Afrička magija - Noć tarantule - Crvena plima
DP MX 3

Dampyr

Afrička magija - Noć tarantule - Crvena plima

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 3

Šifra

 • DP MX 3

Scenarij

Crtež

Naslovnica

Broj stranica

 • 288

Originalni naslov

 • N/A

Originalni broj

 • 3

Recenzija

 • N/A

Datum objavljivanja

 • 27.06.2019

Ocijenite strip

8.67/10

(3 glasova)

Naprijed

DP MX 2 Spectriana - Vodoriga

DP MX 4 Operacija Viper - Urlici iz dubine - Esencija ludila

Naprijed

Komentari članova

 • allessi

  "AFRIČKA MAGIJA" (8, 8, 9, 8)

  Harlan i Kurjak dolaze u Ugandu na poziv Arna iz Medical Teama, kako bi rasvijetlili čudna ubojstva za koja se smatra da su počinjena uz pomoć afričke magije, Crne 'Mbandwe uz pomoću koje vješci mogu ubijati svoje neprijatelje na daljinu pomoću oživljenih lutaka (slično vudu magiji).. Zajedno sa Arnom i lokalnim policajcem Danielom, Harlan i Kurjak se sukobljavaju sa dvije vodeće paramilitarne skupine na tom području koje profitiraju krijumčarenjem i preprodajom dijamanata, Lisimbinim lavovima i vojskom generala Mabasija.. Nakon spleta događaja, ekipa uspije zaustaviti vješca ubojicu, pri čemu i Lisimba i Mabasi bivaju ubijeni.. Solidna priča dostojna maxi izdanja.. Mogu reći da sam zadovoljan scenarijem, ali i besprijekornim crtežom Fabrizia Russoa.. Naslovnica ovog maxija odnosi se na ovu priču i, osim što Harlan potpuno promašuje svoju metu, jako je živopisno i lijepo odrađena..

  "NOĆ TARANTULE" (9, 9, 10, 8)

  Giordano je zvijezda koji svojom glazbom "pizzicom" izlječuje "prokletstvo tarantule" u Salentu, jednom dijelu Italije.. Riječ je o bolesti kojom osobe ugrizene od pauka tarantule postaju opsjednuti iliti "tarantati".. Harlan dolazi istražiti cielu priču u koju je umiješana i "Sacra Corona Unita", poznato talijansko mafijaško udruženje koje se bez problema rješava svojih neistomišljenika.. Netko počinje ubijati žene pripadnika udruženja (Camorrista), pod izlikom ugriza tarantula, a Harlan istražuje cijeli slučaj.. Ubrzo dolazi do zaključka da se netko Camorristima osvećuje zbog davnog ubojstva lokalne djevojke Rose i silovanja njezinih prijateljica Marie i Silvie.. Klupko se odmotava i kao krivac se pokazuje iscjeljitelj Giordano, koji koristi hipnozu kako bi naveo Mariu i Silviu na ubijanje, a sve zbog osvete nad ubijenom mu ljubavi Rose.. I Giordano i Camorristi umiru na kraju, a djevojke se uspijevaju spasiti.. Napeta priča sa primjesom horrora koja mi je također odlično legla.. Pomalo zamršena, ali jako dobro ispričana.. Crtež je djelo meni nepoznatog Artuta Lozzija za kojeg smatram da ima ogromnog potencijala i da je napravio odličan posao.. Najbolji u ovom broju maxija..

  "CRVENA PLIMA" (7, 7, 7, 8)

  Harlan, Kurjak i Tesla dolaze na Filipine gdje se susreću sa zombijima kojima upravlja Joseph Aldridge, zvan Dunerjuf, bivši znanstvenik koji je ukrao istraživanja svog kolege, profesora Walenke, i odmetnuo se na stranu zla.. Zajedno sa Walenkom i njegovom družicom Dianom, te doktorom Stewartom, ekipa istražuje gdje se Dunerjuf krije, te dolazi do zaključka da se nalazi na brodu laboratoriju "Zuyo Maru"u vlasništvu tvrtke Sakamoto Enterprise, te da upravlja svojim zombijima uz pomoć crvene plime koju izazivaju umjetnim putem.. Nakon pronalaska Dunerjufa i kasnijeg bijega od njegovih zombija, priča se okreće prema pronalasku magičnog glazbenog instrumenta koji jedini može zaustaviti čudovišta, a za čiju lokaciju zna jedino profesor Walenka, koji ga je sakrio.. Na samom kraju, Diana izdaje Walenku otkrivajući da je cijelo vrijeme potajno radila za Dunerjufa, no to im ne pomaže protiv zvuka instrumenta koji zaustavlja sve zombije, no ne prije nego što ih napadnu i ubiju oboje.. Također jedna zanimljiva i napeta priča, sa dosta akcije, ali sa previše teksta.. Crtež je djelo Luce Raimonda i on je najslabiji u ovom maxiju, no ne i loš.. Crtež je pomalo zbrkan, ali nekako odgovara samoj radnji..

  24.07.2019
  17:49:46 sati
  allessi
  uredi
 • delboj

  Prva priča je ubjedljivo najbolja, odlično izveden scenario, s pravednim završetkom. Pomalo me podsjetilo na Fantoma. Druga priča je mnogo lošija. Ništa posebno vrijedno spomena. Treća je naporna, reakcije likova su ponekad čudne.

  10.02.2021
  15:55:07 sati
  delboj
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum