Prodavač vremena

Dylan Dog

DD SD 54 | 96 str.

istražuje čudne smrti ljudi su upali u dugove a trag ga vodi do Maestra Hore.

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 68%

Priča 9

Scenarij 7

Crtež 4

Naslovnica 8

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 60%

P*6

S*5

C*5

N*7

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Prodavač vremena
    DD SD 54

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • L'uomo che vende il tempo
    DD SR 132

ZANIMLJIVOSTI

  • Jedna od rijetkih epizoda koja se fokusira na Dylana, tj. u ovom slučaju na njegovo financijsko stanje.

"Ne možeš shvatiti, Rosalind. To je strašno… Užasno! Moje vrijeme je potrošeno."

Hm… Evo jedne epizode sa zanimljivim naslovom. I tematikom. Lično smatram da je to prava snaga Dylan Doga. Scenarista smisli neki zanimljivi paranormalni zaplet, dok je rasplet potpuno logičan i uobičajeni, mada ponekad i predvidljiv. To sa predvidljivošću je posebno vidljivo kod scenarija Claudia Chiaverottia. Kad sam prvi put čitao ovu epizodu, oduševio sam se. Moja reakcija je otprilike bila:"Genijalna priča, katastrofalan crtež." Ali eto nedavno sam nabavio "Fantasmi", jednu od epizoda Dylana Doga koju je SD preskočila. Tad sam shvatio predvidljivost Chiaverottievih scenarija. Iako ne znam talijanski, znam dovoljno da shvatim da je rasplet, ako ne identičan, onda makar veoma sličan ovoj epizodi. To mi je odmah snizilo ocjenu. He, neke stvari je izgleda bolje ne znati. Još jedan dokaz Chiaverottieve "maštovitosti" predstavlja način na koji se Dylan izvukao iz krize. Naravno, po ne znam koji put spasio ga je Bloch. Bilo da mu posuđuje novac za jamčevinu ili, kao u ovom slučaju, da se izvuče iz dugova Bloch je tu da pomogne. Zanimljivo je i da je objašnjenje u većini slučajeva ušteđevina. Ovdje su to barem promijenili u prva rata od mirovine. No dobro. Karakteristično za ovu epizodu je što se drugi dio priče, odnosno onaj nakon što Dylan izađe iz bolnice, fokusira na njega. Tj. na njegovu neimaštinu. Barem jedno moram priznati Chiaverottiu, a to je da me je uvukao u priču, da sam se osjećao kao da sam sa Dylanom i Grouchom i da sam ja bez para. Nešto slično sam spominjao u Rongo-Rongo. Da se malo dotaknemo likova.

Mastro Hora. On je ključni lik u svoj toj zavrzlami. Dylan već na prvi pogled shvaća da izgleda da je on skrivio smrt Donalda Evansa. Nekoliko strana nakon scene pucnjave u radionici Mastra Hore dobiva potvrdu za svoje sumnje. Hora je taj Prodavač vremena iz naziva. Naravno, kako vrijeme koje kupuje "potrošač" leti tako i potrošačev novčanik se smanjuje. Na neki način Mastro Hora je diler. Prodaje "fiks" vremena, a nakon što potrošača odnosno narkomana prođe doza dolazi po još jednu. Ovisnost o vremenu. Odnosno o životu. Od ostalih likova spomenimo Rosalind Evans sestru prve žrtve Donalda Evansa. Zanimljivo je da ona kroz epizodu nije još jedna od Dylanovih djevojaka već tek na kraju to postaje. Kroz epizodu ona tjera Dylana da istražuje smrt njenog brata, da ne odustaje ne znajući zašto je Dylan uopće odustao od slučaja.

Cossu. Šta reći o njemu? Meni se nikad nije dopadao njegov crtež, zapravo uz Montanaria & Grassania ga smatram najlošijim Dylanovim crtačem. Dylanovo lice mi je uvijek izgledalo kao naopačke okrenut trokut. A i dokaz njegove "kvalitete" možemo naći na stranici 63, prva slika u prvom kaišu. Dylanovo lice u pozadini zid od cigli. Zid je naglašeniji od Dylana koji je u krupnom planu. To se tako ne radi. Mada moram priznati da mu leže slike poput one na stranici 31 u drugom kaišu. To je i razlog zašto je dobio ovako visoku ocjenu.
Stano? Čovjek zna crtati i gotovo. Naslovnica ne spada u njegove najbolje, ali je vrlo dobra i pristaje uz epizodu.

Na kraju možemo samo reći da je riječ o dobroj ideji koju je prilično oštetila repetitivnost autora, odnosno njegova "maštovitost". Ali ipak vrijedi pročitati ovu epizodu, pa ako već niste, znate šta vam je činiti. ;-)

Vrijeme može stati… Zauvijek.

Naprijed

DD SD 53 Dok padaju zvijezde

DD SD 55-56 Ananga

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Djole

    Ukupna ocjena 11%

    1, 1, 1, 2

    As low as it can go.

    Chiaverotti u svom punom jadu i bedi.

    Cossu kome bi trebalo zabraniti da crta.

    Stano, koji pomalo izvlaci stvar.

    Sve skupa, gnusna, odurna, anticivilizacijska, mizerna, pateticna, ocajna, ljigava i nakaradna epizoda, koju besmisleno ubacivanje onoga sto Chiaverotti smatra za citate samo dodatno baca tamo gde joj je mesto - u blato.
    27.10.2003
    15:47:00 sati
    Djole
    uredi
  • Ukupna ocjena 75%

    8, 8, 6, 9

    Sve u svemu , zanimljiva epizoda . Kada sam procitao strip , bio sam odusevljen , jer mi je dosla u ruke poslije dvije lose epizode . Sama ideja za pricu je genijalna i svidja mi se to sto je u potpunosti posvecena Dylanu. Sto se tice crteza , jedan je od najgorih . Stano je , kao i uvjek , u potpunosti odradio svoj posao .
    27.10.2003
    16:33:00 sati
    vardock
    uredi
  • kiky

    Ukupna ocjena 62%

    6, 5, 7, 8

    Nije loš strip, iako crtež stvarno je čudan. Naslovnica je zanimljiva. Ipak, jedna sasvim obična i prosječna epizoda u kojoj nema ničeg po čemu čemo je duže pamtiti.
    27.10.2003
    22:15:00 sati
    kiky
    uredi
  • Barker

    Ukupna ocjena 15%

    1, 1, 1, 6

    Sigurno u samom vrhu NAJGORIH Dylanovih epizoda, iako se kao fokusirala na njemu. Ne znam sta je ovde gore. A naslovnica je bas lepo obecavala.
    Ludens bi mogao da preskace epizode koje crta Cossu.
    28.10.2003
    03:07:00 sati
    Barker
    uredi
  • Ukupna ocjena 77%

    9, 8, 6, 8

    Zanimljiva priča, koja me zainteresirala. Naizgled natprirodni slučaj, ima običnu prevarantsku pozadinu. Ne bih se začudio, da u našim bolnicama, iskrsne neki slični slučaj. Dobro da sestre ne čitaju stripove. Malo slabiji crtež.
    28.10.2003
    12:12:00 sati
    stinky
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 65%

    8, 7, 4, 8

    Veći dio stripa mi je bio baš zanimljiv.Očekivao sam puno bolji kraj a ne tamo neke prevarante u obliku hipnoze i korumpirane medicinske sestre (koja,moram reći,jako dobro izgleda).Klasični zajeb na kraju,toliko tipičan za DD.I taj Mastro Hora,prodavač vremena, bi morao biti upečatljiviji lik,mislim da je preslabo razrađen i nekako nedorečen.Groucho je OK i to znači ocjenu više ovoj epizodi.Još jedna zanimljiva situacija je Dylan koji nema ni kinte. Crtež loš,monoton i dosadan i kvari cjelokupnu epizodu.Ne znam tko je dopustio tom liku da crta,a naslovnica mi je jedna od boljih.
    28.10.2003
    19:18:00 sati
    Aco
    uredi
  • SnotMan

    Ukupna ocjena 70%

    7, 7, 7, 7

    srednje kvalitetna epizoda.zanimljiva priča,crtez mi je malo glupav nekako prazan.sto se tice naslovnice bila mi je stvarno interesantna pa sam pomislio da je epizoda bog zna sta ali eto nista vrijedno
    06.11.2003
    12:58:00 sati
    SnotMan
    uredi
  • Ukupna ocjena 73%

    8, 8, 5, 10

    15.11.2003
    13:12:00 sati
    Brdar
    uredi
  • Ukupna ocjena 73%

    10, 9, 2, 10

    fantističan strip koji na nevjerojatno dobar način pokazuje što su ljudi sve spremni učiniti da ne bi potršili vrijeme. također strip pokazuje do koje granice može ići želja za manipuliranjem drugima s c ciljem matrijalnih probitaka. Strip obrazlaže i jedan od najvećih lkudskih strahova - stra od smrti
    26.11.2003
    14:06:00 sati
    branimir
    uredi
  • SejoSexon

    Ukupna ocjena 73%

    7, 8, 6, 10

    Kraj price mi je pokvario cijeli strip! Zavrsetak mi je je na neki nacin previse glup i naivan.
    29.11.2003
    14:07:00 sati
    SejoSexon
    uredi
  • Ukupna ocjena 53%

    7, 4, 4, 8

    moramo priznati da kako god završio temelj za priču nije bio loš. čovjek koji upravlja vremenom,nije loše ali kraj malo kvari stvar. ipak ja više cjenim priču nego crtež. ova priča je završila skoro kao triler ali sviđami se zbog originalnih horor scena sa manje krvi i mesa.
    08.05.2004
    13:37:00 sati
    miodrag
    uredi
  • crta

    Ukupna ocjena 70%

    8, 8, 5, 7

    odlican strip!misterij sa logikom...odlicna kombinacija...
    17.01.2005
    14:50:00 sati
    crta
    uredi
  • zveky

    Ukupna ocjena 62%

    7, 7, 4, 8

    Solidna epizoda!Najveci minus mi je kao i mnogima crtez,a scenarij i sama prica su ok!
    17.01.2005
    16:00:00 sati
    zveky
    uredi
  • Ukupna ocjena 43%

    1, 1, 9, 10

    Nije loš strip,ali moram reći da je priča jako loša.Ovo je
    jedan bijedan pokušaj originalnosti.Sad mi je žao što sam prije rekao da Dylanu Dogu fali originalnosti.Valjda je to utjecalo na ovaj broj.Ne pokušavajte više biti originalni.Loše vam ide.
    01.06.2005
    14:05:00 sati
    zerovnik
    uredi
  • lwood

    Ukupna ocjena 83%

    9, 8, 8, 8

    solidna priča.
    10.12.2005
    14:09:00 sati
    lwood
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 17%

    1, 1, 1, 8

    "Visoku" ocenu ova prica je dobila pre svega zahvaljujuci Stanovoj naslovnoj strani. Ostalo ne vredi ni da se pomene. Katastrofa!
    21.02.2006
    02:21:00 sati
    prozirna senka
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 21%

    4, 1, 1, 3

    Neznam kako sam uopće ovo uspio pročitati do kraja, čudim se samom sebi. Kakva jadna, isfurana, priglupa priča. Nema ničega u njoj, prazna je totalno, crna rupa. Crtež mizeran, Ugolino pa šta je s tobom... Naslovnica samo mrvicu bolja.
    23.09.2007
    23:51:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    8, 7, 6, 8

    Još jedna epizoda iz Chiaverottievog pera sa natprirodnim početkom te normalnim/mogućim završetkom. Jest da su mi takve priče malo manje draže, ali mogu to podnijeti ako je priča, kao u ovom slučaju, dobra. Šteta što nema ničeg natrpirodnog, priča je mogla biti još bolja. Cossuov crtež je na nekim stranicama dobar, a na nekim loš. Veća zamjerka je što njegovi likove u licu jako sliče jedan na drugog. Stano je nakon dužeg vremena nacrtao jednu dobru naslovnicu.
    27.09.2007
    15:20:00 sati
    Akul
    uredi
  • Windwalker

    Ukupna ocjena 63%

    8, 8, 2, 9

    Priča nije loša, čak vrlo dobra. Ali zašto Cossu???? Iako, ovo je jedna od rijetkih epizoda koje mi Cossu nije u potpunosti upropastio, jer priča drži vodu. Naslovnica je zakon.
    14.03.2008
    10:25:00 sati
    Windwalker
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 38%

    4, 2, 4, 8

    ah, tako mi i treba kada sam odlučio da pročitam sve dylane koje imam, odnosno, koji su izašli kod nasbolje je po deseti put čitati dobre, nego ovako, ali izdržat ću ja
    20.04.2008
    17:33:00 sati
    ken2
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 78%

    9, 8, 6, 9

    Svidjela mi se priča. Lik koji prodaje vrijeme...ili ipak ne? Jako dobro! Ali zašto Cossu...?
    28.11.2008
    10:54:00 sati
    Panon
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 51%

    6, 5, 3, 9

    Za tog Cossua bi trebalo tražiti sudsku zabranu da se nikad više ne približu papiru i olovki...priča prolazna (imao Kjavi i puno gorih)...ajde,barem mi je Stano odličan pa strip barem izvana lijepo izgleda
    06.12.2008
    22:39:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • Cliff Burton

    Ukupna ocjena 52%

    7, 6, 3, 4

    Cossu, ajde ća! Mrzim ovog crtača. Ovo zvuči malo grezo i djetinasto...ali ljudi moji, ne možemo tako. Broj je solidan, ali me isfrustrirao. Psihičko mučenje je bilo jednako onom Dylanovom...
    15.01.2009
    13:55:00 sati
    Cliff Burton
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 88%

    10, 10, 6, 10

    Ili sam ja lud ili svi vi ostali!
    1: 23   , hm...bice ipak da sam ja taj sa kojim nesto ne stima
    Genijalna prica! Ona scena kada ona stara dzukela t... onu curu ostavila je stvarno gorak ukus kod mene i podsjetila koliko zvijeri ima na ovom svijetu. 
    17.07.2009
    23:23:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • Beva

    Ukupna ocjena 25%

    2, 2, 1, 10

    Bezvezna priča s fenomenalnom naslovnicom...
    10.08.2009
    22:48:00 sati
    Beva
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 82%

    9, 8, 8, 7

    Chiaverotti u punom zamahu. Znam da je većina vas očekivala neke natprirodne pričice na kraju i upravo se vama i čudim. Pa mogli ste već zapamtiti da Chiavi u većinu slučajeva ponudi racionalno objašnjenje i ovdje to savršeno funkcionira. Pokvareni čovjek koji manipulira ljudima pomoću vremena, uzima im dostojanstvo na najgore načine, pomoću prljavih ucjena i uvjeravanja da će umrijeti ako ne plate. Pokvaren i podmukao plan i u istoj toj mjeri genijalan. Chiavi se na trenutak odmaknuo od svoje prosječnosti i uveo dašak originalnosti. Jedna od njegovih poanta je bila i da su ljudi danas previše opsjednuti vremenom, svi se nekud žure... Crtež mi se sviđa, likovi ponekad čudni ali ne smeta toliko. Naslovnica je tribala biti bolja. Dobar motiv, ali slaba realizacija od strane Stana.
    25.08.2009
    20:22:00 sati
    mpavin
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 76%

    7, 8, 8, 7

    Pa nije mi ova priča tako loša kao što su neki ocijenili. sigurno bi se dalo raspravljati. Naslovnica ok, a crtež kao i inače kod Cossu-a, tj.vrlo dobar do odličan!

    06.07.2010
    10:43:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 59%

    5, 6, 6, 8

    Sve u svemu, prica je ok: da crtez nije onako slab, bilo bi to puno bolje.  Isto tako ne bi bas reko da je onaj 'villain' Mastro Hora tako interesantnan: odvratan je, ruzan i totalno mi se zgadio, ali problem je u tome sto me nije nimalo prepao!  To bi bila prava stvar, a ne te gluposti sa medicinskom sestrom koja mu pomaze nalazit ljude sa slabim zdravljom.  Neke scene mi se stvarno svidjaju: ona na pocetko, kad covjek i svijet oko njega potpuno nestaju, i kasnije u prici kad Hora prijeti covjeku koji ima srcan udar, i kako Cossu pokazuje to u vrlo mastovitom nacinu.  Naslovnica je dobra, iako bi bilo bolje da je gledamo malo iz daljine, pa da se vidi da je ovo stvarno Big Ben kula na kojoj on lezi ;)

    Ne vjerujem da cu ovu epizodu procitat uskoro, ali neke scene ipak necu zaboravit.  U tom smislu je ok. 

    24.09.2010
    19:53:00 sati
    acestroke
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 66%

    9, 5, 5, 9

    Naslovnica najbolja, priča odlična, scenarij dosta lošiji, a crtež najlošiji dio ove epizode. Priča je stvarno zanimljiva i svidjela mi se, ali je Chiavi standardno zeznuo stvar u scenariju. Cossu je ovdje čak i lošiji nego inače. Naslovnica efektna.

    13.03.2011
    11:59:00 sati
    Spock
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 69%

    7, 7, 7, 6

    Nekad mi stvarno nije jasno zašto uvijek ista gospoda pretjerano pljuju po nekoj Chiavijevoj epizodi, a da pritom ne ponude ama baš nikakve argumente kojima bi potkrijepili svoje kritike i bezobrazluk. 

     

    "Prodavač vremena" nije remek djelo, ali ima svoje momente, primjerice kada vidimo očajnog Dylana koji prodaje svoju imovinu, no i sve da je najgori strip svih vremena, nikad ne bih scenarista obasuo uvredama.

    07.04.2011
    20:12:00 sati
    drogsy
    uredi
  • doktor78

    Ukupna ocjena 61%

    6, 6, 6, 7

    Slazem se s recenzentom. Ko je procitao jednu Chiaverottijevu epizodu, kao da je procitao sve. Cossu mi je jedan od najgorih Dylanovih crtaca

    03.10.2011
    17:39:00 sati
    doktor78
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 94%

    10, 10, 8, 10

    U potpunosti podržavam Kinga. Jer Claudije nije napravio govno nego ODLIČNU priču.

    10.02.2013
    11:51:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Guzonjin sin

    Ukupna ocjena 88%

    9, 9, 8, 10

    04.05.2013
    18:12:00 sati
    Guzonjin sin
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 84%

    9, 9, 8, 6

    Fenomenalna priča i super crtež! Ja sam s ovim oduševljen.

    24.08.2013
    13:01:00 sati
    macca1985
    uredi
  • Peci

    Ukupna ocjena 32%

    3, 3, 4, 2

    04.08.2014
    22:34:00 sati
    Peci
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 36%

    2, 2, 5, 9

    Ovj strip je totalna prevara i jedno od najvećih sra.. koje sam ikada čitao.

    29.09.2014
    19:21:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • Jocko

    Ukupna ocjena 62%

    7, 5, 6, 8

    Uvek sam voleo ovakve intrigirajuće naslove i naslovne.

    Priča ko priča nije loša - prodavac vremena kao diler, nešto kao u epizodi Zed, samo drugačije (i lošije odrađeno naravno). 
    Svi su već izneli najbolje aspekte priče, a to su svakako Gručo u elementu, očinski odnos Bloha prema Dilanu što se naročito vidi u jednoj sceni... a najvažnije je ipak videti Dilana i Gruča dekintirane, u jednoj ''životnoj'', svagdanjoj borbi. Borba Dilana sa Mastrom Horom, nadmudrivanje.. Sve je to zanimljivo, mada iskreno Mastro mi i nije neki naročito zanimljiv, a ni profilisan lik - pritom je loše/odbojno nacrtan. 
    Zanimljivo je inače kako se dosta rano u epizodi uvodi Mastro kao lik, i obično se ispostavi da je to samo paravan (da se čitaocu skrene trag i da se popune strane) te priča ode u sasvim drugom smeru, međutim ovde Maestro igra važnu ulogu, od početka, te odaje utisak nekakvog ''velikog'' negativca - tim pre što se ne oslanja na fizičku silu već na psihičku snagu. 
    Rasplet je s neba pa u rebra, krajnje zbrzan i bedan, pogotovo poslednjih 10-ak strana. Prelazak sa psiho-horrora na psiho-triler mi se nije svideo, ali to je Kjavijev stil realističnog, dosadnog raspleta. Više volim njegove priče u kojima je ambijent atraktivniji a rasplet i ne toliko očigledan i bolje skrojen, poput Daleko od svetlosti ili Misterij Temze, a tu gle čuda za bolji ambijent je zaslužan i crtač! 
    Što kaže Aco, ''Očekivao sam puno bolji kraj a ne tamo neke prevarante u obliku hipnoze i korumpirane medicinske sestre (koja,moram reći,jako dobro izgleda).'' Ja nisam baš imao prevelika očekivanja u pogledu raspleta, a ona su se i ispunila, a medicinska sestra prava riba.
    Naravno, tu su i didaskalije kakve je koristio Sklavi u S druge strane zrcala a Kjaveroti posle bezdušno kopirao. Pa onda ona bljutava, zbrda-zdola ubačena ''balada o odbačenima''. Šta tek reći za onu Smrt sa velikim časnovnikom, lepo nacrtanu, ali svako malo Kjaveroti voli da ubaci Smrt i baladu i didaskalije i to je već više bljutavo.
    Ocena za scenario bi mogla ići još na dole, ali zbog Gruča, vešto osmišljenih pojedinih scena i dobro prikazane borbe Dilana sa besparicom ipak neće ići.

    Ocena za crtež znatno niža nego što sam do sada davao Cossuu (8-9). U SjenamaSudnjem danu, Zvjerskom brlogu itd mi je bio kul, naročito jer je dodavao više crne i nije toliko zasrao lica. Ovde Dilan u više kadrova ima facu kao Lou Reed u srednjim 40-im! Mastro Hora je bezvezan, likovi su ukočeni, ulice su prazne... Što je dobijao visoke ocene, dobijao je. Ako se ovakav trend Cossuvoog crteža nastavi (a znam da hoće jer sam čitao kasniju priču Deseta žrtva), 6 će da mu bude maksimalni domet, i pored onih grandioznih kadrova sa velelepnim zgradama, pitoresknim ulicama Londona, časovnicima-srcima, časovnicima-Dilanovim-krevetima, prikazima Smrti s časovnicima, Dilanima u grobu s infuzijom itd... To nije dovoljno, kvalitet crtača najbolje vidim po tzv dosadnim scenama (kada likovi pričaju u prostoriji), a u tim scenama Cossu je davež. Inače ova priča bi bila kao stvorena za M&G.   

    Malo je neobično kako su brojni čitaoci ocenili ovu epizodu kao jaču (70%+) a ima boljih Kjaverotijevih epizoda. Doduše ocene su uglavnom do 2010/11. Da se sad ocenjuje, prosečna ocena bi bila mnogo niža. 

    24.01.2019
    06:13:00 sati
    Jocko
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 76%

    8, 9, 6, 7

    Netipično, ali uspjelo.

    06.09.2019
    13:19:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Seminole
    Kod: TX SA 17
    Ocjena: 83%
    Vrijeme: 18.9.2020. 16:48:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 770
  • Zamak ludila
    Kod: DRGN LIB 13b
    Ocjena: 84%
    Vrijeme: 17.9.2020. 10:50:00
    Autor: kandraks
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 410
  • Posljednja bitka?
    Kod: AF SS 418
    Ocjena: 71%
    Vrijeme: 17.9.2020. 0:17:00
    Autor: Kila Banana
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 304
  • Operacija Kovčeg - Veriga
    Kod: CRRO DNEV 1
    Ocjena: 71%
    Vrijeme: 13.9.2020. 15:32:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 805
  • Crna magija
    Kod: MN LIBSP 1
    Ocjena: 86%
    Vrijeme: 10.9.2020. 21:26:00
    Autor: kiky
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 832

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Put za raj
    Kod: ZG VCSP 32
    Ocjena: 50%
    Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
    Autor: Djole
    Broj komentara: 15
    Broj pogleda: 2758
  • Povratak Zimske Zmije
    Kod: ZG VCZS 20
    Ocjena: 91%
    Vrijeme: 7.8.2020. 17:10:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 14
    Broj pogleda: 1845
  • Povratak samuraja
    Kod: ZG VEC 155/157
    Ocjena: 81%
    Vrijeme: 31.8.2020. 23:37:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 1368
  • Plamen nad Merivelom
    Kod: ZG VEC 143/144
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 18.8.2020. 0:16:00
    Autor: going going
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1261
  • Proteus
    Kod: TX ZS 33/984/985
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1189

Aukcije

Forum