Zarobljen u noćnoj mori - Katkad se ne vrate - Opći štrajk
DD MX 23

Dylan Dog

Zarobljen u noćnoj mori - Katkad se ne vrate - Opći štrajk

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 23

Šifra

 • DD MX 23

Scenarij

Crtež

Naslovnica

Broj stranica

 • 288

Originalni naslov

 • N/A

Originalni broj

 • 23

Recenzija

 • N/A

Datum objavljivanja

 • 14.04.2021

Ocijenite strip

6.50/10

(2 glasova)

Naprijed

DD MX 22 Budućnost iza leđa - Sklad tišine - Noć vještica

TX MX 24 Željezni konj

Naprijed

Komentari članova

 • Deers

  Nije baš loš ovaj maxi.

  Prva priča me čak ugodno iznenadila. Počinjemo usred klasične priče gdje je Dylan na tragu nekog čudovišta (osim što takvih priča i nema baš toliko) da bi kasnije zbog jedna glupe greške Dylan trebao ispaštati za cijeli život.Nnajednom je sve otišlo kvragu. Nije to prvi put a nije ni originalni način da scenarist muči Dylana. Di Gregorio je to već i radio i to u puno boljem Progonitelju ali ni ova priča nije loša. Priča barem do polovice stripa teče glatko a dijalozi su zanimljivi, humor na razini. Kasnije se to razvodni i ono što izgleda kao da je sukob Dylana sa svojom savješću se na kraju dosta izbanalizira. Di Vicenzo mi nikad nije bio drag crtač ali ovdje mi izgleda da je baš napredovao. i dalje ima svoj poznat izraz ali su mu je ukupni crtež dosta življi kao i likovi.

  U drugoj priče krećemo od zanimljive pretpostavke o čovjeku koji ima moć da nedavno umre oživi još jednom, na kratko. Od takve neutralne postavke polako sve ide prema gorem. Priča ima dosta rupa (kada i zašto gubi "kontrolu") brdo praznog hoda a twista na kraju se ne bi posramio ni Kjavi. Pontrelijev crtež mi se inače sviđa(u svim varijantama) ali mi tu nije legao pa tako da nije ni priči pomogao.

  Treća priča je prilično surealna priča kojom nije znao autor kamo želi ići i to priznaje. zapravo, laže, znao je da baš tako želi da ide, kao da ne zna kamo da želi ići.... uglavnom, lijenost na kvadrat. Ali ima dobrih dijelova, prije banalanog završetka. Baggi mi se globalno ne sviđa, njegovi groteskni likovi u čudnim položajima i pozama mi smetaju ali ne mogu mu ne priznati da zna pogoditi sa nekim kadrovima. Kao i u onoj neobičnoj epizodi Na dnu zla.

  I predivna naslovnica.

  08.05.2021
  23:04:31 sati
  Deers
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum