Vruće-hladno za gorile
SAM SA 5

Kit Teller

Vruće-hladno za gorile

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 5

Šifra

 • SAM SA 5

Scenarij

Crtež

Naslovnica

Broj stranica

 • 144

Originalni naslov

 • N/A

Originalni broj

 • N/A

Recenzija

 • N/A

Datum objavljivanja

 • 20.10.2019

Ocijenite strip

8.00/10

(1 glasova)

Naprijed

SAM SA 4 Gorile, očnjaci i mliječni zubi

SAM SA 6 Gorile između klana i Vatikana

Naprijed

Komentari članova

 • Dwayne_Looney

  Sjajan integral (epizode 13-15), sve tri priče vrlo zanimljive i s dosta smiješnih scena a zadnja stranica svake od njih je vrhunska.

   

  Velika jeza 

  (P: 8, S: 8, C: 8, N: 8)

  Veliki pokus braće znanstvenika Hansa i Vondera da naprave nepresušan izvor topline - nuklearni reaktor - propao je na zanimljiv način: energetska baterija je eksplodirala ali tako da je sva toplinska energija završila u tijelu nesretnog Vondera. Tako je ovaj simpatični znanstvenik postao hodajući reaktor i brat ga je, u svrhu održavanja na životu, morao smjestiti u hladnjaču. Za misiju prebacivanja Vondera na Sjeverni pol, s ciljem da živi u za sebe prirodnim uvjetima dok on pokušava pronaći rješenje za ovu specifičnu situaciju, Hans je izabrao Jacka i Sammyja. Iako su naši junaci zapanjeni situacijom, u novčanoj su krizi i prihvaćaju zadatak. Međutim, brzo postaju svjesni kako on neće biti nimalo lagan jer je Vonder, rizik sam po sebi, već nekoliko puta bio a i dalje je meta upornih otmičara koji ga žele iskoristiti u vojne svrhe.


  Gorile daju gol 

  (P: 8, S: 9, C: 8, N: 8)

  U ovoj epizodi, objavljenoj početkom 1980. godine, Cauvinova tema je nogomet ali ne kao, kako govore floskule, sport koji spaja ljude već upravo obrnuto: aktivnost kroz koju ljudi (prvenstveno navijači) ispoljavaju agresiju uzrokovanu na drugim životnim poljima te biznis koji donosi zaradu do koje vlasnici klubova žele doći ne birajući način. Jack i Sammy su zgroženi utakmicom na koju su pozvani prije sastanka s Martinom Golakom, trenerom piplijanske momčadi ali prave probleme luđačke želje da se dođe do uspjeha tek će upoznati jer dobra novčana ponuda Jacka čini slijepim. Prihvaća ideju da on i Sammy postaju igrači piplijanske momčadi iako brzo postaje svjestan da su njihovi rivali Pegrouanci, samo uzvraćajući tretman uoči prvog meča, spremni na sve da protivničku momčad učine nesposobnom za igru na zelenom travnjaku,  Vrlo smiješna epizoda; iako zgrožen uvjetima koje proživljava od prihvaćanja ponude Jack "gura dalje", ostaje opsjednut mogućom zaradom dok je Sammy glas razuma koji ne zaustavlja svoga gazdu. Smiješne su scene i s travnjaka i van njega a, kako već rekoh, završnica je, kao i u preostale dvije priče, vrhunska, no ipak najbolja u ovom integralu.


  Gorile u Hollywoodu

  (P: 7, S: 9, C: 8, N: 7)

  Snimanja filmova koji se bave mafijom veliki su izazov ali ujedno i problem za redatelje u Hollywoodu, posebno kada u njima kao negativce žele prikazivati stvarne gangstere. Mafiji je poznato što se "kuha" u scenarijima filmova čije snimanje traje te tako uspijevaju djelovati na više načina u svrhu zaustavljanja snimanja. Upravo je to slučaj kod popularnog glumca Randolfa Valentinia koji je posustao pod prijetnjama mafije. Međutim, redatelju filma se posreći kada u jednom restoranu vidi Valentinijeva dvojnika: ni manje ni više nego Jacka Attawaya. Pred ponudom od čak 200 000 dolara da postane glumac, odnosno preuzme Randolfovu ulogu, Jack opet "nije svoj". Sada treba naučiti imitirati među ženama popularnog glumca kojeg će mijenjati ali preuzimanje njegovog identiteta ima i svoje loše strane. Iskreno, s obzirom na naslov i tematiku, nisam očekivao ovako dobru epizodu.

  22.11.2019
  22:13:41 sati
  Dwayne_Looney
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Najnovije

Vijesti

  Magazin

  Recenzije

  • Ubojica Mondego
   Kod: TX LIB 80
   Ocjena: 88%
   Vrijeme: 13.4.2021. 23:11:00
   Autor: tex2
   Broj komentara: 2
   Broj pogleda: 490
  • Opsednuti grad
   Kod: KM ZS 111
   Ocjena: 84%
   Vrijeme: 11.4.2021. 23:21:00
   Autor: Hercule Poirot
   Broj komentara: 5
   Broj pogleda: 973
  • Montana
   Kod: KP LIB 24
   Ocjena: 78%
   Vrijeme: 9.4.2021. 23:24:00
   Autor: Spock
   Broj komentara: 11
   Broj pogleda: 994
  • Sotonin znak
   Kod: TX LIB 51
   Ocjena: 70%
   Vrijeme: 7.4.2021. 22:47:00
   Autor: igor 12
   Broj komentara: 9
   Broj pogleda: 1099
  • Ledeni ratnik
   Kod: KT ZS 385/386
   Ocjena: 79%
   Vrijeme: 5.4.2021. 23:09:00
   Autor: Hercule Poirot
   Broj komentara: 6
   Broj pogleda: 1144

  Aukcije

  Forum

  Najčitanije

  Vijesti

   Magazin

   Recenzije

   Aukcije

   Forum