Šerif se predaje
KT VG 49

Kit Teller

Šerif se predaje

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 49

Šifra

 • KT VG 49

Scenarij

Crtež

Naslovnica

Broj stranica

 • 100

Originalni naslov

 • La banda dei 5

Originalni broj

 • 49

Recenzija

 • N/A

Datum objavljivanja

 • 11.12.2010

Ocijenite strip

7.00/10

(3 glasova)

Naprijed

KT VG 48 Crna Strijela

KT VG 50 Zloglasna petorka

Naprijed

Komentari članova

 • Spock

  Dužno obećanje, br. 48/49 (VG 49, LU 24c-25a, LMS 150) - 40+56=96 str.

   

  Scenarij: Andrea Lavezzolo

  Crtež: Francesco Gamba

  Naslovnica: Franco Donatelli

   

  Frankie je u najvećoj opasnosti do sada. Naš hrabri rendžer popustio je pod strašnim i nesmiljenim pritiskom Calamity Jane, pardon, Annie Četiri Pištolja, a sve zbog obećanja dana samom sebi u dvjema pogibeljnim situacijama. Pokušao je izbjeći neminovno služeći se trikom, ali mu nije uspjelo. Annie je doskočila triku i preokrenula ga u svoju korist. "Željezo se kuje dok je vruće!", izjavila je - i tako je naš Frankie završio na putu prema svećeniku u obližnjem gradu, gdje će postati njen novi muž, nakon što je sahranila prethodnih šest. U pratnji, kao svjedoci, su: Kit, Claretta, Brandy Jim i Rosa. Sada samo čudo može spasiti našeg, svakim novim kilometrom, sve potištenijeg rendžera. Čuda se ponekad događaju, a hoće li i kakvo će mu čudo sada biti potrebno, ostaje da vidimo.

  Prava pitka i uzbudljiva tragikomedija iz pera Andrea Lavezzolija. Potpuno neočekivani i duhovit preokret! Možda je epilog pretragičan, ali je u duhu priče o Annie i sudbine njenih nesretnih muževa.

  Gamba na vrhuncu. Njemu odlično odgovaraju komične scene, a to ovdje i dokazuje. 

  Ova epizoda nema originalne naslovnice. Van Gogh je kopirao Dnevnik, pa je na naslovnicu stavio naslov koji odgovara ovoj epizodi. Ovdje mi je, prvi put, Ludens taj dio bolje odradio. Čak mi njihov naslov, iako čudan, bolje opisuje tematiku stripa. Slijedeći brojevi će pokazati dali je to bila slučajnost ili su počeli paziti na ono što rade. 

  Ukupno gledano, meni najbolja epizoda Malog rendžera do sada, pa idu i najbolje ocjene. Za Gambu sam ranije pisao da je 7/10 maksimalna ocjena koju može dobiti, ali nisam računao da bi moglo biti ovakvih komičnih i opuštajućih farsi, a tu je on majstor. 

  Šteta što nema naslovnice, jer ju je ova priča zaslužila. Ocjenu za naslovnicu sam ipak stavio, jer ocjena bez naslovnice bi bila 97%, a to ne bi bilo mjerodavno. Epizoda nema naslovnicu i u ovom slučaju to ruši ocjenu. Ocjenio sam Van Goghovu s dvije ocjene manje, kad su već stavili naslov koji odgovara priči.

   

  (priča: 10, scenarij: 10, crtež: 9, naslovnica: 4) - 92%

  17.04.2018
  08:39:38 sati
  Spock
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Anketa

Što vam je najinteresantnije na stripovi.com?

Rezultati

Arhiva

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum