Diktator
DD ALM 13

Dylan Dog

Diktator

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 13

Šifra

 • DD ALM 13

Scenarij

Crtež

Naslovnica

Broj stranica

 • 112

Originalni naslov

 • Il dittatore

Originalni broj

 • 13

Recenzija

 • N/A

Datum objavljivanja

 • 18.02.2015

Ocijenite strip

7.80/10

(10 glasova)

Naprijed

DD ALM 12 Veliki Marinelli

DD ALM 14 Netko u sjeni

Naprijed

Komentari članova

 • Ove najnovije epizode Dylana Doga mi se ne sviđaju baš. Izgubio je naš istraživač onaj svoj šarm kojeg je imao kod Sclavija.

   

  Ali ova epizoda mi se dopala. Nije pretenciozna, nije glupa, u stvari ništa posebno, ali baš mi je legla. Malo neuobičajeno za Dylana Doga, da se suočava sa latino američkimi diktatori, što je možda baš ono što valja u ovoj priči. I naravno interesantni stranski likovi od Galveza in njegove vještice, pa do gerilaca in onog ludog Dylanovog prijatelja lorda. 

  23.03.2015
  13:34:18 sati
  Djomba
  uredi
 • SuperHrvoje
  Dobra epizoda almanaha straha. Uvodni tekst "zoološki vrt užasa" zgodan je pregled životinja koje su protutnjale hororrima, iako ne uspjevam vidit vezu sa stripom koji sljedi. Dylan Dog protiv južnoameričkog diktarora. Ima vudua, revolucije, korupcije, straha i mučenja. Priča je korektna i dobro napisana. Crtež je detaljan, precizan i pregledan. Najlošiji dio je naslovnica, pomalo šlampava i skroz promašena.
  19.04.2015
  23:11:46 sati
  SuperHrvoje
  uredi
 • Tutta

  Solidna epizoda. Scenario, crtez, manje naslovnica, sve stoji.

  9/10

   

  04.02.2016
  08:07:59 sati
  Tutta
  uredi
 • acestroke

  3/10

  Uzas od epizode.  Upravo je ovakvo sranje cisto opravdanje zasto je ova edicija ukinuta.  Diktator Gavez je tupav lik, pa cak da je ovo sranje od price bilo u Nick Raider serijalu, bilo bi vise nego glupo, a ne u ediciji kao Dylan Dog (ipak, Almanah rijetko ima bisere od epizoda).  H.G. Wellsova pojava ovdje je cisto gubljenje vremena, jer taj lik zasluzuje bolju pricu i epizodu od ovog njesra.  Ovo je najbolje citati zatvorenih ociju, ako kontate moje znacenje. 

  12.03.2016
  18:57:17 sati
  acestroke
  uredi
 • allessi

  Ne znam da li sam jedini, ali meni je ova epizoda bila naporna za čitanje.. Previše kompliciranja, previše teksta u oblačićima.. To je prva stvar koja mi se nije svidjela.. Druga stvar je ta da smatram da je nepotrebno uključen Dylanov prijatelju Wells i bezveze potrošen na ovu epizodu.. A treća i posljednja stvar koja mi se nije svidjela u ovoj epizodi je crtež.. Crtež koji jednostavno oduzima Dylanu onaj šarm koji on ima i crtež koji mi jednostavno ne dočarava tu atmosferu radnje..

  Ostalo u epizodi mi je ok.. Likovi su ok, radnja je zanimljiva, rasplet je solidan, završetak je intrigantan..Baš taj završetak epizode sa prijevarom među gerilcima mi se najviše svidio..

  Naslovnica je ni na nebu ni na zemlji.. Nije to više to, nema ta naslovnica više tu draž Dylana Doga..

  7, 5, 6, 7

  29.05.2017
  10:58:27 sati
  allessi
  uredi
 • delboj

  A kad pogledam kakvih sve glupih epizoda ima u almanasima, ova je još i dobra. Jeste prilično neobična, s tematikom koja nije karakteristična za Dilana, ali možda je baš zato malo osvježenje u serijalu, bar u almanahu. Ima tu neobičnih stvarčica, kao onaj Velsov uređaj za mjerenje zla (mogao bi da napravi i jedan za mjerenje količine bezobrazluka), pa onda ona urna sa srcem koje kuca van tijela i drži Galveza u životu kao svjesnog zombija, pa tajni prolaz Velsovog pradjeda za švaleraciju... Crtež je užasan, likovi su debilni. Naslovna ima samo donekle veze sa stripom i to s jednom sporednom scenom. Mogli su staviti onu vješticu na naslovnu, bilo bi efektnije.

  24.04.2021
  19:19:51 sati
  delboj
  uredi
 • Prica - 7 Scenarij - 6 Crtez - 7 Naslovnica - 7
  22.06.2021
  08:16:37 sati
  coszinus
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum