Hiljadu ždralova Hirošime
MM VEC 63

Martin Mystere

Hiljadu ždralova Hirošime

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 63

Šifra

 • MM VEC 63

Scenarij

Crtež

Naslovnica

Broj stranica

 • 160

Originalni naslov

 • Le mille gru di Hiroshima

Originalni broj

 • 341

Recenzija

 • N/A

Datum objavljivanja

 • 14.07.2022

Ocijenite strip

0.00/10

(0 glasova)

Naprijed

MM VEC 62 Filozofsko drvo

MM VEC 64 Divlji lov

Naprijed

Komentari članova

 • F.T.W.

  Greška u numeraciji, broj 63 a ne 163.

  08.07.2022
  20:29:25 sati
  F.T.W.
  uredi
 • delboj

  S obzirom na kvalitet priča u prethodnim brojevima, ova priča i nije toliko loša. Nekako bi ovaj strip bilo najbolje čitati uz pjesmu "Ždralovi" Marka Bernesa. Ideja je zanimljiva i pomalo nesvakidašnja. Akcenat je bio na japanskoj verziji viđenja atomskih bombi bačenih na Hirošimu i Nagasaki. Jedino što me iznenadilo je što se onaj čovjek pretvorio u origami od papira. Crtež je u određenoj mjeri čudan, posebno Martijeva frizura. Naslovna nije loša.

  20.08.2022
  17:18:11 sati
  delboj
  uredi
 • Dwayne_Looney

  P: 4, S: 4, C: 6, N: 7

  Martin Mystere pozvan je u Boston da pruži pomoć svojim sveučilišnim kolegama i visokom dužnosniku Nacionalne sigurnosne agencije u istraživanju neobičnog incidenta koji se dogodio u Svemiru. Naime, Međunarodna svemirska stanica se nedavno sudarila sa shuttleom nepoznatog podrijetla koji se nakon toga raspao u bezbroj malih origamija ždrala. Iako stanica nije pretrpila nikakvu štetu, potrebno je otkriti tko je, kako i s kakvim namjerama izgradio taj objekt. Istraga će započeti u Japanu, zemlji origamija, a događaji koji slijede pokazuju da je to bila dobra odluka. 

  U Italiji je ova priča objavljena 2015. godine, 70 godina nakon katastrofe u Hiroshimi i Nagasakiju. Stoga je namjera autora davanja počasti žrtvama pohvalna, ali scenarij ima nekih nelogičnosti. Temeljna ideja priče je reći da su duše mnogih žrtava tragedije još uvijek zarobljene u limbu i vječni počinak im namjerava dati vrhunski stručnjak za izradu origamija čiji će shuttle sastavljen od origamija ždrala, simbola besmrtnosti, biti lansiran ka Suncu nakon prethodno obavljenih rituala. 

  Ova priča je drugi rad Andree Cavaletta u serijalu. Radi uglavnom na Dylanu, a debitirao je pričom "Povratak na longitudu nula". Zanimljivo budući da je ta priča nastavak Castellijeve priče odnosno zahtjevan zadatak. Ne sjećam se kako je to odradio, morat ću ponoviti. 

  Crtež dvojca Cardinale-Piacentini nije loš, ali je ponegdje nepotrebno detaljan, što dovodi do konfuzije. Primjetna i pretjerana upotreba kompjutera. Najviše mi smetaju loše nacrtane akcijske scene. Gledano kroz crteže, neuvjerljivo je kako su jakuze izvukle "deblji kraj" u oba izvedena napada. Biser broja mi je prva vinjeta na str. 79; dok drži kriminalca za vrat, Java izgleda kao da lebdi. 

   

  18.09.2022
  17:47:42 sati
  Dwayne_Looney
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Kupi "Hiljadu ždralova Hirošime" na aukcijama (1)

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum