La vendetta di Smirnoff
ZG SR 628

Zagor

La vendetta di Smirnoff

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 628

Šifra

 • ZG SR 628

Scenarij

Crtež

Naslovnica

Broj stranica

 • N/A

Recenzija

Datum objavljivanja

 • N/A

Ocijenite strip

7.00/10

(1 glasova)

Naprijed

ZG SR 627 Saddle Town

ZG SR 629 Guerra di spie

Naprijed

Komentari članova

 • King Warrior

  Bilo je za očekivati da će se Smirnoff vratiti s obzirom kako je završila prethodna priča, samo sam pomalo iznenađen da je toliko dugo vremena trebalo za njegov povratak. Burattini je pretpostavljam negdje iskopao tu priču sa Smirnoffom i dao zeleno svjetlo za njegov povratak, samo me čudi što nije lično to preuzeo već je prepustio posao Mignaccu.

   

  Prva od tri sveske je srušila rekord po pitanju flešbekova, čak bi se moglo reći da je cijeli prvi dio prepričan. Djelimično se radilo o događajima koji su se desili nakon prvog Smirnoffovog pojavljivanja, što je donekle ok, ali sasvim suvišan dio je bio gdje su autori prepričali dobar dio prvog pojavljivanja, tako reći iste te stranice smo već imali u prethodnoj epizodi. Pojma nemam šta je tako nešto Mignaccu trebalo, kao da je morao tri sveske da popuni, a nije imao pojma na koji način to da uradi. Još veće iznenađenje je to da autor epizode nije Burattini koji obožava flešbekove, već Mignacco, kojeg je izgleda takođe uhvatio virus prepričavanja. To je kasnije malo regulisao, odmaknuo se od prepričavanja i, pogotovo u drugom dijelu, malo pretjerao sa Zagorovm superiornošću i dominacijom nad neprijateljem. Bez daljenjeg, epizoda ima i nekoliko dobrih momenata, kao na primjer na kraju druge sveske i iznenadni susret Zagora i Smirnoffa, ali sve u svemu ništa više do solidna priča, mada se mora reći da ni prvi susret nije bio remek-djelo, iako je bio izašao u Zagorovom zlatnom dobu.

   

  Ne znam još uvijek šta da mislim o dijelu sa Krojačem, naime ovdje smo saznali da je Smirnoff jedno vrijeme bio Krojač, ali isto tako da još jedan drugi, pardon treći, Krojač postoji. Autor nam je dao nekoliko naznaka o nadolazećoj priči i biće interesantno vidjeti kakav će biti rasplet. Mislim da je serijalu upravo to bilo potrebno, jedan lanac priča povezanih u cjelinu. 

   

  Venturi je na momente pokušao da imitira Ferrija, to se najbolje vidilo u scenama kada je pokušao da napravi atmosferu, onu mračnu kao što smo je poznavali kod Maestra. To mu je samo djelomično uspjelo, možda i zbog toga jer njegov crtež ima karikaturnu crtu. Moglo bi se reći da je bliži stilu Magnusa, nego Ferrijevom. Dopala mi se mala posveta koju je napravio u jednoj sceni stripu Dark Knight Returns, gdje je nacrtao Zagora u istoj pozi kao što je Miller Batmana u spomenutom stripu. 

   

  7,7,7,9.

   

  15.03.2018
  15:52:16 sati
  King Warrior
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum