Tajanstvena tvrđava
KM SZALM 1

Komandant Mark

Tajanstvena tvrđava

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 1

Šifra

 • KM SZALM 1

Scenarij

Crtež

Naslovnica

 • N/A

Broj stranica

 • 100

Originalni naslov

 • La Fortezza Del Mistero

Originalni broj

 • 237

Recenzija

Datum objavljivanja

 • N/A

Ocijenite strip

4.00/10

(1 glasova)

Naprijed

N/A

VB SZALM 2 Veliki talas

Naprijed

Komentari članova

 • ReemCP

  Jako kvalitetna epizoda! Opet imamo otetu Beti (po tko zna koji put), ali dojam nakon pročitanog je jako dobar i nakon nekog vremena će se ponovno čitati. Prva stvar kao neku zanimljivost, spomenuo bih tu činjenicu da se nalazi u almanahu na A4 formatu, ali crtež kao crtež, nije ništa uvećan, nego su 4 pasice po stranici u odnosu na onih uobičajenih 3. Jedini takav almanah kojeg sam imao u djetinstvu, bio je onaj Zagorov 6: Bledoliki odmetnici. Takva praksa izdavanja Dnevnika u tom formatu je super ideja, pored stripa si imao razno-razne viceve, pa zanimljive tekstove, priloge, još poneki strip, a obavezno je bio i onaj kratki od obitelji Kremenko.

   

  No, da kažemo nešto i o Markovoj epizodi. Najveći highlight epizode je prikaz Markove ljubomore. Svatko od nas je bio barem jednom ljubomoran kad je ženski rod u pitanju, a ovdje su autori tako dobro prikazali tu ljubomoru da si je naprosto mogao osjetiti u zraku! Pa kad Blaf krene tješiti Marka, ajme, zaista stvoren jedan realan ugođaj gdje nam je bilo došlo žao Marka na trenutke. Izdvojio bih i lukavstvo našeg dvojca, Blafa i Žalosne Sove, kako su samo nasamarili (i to dvaput, ono, kad te krene, onda te krene) ženske ne bi otkrili tajnu onog glavnog negativca. Slično kao u epizodi ZS 738: Pljačkaši, i tamo je jedan od onih negativaca bio osoba zadužena za nabavu hrane. Stvarno fantastična epizoda, ispočetka nisam uopće znao u kom smjeru će ovo otići kad su na prvim stranicama oteli onog važnog admirala, ali se zato oduševio u nastavku! Beti je bogme zeznuta ženska!

   

  Mala anegdota kako sam nabavio ovaj almanah 1. Kako sam odlučio skupljati Marka, nakon svih brojeva skupljenih od Ludensa, krenula je potraga u skupljanju brojeva nakon njega, jer je jasno da vlasnici prava nikad neće dopustiti izdavanje brojeva gdje je stao Ludens. Pa je tako, između ostalog, bila i želja da se skupe ova 3 almanaha.  

   

  Početkom srpnja 2019., primjetio sam na aukciji taj almanah 1 (ostala 2 almanaha bio nabavio), rekoh, koja sreća, sad još njega zgrabim i komletirao sam almanahe. I kako je aukciji zadnji rok bio subota jutro u 7h, reko ajde bidat ću u petak navečer (da ne bih slučajno još zaspao pa zaboravim bidati) i vjerojatno ću ja to osvojit. Početna cijena 20 kn, ja dodam "jedinicu" i puknem ponudu 120 kn :D Rekoh, da se osiguram. Uspijem se ustat ujutro par minuta prije isteka aukcije (pa ću nastavit spavat) i sve ide kao po loju. Kad u posljednjim trenucima neko uletio i podigao ponudu, ja se nisam ni snašao i povisio za kunu, ali ovaj je stavio veću neku cifru i popušim ja strip na kraju :( Ajme koji gadan osjećaj :( Strip otišao za 123 kn, klik OVDJE

   

  Kad sam došao malo k sebi nakon tog razočarenja, surfam ja to isto jutro i nađem ga u Asteroid B612 striparnici za 50 kn, jako dobro očuvan primjerak, odmah brže na telefon i rezervirao ga :) Koji dan kasnije, išao za ZG i osobno ga pokupio, nosio sam ga kao kap vode na dlanu :) Čim je sletio u Reem-ovu rezidenciju, odmah je bio pohranjen u tajnom sefu otpornim na dum-dum metke.

  05.01.2021
  21:51:01 sati
  ReemCP
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum