Strah na dnu mora

Nathan Never

NN LU 48 | 94 str.

Uslijed rutinskog održavanja četvorici robota izbrisan je prvi zakon robotike. Kompanija za uzgoj hrane Marineplant unajmljuje Nathana, Sigmunda i Jacka O Ryana da pod svaku cijenu i čim prije pronađu robote. Kakve se sve tajne skrivaju na dnu mora?

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 84%

Priča 9

Scenarij 9

Crtež 8

Naslovnica 6

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 63%

P*6

S*6

C*6

N*5

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Strah na dnu mora
    NN LU 48

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Paura sul fondo
    NN SR 42

ZANIMLJIVOSTI

  • Strana #05, na svjetlećoj reklami pisac Isaac Asimov, tvorac tri zakona robotike
  • Nathan na lukav način primjenjuje robotopsihologiju još u epizodama NN#1 «Agencija Alfa» i #26 «Ja robot»
  • «Little lost robot» Asimova priča iz njegovog robotskog ciklusa «I, robot»
  • Prvi Nathanov scenarij koji ne pripada bandi sa Sardinije
  • O dubinama oceana govore dosta epizoda, no mi smo vidjeli samo #29 «Kitov pjev»
  • Ova epizoda bila je preskočena od SD, al evo Ludensa, godinu dvije kasnije

«Morske dubine. Mračno i nedohvatljivo mjesto od davnina. Tek nedavno čovjek ih je počeo upotrebljavati i vladati njima. Ali je li uistinu uspio uspostaviti nadzor? Je li uspio nadvladati majku prirodu?»

Malo za promjenu spuštamo se sa dalekih zvijezda beskrajnog svemira u crne dubine velikog oceana. Nije samo svemir neistražen u Nathanovom svijetu, i oceani su također zanimljiva zagonetka. Dok se neki orijentiraju za život u svemiru, život u kolonijama na orbitalnim stanicama, u ovoj epizodi vidimo da neki planiraju nastaniti nedotaknuto morsko dno. Prošla epizoda i ova ovdje dokazuje da će čovjek prije ili poslije srušiti sve granice. Niti ogromni kozmos, a niti crnilo oceana neće ga zaustaviti!

1. ZAKON: «Robot ne smije ozlijediti čovjeka, niti smije dozvoliti da zbog njegove pasivnosti bilo koje ljudsko biće bude ozlijeđeno.»

Siguran sam da vam ovo nije prva epizoda NN i da ste dobro upoznati sa 3 zakona robotike (a i ja sam ih priložio). Ustvari u stripu se radi o prvom zakonu, a on se sastoji u tome da je primarni cilj robota poštivati ljudski život i ne dopustiti da se zbog robotove neaktivnosti čovjek povrijedi. Ta pravila su interesantno postavljena. U zbirci «I, robot» Asimov se bavi baš tima trima zakonima. U jednoj već gorespomenutoj priči on se pozabavio sličnim zadatkom kao i naši junaci u stripu. No ovdje je uzeta samo ideja i tako ogoljena stavljena u Nathanov svijet i vrijeme. Očito se radi o nekoj posveti Asimovu jer već na prvoj stranici nalazimo Isaacovu facu i ispod naziv «Commemorating Today».

2. ZAKON: «Robot mora slušati naredbe čovjeka, sve dok one ne narušavaju prvi zakon.»

Tvrtka Marineplant dio je jedne moćne Zaibatsu. Dobro prognoziraju kad i danas kažu da će u budućnosti vladati ogromne korporacije. MarinePlant se bavi uzgojem algi, no njima je to samo pokriće za jednu drugu djelatnost. Mada bi si mislili da je u pitanju nešto ilegalno (poput droge kao što misle junaci u stripu), to je zapravo maska da se zaštiti inovacija. Konkurencija je velika, a tehnologija je moć. Ah da, i sve što se radi, radi se za novac! Još jedna interesantna stvar. U Nathanovom svijetu prevlast očito imaju istočnjaci. Sve posvuda yakuze (šef policije Ishimori), Triada ima orbitalne stanice, a sad vidimo da podmorjem vladaju isto istočnjaci. Pa onaj ludi Japanac. Svaki zločinac i dobar momak poznaje tajne Jeet kune doa, a Nathan je čak prošao obuku u Shaolinu. Čitatelje očito privlači istočnjački štih.

3. ZAKON: «Robot mora štititi sam sebe, sve dok se to ne kosi sa prvim i drugim zakonom.»

Ovaj put na sceni imamo trio fantastikus, Nathana, Sigmunda i Jacka O’ Ryana. Naši stari poznanici ovaj put u potpunosti vode igru. Ko što kaže tajanstveni Zaibatsu chairman: «Naši tehničari, na žalost, samo su teoretičari bez intuicije...» Dok naši omiljeni agenti imaju i tehniku i veličinu. Imamo tu još llikova, no nisu previše zanimljivi. Očigledni veliki smutljivac, gospodin Norman, koji unajmljuje naše junake i plete zavjere u pozadini. Zatim Martin Douglas, glavni informatičar, također smutljivac. Pojavljuje se i tajanstveni Zaibatsu chairman koji vodi MarinePlant. Projektant robotskih mozgova je gospođica Fran Foster, umnogome slična Sigmundu. Bilo je nekih iskrica između njih, ali to je zanemareno. Naći ćemo i borca za ljudska prava, djevojku zvanu Dance (jeste li za ples?). Vidjet ćemo da veliki biznismeni ne prezaju do ničega, iskorištavaju radnu snagu za jeftin i opasan rad. I još ktome koriste pesticide koji onečišćuju ocean i mogu biti smrtonosni za ljude. Nepoželjni buntovnici se uspješno odstranjuju...

Nathan: «Ali bez prvog zakona, roboti bi u slučaju opasnosti mogli ostati pasivni i ne pomoći radnicima...»


Ova epizoda djeluje poput nekakvog uvoda za dosta budućih epizoda. Preseljenje na morsko dno? Problem deficita izvora hrane? Roboti postaju svakodnevica? Velike korporacije bore se za prevlast? Po meni to su sve potrebne predispozicije za odličan SF strip. Mnogo se toga započelo, a ostalo je nedovršeno. Načete su zanimljive ideje. Ovome broju dao bih vrlo visoke ocjene, jer po meni predstavlja malo osvježenje od onih standardnih tema (u posljednje vrijeme ljubavnih). Mnogo dijaloga, a i mnogo akcije. A na kraju, ko u X-Dosjeima, tajanstveni zlikovac u pozadini otkiva nam nešto što naši junaci ni ne slute. Što se tiče crteža, čak se i Casini popravio. Ne vidim više neobične facijalne izraze lica likova. Izgleda da se momak uhodao.

Evo opet možemo uživati u jednoj od Ludensovih retrospekcija. Sljedeći je nadam se preskočeni 6. broj, a onda možemo već skoro biti sigurni da će 50ti broj biti onaj pravi 50ti po talijanskoj numeraciji. A i kolko primjećujem, ustabilio se izlazak NN svakih 2 mjeseca. Dobro je to, dobro...

«... ali ne može se svaki put pobijediti.»


Naprijed

NN SD 38 Tri istine

NN LU 39 Ravenov povratak

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Ukupna ocjena 26%

    2, 2, 4, 2

    Evo i jednog poljoprivrednog stripa. Ko kaže da nema ratarstva – «netaknuti plodovi», «ogromne plantaže», «obrađivanje dna», «plodna polja»… Šteta da nema zadruga i poticaja za određene poljoprivredne kulture. Nakon što sam mislio da je Glas iz prošlosti najgori NN, stigao je Strah na dnu mora i odmah zasjeo na prvu poziciju. Totalno dosadan strip, radnja je zbilja «intrigantna». Ajde da nađemo robote koji su greškom poslani na poljoprivredne radove. Baš je neobično, da su svi preskočeni brojevi totalni šit, jel to slučajnost ili… Prvo Zagor i 20 preskočenih, ultra loše i sad ova 3 preskočena NN, također nisu na razini, ni približno. Iz toga bi se mogao izvući samo jedan zaključak: NIKAD SE NE VRAĆATI NA PRESKOČENO, DRUGI SU OČITO ZNALI ŠTO RADE. (ima samo jedan izuzetak, i taj na žalost nije urađen, preskočene epizode Dilana su odlične, Doktor Terror, Johhny Freak…) Dobro, da se vratimo na ovaj strip, osim nezanimljive radnje, dotičnu epizodu krasi i bljutav crtež i naslovnica koja je đubre.
    04.02.2004
    15:01:00 sati
    stinky
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 36%

    4, 2, 5, 3

    Definitivno najlošiji NN.Zadatak koji su dobili Nathan i kompanija vjerojatno je najgluplji u povijesti stripa.Korporacije su uspijele napraviti savršene robote koji reagiraju na svaku pa i najmanju opasnost u koja prijeti radnicima a nisu u stanju odkriti one robote koje imaju krupnu grešku.I zato im trebaju specijalni agenti da to otkriju.I ne samo to,korporacija može otkriti te famozne robote ali za to će radnici morati raditi dvije izmjene pa ne žele riskirati štrajk.Kao ono,neka agenti rade,a ono što mi tajno petljamo sa robotima ionako neće primjetiti..Ajme koja glupost..I meni je zaimljiva ideja o uzgajanju hrane na dnu oceana ali nažalost,ova je epizoda potpuni promašaj.I crtež je koma.Ne znam zbog čega crtač toliko forsira žile na rukama Nathan i Jacka.Naslovnica je smeće,u biti radi se o jednom crtežu iz stripa.
    18.02.2004
    12:49:00 sati
    Aco
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    7, 8, 7, 5

    Aco je dobro primjetio, naslovnica je iz stripa. Ako ste primjetili, isto je sa likom u prvom planu iz prošlog broja (glas iz prošlosti). Jedino dobro u ovom stripu je manje loš Cassini iako ni meni one žile nisu jasne.
    25.02.2004
    13:25:00 sati
    nikola
    uredi
  • SnotMan

    Ukupna ocjena 73%

    8, 8, 7, 4

    Pomalo je cudna epizoda no orginalnosti ne manjka
    sto se tice naslovnice:NASA JE
    12.04.2004
    13:56:00 sati
    SnotMan
    uredi
  • Ukupna ocjena 74%

    7, 8, 7, 8

    13.04.2004
    18:58:00 sati
    Brdar
    uredi
  • Djole

    Ukupna ocjena 56%

    3, 8, 7, 2

    Kada se prevaziđe debilna postavka o potrazi za robotima, dobija se jedan i ne tako loš strip. Lisiero & Cordone lepo su razvili misteriju šta se u stvari dešava pod vodom, a kraj je neočekivan i atipičan za Bonellija. Crtež je klasičan Casini, ni bolji ni lošiji od njegovih (kasnijih) radova, tako da vam se ili dopada ili ne. Da je ostala originalna naslovnica umesto one brljotine, sve bi bilo još bolje, ali ovako...
    Drugim rečima, interesantno je videti jednog solidnog NN koji je priča za sebe, ne povezuje se sa 97% ostale Bonellijeve produkcije, ne pokušava da bude Dylan Dog, i nije totalna katastrofa.
    16.05.2004
    16:24:00 sati
    Djole
    uredi
  • kiky

    Ukupna ocjena 83%

    9, 8, 8, 8

    Dobra mi je ova epizoda... interesantna ideja o načinu prehrambene proizvodnje u budučnosti. Dobro je deecay u recenziji zapazio tu tzv. socijalnu komponentu; radnici koji rade u neljudskim i teškim uvjetima u dubinama mora i samim time su nezadovoljni, moćni šefovi velikih korporacijskih giganata koje za to baš i nije briga, nego se samo brinu za brzu i sigurnu dobit. A kada se netko slučajno od tih malih smrtnika čak usudi i suprotstaviti tom okrutnom sistemu i ukazati na neke njegove slabosti i nepravilnosti u radu, dobro se vidi kako tragično završava. Aktualna tema, nije dobro se zamjerit nekim ljudima, posebno onima na visokom položaju.
    28.09.2004
    18:22:00 sati
    kiky
    uredi
  • Ukupna ocjena 61%

    7, 7, 5, 4

    Solidna pričica.
    20.11.2004
    11:24:00 sati
    Verfalk2003
    uredi
  • crta

    Ukupna ocjena 87%

    9, 8, 9, 9

    NEK PRICA KO STA HOCE OVO JE JEDAN OD BOLJIH NATANA
    15.12.2004
    12:36:00 sati
    crta
    uredi
  • Ukupna ocjena 93%

    9, 9, 10, 9

    Izvrsno!Uz ovu sam epizodu vezan jer taj strip sam nabavio na mom prvom putu u Osijek.I nije jedini razlog.
    Crta ju meni najdraži Casini.
    01.06.2005
    14:31:00 sati
    zerovnik
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 78%

    7, 9, 8, 6

    odlična ideja o uzgajanju algi u podmorju na velikoj dubini-kako su se samo toga sjetili?uveli su nešto novo u Nathana i to je dobar potez.naslovnica je iz stripa a crtež solidan.
    13.11.2005
    23:48:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Vorador

    Ukupna ocjena 57%

    7, 7, 4, 3

    Ni po čemu posebna epizoda mjestimično dosadna za poludit. Casini je sve lošiji iz epizode u epizodu.Naslovnica hrv izdanja je strava i užas.
    11.04.2006
    19:02:00 sati
    Vorador
    uredi
  • I like girlz

    Ukupna ocjena 73%

    6, 7, 9, 7

    onako, interesantna ideja, ali isto tako i ideja kojoj fali dosta dramatičnosti i akcije pretočene u scenarij, što za rezultat ima jednu slabiju nathanovu epizodu. još da nije casini crtao, čitav utisak bi bio daleko lošiji.
    22.07.2006
    17:13:00 sati
    I like girlz
    uredi
  • Digging Bill

    Ukupna ocjena 51%

    9, 3, 4, 3

    Ova epizoda otvara puno toga..i to je sve..zamisao je ok, sve je to ok, socijalna tematika, premještanje fokusa gospodarstva i znanosti iz svemira u podmorje, ma i poljoprivreda..ali realizacija je nešto drugo..ispada totalno nezanimljivo..zadatak koji dobiju je imbecilan..nije li mogao onaj glavni programator kad je vec upoznat s cijelom stvari jednostavno provjerit koji roboti imaju taj neki materijal u toj nekoj šupljini u konstrukciji..a Nathan kao dobio neku fenomenalnu inspirativnu ideju kako raspoznat ta 2 robota, i nitko drugi se nije mogao sjetit ništa slično, ma daj..crtež užasan i sve puno žilavih likova..naslovnica grozna..moj osobni kandidat za najlošijeg Nathana Xp
    25.07.2007
    19:19:00 sati
    Digging Bill
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 51%

    6, 4, 6, 3

    Pa, ako zanemarimo par idijostskih premisa, ova epizoda uopste nije losa. Ima akcije, ima i ideje, a i sam kraj je potpuno neocekivan za Bonelija. Dakle, razrada je OK, ali zbog pocetnih premisa, 2 ocene dole. Crtez je ocajan, ali je naslovna strana jos gora.
    08.10.2007
    17:36:00 sati
    prozirna senka
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 32%

    4, 2, 4, 2

    Sramota od stripa, i pljuska u lice svim ljudima koji su dali novac na kiosku za ovakvo smeće. Epizoda koja ne nudi baš ništa; neke velike misterije nema, akcija je stupidna i sa totalno promašenim tajmingom, sporedni likovi su zamorni, stereotipni, dosadni i iritantni, Nathan nije onakav kakav bi trebao biti, Sigmundova 'avantura' nema nikakvog cilja, sama njihova misija je besmislena, itd. Dodajte svemu tome i ovaj bijedni crtež i sramotnu naslovnicu, i imate jednu od najgorih epizoda Nathana Nevera uopće (to ovako od oka, ima tu sigurno još kandidata). Shiet.
    07.02.2008
    05:49:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Windwalker

    Ukupna ocjena 51%

    5, 5, 5, 6

    Dosadno i već viđeno.
    08.03.2008
    22:36:00 sati
    Windwalker
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 54%

    5, 5, 7, 3

    Očito je da Beppi, Serra i Vigna jedini koji znaju napisati dobar scenarij za NN epizode. Bila je greška prepustiti nekom drugom, u ovom slučaju Lisieru i Cordoneu, njihov posao. I osim što je tema epizode loša, ako je nešto gore od loše zamjenske naslovnice, onda je to loša zamjenska naslovnica koja je samo obojana vinjeta precrtana iz stripa.
    22.01.2009
    11:32:00 sati
    Panon
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 64%

    4, 9, 7, 4

    Zadatak koji je dobila Alfa jest glup, ali ostatak stripa je odličan. Više je dobrog nego lošeg u ovoj epizodi.
    26.04.2009
    06:31:00 sati
    Spock
    uredi
  • Jerry Krause

    Ukupna ocjena 66%

    7, 7, 6, 6

    Nisam neki ljubitelj priča na temu morskih dubina, ali novi dvojac scenarista je napravio sasvim solidan debi u NN serijalu. Vječna tema o velikoj zavjeri multinacionalnih kompanija sa jedinim ciljom, profitom, prenesena je u blisku budućnost, a čini se da je to, nažalost, sasvim realna pretpostavka i za našu budućnost.

    04.01.2010
    13:13:00 sati
    Jerry Krause
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 70%

    7, 8, 6, 7

    Vidim po komentarima da se mnogima ovdje nije svidjela činjanica da je ova epizoda pretrpana tekstom. Početna ideja nije baš nešto, no razrada je vrlo dobra. Casini je ovdje ušao u neki svoj lošiji period, po mom mišljenju, koji će se nastaviti u "Ljudskoj meti" i "Zmajevoj osveti". Crtež mu je nekako osiromašen kad bi ga se usporedilo s epizodama "Srce tame" ili "Posljednji val". Zamjenska naslovnica nešto bolja zbog efektivnosti.

    02.10.2011
    22:42:00 sati
    drogsy
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 39%

    5, 4, 3, 3

    Naslovnica je bolja talijanska.

    Crtež mi je u kurcu, ali totalnom. Sigi mi je natrenutke ima prevelik nos i farove umjesto naočala, Nathan je čas Rambo čas šmokljan.

    Priča i scenarijo su mi još i najbolji, ali ima jako puno rupa.

    25.11.2011
    11:25:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • chris.tower

    Ukupna ocjena 75%

    8, 8, 7, 6

    Zanimljiva epizoda sa napetom atmosferom duboko ispod mora! Malo losija ocijena za Ludensovu naslovnicu.

    30.01.2012
    13:02:00 sati
    chris.tower
    uredi
  • allessi

    Ukupna ocjena 83%

    9, 9, 7, 8

    Odlična epizoda su puno dijaloga, napetih scena, dramatičnosti, zagonetki, pa čak i malo flerta.. Casini mi nije baš ok, još uvijek mi se baš ne sviđa previše njegov crtež.. Naslovnica solidna..

    07.09.2012
    15:41:00 sati
    allessi
    uredi
  • Ukupna ocjena 67%

    7, 5, 8, 7

    Ideja - poljoprivreda na dnu mora mi je odlična. Šteta što je onad toliko toga nabacano - imamo robote sa greškom, eventuelno krijumčarenje sa drogom, pesticide u moru i na kraju mogučnust, da bi ljudi živjeli pod morom bez kisika. Preveiš svega na kupu. Radnja mi je nekako usporena.

    23.10.2012
    21:38:00 sati
    tekumze
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 65%

    7, 5, 8, 5

    Kako sam svojevremeno prestao i sakupljati kupovati NN-a dok je izlazio na kioscima, na ovaj broj slučajno sam naletio na moru uzevši paket remitende. Imao sam kao mali nešto brojeva SD-a, i srećom bile su to kvalitetne epizode, tako da nisam otpisao Nathana. Sječam se da sam prvi puta pročitao ovu epizodu na plaži, i da je mi je bila sasvim ok. I danas, sad kad čitam sve po redu, epizoda je ok, ali ništa posebno. Previše dramskih elemenata, puno nejanog teksta, možda premalo akcije i zanimljivije intrige. Možda da je dvobroj... Crtež sasvim ok, ali Cassini može i bolje. Naslovnica ništa posebno.

    19.11.2013
    23:12:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • thekide

    Ukupna ocjena 74%

    9, 7, 6, 8

    Novi scenaristi na serijalu su uneli dosta zanimljivih i originalnih SF ideja, ali na žalost sam razlog za postojanje epizode - potraga za pokvarenim robotima, je apsolutno idiotski. I danas gotovo svaki proizvod ima svoj kod, a treba poverovati u budućnost gde roboti nemaju ni kod, ni registarski broj, ni sopstvenu šifru za isključenje...

    Casini održava svoj niski kvalitet. Svi likovi mu imaju identične skijaške noseve (sem Sigmunda koji ima veći i od Bob Rocka). Glavni ženski lik u epizodi Dance je u stvari Legs samo sa svetlom kosom i par pega na licu. Tuga od crtača.

    Ne znam zašto većina ovde ocenjuje zamenske naslovnice a ne originalne. U svakom slučaju ni originalna ne spada u najbolje Castellinijeve, nekako je zagušena detaljima. A zamenska Bonazzijeva je standardno sramotna.

    28.02.2014
    21:11:00 sati
    thekide
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 81%

    8, 8, 8, 9

    Meni je ovo jako dobra i zanimljiva epizoda.

    05.10.2014
    17:25:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • AlenT

    Ukupna ocjena 35%

    5, 3, 3, 2

    Jedna od najlošijih epizoda do sada. Strip je prepuna teksta, što ne mora nužno biti loše, no ovdje je puno napisano, a malo rečeno. Pregršt nebitnih informacija dovodi do dosade i iritacije kod čitanja stripova. Priča s pesticidima na kraju nije nigdje dovela, a procedure oko pronalaska pokvarenih robota su detaljno zamorne. Sigmundova ljigava upadica gđici Foster te Nathanov seksistički komentar prema Dance dodatno srozavaju ovu epizodu na samo dno (sukladno naslovu). Originalna naslovnica je vrlo solidna, a ova Ludensova katastrofalna. 

    03.04.2018
    15:00:00 sati
    AlenT
    uredi
  • Space Marine

    Ukupna ocjena 71%

    7, 7, 7, 8

    Zanimljiva epizoda jednostavno ali atraktivno nacrtana. Priča je stvrno dašak originalnosti, ima dosta teksta ali sve teče poprilično glatko i nije mi niti na jednom dijelu bilo dosadno. 

    09.03.2019
    18:41:00 sati
    Space Marine
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Skate-board boys
      Kod: AF SS 417
      Ocjena: 66%
      Vrijeme: 3.8.2020. 16:03:00
      Autor: Kila Banana
      Broj komentara: 4
      Broj pogleda: 225
    • Davitelj s Manhattana
      Kod: NR LIB 1c
      Ocjena: 88%
      Vrijeme: 2.8.2020. 16:46:00
      Autor: ReemCP
      Broj komentara: 7
      Broj pogleda: 368
    • Strange Planet
      Kod: STP MOG 1/2
      Ocjena: 69%
      Vrijeme: 29.7.2020. 0:31:00
      Autor: Paka01
      Broj komentara: 0
      Broj pogleda: 260
    • Zvezda sa juga
      Kod: KM ZS 1013
      Ocjena: 88%
      Vrijeme: 28.7.2020. 0:28:00
      Autor: Hercule Poirot
      Broj komentara: 1
      Broj pogleda: 750
    • Čovjek bez lica
      Kod: DD LIBKB 26a
      Ocjena: 78%
      Vrijeme: 25.7.2020. 15:06:00
      Autor: Sarghan
      Broj komentara: 1
      Broj pogleda: 517

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      Aukcije

      • Alan Ford br.1
        Vrijeme: 10.08.2020 21:48:24
        Prodavač: bicko
        Cijena: 356 kn
        Broj ponuda: 11
        Broj pogleda: 395
      • ZagorLMS br.83
        Vrijeme: 10.08.2020 21:39:38
        Prodavač: bicko
        Cijena: 199 kn
        Broj ponuda: 12
        Broj pogleda: 203
      • ZagorLMS br.85
        Vrijeme: 10.08.2020 21:40:49
        Prodavač: bicko
        Cijena: 253 kn
        Broj ponuda: 12
        Broj pogleda: 201
      • Zagor lms br 96
        Vrijeme: 05.08.2020 18:27:45
        Prodavač: sale75zagor
        Cijena: 100 kn
        Broj ponuda: 7
        Broj pogleda: 159
      • Mark br.126
        Vrijeme: 10.08.2020 19:22:59
        Prodavač: bicko
        Cijena: 103 kn
        Broj ponuda: 23
        Broj pogleda: 158

      Forum