kandraks

    Ukupna ocjena 98%

    10, 10, 10, 8

    Fenomenelan strip ali ostaje zal sto od ovoga nije napravljena prica od 300 stranica jer bi defitivno bio klasik! Imam par zamjerki na Bosellijev scenario jer se sve prebrzo desava ali to pripisujem nedostataku stranica tako da mu to oprastam! Crtez izvanredan ali je naslovnica mogla biti i bolja, cudi me da maestro na njoj nije nacrtao borbu izmedju Zagora i Wendiga, to bi tek bio uzitak za oci!

    08.06.2011
    02:18:00 sati
    kandraks
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 97%

    10, 9, 10, 10

    24.06.2011
    20:56:00 sati
    macca1985
    uredi
  • general war

    Ukupna ocjena 79%

    5, 9, 10, 7

    radnja monotona,ovo mi je inace prvi zagor koji sam procitao

    13.07.2011
    01:48:00 sati
    general war
    uredi
  • nemesis

    Ukupna ocjena 89%

    10, 9, 8, 8

    odlična epizoda

    25.07.2011
    21:31:00 sati
    nemesis
    uredi
  • Ukupna ocjena 81%

    9, 7, 10, 3

    Najžešća scena kad otrovni florescentni rakovi napadnu divovskog crva :-)

    30.08.2011
    11:59:00 sati
    Matt Nurdoo
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 86%

    8, 8, 10, 8

    Zanimljiv horror specijal. Ima jako puno kliseja, ipak unatoč tome dao sam visoke ocijene jer je zanimljiv i drugaciji od ostalih specijalaca. Crtez fenomenalan. I pohvala scenariju sto nisu na kraju svi prezivjeli kao sto to obično biva u preidealiziranim pričama.

    14.09.2011
    08:08:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • kucak

    Ukupna ocjena 97%

    10, 9, 10, 10

    Nevjerovatna priča. Jedan od najboljih zagora koje sam pročitao. Devetka jedino za scenarij i to samo zato jer bi desetku dobila samo malo duža priča. Barem još pedesetak stranica.

    09.10.2011
    23:46:00 sati
    kucak
    uredi
  • Ukupna ocjena 93%

    10, 8, 10, 9

    13.01.2012
    16:42:00 sati
    Fran
    uredi
  • zagor_22

    Ukupna ocjena 79%

    8, 6, 10, 7

    imalo puno potencijala, ali se boselli tu negdje izgubio, potracen povratak kiki manitua

    ferri maestro, samo što je zakazao na naslovnici

    18.01.2012
    21:09:00 sati
    zagor_22
    uredi
  • Ukupna ocjena 38%

    3, 3, 6, 2

    03.03.2012
    05:26:00 sati
    s1708p
    uredi
  • Duje Belak

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ma šta ima bolje kad se nađu sedam heroja na okupu krenu spašavt svjet  i još uz to Ferri crta... sve 10 

     

    Ugodna noć. Svak svakoga voli (sve se svađaju) Heyoka oprečni

    15.04.2012
    14:17:00 sati
    Duje Belak
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Odlicna epizoda .

    Svw mw jw dojmilo i sve mi se svidelo.

    Ferri zasluzuje orden!

    19.05.2012
    20:29:00 sati
    going going
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 89%

    10, 9, 9, 5

    Kronološki gledano prvi dobar specijalac. Najbolja scena kada Wendigo zdrobi sjekiru.

    29.05.2012
    01:26:00 sati
    Deki86
    uredi
  • zagor fan

    Ukupna ocjena 96%

    9, 10, 10, 9

    Zanimljiva priča

    30.07.2012
    10:45:00 sati
    zagor fan
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 68%

    7, 6, 7, 8

    Prica je ok.Scenario malo ako ne vec puno sasrao. Ne idem u detalje.Ima puno prigovora. Samo ovo-predugacak pocetak!!! Crtez je ok,ne obara sa nogu,od Ferrija smo navikli na puno bolje. Naslovnica dobra.

    16.09.2012
    21:10:00 sati
    Tutta
    uredi
  • Maki_Mostar

    Ukupna ocjena 80%

    8, 7, 9, 8

    Ovo je ona koja spada u 1/3 boljih specijala (njih 6-7). Volim Wendiga (Kiki Manitu mi ide na živce) i po meni je Boselli zadovoljio- može proći. Kako je netko spomenuo, plus je što crta Ferri

    02.03.2013
    19:06:00 sati
    Maki_Mostar
    uredi
  • Hexen

    Ukupna ocjena 68%

    8, 7, 6, 5

    Krenimo prvo s lošim stvarima. Prvo, ne sviđa mi se crtež, nikad nisam bio fan Ferrija. Drugo, kao što su rekli i ostali, priča je prekratka. Treće, priča je previše konfuzna s obzirom da se cijela radnja odvija u nekakvoj zemlji snova, pa mi stoga nije bilo jasno kako je onaj Heyoka mogao ostati u takvom selu. Četvrto, glupa mi je ona scena kada Apač pada u smrt, a Zagor ga uhvati jednom rukom i još ga odvuče na sigurno. Scena je još gluplja kada taj isti Apač umre par stranica kasnije. Valjda ga je Boselli htio sačuvati kako bi spasio život Hopiju, njegovom smrtnom neprijatelju.

    Ok, a sada dobre strane: prvo, ideja priče je jako dobra, sviđao mi se taj avanturistički štih, tipa Gospodar Prstenova gdje naši junaci idu u nepoznato i putem jedan po jedan umiru. Drugo, sviđao mi se lik Heyoke, onaj početni razgovor sa Chicom je bio urnebesan. Treće, sviđale su mi se razne prepreke, ili "leveli" koje su naši junaci morali prijeći. Četvrto, sviđao mi se Wendigo koji je bio totalni bad ass, pogotovo kad pred kraj mlati Zagora kao od šale. Sviđa mi se kada glavni junaci malo pate.

    Sve u svemu solidna epizoda, koja bi po meni bila klasik da ju je crtao netko drugi i da je bila duža.

    19.03.2013
    22:01:00 sati
    Hexen
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 9, 5

    ne volim baš ovakvu tematiku, kada se skupi grupa ratnika i prolaze kroz brojne prepreke i zamke. sviđa mi se uvod u priču i prva borba protiv ljudi vukova pa i žene-pauka, ali mi se nije svidio dio sa odvjetnikom Ravenom, a kraj je može se reći dobar. crtež Ferrija za svaku pohvalu

    08.05.2013
    10:32:00 sati
    Koresh
    uredi
  • Rahazlam

    Ukupna ocjena 79%

    8, 7, 9, 7

    solidno.

    12.08.2013
    18:05:00 sati
    Rahazlam
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 92%

    10, 9, 9, 8

    Ova priča je Bosellijeva premijera u Zagoru, pa i u Bonelliju uopće i po meni je započeo s odličnim. Kao što su već mnogi primijetili, najveći problem je premali broj stranica da se priča kvalitetno rasplete, ali tomu Boselli sigurno nije krivac. Za razliku od, meni, katastrofalnog nastavka ("Sjene nad Darkwoodom"), ovdje Boselli jako pazi na detalje, a to je i inače najbolja njegova odlika. Sveukupno gledajući jedna odlična priča i vjerojatno najbolji Specijalac, ali to i nije neki uspjeh kad znamo da su velika većina bezlične pričice. nikakve kvalitete. 

    15.01.2014
    22:41:00 sati
    Spock
    uredi
  • Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 10, 7

    Sve je odlicno u ovoj prici!Jedino naslovnica kvari malo utisak 

    26.07.2014
    00:50:00 sati
    Dylan-Forever
    uredi

Anketa

Što vam je najinteresantnije na stripovi.com?

Rezultati

Arhiva

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Gluhe laste
    Kod: GLU BF 1
    Ocjena: 97%
    Vrijeme: 28.8.2014. 10:00:00
    Autor: Boston Jack
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 329
  • Chico istraživač
    Kod: ZG LUCI 22
    Ocjena: 52%
    Vrijeme: 25.8.2014. 21:42:00
    Autor: King Warrior
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 487
  • Verybadovo oružje
    Kod: ZG ZS 786-788
    Ocjena: 57%
    Vrijeme: 22.8.2014. 17:24:00
    Autor: DeeCay
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 827
  • Chico tajni agent
    Kod: ZG LUCI 20
    Ocjena: 55%
    Vrijeme: 22.8.2014. 10:03:00
    Autor: Zoroasterixx
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 444
  • Chico kauboj
    Kod: ZG LUCI 23
    Ocjena: 85%
    Vrijeme: 20.8.2014. 23:48:00
    Autor: WOLF-HUNTER
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 509

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • U zemlji Dakota
    Kod: ZG MX 17
    Ocjena: 72%
    Vrijeme: 23.6.2014. 23:45:00
    Autor: King Warrior
    Broj komentara: 14
    Broj pogleda: 1448
  • Grad nasilja
    Kod: NN LIB 43a
    Ocjena: 58%
    Vrijeme: 16.6.2014. 10:08:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1373
  • Kaznionica na jezeru
    Kod: ZG MX 18
    Ocjena: 63%
    Vrijeme: 30.7.2014. 12:08:00
    Autor: King Warrior
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 1286
  • Crna krv
    Kod: ZG LUSP 30
    Ocjena: 61%
    Vrijeme: 10.7.2014. 21:12:00
    Autor: King Warrior
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1243
  • Ugriz zmije
    Kod: ZG LU 220-221
    Ocjena: 96%
    Vrijeme: 18.6.2014. 23:51:00
    Autor: WOLF-HUNTER
    Broj komentara: 14
    Broj pogleda: 1233

Aukcije

Forum