Vladari
ZG LU 292

Zagor

Vladari

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 292

Šifra

 • ZG LU 292

Scenarij

Crtež

Naslovnica

Broj stranica

 • 96

Originalni naslov

 • I dominatori

Originalni broj

 • 611

Recenzija

Datum objavljivanja

 • 21.08.2019

Ocijenite strip

6.50/10

(2 glasova)

Naprijed

ZG LU 291 Zarobljenici u pustinji

ZG LU 293 Plamen nad Merrywellom

Naprijed

Komentari članova

 • allessi

  Tandem Zamberletti - Chiarolla, poznavaocima njihova opusa, odmah baca sumnju na kvalitetu priče, a i crteža.. U ovoj su se epizodi potrudili, ponajviše Zamberletti, da nam predoče jednu temu koja nije toliko česta u Bonellijevim stripovima, a posebice ne u Zagoru, a to je vađenje tzv. crnog zlata, odnosno nafte.. Beskrupulozni lokalni moćnik Bonnet će učiniti sve što je u njegovoj moći i gaziti preko svih samo da se obogati vadeći naftu.. Scenarist u ovu priču ubacuje Ayashia, odmetnutog indijanca koji godinama živi među bijelcima odajući se alkoholu, optužujući ga za ubojstvo koje nije počinio.. Zagor, naravno, rješava stvari, oslobađa Ayashija od potplaćenog šerifa, te se obračunava sa Bonnetom i njegovom beskrupuloznom eksploatacijom nafte..

  Imam nekoliko zamjerki na epizodu, no izdvojiti ću samo pojavljivanje poznatog nam novinara Turnera, za koje smatram da je u ovoj epizodi potpuno nepotrebno.. Bio je sasvim sporedan lik, te nije učinio ništa posebno.. Šteta je tratiti poznatog nam lika bezveze.. Epizoda je mogla sasvim solidno proći i bez njega..

  Chiarolla je moj vječiti trn u oku.. Njegov izrazito lepršav crtež, često toliko zbrljan da je nečitljiv, mi nikad nije previše sjeo.. Čovjek se trudi, ali mi se jednostavno ne sviđa.. U zadnje vrijeme nema više toliko puno njegovih epizoda kao u prošlim periodima, pa ću nekako pregrmjeti tu i tamo koju.. Naslovnice su solidne, posebno naslovnica druge epizode.. Podižu napetost cijele priče.. I za kraj, sam naslov prve epizode mi nikako ne paše.. "Vladari"?  Po čemu?  bezveze..

  8, 7, 6, 8

  15.12.2019
  16:26:09 sati
  allessi
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Kupi "Vladari" na aukcijama (1)

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum