Brodolomci
KT LU 39

Kit Teller

Brodolomci

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 39

Šifra

 • KT LU 39

Scenarij

Crtež

Naslovnica

Broj stranica

 • 224

Originalni naslov

 • I naufragatori

Originalni broj

 • 39

Recenzija

Datum objavljivanja

 • 11.08.2020

Ocijenite strip

9.00/10

(2 glasova)

Naprijed

KT LU 38 Duh iz bare

KT LU 40 Slavni pothvat

Naprijed

Komentari članova

 • Dwayne_Looney

  P: 8, S: 9, C: 8, N: 6

   

  Odlična epizoda, što, moram priznati, nisam očekivao, s obzirom da imam neki odboj prema pričama koje se odvijaju na otvorenom moru ili se, kao ovdje, radnja s mora prisilno "seli"  na otok. To je neka predrasuda iz Zagora i moram ju što više potiskivati. Ipak, ovdje je važna razlika u tome što glavni junak odmah zna da ga brodolom nije doveo do naizgled pustog otoka na kojem će vremenom susretati ljude za koje će shvatiti da su mu neprijatelji, već mu je od početka jasno da je zbog njihovog nedjela on na tom tlu, koje je jazbina bandita čiji je napad izbjegao pukom srećom. 
  To je premisa za odličan scenarij i stvarno ni ovdje nisam imao dojam da je epizoda trajala 230 stranica. Kit i Moses na jednoj i kormilar Matthew na drugoj strani su jedini preživjeli nakon napada pirata i žele pružiti otpor. Matthew je prošao najbolje godine života, nošen je emocijama zbog izgubljenih prijatelja s broda i jedini mu je cilj sa sobom "povući u grob" što više bandita. Kit i Moses, pak, cijelo vrijeme razmišljaju racionalno. Nije im ugodno gledati ono što se zbiva oko njih, ali Kit se za vrijeme pokušaja spašavanja plovidbom u čamcima nakon prvog brodoloma po povratku iz Irske ne baca za žrtvama divovskih valova, zna da tim ljudima ne može pomoći, potom zna da nema onog uobičajenog rendžerskog načina da privede bandite pravdi, razoruža ih i veže te vodi do nekog šerifovog ureda. Jednostavno, više ih je, ne može ih razoružati, a da nekim čudom i uspije, kako bi ih odveo? Ne zna gdje je, traži li ga itko, pa i da jeste, kad će ga naći? Stoga mi je fenomenalno kad uzme strojnicu i "rešeta" što bolje može. 
  Sjajno je izveden način kako se preživjeli pozitivci spajaju, a svojim akcijama od početka međusobno nadopunjuju, najprije zbunjuju a svakom novom akcijom stvaraju i povećavaju paniku u redovima pirata čiji vođa Marcus, upečatljiv lik, rapidno gubi autoritet, stječe neistomišljenike, bježi od dojučerašnje grupe poslušnika. Jednostavno, kako postaju svjesniji poraza, ti negativci pokazuju koliko su prepredeni i pokvareni, međusobno se "prorjeđuju" da bi blago dijelili na manje dijelova. 
  Lavezzolo opet pronalazi mjesta na prebacivanje radnje u utvrdu. Kako dani prolaze i Kitova situacija postaje teža, tako je i tamo više nervoze i negativnih vijesti. A tek otkačeni Knikkerbokker... pravi Robinson Crusoe koji se nakon spašavanja vraća onom što najviše voli do te mjere predano da bez razloga osjeti bijes prema Kitu ali se koliko-toliko uspije "srediti".
  Gamba je opet dosta dobar. Za razliku od prošle epizode, ovdje je uspio glavne protagoniste vizuelno potpuno odvojiti, nema mjesta zabunama (oni pirati oko Marcusa su nebitni).  Za naslovnicu sam ocijenio Ludensovu br. 39, ne sviđa mi se motiv, nije na tragu radnje jer je ovaj trenutak kad je Kit sa strojnicom zapravo jedini kad je u boljoj poziciji od pirata. 

  31.08.2021
  00:00:10 sati
  Dwayne_Looney
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Kupi "Brodolomci" na aukcijama (8)

Najnovije

Vijesti

  Magazin

  Recenzije

  Aukcije

  Forum

  Najčitanije

  Vijesti

   Magazin

   Recenzije

   • Zlato Colorada
    Kod: TX LIB 23
    Ocjena: 89%
    Vrijeme: 6.4.2024. 13:18:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 6
    Broj pogleda: 1939
   • Zlato
    Kod: TX SAGK 47c/48a
    Ocjena: 100%
    Vrijeme: 25.3.2024. 8:21:00
    Autor: Ivan Liverpool
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1781
   • U tami
    Kod: TX SAK 6c
    Ocjena: 94%
    Vrijeme: 16.4.2024. 10:06:00
    Autor: Ivan Liverpool
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 1710
   • Poltergeist!
    Kod: DD LEX 132
    Ocjena: 83%
    Vrijeme: 8.5.2024. 11:33:00
    Autor: Ivan Liverpool
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 1676
   • Pobedonosni marš
    Kod: KM LU 8a
    Ocjena: 67%
    Vrijeme: 14.5.2024. 22:29:00
    Autor: Salkan
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 1613

   Aukcije

   Forum