Delirij

Nathan Never

NN SD 19 | 96 str.

Tajanstveni ubojica iz prošlosti željan osvete teško ranjava Nathana koji pada u komu. I dok Jack i Legs tragaju za napadačem, Nathan na granici života i smrti susreće samu vladaricu Smrt uživo te ujedno počinje preispitivati svoj vlastiti život.

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 54%

Priča 5

Scenarij 3

Crtež 7

Naslovnica 9

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 67%

P*6

S*5

C*7

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Delirij
    NN SD 19

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Delirio
    NN SR 21

ZANIMLJIVOSTI

  • cijela epizoda je prošarana citatima Garcia Lorce, Henry Millera, Shakespeara i Rimbauda
  • str 68; Lodovico Hospital nazvana prema Ludwighu Van Beethowenu a referenca je na film Stanleya Kubricka «Paklena narandža», gdje se slično kao i u filmu obavljaju medicinski eksperimenti manipulacije uma
  • str 18; «Nalij mi još jednu, Nick!» referenca na film «Casablanca» u kojemu je ulogu Ricka glumio Humphrey Bogart
  • str 27; zastava Anastasy Sporting Cluba podsjeća na olimpijsku zastavu, samo što je ovdje umjesto 5 krugova nacrtano 7
  • str 22; mali Jimmy se pred kućom igra sa modelom svemirskog broda Enterprise iz serije «Zvjezdane Staze»

U tom nekakovom lancu Medda-Serra-Vigna, Bepi Vigna je, moglo bi se reći, najslabija karika. Dovoljno je samo pročitati bilo kojeg njegovog Nathana, ili barem na ovom sajtu pročitati bilo koju recenziju njegovog djela i većini će zacijelo biti jasno da se ovdje ne radi o bogzna kako vrsnom scenaristi i stvaratelju priča. Stoga je time još veće pitanje zbog čega se upravo čovjek poput Vigne prihvatio pisanja jedne ovakve priče.

U mnogim svojim pothvatima koje je za života prošao Nathan, zacijelo je bilo puno kriminalaca i sličnog ološa kojima je stao na put te samim time stvorio sebi pravu malu vojsku neprijatelja. Jedan od takvih ološa je i Klaus Miller, kojega je Nathan, nakon jednog nemilog dogadjaja iz prošlosti uhvatio te smjestio u zatvor. Sve bi bilo u redu da se u sve to nije umiješao stanoviti profesor Blum, koji zatvorenike podvrgava raznim sumnjivim eksperimentima kojima je glavni cilj pacijentima brisanje starih i ubacivanje novih sjećanja u um, stvarajući tako osobama novi identitet i mijenjajući njihovo ponašanje. Tako je ubojica Muller na trenutak postao mirni i odani čuvar Sam Dopey. No, kako uspomene nikada nije do kraja moguće izbrisati (čak niti pomoću najsofisticiranijih medicinskih instrumenata budućnosti), Dopey doživljava situaciju jednaku onoj zbog koje mu je memorija i izbrisana, te tako ponovno dolazi u kontakt sa starim uspomenama i starom, pokvarenom ličnošću zvanom Muller, koja kreće u osvetu a glavni cilj je nitko drugi do Nathan. Našavši ga, Muller bez najave ispali nekoliko smrtonosnih hitaca prema Nathanu, koji teško ranjen pada u komu i na granici života i smrti bori se za vlastiti život.

Trebala je to biti jedna od onih trip-down-memory-lane epizoda u kojima glavni junak prebire po svojoj prošlosti preispitujući tako sam sebe i postupke koje je napravio u životu. Lako je ovo mogla biti jedna emocionalno i narativno snažna epizoda, ali očito da Vigna nema pojma niti kako dočarati emocije, a čini se i da mu je i pojam naracija stran. Najveća pizdarija u samoj epizodi je zacijelo Vignina verzija Smrti… nije to ona klasična ikonografija Smrti kao skeleta prekrivenog crnim plaštem sa kosom u ruci. Ovdje je njezina pojava itekako sofisticiranija, te Smrt posjeduje svoj vlastiti svemirski brod a crni, nezgrapni plašt zamijenilo je astrnautsko odijelo. Ne znam što je ovime, osim podsmijeha koji takav izgled Smrti izaziva, Vigna zapravo htio postići… ali i u nastavku cijela priča ne nudi ništa pametno, inteligentno, zabavno, zapravo ne nudi ama baš ništa. Nathan u tom svome stanju delirija sreće mnoge mu drage osobe iz prošlosti i sadašnjosti, ali nema tu nikakve interakcije, svi oni brzo prolaze pored njega kao na pokretnoj traci. Zar susret Nathana i Laure nije mogao biti malo prisniji i duži a ne samo pogled iz daljine? Kao da se Vigna cijelo vrijeme nekud žurio, kao da je što prije htio dovršiti priču, zacijelo i sam uvidjajući vlastitu nesposobnost da od ove gomile ničega učini nešto. Baš kada osječaš da bi se nešto moglo dogoditi, Vigna kao da presjeće radnju i odmah žuri dalje. Smrt cijelo vrijeme prodaje Nathanu jeftinu filozofiju koju smo već sto puta do sada čitali u puno boljim epizodama, a ubacivanje citata slavnih pisaca po cijeloj epizodi teško da spašava stvar.

S druge strane, još se jedan lik u ovoj epizodi bavi svojim unutarnjim strahovima. Jack O’Ryan zbog vlastite tragedije iz prošlosti, morati će se borati sa samim sobom i svojom vlastitom fobijom, strahom od vode, kako bi pomogao prijatelju Nathanu. Ovaj dio priče, pomoću kojeg malo bolje upoznajemo Ryanovu osobnost, nešto je bolje obradjen nego Nathanova previranja, ali u ovako slaboj epizodici teško da uspijeva doći do punog izražaja.

«Delirij» je pravo razočaranje, upravo zbog činjenice da je ova priča imala toliko potencijala u sebi, koji je do kraja ostao neiskorišten. Netko bi mogao prigovoriti da je ovo jedna od onih «Nathan poput Dylana» epizoda i da takav tip priče više odgovara Dylanu Dogu nego Nathanu. Ali nije u tome problem, nego je problem u tome da je «Delirij» lako mogla biti odlična epizoda, samo da ju je napisao netko drugi…

Naprijed

NN SD 18 Vrijeme osvete

NN SD 20 Demoni

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Djole

    Ukupna ocjena 54%

    5, 2, 8, 9

    Konfuazn Vignin pokušaj da kaže nešto, mada nije baš sigurno šta. Lepo je to sa tehonološki nastrojenom smrću i jednorozima kao životom, ili tako nešto, ali je izvedba... loša. Casini je, on the other hand, više nego solidan ovde.
    25.01.2005
    09:44:00 sati
    Djole
    uredi
  • Ukupna ocjena 62%

    7, 4, 7, 8

    Neiskorištena ideja... Čak se ni Castellini nije nešto pretjerano iskazao.
    26.01.2005
    19:04:00 sati
    Verfalk2003
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 73%

    8, 6, 7, 10

    Pa nije baš tako loše.I ja bih se složio da Vigna,iako je imao dobru ideju,nije znao što učiniti nakon što Nathan padne u komu i počne sa "putovanjem".Prava šteta jer mogla je to biti jedna odlična epizoda u npr.2 nastavka gdje bi bili prisutni i ostali likovi iz Nathanove prošlosti a ne samo Laura i Susan.Interpretacija Smrti mi se sviđa,ako je u Dylanu ona u klasičnoj opremi,sa kosom,zašto ne bi u Nathanu bila kao obučena u neko futuristično odijelo?Inače,baš su mi OK flashbackovi u Nathanu i to iz doba dok je još bio policajac.Casini je čudan neki tip.Ponekad je genijalan,a ponekad zna zeznuti do kraja.Ovdje je negdje između,dobar mi je u akcionim scenama(pucnjava,tuča itd.)ali u ovoj epizodi toga i nema previše pa se nije iskazao.Naslovnica odlična.
    04.02.2005
    21:07:00 sati
    Aco
    uredi
  • Ukupna ocjena 54%

    4, 3, 8, 9

    Nedobro.
    12.02.2005
    10:23:00 sati
    stinky
    uredi
  • Ukupna ocjena 75%

    8, 9, 5, 9

    pa ne može svaki strip biti nedovršena simfonija ispjevana s obilnim refleksijama na prošlo i buduće (još) nepostojeće. meni je ovaj uvijek bio čist OK. ne treba unaprijed očekivati više, a ni unazad.
    25.02.2005
    15:19:00 sati
    nikola
    uredi
  • Vorador

    Ukupna ocjena 70%

    5, 7, 8, 10

    Prekratko da se razvije neka dublja priča. Casinija inače ne volim ali ovdje je solidan. Naslovnica je zakon.
    26.03.2006
    19:57:00 sati
    Vorador
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 70%

    7, 5, 8, 10

    Dobra ideja za priču, ali nije baš išlo kako treba, sve je nekako bilo ubrzano (možda je Nathan trebao bar malo porazgovarati sa Laurom i Sarom) Odlično je prikazan Jack i njegov strah od vode kojeg je trebao nadvladati kako bi pomogao Nathanu. Moglo je to biti i puno bolje. Možda i Vigna jest najslabija karika kao što je reka recenzent, ali ne slažem se s njim da su mu sve epizode loše- ima jedna jako dobra, a to je Posljednji val! Crtež je dosta dobar kao i uvijek, naslovnica odlična.
    19.04.2006
    23:57:00 sati
    mpavin
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 40%

    3, 3, 5, 7

    Potpuni promasaj od epizode. Vigna u svoj svojoj bedi, ne zna se sta je hteo da kaze (ako je nesto artikulisano i imao nameru da kaze), sve je nepovezano, nedoreceno... Ni Casini nije nista bolji, tako da se sve savrseno uklopilo u bedu i sivilo ove price.
    27.02.2007
    20:40:00 sati
    prozirna senka
    uredi
  • Digging Bill

    Ukupna ocjena 61%

    8, 4, 5, 10

    Ideja je bila dobra, al moglo je to puno bolje..svidja mi se jednio što Ann spašava Nathana iz kome ustvari, i jednorozi, to je ok..početak, razgovor Nathan i Jack, skroz dosadno..dio s Mullerom niš posebno..a sa smrti nedorađeno...crtež mi je slab..naslovnica fora
    23.06.2007
    15:47:00 sati
    Digging Bill
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 92%

    10, 10, 8, 8

    Meni je ovo vrhunska i duboka epizoda. Nema suvišne, bespotrebne i idiotske akcije, superjunačkih preseravanja i sl. Nathan nam se ponovno prikazuje kao smrtan lik s bolnom prošlosti. Osim s Nathanovom, susrećemo se s bolnom prošlosti još dva lika (negativac Mueller i kolega Jack) i njihovim životnim pričama, a sve to na samo 94 stranice. Čita se u jednom dahu.
    06.03.2008
    14:03:00 sati
    Spock
    uredi
  • Windwalker

    Ukupna ocjena 91%

    9, 9, 9, 10

    Kao što je ˝Spock˝ rekao, duboka epizoda. Casini ovdje dobro paše. Naslovnica simbolična (jednorozi).
    08.03.2008
    23:00:00 sati
    Windwalker
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 60%

    5, 5, 7, 9

    Ma šta ja znam, nije mi ovo baš tako loše, više spada u neki prosjek. Priča je težila nekoj kompleksnosti, ali scenarist očito na kraju nije znao kako povezati sve te konce. Still, nekih blistavih nijansi ima, a opet nije toliko loše (ili još gore - razvikano) kao neke druge epizode. Crtež je više-manje dobar, akcijske scene su dobro nacrtane, ali likovi su ipak u nekim normalnim/svakodnevnim pozama pomalo statični i nekonzistentni. Naslovnica je naravno odlična, vrhunska čak. Castellini je neprikosnoveni majstor. [Jednorozi su naravno preuzeti iz kultnog ''Blade Runnera'', kao i dosta drugih stvari.]
    15.03.2008
    00:04:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 71%

    8, 6, 7, 8

    loše provedena dobra zamisao, tu se slažem s vecinom, ipak, uživao sam u ovoj prici, a casiniju je ovo medu boljim radovimajednorozi su sjajni, a funkcioniraju i kao još jedan od brojnih posveta blade runnerukao napomena, mene prikaz smrti podsjeca na klausa mariu brandauera u mefistu (usput, sjajan film)
    29.06.2008
    12:20:00 sati
    ken2
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 74%

    7, 7, 8, 8

    Prava šteta što Vigna nije izdržao do kraja, mada je i ovako priča sasvim solidna. Mislim da ovdje nema promašenog filozofiranja (prije će to biti u "Jedanaesta zapovjed"), dapaće ono je sasvim jasno, mislim ono filozofiranje vezano za sjećanja, zaborav, smrt i tako to... Sama smrt je vrlo maštovito prikazana, a i neke su me njezine izjave prilično dojmile: -"Da... to ide tako. Život i nije nego san koji završava smrću. Ja sam buđenje!" (...) -"To su uspomene koje će umrijeti s tobom. Zajedno sa snovima cijelog jednog života... Prelagan je njihov korak. Ne ostavlja traga na pijesku." Nadalje, onaj Muller je jako dobro isprofiliran i odlično se uklopio u scenarij. Isto mogu reći i za paralelnu priču s Jackom Ravenom. Ali eto, nažalost, rasplet nije na nivou kompleksnosti prvih 70-ak stranica. Ne kažem da je loše "ono s jednorozima" nego je trebalo na kraju dati jedan jači smisao svemu tome. Da je bar išlo u dva dijela. Nije Vigna baš tako loš, kao što govorite; a nije niti ova priča, dapaće...
    02.08.2008
    22:13:00 sati
    Inferno
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 8, 10

    što reći nego da je priča zanimljiva i da sam je vrlo brzo pročitao.na prvi pogled ne vidim nekih velikih preočiglednih minusa više ima pluseva.priča je dobro posložena svatko ima svoju ulogu u svemu ovome.posebno je meni zanimljiva ta veza između nathana i njegove kćeri koja je i u ovoj epizodi prisutna.crtež uglavnom dobar a naslovnica je za 10 među najboljima u serijalu sigurno.
    17.12.2008
    16:05:00 sati
    Koresh
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 64%

    6, 5, 7, 10

    Da,zbilja taj Vigna nije neki scenarist. Sama ideja i prva polovica stripa su vrlo dobri,ali nastavak djeluje zbrzano,potpuno bezidejno,lišen nekih emocija i sa potpuno predvidljivim raspletom. Cassini solidan,a naslovnica jedna od najboljih Nathanovih. 
    01.01.2009
    14:40:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 70%

    6, 7, 7, 10

    Prosječna priča u kojoj nisam baš uživao. Radnja je trebala biti dinamičnija. Joj, joj, Casini. Naslovnica super!
    17.01.2009
    21:25:00 sati
    Panon
    uredi
  • Jerry Krause

    Ukupna ocjena 70%

    7, 6, 7, 10

    Kao što je već rečeno, priča s ogromnim potencijalom koji na kraju nije ostao iskorišten. Na kraju imaš osjećaj nedorečenosti, kao da je Vigna to morao zgurati u 94 stranice. Ali zato je to uspio izvesti u Posljednjem valu koji mu je savršeno ispao. Castellini savršen!

    08.01.2010
    09:07:00 sati
    Jerry Krause
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 89%

    8, 9, 10, 8

    Stvarno ne shvatam ovako lose ocjene; ovo je bas super prica za Nathanov serijal, a isto tako bi bila dobar da je ovo i Dylan Dog.  To sto ovdje nemamo one klisej scene sa tucnjavom, akcijom i slicnim glupostima je u stvari super; umjesto toga, dobijamo duboko-umnu i mastovitu epizodu, gdje Casinijev crtez potpuno vlada (u ovoj epizodi nema bas tako puno teksta), i vidi se da je covjek izuzetno talentovan.  Oni Nathanovi snovi, u kojim se on ocito nalazi izmedju zivota i smrti, su izuzetno nezaboravljivi, i podsjecaju me na Dylanove epizode "Beskrajna Noc" i "Dugacki Pozdrav".  Bas mi je ovo super sleglo, pogotovo ovaj lagan nacin na koji je epizoda napisana, nacrtana  i skroz izmisljena.  Da je bogdom vise ovakvih epizoda u Boneliju...

    31.10.2010
    13:17:00 sati
    acestroke
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 82%

    9, 8, 7, 10

    Jest, potencijal nije iskorišten koliko ga se moglo iskoristiti, no meni je ova priča jednostavno prezakon. Sve te scene sa Mullerom, pa ono "Stoj, Muller!" i flash-backovi djeluju doista odlično, a tek Nathanov delirij...

    02.08.2011
    21:06:00 sati
    drogsy
    uredi
  • allessi

    Ukupna ocjena 79%

    8, 8, 7, 10

    Ne shvaćam zašto lošiji komentar na ovu epizodu.. Nije ovo vrh vrhova, ali je promjena u Nathanovom serijalu i dobro je došla.. Epizoda je duboka i zanimljiva.. I meni je solidno legla.. Naslovnica je odlična, a Casini bi mogao i bolje..

    14.11.2011
    11:52:00 sati
    allessi
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 68%

    8, 5, 7, 8

    Pročitao sam prvih 20 brojeva u nekoliko dana i ova je jedna od onih priča koje su mi lošije. Neću reći da nevalja ali mrvicu mi je dosadno bilo. Jackov strah od pirana me podsjetio na Hammadov strah od aligatora u izvrsnoj Zagorovoj epizodi "Ocean". Očekivao sam malo više od Nathanovog delirija, ma zapravo puno više. Priča je dobra i šteta što scenarij nije toliko dobar.

    27.12.2011
    07:53:00 sati
    supermike
    uredi
  • chris.tower

    Ukupna ocjena 70%

    6, 6, 9, 7

    Pocetak prije je bio zanimljiv, o Jack'ORyanu i njegovoj proslosti, ali onda ona fantazija dok je Nathan u komi je pokvarila cijelokupan dojam.

    11.01.2012
    14:40:00 sati
    chris.tower
    uredi
  • Ukupna ocjena 64%

    6, 5, 8, 7

    Najbolji dio mi je upoznavanje novog člana alfe. Kromi radnaj i Nathanov razgovor sa smrču mi nije najbolje sjelo.

    25.08.2012
    11:05:00 sati
    tekumze
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 70%

    7, 6, 7, 10

    Bepi je imao dobru ideju, ali je u realizaciji došlo do kratkog spoja.

    23.09.2012
    22:46:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Ukupna ocjena 32%

    2, 3, 3, 8

    Loše i dosadno, naslovnica jedino valja.

    12.01.2013
    16:37:00 sati
    Imrahil
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 67%

    5, 6, 8, 10

    Konfuzna epizoda, koja me i nije previse odusevila. Crtež Cassinija mi je sve bolji u NN-u. Zapravo i bio je uvijek ok. Naslovnica jedna od boljih iz djetinjstva. Lijepi jednorozi.

    29.01.2013
    08:58:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • thekide

    Ukupna ocjena 40%

    1, 4, 5, 10

    Najlošija epizoda od prvih 20. Nepostojeća priča koja se najčešće koristi kad treba popuniti rupe u TV serijama i kad nemate nikakav scenario u rezervi ili vam je budžet na nuli ( npr: Star Trek - TNG - sez 2, ep 22 ). Naravno, TNG je imao opravdanje što je emitovao taj sramotni clip-show, jer je u toku bio štrajk scenarista pa je izbor bio ili to ili ništa.

     

    I šta onda radite, pa naravno ranite glavnog junaka, bacite ga u komu i prikazujete inserte iz prethodnih epizoda ili ga suočite sa bogom-duhom-vodičem koji mu pomaže da se pomiri sa sudbinom i da krene ka svetlu na kraju tunela.

     

    Jedina dobra stvar u vezi ove epizode je što su "sjajnom scenariju" pridodali i "sjajan crtež".

    Sve u svemu, fuj.

    11.01.2014
    19:46:00 sati
    thekide
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    Ništa posebno.

    05.10.2014
    09:35:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • AlenT

    Ukupna ocjena 46%

    3, 2, 7, 10

    Izvrsna naslovnica. Dobra ideja, ali loša izvedba. Propuštena prilika 'susreta' sa Laurom i Sarom, da se napravi nešto dirljivije. Znimljiva Jackova priča. I to je sve. Čudim se da Vigna nije upucao još više akcije. Razočarenje kao i do sada sve njegove samostalne epizode.

    08.07.2016
    14:35:00 sati
    AlenT
    uredi
  • Space Marine

    Ukupna ocjena 72%

    7, 7, 7, 9

    Vrlo zanimljiva epizoda, gdje vidimo napredovanje u Jackovoj karaterizaciji, tek tu ga zapravo upoznajemo kako spada. Glavna radnja malo predvidljiva, ovaj apsurdan dio - vizija je zanimljivo napravljen i daje nam pravi pogled u Nathanovo tadašnje stanje duše. Crtež varira, negdje mi je bio super, a negdje preprazan.

    16.06.2018
    15:33:00 sati
    Space Marine
    uredi
  • mladjo

    Ukupna ocjena 54%

    5, 5, 6, 6

    Ono što prije nisam radio, kako sa Nathanom, tako ni sa drugim stripovima, nisam uspoređivao scenariste i crtače.Jasno, ostajalo mi je u glavi dosta toga o autorima ali sada baš uspoređujem i komentiram  pratim tko što radi, odnosno doslovce učim napamet koja je čija priča i tko što crta. Što se tiče scenarista, zasad mi se iskristaliziralo sljedeće:Sera je fakat najbolji od trojca sa Sardinije, Medda zna napisati pomalo prosječne epizode ali zna napisati i odlične stvari dok je Vigna nekakav prosjek. I još kada je u tandemu sa Casinijem, dobijemo jednu čitljivu epizodu koja nema neka posebne kvalitete. Sve u svemu, pročita se to ali brate mili, da može bolje - može.

    Ma ne da može, mora.

    24.03.2019
    23:57:00 sati
    mladjo
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Skate-board boys
      Kod: AF SS 417
      Ocjena: 66%
      Vrijeme: 3.8.2020. 16:03:00
      Autor: Kila Banana
      Broj komentara: 4
      Broj pogleda: 234
    • Davitelj s Manhattana
      Kod: NR LIB 1c
      Ocjena: 88%
      Vrijeme: 2.8.2020. 16:46:00
      Autor: ReemCP
      Broj komentara: 7
      Broj pogleda: 371
    • Strange Planet
      Kod: STP MOG 1/2
      Ocjena: 69%
      Vrijeme: 29.7.2020. 0:31:00
      Autor: Paka01
      Broj komentara: 0
      Broj pogleda: 261
    • Zvezda sa juga
      Kod: KM ZS 1013
      Ocjena: 88%
      Vrijeme: 28.7.2020. 0:28:00
      Autor: Hercule Poirot
      Broj komentara: 1
      Broj pogleda: 752
    • Čovjek bez lica
      Kod: DD LIBKB 26a
      Ocjena: 78%
      Vrijeme: 25.7.2020. 15:06:00
      Autor: Sarghan
      Broj komentara: 1
      Broj pogleda: 517

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      Aukcije

      • Alan Ford br.1
        Vrijeme: 10.08.2020 21:48:24
        Prodavač: bicko
        Cijena: 356 kn
        Broj ponuda: 11
        Broj pogleda: 398
      • ZagorLMS br.83
        Vrijeme: 10.08.2020 21:39:38
        Prodavač: bicko
        Cijena: 199 kn
        Broj ponuda: 12
        Broj pogleda: 206
      • ZagorLMS br.85
        Vrijeme: 10.08.2020 21:40:49
        Prodavač: bicko
        Cijena: 253 kn
        Broj ponuda: 12
        Broj pogleda: 204
      • Mark br.126
        Vrijeme: 10.08.2020 19:22:59
        Prodavač: bicko
        Cijena: 103 kn
        Broj ponuda: 23
        Broj pogleda: 161
      • Zagor lms br 96
        Vrijeme: 05.08.2020 18:27:45
        Prodavač: sale75zagor
        Cijena: 100 kn
        Broj ponuda: 7
        Broj pogleda: 161

      Forum