Il ritorno di Blondie
ZG SR 631

Zagor

Il ritorno di Blondie

Informacije o stripu

Junak

Izdavač

Broj

 • 631

Šifra

 • ZG SR 631

Scenarij

Crtež

Naslovnica

Broj stranica

 • N/A

Recenzija

Datum objavljivanja

 • N/A

Ocijenite strip

3.00/10

(1 glasova)

Naprijed

ZG SR 630 Uccidete Lord Malcom!

ZG SR 632 La banda degli spietati

Naprijed

Komentari članova

 • King Warrior

  Blondie, seksi djevojka iz Zagorovog svijeta, mnogima je uzimala uzdahe kada je našem junaku pokazala grudi prije nekoliko decenija kada je izlazila iz jezera, a naš Zagor, stari lisac, ležerno se smjestio na obalu i uživao u pogledu. Mislim da bi se mnogi mi sa Zagorom mijenjali u toj situaciji, zamišljali kako joj izgledaju bradavice na grudima, da li su male ili velike, tamnije ili svjetlije boje.

   

  Dugo je vremena prošlo od kada je Blondie ugledala svjetlo dana, niko od nas je nije zaboravio. Na neki način bila je jedna od Zagorovih djevojaka, iako to nikad u suštini nije ni bila. Sada je došao trenutak da se plavokosa opasnost vrati u jednoj novoj avanturi.

  Rečeno-urađeno. Posla se primio relativno novi autor Zamberletti, koji se do sada kvalitetno nije iskazao na serijalu. Napisao je nekoliko avantura i vidljivo je kako je fan western žanra. Ne voli pravu avanturu, najvjerovatnije bi mu Tex najbolje legao, ali izgleda tamo ga neće ili možda su ga pustili malo kod Zagora kako bi se prvo tu dokazao. Na našu veliku žalost, do sada se je slabo dokazao i sve su prilike da bi mogao ostati na Zagoru jedan duži vremenski period.

   

  Ovdje je napaisao jedan klasični western scenario sa svim već poznatim i hiljadu puta viđenim elementima. Jedan moćnik, koji uz pomoć bande kauboja teroriše regiju, jedna osoba kojoj je nepravda nanešena i koja žudi za osvetom. U ovom slučaju je to Blondie. Ukratko, izabrao je jedan od najgorih mogućih i prežavakanih scenarija za povratak ovog popularnog lika. Ne samo da smo takve priče vidjeli bezbroj puta u filmovima i u stripovima, već i kod Zagora to nije nikakava novost. Scenario je totalno neubjedljiv i skroz predvidljiv, što još više pogoršava situaciju. Da stvar bude još gora, nije iskoristio potencijal od Blondie, mogao je unijeti više emocija ili napraviti jednu emotivnu avanturu između ove junjakinje i Zagora. Ali ne, ništa od toga, na mjestu od Blondie je komotno mogao biti i jedan muški aktor, sve bi moglo ostati isto.

   

  Laurenti je već odavno sazrio da ode sa Zagora, primijetno je da njegov crtež s vremenom postaje sve lošiji i lošiji. U ovoj epizodi je na momente solidno nacrtao samo Blondie, poznato je da mu inače dobro leže ženski likovi, sve ostalo je odradio užasno traljavo i brzopleto. Ljudi mu na sve liče samo ne na ljudska stvorenja. Možda bi bilo bolje da ostane na Dampyru i neka tamo crta čudovišta, kada već nema volje/želje/znanja (nebitno) da likove nacrta kako treba.

   

  Sve u svemu jedna razočaravajuća priča, u svakom pogledu. Jedini plus su Piccinelijeve naslovnice, koje obećavaju mnogo više nego što epizoda može da ponudi.

   

  5,3,5,9.

   

  26.07.2018
  16:07:26 sati
  King Warrior
  uredi

Ocjena

Komentare na strip mogu ostaviti samo registrirani članovi! Registrirajte se ili prijavite!

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Žrtve i krvnici
  Kod: NN LIB 71c
  Ocjena: 96%
  Vrijeme: 9.11.2021. 0:20:00
  Autor: Jerry Krause
  Broj komentara: 1
  Broj pogleda: 2260
 • Crne suze
  Kod: ZG LU 321
  Ocjena: 34%
  Vrijeme: 3.11.2021. 0:10:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 11
  Broj pogleda: 2234
 • Povratak u kuću strave
  Kod: ZG LUSP 41
  Ocjena: 36%
  Vrijeme: 12.10.2021. 1:13:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 12
  Broj pogleda: 2233
 • Vigilanti
  Kod: ZG LU 316/317
  Ocjena: 41%
  Vrijeme: 28.10.2021. 0:17:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 1991
 • Oči sudbine
  Kod: ZG PRIDA 1
  Ocjena: 80%
  Vrijeme: 2.10.2021. 8:38:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 10
  Broj pogleda: 1989

Aukcije

Forum