Bijeli vrač
KM LU 4

Komandant Mark

Bijeli vrač

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 4

Šifra

 • KM LU 4

Scenarij

 • N/A

Crtež

 • N/A

Naslovnica

 • N/A

Broj stranica

 • 220

Originalni naslov

 • N/A

Originalni broj

 • N/A

Recenzija

 • N/A

Datum objavljivanja

 • 06.01.2006

Ocijenite strip

8.00/10

(2 glasova)

Naprijed

KM LU 3 Zamka

KM LU 5 Uzbuna u utvrdi

Naprijed

Komentari članova

 • Tutta

  Bijeli Vrač: 6/10

  Prkos Smrti: 7/10

  Razbojnici s Jezera: 5/10

  05.06.2016
  08:59:07 sati
  Tutta
  uredi
 • ReemCP

  Ludens 4a: "Bijeli vrač" (10 ep.)

   

  Mada se ne radi o dvodijelnoj epizodi i nastavku na prošlu epizodu, bilo mi je jako zanimljivo za vidjeti da se ova epizoda na neki način upravo nastavlja na prethodnu. Na početku i dalje vidimo Mister Bluffa kako zajedno sa svojim Flokom (punom buha) kampira ispred utvrde, u nekom indijanskom šatoru (vjerojatno mu Žalosna Sova pomogao ga složiti). Ali, neće to dugo potrajati, unatoč činjenici da Žalosna Sova nikako ne voli Floka, "izbacit" će nekako sve buhe iz njega tako da će se Bluff i Flok moći vratiti u utvrdu. Zaista odličan i smiješan uvod u ovu priču.

   

  Ubrzo potom počinje buka koju stvaraju neki bubnjevi, te Žalosna Sova počne se čudno ponašati, a i Mark uskoro nailazi na neke misterije; spašava Indijanca kojem su Crveni Mundiri htjeli ukrati nekakvu poruku, poruku koju niti Mark ne može odgonetnuti, neki lik u crnom ogrtaču, nekakve vizije - puno nekakvih čudnih zbivanja koja su tražila svoje odgovore, zašto se sve to događa. Ne sjećam se kad sam vidio Bluffa da se tako naljutio na Žalosnu Sovu, a i pomalo ga shvaćam, jer ovaj nije htio ništa reći nego je samo otišao. Na kraju, naravno, saznajemo sve razloge njegovog ponašanja i i nije loše zamišljena priča. Dnevnikov naslov ove epizode nam daje do znanja da će Žalosna Sova biti otet, što pomalo i daje neku znatiželju da čitatelj sazna kako će do toga doći i kako će naši junaci spasiti svog prijatelja.

   

  (priča: 8, scenarij: 8, crtež: 10, naslovnica: 7) = 85%

   

  -

  -

   

  Ludens 4b: "Prkos smrti" (11 ep.)

   

  Treće pojavljivanje legendarnog El Gancha i to dosta pamtljivo. Nakon još jedne uspješne misije, odlučio je posjetiti Vukove te uručiti Bluffu jedan poseban dar. Upravo će Bluffu taj dar poslužiti da on zajedno sa Žalosnom Sovom i Flokom, naprave nekakvu psinu Betty koja će se pretvoriti u pravu komediju. Nakon šaljivog starta, iako se možda pomislilo da je to to od El Gancha za ovaj put, tek kasnije vidimo da se događaju neke loše stvari, kad se El Gancho pojavljuje pred Markom i govori mu da su ga Englezi sredili, njegov brod te da ih je samo par njih ostalo živih..

   

  Sviđa mi se način na koji je ispričana ova priča. Onaj dio kad su posumnjali u tri domoljuba pa načini kako su probali naći izdajnika, odlično zamišljeno. Flok je isto imao veću ulogu, iskazao se kod scene kad je Mark bio zarobljen. Završnica isto zabavna i lijepo zaokružena priča.

   

  (priča: 9, scenarij: 9, crtež: 10, naslovnica: 8) = 92%

   

  -

  -

   

  Ludens 4c: "Razbojnici s jezera" (12 ep.)


  Mark je krenuo sam na jedan tajni zadatak kojeg ne smije nikome otkriti, čak niti svojim najvjernijim prijateljima. Ubrzo saznajemo da se morao naći sa jednim domoljubem Griffithom, koji mu je otkrio da velika nevolja prijeti gradiću Townbridgeu, ljudi nisu mogli platiti poreze za Engleze i ovi imaju namjeru doći i uzeti tim stanovnicima sve što imaju. Naravno, to je novi zadatak za Vukove s Ontarija, ali nakon te uspješno obavljene misije, priča se prebacuje na jedan kovčeg u kojima su skupljene sve dragocjenosti mještana kako bi se osigurali da ne padnu u ruke Englezima, kovčeg koji je predan jednom domoljubu Frobisheru na čuvanje. Mark i društvo će nastojati to sad vratiti budući da je prijetnja Engleza sad stvar prošlosti, a upoznajemo likove Frobishera i njegovu desnu ruku, simpatičnog Barnabya oko kojih će se vrtiti glavni dio fabule ovog broja..

   

  Neloša epizoda, jasno je bilo da će netko od izdajnika biti između te dvojice, Frobishera i Barnabya, ali autori to vješto rade na način da nismo posve sigurni tko bi mogao biti taj glavni krivac, jer u nekoliko navrata sumnjamo čas na jednog, čas na drugog lika. Dodajmo da je Žalosna Sova u ovoj priči bio ranjen, ali i da se Flok opet pokazao dosta korisnim u dva navrata čak, jednom kao prenositelj poruke, a drugi put spasivši život Žalosnoj Sovi. Tako da je apsolutno Flok zaslužio da se i on nađe na naslovnici, po prvi put u serijalu.

   

  (priča: 7, scenarij: 7, crtež: 10, naslovnica: 9) = 81%

  20.05.2020
  21:55:18 sati
  ReemCP
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Put za raj
  Kod: ZG VCSP 32
  Ocjena: 50%
  Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
  Autor: Djole
  Broj komentara: 15
  Broj pogleda: 2759
 • Povratak Zimske Zmije
  Kod: ZG VCZS 20
  Ocjena: 91%
  Vrijeme: 7.8.2020. 17:10:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 14
  Broj pogleda: 1848
 • Povratak samuraja
  Kod: ZG VEC 155/157
  Ocjena: 81%
  Vrijeme: 31.8.2020. 23:37:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 1379
 • Plamen nad Merivelom
  Kod: ZG VEC 143/144
  Ocjena: 76%
  Vrijeme: 18.8.2020. 0:16:00
  Autor: going going
  Broj komentara: 12
  Broj pogleda: 1265
 • Proteus
  Kod: TX ZS 33/984/985
  Ocjena: 76%
  Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1190

Aukcije

Forum