Groblje nakaza
DD LEX 125

Dylan Dog

Groblje nakaza

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Edicija/biblioteka

Broj

 • 125

Šifra

 • DD LEX 125

Scenarij

Crtež

Naslovnica

Broj stranica

 • 96

Originalni naslov

 • Il cimitero dei freaks

Originalni broj

 • 245

Recenzija

 • N/A

Datum objavljivanja

 • 16.03.2019

Ocijenite strip

7.83/10

(6 glasova)

Naprijed

DD LEX 124 Marty

DD LEX 126 Gostionica na kraju svijeta

Naprijed

Komentari članova

 • allessi

  Najnovije Ludens extra izdanje Dylana Doga nije razočaralo.. Epizoda je to sa podosta patetike i sjete, koja govori o ljudima koji su izbačeni ili osuđivani od društva zbog svojih fizičkih karakteristika.. U epizodi se ponovno pojavljuje Quasimodo, jedan od takvih ljudi, sa kojim se Dylan već susreo u prošlosti.. Osobno mi se svidjela epizoda, i radnja i crtež.. Radnja nije ni prenategnuta, a ni preštura.. Više manje je sve na svojem mjestu.. A Marijev crtež mi je čak i ok.. Nije da nešto blista, ali mi njegov crtež odgovara u Dylanovom serijalu, puno više nego u Nathanovom.. Ima taj svoj specifičan stil koji ili ti se svidi ili ne.. Meni se s vremenom počeo sviđati.. 

  Jedino što bih izdvojio u ovoj epizodi je kada Dylan odnese cvijeće na zapušteni grob Johhnyja Freaka.. To je jedna tužna scena koja čitatelja ne ostavlja ravnodušnim.. Naslovnica mi je ok, dosta govori o samoj radnji..

  8, 8, 8, 8

  26.03.2019
  09:03:22 sati
  allessi
  uredi
 • Spock

  Barbatova nas u ovoj epizodi šokira nekoliko puta, a na kraju dolazi iznenađujući preokret. Istina da je sve nategnuto, nadrealno do bola  i prepuno patetike, ali ova priča se ne zaboravlja tako lako. Scenaristica je očigledno napisala svoj omaž klutnom djelu "Ljepotica i zvijer", pa čak i svojevrsnu svoju verziju. Još jednom pokazuje da zna i može.

  A Dylan? On i dalje ne zna gdje udara, ovaj put ni sa svojim mislima, a još manje osjećajima nije na ti. Paola, pa Dylan je muškarac, a muškarci se ne ponašaju tako, iako je istina da nije nikad ni bio pravi muškarac.

  Mari? Meni je ovdje odličan. Da je bolje, ne bi valjalo! Naslovnica atmosferična, ali i prestatična s obzirom na mogućnosti koje scenarij unutar korica nudi.

   

  (priča: 8, scenarij: 8, crtež: 9, naslovnica: 5) - 80%

  28.07.2020
  23:26:31 sati
  Spock
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Kupi "Groblje nakaza" na aukcijama (2)

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum