Legs Weaver

Legs Weaver

Legs Weaver je partnerica Nathanu Neveru, specijalnom agentu Agencije Alfa, koja je svojom popularnošću zaslužila vlastiti serijal.

Informacije o autorima

Tvorac lika

Medda & Serra & Vigna

Grafički tvorac lika

Claudio Castellini

Premijera

1995.

STRIP

ŽANR SF

MJESTO RADNJE The City

VRIJEME RADNJE 2100.

LIK

VJERNI PRATITELJ May Frayn

NAJVEĆI NEPRIJATELJ Crna Dama

OMILJENO ORUŽJE N/A

TIPIČNA UZREČICA N/A

Slika glavnog lika

Legs Weaver

Legs Weaver NA INTERNETU

Sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća Sergio Bonelli je došao na ideju da plasira na strip tržište u Italiji specijalne brojeve najpopularnijih junaka. Na samom početku specijalci su bili zamišljeni kao cjelovite priče na 130 stranica, a kako bi privukao što više čitatelja (i opravdao naziv "specijalni") Bonelli je uz svaki specijalni broj kao dodatak poklanjao čitateljima i malu knjižicu u kojoj se pisalo o temama specifičnim za pojedinog junaka. No, nakon nekoliko godina mijenja se koncepcija jer je rođena nova ideja. Dotadašnji dodatak u obliku male knjižice zamjenjuje novi dodatak u obliku stripa na 32 stranice. Novi dodatak nosi zanimljiv sadržaj i ideju, nositelji cijele radnje su sporedni likovi iz svijeta junaka čiji specijalac izlazi.

Tako uz specijalne brojeveDylana Doga pratimo pustolovine Groucha, kod Digging Billom, Ikarovim perom ili fakirom Ramathom. Mister No nam je ponudio pustolovine Krugera i sl. Ova ideja nije bila slučajna, Bonelli je odlučio opipati puls čitalačke publike i pričekati povratne informacije da vidi da li je neki od podlikova dovoljno jak da bude nositelj vlastitog serijala. Nepune četiri godine od objavljivanja prvog takvog dodatka dobivamo odgovor na to pitanje! Na samom kraju 1995. na kioscima se pojavljuje prvi broj Legs Weaver, heroine poznate kao partnerica Nathana Nevera. Prvi puta u svojoj gotovo pedesetogodišnjoj povijesti objavljivanja stripova Sergio Bonelli Editore stavio je jednu damu kao glavnu junakinju stripa. Do svog prvog broja Legs je imala samo 3 stripa od 32 stranice koji su bili objavljivani kao dodaci specijalnih brojeva Nathana Nevera. Sergio je mogao biti zadovoljan, njegova ideja urodila je plodom i prvobitna zamisao bila je realizirana. Jedan sporedni lik dobio je svoj serijal.

Svijet Legs Weaver je isti onaj svijet koji smo upoznali kod Nathana Nevera. Njihove pustolovine često se isprepliću što je i logično jer su oboje pripadnici agencije Alfa. Kako dame imaju prednost u svemu tako je i Legs prva pristupila agenciji Alfa. Zapravo ona je bila prva agentica te institucije. Kada je osnivao svoju agenciju, Edward Raiser našao je Legs Weaver u jednom od zatvora. Obrijane glave i mrkog pogleda nerado je ušla u konverzaciju sa Edvardom, ali nakon što joj je ponudio slobodu i brisanje dosjea u zamjenu za pristupanje agenciji Alfa, ona je odlučila prihvatiti ponudu. Puno ime Legs Weaver je Rebecca “Legs” Weaver, no kako je pod tim imenom učinila puno ružnih stvari odlučila je da je pokopa ime Rebecca. Izlazak iz zatvora početak je njezinog novog života u kojem ima mjesta samo za Legs Weaver. Zavidnih proporcija (čitaj grudi), skladne figure i erotskih kostima ova dama mami uzdahe mnogih čitatelja. Iako je navukla na sebe mušku publiku Legs se može pohvaliti sa velikim brojem ženskog čitateljstva koje iz mjeseca u mjesec prate pustolovine svoje heroine. Predložak u stvaranju same Legs bila je američka glumica Sigourney Weaver. Osim prezimena koje im je zajedničko Legs je dobila frizuru kakvu je ova glumica nosila u jednom od najvećih SF filmskih serijala, Alienu.

Ovako na prvi pogled čovjek bi se zapitao zašto još jedan strip koji se odvija u isto vrijeme i na istom mjestu kao Nathan Never. Vrlo jednostavno, koliko su ova dva lika slični toliko su i drugačiji. Cijela filozofija i smisao Legs Weaver bazirana je na velikoj dozi cinizma i crnog humora kojeg kod Nathana gotovo da i nema. Glavni “prijatelji” Legs su najraznovrsniji arsenali oružja začinjeni grubom psovkom i kojim dobro odmjerenim udarcem. U tom pogledu Legs kao da je imala mentora nekog od potomaka Tex Willera. Njezina filozofija je jednostavna, prvo udari pa tek onda razgovaraj. Osim navedenih “prijatelja” Legs ima veliku prijateljicu May Frayn, također pripadnicu agencije Alfa s kojom zajedno prolazi većinu pustolovina. Kao i ostali junaci i Legs Weaver ima cijelu paletu najraznolikijih neprijatelja. Neki od njih su gotovo neuništivi i vraćaju se više puta, s tim da joj je najveći neprijatelj jedna dama koja se naziva Crna Dama.

Dežurni krivci za stvaranje ovog serijala su ista ona gospoda koja su stvorila Nathana Nevera, Michelle Medda, Antonio Serra i Giuseppe Bepi Vigna. Nema sumnje da spomenuti trojac može biti više nego zadovoljan. U proteklih 10-ak godina imaju iza sebe oko 200-tinjak epizoda redovnih serijala Legs & Nathana, kao i 50-ak specijalnih izdanja. Na kraju treba samo jedno dodati, do 1995 Sergio Bonelli Editore nije imao niti jedan ženski lik u svojoj kolekciji. Legs Weaver bila je prva i uspješno je probila led za ostale. Danas uz nju uspješno koračaju još dvije dame. Prva je Julia koja izlazi također kao mjesečnik a druga je Gea koja izlazi periodično svakih šest mjeseci, no to je već neka druga priča…

Najnovije

Vijesti

  Magazin

  Recenzije

  • Hodočasnik zvijezda
   Kod: ORKA 19
   Ocjena: 90%
   Vrijeme: 19.7.2024. 22:55:00
   Autor: Salkan
   Broj komentara: 0
   Broj pogleda: 181
  • Užareno olovo
   Kod: TX SA 20
   Ocjena: 77%
   Vrijeme: 18.7.2024. 23:05:00
   Autor: tex2
   Broj komentara: 1
   Broj pogleda: 903
  • Lovac na ljude
   Kod: KT VG 17b/18a
   Ocjena: 70%
   Vrijeme: 16.7.2024. 23:14:00
   Autor: Ivan Liverpool
   Broj komentara: 2
   Broj pogleda: 1166
  • Grupna terapija
   Kod: KOLORKA 264
   Ocjena: 88%
   Vrijeme: 15.7.2024. 0:15:00
   Autor: night
   Broj komentara: 4
   Broj pogleda: 1131
  • Rat na pašnjacima
   Kod: TX LIB 30
   Ocjena: 92%
   Vrijeme: 12.7.2024. 23:24:00
   Autor: tex2
   Broj komentara: 5
   Broj pogleda: 1401

  Aukcije

  Forum

  Najčitanije

  Vijesti

   Magazin

   Recenzije

   • Poltergeist!
    Kod: DD LEX 132
    Ocjena: 83%
    Vrijeme: 8.5.2024. 11:33:00
    Autor: Ivan Liverpool
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 1781
   • Stijena koja se miče
    Kod: KM LU 8b
    Ocjena: 82%
    Vrijeme: 17.5.2024. 9:45:00
    Autor: Ivan Liverpool
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1750
   • Cesta
    Kod: ALBUM ORKA_SP 57
    Ocjena: 94%
    Vrijeme: 29.6.2024. 0:16:00
    Autor: paro
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1744
   • Planina tajni
    Kod: TX ALM 3b
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 21.6.2024. 15:51:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 1741
   • Put za Serenity
    Kod: TX SAK 7
    Ocjena: 94%
    Vrijeme: 10.6.2024. 0:09:00
    Autor: Ivan Liverpool
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 1726

   Aukcije

   Forum