Skrivena dolina
KT VG 63

Kit Teller

Skrivena dolina

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 63

Šifra

 • KT VG 63

Scenarij

Crtež

Naslovnica

Broj stranica

 • 108

Originalni naslov

 • La valle nascosta

Originalni broj

 • 64

Recenzija

Datum objavljivanja

 • 20.07.2012

Ocijenite strip

6.00/10

(1 glasova)

Naprijed

KT VG 62 Blago

KT VG 64 Otmica

Naprijed

Komentari članova

 • Spock

  KT VG 63:  Skrivena dolina (SR 63/64, LU 32b, LMS 178)

  Broj stranica: 104


  Scenarij: Andrea Lavezzolo

  Crtež: Franco Bignotti

  Naslovnica: Franco Donatelli


  Zanimljivosti:

  - Kit Teller je ponovno u staroj uniformi s resicama i s naredničkim činovima, pa pretpostavljam da je ova epizoda napisana ranije, pa naknadno ubačena. 

  - Ova priča nikad nije objavljena u striscia formatu, već odmah u redovnoj seriji u 02./03. mjesecu 1969. 

  - Prvi rad velikog Franca Bignottija na Malom rendžeru.

  -  U Van Gogh izdanju (#63) stranice od 99 do 106 imaju loš otisak jer je, navodno, došlo do greške prilikom pripreme materijala.


  Kratki sadržaj:

  Nakon što je vrač prorekao da će im nebo pasti na glavu, Indijanci su napustili kraj kojim upravo prolaze Kit i njegov otac Moses, na putu prema grobu Kitove majke. Zanimljivo, putem se prisjećaju njihove prve posjete njenom grobu i pustolovine u Novom Kantonu, nakon koje je Kit postao kapetan. Razlog zašto je ovdje u staroj uniformi narednika time postaje još zagonetniji. Na taj razlog nemam odgovor, a priča ide dalje tako da na to područje padne veliki meteorit koji izazove požar iz kojeg naša dva rendžera jedva izvuku živu glavu, ali ostanu bez konja koji su im pobjegli, a samim tim i bez hrane na opustošenom području. Život im spašava tajanstveni svat koji uspije uhvatiti Kitovog konja Crnu Munju i krišom im ga ostavi vezana u blizini. Naši junaci su uporni u naumu da otkriju identitet tajanstvenog spasioca iako ih on na sve načine pokušava spriječiti u tome. Pokušava ih čak i zaplašiti raznim iluzionističkim trikovima u stilu fakira Sumabatre. Na kraju su ga ostavili u uvjerenju da su odustali, ali naši junaci ne odustaju tako lako. Ustanovili su da je ušao u jedan procjep u planini zapriječen željeznim rešetkama. Prava iznenađenja tek slijede!

  (priča: 6,  scenarij: 2, crtež: 9, naslovnica: 7) - 58%

   

  RECENZIJA POSLANA - ČEKA NA OBJAVU!

  17.12.2018
  06:34:14 sati
  Spock
  uredi
 • ReemCP

  LU 32. Blago

  LU 32 (52-155) > br. 63/64: Vračevo proročanstvo / Skrivena dolina

   

  Scenarij: Andrea Lavezzolo
  Crtež: Franco Bignotti

  Kit i njegov otac su napokon skupa na zajedničkom odmoru. Istovremeno, indijanska plemena zbog proročanstva svog vrača sele sa svojeg teritorija..

  U ovoj priči se radnja najviše vrti oko jednog kratera (mjestu nekadašnjeg vulkana) gdje se nalazi posebni izvor vode. Prije nekih 250 godina od sadašnjosti, jedan lovac je došao na taj izvor, popio vodu čudnog okusa i skroz se pomladio, zauvijek. Pa je kroz neko vrijeme pozvao i neke ostale ljude u tu skrivenu dolinu, te su ostali tamo zauvijek živjeti, pomlađeni. Skriveni od ostatka svijeta. Najveći problem u svemu tomu je bilo to što nisu mogli nikad imat djece.

  Kit i otac su na odmoru, ali usput prolaze područjem gdje su živjeli indijanci prije selidbe. Naime, vrač tih indijanaca je imao san, viziju pa je upozorio svoje ljude da će se nebo srušiti na njih i da se moraju hitno preseliti. I zaista, nakon nekog vremena, pada meteor i nastaje požar. Naši junaci ove priče, Kit i njegov otac, koji se nađu u blizini, jedva spasavaju živu glavu, a dodatno im pomaže jedan tajanstveni redovnik.

  Kit je jako znatiželjan i želi otkriti tko je taj tajanstveni čovjek, dok ih on s druge strane na sve moguće načine pokušava zaustavit, da ga ne slijede. Ali Kit kad uhvati nešto, taj je uporan kao mazga. Unatoč otporu tajanstvenog čovjeka da ne idu za njim i da zametne tragove, Kit i njegov otac ipak otkrivaju to skriveno mjesto i ljude koji već 200 godina žive tu, ali sad Kit i njegov otac na neki način postaju zarobljenici pošto ne smiju više napustit to mjesto..

  Priča koja mi i nije bila nešto posebno, ali kako je to Kit i kako ga volim, opet sam na neki način uživao. U priči se čak pojavljuje i Annie 4 pištolja, ali u maloj, nezapaženoj ulozi. Zanimljivo da nam Kit ovdje ponovno nosi onu staru uniformu sa resicama, iz dana kad je bio narednik. Tako da ova epizoda kronološki nikako ovdje ne pripada, trebala bi ići na mjesto, barem poslije epizode "Novi Kanton", jer se Kit i njegov otac upravo prisjećaju toga. Ali i poslije tog "kantona" je Kit odmah napredovao i postao kapetan, pa ostaje malo čudno kako i gdje točno smjestit ovu priču. Možda onda neposredno poslije "Kantona? Ali opet, oni ovdje pričaju o tome kao da je prošlo dosta vremena od te avanture sa Kinezima pa to sve pomalo zbunjuje.

  Zanimljivosti:
  - scenarij: Andrea Lavezzolo; crtež: Franco Bignotti
  - izašlo u veljači i ožujku 1969. godine
  - Kit se pojavljuje ponovno u staroj uniformi sa resicama
  - stoga ova priča kronološki bi morala ranije ići, ali na mjesto poslije priče Novi Kanton (pošto se u ovoj priči prisjećaju te pustolovine on i njegov otac)
  - u LMS-u, to je epizoda LMS 178: Začarana dolina

  08.10.2019
  16:14:08 sati
  ReemCP
  uredi
 • jaki

  Jedino šta valja u ovoj priči je Bignotti.

  19.09.2023
  15:51:14 sati
  jaki
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Kupi "Skrivena dolina" na aukcijama (3)

Najnovije

Vijesti

  Magazin

  Recenzije

  Aukcije

  Forum

  Najčitanije

  Vijesti

   Magazin

   Recenzije

   • Zlato Colorada
    Kod: TX LIB 23
    Ocjena: 89%
    Vrijeme: 6.4.2024. 13:18:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 6
    Broj pogleda: 1938
   • Zlato
    Kod: TX SAGK 47c/48a
    Ocjena: 100%
    Vrijeme: 25.3.2024. 8:21:00
    Autor: Ivan Liverpool
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1780
   • U tami
    Kod: TX SAK 6c
    Ocjena: 94%
    Vrijeme: 16.4.2024. 10:06:00
    Autor: Ivan Liverpool
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 1700
   • Poltergeist!
    Kod: DD LEX 132
    Ocjena: 83%
    Vrijeme: 8.5.2024. 11:33:00
    Autor: Ivan Liverpool
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 1673
   • Pobedonosni marš
    Kod: KM LU 8a
    Ocjena: 67%
    Vrijeme: 14.5.2024. 22:29:00
    Autor: Salkan
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 1612

   Aukcije

   Forum