Noćni konjanici
KT VG 52

Kit Teller

Noćni konjanici

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 52

Šifra

 • KT VG 52

Scenarij

Crtež

Naslovnica

Broj stranica

 • 100

Originalni naslov

 • Caccia all'uomo

Originalni broj

 • 52

Recenzija

 • N/A

Datum objavljivanja

 • 11.12.2010

Ocijenite strip

6.67/10

(3 glasova)

Naprijed

KT VG 51 Kobna koliba

KT VG 53 Malatierra

Naprijed

Komentari članova

 • Spock

  Noćni konjanici, br. 51/52/53 (VG 52/53, Lu 26b/27a, LMS 146/147) - 18+96+54=168 str.

   

  Scenarij: Andrea Lavezzolo

  Crtež: Francesco Gamba

  Naslovnica: Franco Donatelli


  Kit, Frankie i Brandy Jim su na misiji zaštite kandidata za izbor guvernera u teksaškom pograničnom području. Postoji opasnost da se Meksiko domogne tog naizgled bezvrijednog područja. Velika većina stanovnika su Meksikanci koji ne simpatiziraju Gringose. U pitanju su razne zakulisne igre, a američki kandidat je u opasnosti od atentata. Naši junaci su tu da to osujete, a i da otkriju zbog čega je Meksiku to područje toliko zanimljivo. Ova epizoda obiluje predrasudama i stereotipima o Meksikancima, pa mislim da bi se jako svidjela sadašnjem američkom predsjedniku Trumpu. Zbog ovakvih događaja, a i razmišljanja, dotični gospodin je, danas, u mogućnosti izgraditi zid na toj istoj granici. :-) 

  Zanimljivo je ovo pročitati iz sadašnjeg konteksta navodne rasne i političke korektnosti, gdje je zabranjeno reći crnac ili peder, a da se razne kvazi udruge ne dignu na noge. Sreća pa se takve udruge bore za slobodan svijet bez predrasuda. Sama posljedica toga terora manjina nad tihom većinom (u današnjem "slobodnom" svijetu) i pokušaj otpora te većine je i izbor budale na mjesto predsjednika najmoćnije države svijeta.

  No da se vratim na priču; glavni negativci su "Noćni konjanici", koji se pod kukuljicama okupljaju u staroj razrušenoj misiji i teroriziraju cijeli kraj.

  Imamo tu još i Indijance katolike Pueblose koji slave Uskrs na način da nekoga žrtvuju tako da ga zavežu za ogroman kaktus i puste ga da iskrvari. Prilično okrutno, ali i originalno. Nadam se da je Lavezzolo malo ovo istražio prije pisanja, a ne samo izmislio! Sve u svemu, jedna zanimljiva priča s solidnom scenarističkom izvedbom. 

  Crtež također solidan. Ne varira kvalitetom, kao u prethodnoj epizodi. Originalne naslovnice, standardno, nemaju veze s radnjom, a ni Ludensova nije nešto. Također, naslovnica Ludensova broja 26 nema veze s radnjom ove, a ni prethodne epizode. 

   

  (priča: 8,  scenarij: 7, crtež: 7, naslovnice: 5) - 71%

  21.07.2018
  21:29:57 sati
  Spock
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Anketa

Što vam je najinteresantnije na stripovi.com?

Rezultati

Arhiva

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum