Kineska četvrt - Umorstvo u Central Parku - Slučaj Geronimo
NR LIB 2

Nick Raider

Kineska četvrt - Umorstvo u Central Parku - Slučaj Geronimo

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 2

Šifra

 • NR LIB 2

Scenarij

Crtež

Naslovnica

Broj stranica

 • 294

Originalni naslov

 • N/A

Originalni broj

 • N/A

Recenzija

Datum objavljivanja

 • 07.02.2011

Ocijenite strip

8.50/10

(2 glasova)

Naprijed

NR LIB 1 Bezimena žrtva - Tajna odsječene ruke - Davitelj s Manhattana

NR LIB 3 Istraga pod crvenim svjetlima - Okrvavljena torba - Lov na čovjeka

Naprijed

Komentari članova

 • ReemCP

  04. "Kineska četvrt"

  Još jedna zanimljiva priča, ovaj put radnja u "kineskoj četvrti". Na početku je odmah jedan Kinez ubijen, ali malo tko mari za to. Nick pokušava nešto više saznati, ali biva upleten u "mrežu" gdje postaje osumnjičen da je primao mito i čak postoje fotografije toga! Iako je dobio odmor i maknut sa slučaja, Nick pokušava razriješiti tko se krije iza svega toga, a radi se o njemu jako poznatom, krupnoj ribi..

  U epizodi saznajemo i neke običaje u kineskoj četvrti, kao i odnose njih i NY policije.

   

  -

  -

   

  05. Ubojstvo u Central Parku

  U Central Parku je ubijena jedna djevojka, atraktivna i lijepa. Identitet zasad nepoznat, ali nakon što ju netko prepozna iz novina, saznajemo da je žrtva "otimala" drugim ženama muškarce, barem prema ispovijedi jedne djevojke koja je došla u policiju da ju identificira. Potraga odmah ide za dečkom te djevojke koja je pomogla pri identificiranju, a tamo saznajemo da je taj mladić već 2 dana u groznici (gripa) i da vjerojatno nije mogao počiniti ubojstovo (ili ipak je?!) - pošto uskoro saznajemo da je upravo njegov auto bio zadnji na mjestu zločina, i to sznajući sve po tragovima guma. Istraga ide dalje, saznajemo još neke stvari i kad smo došli do samog vrhunca, opet se događa sami preokret na kraju..

  Dobra priča, nego ovdje je crtež bio jako loš, rekao bi očajan. Ivo Milazzo je autor (crtač Kena), ali ovdje mi nije nikako odgovarao. Likovi su mi nekako nacrtani kao karikature, čak i lica nekih novih random likova u serijalu. Ostalo je ok. Pojavljuje se i Alphie.

   

  -

  -

   

  06. Slučaj Geronimo

  U New Yorku odmah na početku priče, jednog filmskog producenta pogađa strijela u vrat!! Saznajemo da je strijela porijeklom od plemena Navaho i da bi ubojica mogao biti indijanac. Otud i naziv tog slučaja "Slučaj Geronimo". Kad je ubijena i druga žrtva (isto takvom strijelom), polako otkrivamo koje su mu žrtve na popisu, a radi se o četvorici ljudi koji su radili na istom filmu čiji je žanr vestern. Da li je indijanac stvarno ubojica (lik vozi alpha romeo) ili je ubojica možda zadnja osoba na popisu koja se smatrala potencijalnom žrtvom?

  Jako dobra priča i crtež, samo jako tužan kraj rekao bih. Žao mi je te i te osobe, pomalo je i razumijem.

  25.01.2020
  22:30:45 sati
  ReemCP
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum