Zaraza

Nathan Never

NN SD 44 | 96 str.

Sa Marsa na Zemlju ilegalno je uvedena djevojka s pošiljkom droge unutar nje. No ona uz to donosi i nametnika koji raste do divovskih proporcija, a isto tako i širi se zrakom i dodirom. Krug zaraženih koji su bili u kontaktu sa djevojkom se širi, a i sve bliže smo pozadini priče. Nathan Never i Andy Havilland moraju pronaći sve zaražene prije nego se zaraza proširi i prije nego napasni novinar objavi priču javnosti.

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 58%

Priča 7

Scenarij 6

Crtež 5

Naslovnica 4

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 60%

P*6

S*5

C*5

N*5

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Zaraza
    NN LU 44

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Contagio
    NN SR 48

ZANIMLJIVOSTI

  • doktor George Moon, pomagao je Nathanu u epizodi SD #12 «Iza Zvijezda»
  • Blacky je pravo ime pravo ime Yume, sina od Mefista, u Texu
  • ideja o parazitima koji se razvijaju u tijelu, onda eksplodiraju kroz trbuh, korištena je i u »Druuni» E. Serpieria, a i u filmovima «Alien», a i u mnogobrojnim SF i horror pričicama, stoga nije ni čudno što je nalazimo i u Nathanu
  • parazit strike-shape i marsovci pojavljuju se i u tal. originalima #63 i #64

Na samom početku prvo ću ležerno udahnuti i izdahnuti... Aaaahhhh... Volim započeti nešto nekim malim citatićem, al u ovom slučaju ništa. Praznina. Ova epizoda skoro da je lišena svake simbolike kojom je strip NN od početka odisao. Da li će to možda sama priča nadoknaditi? Pogledajte dalje...

Na početku, još jedan uobičajen dan u poslu specijalnih agenata. Nathan i šminker Andy love kriminalca Santosa na temelju dojave da je povezan sa ilegalnom trgovinom sa Marsa. U isto vrijeme na Zemlju dolazi i kontejner s pošiljkom kojeg preuzima zločesti diler Levin. Ta pošiljka je djevojka krcata polikloričnim euridalom (neka vrst droge). Pravo malo kinder-jaje. Dobiješ i igračku i iznenađenje. I ne znajući za ugodno iznenađenje, naš diler Levin nesvjesno je pokrenuo kotačić i pokrenuo složeni mehanizam. Mehanizam se u ovoj epizodi okreće brzo. I golem je i prekompleksan. Pokreće dvije paralelne radnje. U jednoj ravnini teče laki krimić vezan uz drogeraške malverzacije i probleme svodnika, a u drugoj je tajanstvena zaraza, s parazitom koji svoj izlazak na stage provodi na spektakularan način. Kroz grudni koš. Bar mislim, jer je sve dosta tamno i brzo se dešava.

Čudo od djeteta, haker zvani Mali koristio je sigurnosnu rupu u svemirskoj luci (onu na mreži, da ne bi bilo zabune) da bi prikrivao neovlaštenu trgovinu između Marsa i Zemlje. No, konačno je dolijao tako što je kroz tu istu rupu u radarski sustav ubacio neku primitivnu igricu. A to je specijalnost cyber-fanatika Sigmunda koji jedva čeka da uroni u cyberspace. To je kad se ozbiljne stvari daju djeci u ruke, pa bila ona čudo djeteta ili ne. Naravno, balavad je uhapšen i vode ga na ispitivanje. Preispituju ga vako, ispituju ga onako, no balavče neće da prizna. Počinju fizičkim prijetnjama, balavče ništa. No kad Legs zaprijeti da će rastrgati njegovog medvjedića (Legs je to stvarno sposobna), mali se lomi i sve priznaje u roku nekoliko sekundi. I onda kažu da Legs ne zna s djecom. Svašta!

Ime djevojke, prvobitnog nositelja parazita, nije poznato. Valjda je htjela prebjeći na Zemlju jer se na marsovskim kolonijama ne živi lako. Levin joj je morao dati dokumente da može ostati na Zemlji, no sve što je dobila bilo je malo, al ne slatko, silovanje, a onda je prodana u roblje. I kao šećer na kraju, mutogena ameba ju proždere iznutra. Zgodno, zar ne? Ma velim vam ljudi, zločin se ne isplati.

No mislim da je ovo najzanimljiviji element epizode. Tajanstvena zaraza o kojoj nam i naslov govori. Parazit zvan Strike-shape. Mutogena ameba koje raste do izvanrednih proporcija. Neka bolest koja se proširila sa zabačenih Marsovih kolonija. Ili iz Bog zna kojeg dijela svemira. Ko alien. Ili naravno, kao neka Božja kazna, da nas se kazni jer se igramo Boga s prirodom. Opaska... Parazit agresivno djeluje na domaćina, a vidi se da ne može preživjeti izvan tijela, pa se onda postavlja pitanje koji je onda smisao postojanja tog bića? Uništiti i sebe i domaćina. Nelogično. Logično jeste da ovo mora da dolazi iz laboratorija. Ovako interesantna stvar ne smije se zapostaviti, stoga ćemo se još susresti s njome.

Jedino mi nije jasna uloga mrtvozornika Georga Moona, koji se pojavljuje samo da izvjesti Nathana da je došlo do kontaminacije marsovskim parazitom. I još su mu dodali ispod mali oblačić gdje (bi moralo pisati) da smo ga vidjeli u broju #11. Jedva sam ga našao tamo, on je jedan mali postariji mrtvozornik koje je napravio obdukciju. Mislim stvarno!

Kao da nije dosta kriminalaca i zaraženih, pojavljuje se i novinarka Tracy Tzu, koja na sve načine želi doći do reportaže. Kako novinari i obično bivaju okarakterizirani kao svinje koje su spremne na sve, tako je to i ovdje. Ovdje dolazi do laganih inkongruencija. Možda ćemo zajedno moći razjasniti tu misteriju. Da bi je spriječili da objavi priču prije nego oni nađu kontaminirane, Andy i Nathan stavljaju joj lisice i vode je u nepoznati smjer. I za sličicu, dvije, vidimo kako odvjetnica govori da ometaju slobodu štampe, i opet sličicu, dvije, već su pred sudom gdje sudac donosi presudu. Pravda i pravosudni sustav u Nathanovoj metropoli su extremno brzi. Pa nek se naše pravosuđe proba ugledati na taj sustav informatizacije i očiglednog manjka birokracije. Ovo sve se desilo u roku nekolicine sličica. I ovdje mi izgleda kao da je sve nekako sažeto, ili nevješto priljepljeno. I da postoje neke rupe u scenariju (ne kao one u sigurnosnom sustavu svemirske luke).

Za film «Sedam» govorili su da je mračan film i da toj mračnoj atmosferi jako doprinose i noć i kiša koja cijelo vrijeme pada i ne jenjava. Tako je i ovdje. Strip započinje olujom, i oluja traje sve do kraja. Tako da nemaš baš pojam o vremenu. Možda je vrijeme radnje bilo par dana, a možda i par tjedana. No kad je sve bilo gotovo, milozvučni i happy end, izašlo je sunce i obasjalo zgradu Agencije Alfa. I ona postojano i čvrsto stoji, šibana kišama i vjetrom vremena. Neka nam postoji još dugo vremena. Jer dok je zgrade, biti će nam i Nathana Nevera...

Romeo Toffaneti, koji mi se inače sviđa, u ovom broju ne izgleda mi baš tako dobro. Atmosfera u kojoj se radnja dešava smještena je za kišnih i crnih noći pa je naravno više crnila. Strip izgleda kao da je fotokopiran u najgoroj rezoluciji. Slika je smanjena i loš je otisak – blame it on Ludens! Glede Toffanetija, dva lika, mali haker i vlasnica bordela su čista kopija dvojice likova iz epizoda SD#31 «Buffalo Express». Mislio sam da to radi samo Ferri kad crta svoje likove koji svi imaju neku zajedničku porodičnu crtu sa Zagorom. Naslovnica nije originalna CC-eva, isto kao i kod prijašnjih nekoliko epizoda, zbog Castellinijevog konflikta sa Bonellijem. No za dva broja srećom, crtač naslovnica je De Angelis pa mislim da će slijediti talijanske originalne. Ovih nekoliko što su bile izdane su sve skupa užas, tako da se niti ova ne odvaja od ostalih.

Ovom broju dajem manju prođu nego inače, ne stoga što je baš tako loša priča, nego svi ti vizualni efekti utjecali su da dam nižu ocjenu ovom broju. A i pretamno je čovječe!!! Radnja se gubi kroz mnogo likova, a i događaji se nizaju prebrzo pa teško da u svakom trenutku možemo pohvatati konce. Priznajem da sam ga pročitao par puta da bi mogao napisati ovu recenziju. Što se tiče priče, na kraju je sve sjelo na svoje mjesto, jedino se nisu otkrili kupci euridala, što i sam Nathan priznaje (možda planiraju nastavak). Priča je morala biti u bar dva broja, sve je nekako nagurano. Likovi se jednostavno gube u masi. Na više mjesta vidi se da postoje neke poveznice, no to su samo mostovi od pruća koji se lako ruše. No glavno da je zgrada Agencije Alfa na stupnju Omega zasjala obasjana suncem...

Naprijed

NN LU 42/43 Bratstvo sjene

NN LU 45 Maskirani osvetnik

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • darkraver

    Ukupna ocjena 72%

    9, 7, 7, 3

    Ne slažem se baš...iako je neopipljiv ovaj nastavak nam nudi i malo horrora,sasvim solidno i zabavno(makar ne i poučno).Unatoč mojoj ocjeni dojam je puno bolji.(Ili je to samo patetično veselje zbog novog nastavka nakon duga 3 mj.) :-(
    18.04.2003
    17:21:00 sati
    darkraver
    uredi
  • Ukupna ocjena 57%

    6, 6, 6, 3

    Ne baš dobar nastavak, a trebalo ga je čekati tri mjeseca. Već izlizana priča, loš crtež i nešto horora, ali ništa posebno. I talijanska naslovnica je bolja nego ova naša.
    21.04.2003
    19:22:00 sati
    jura
    uredi
  • Ukupna ocjena 77%

    8, 8, 8, 5

    solidno
    24.04.2003
    22:23:00 sati
    ante
    uredi
  • Djole

    Ukupna ocjena 38%

    6, 3, 3, 2

    Priče o zarazama su stereotipne, ali mogu biti veoma efektivne, ako su dobro odrađene. Što ovde nije slučaj. Premisa je dobra: na samu zarazu nakalemljena su i čudovista sa pipcima koja izbijaju iz ljudi. Ali... šta rade kada izbiju napolje? Ništa, mašu pipcima i to je to. Čak ni same scene "proboja" nisu efektivno nacrtane, thanks to Toffaneti. Zapazite kako izgleda tip iz koga parazit izlazi na prvom panelu strane 43: kao da se polio kečapom, a ne kao da ga ne nešto razdire iznutra. Ova epizoda je trebala da bude superbrza mešavina raskomadanih ljudi i borbe protiv samih spora... a umesto toga, dobili smo statični Toffanetijev crtež sa Vigninim scenariom koji gubi vreme na Tracy Tzu umesto da se posveti kasapljenju. Nema dobrih dijaloga, nema tenzije, nema osecanja... Mnogo bolje korišćenje mutacija Strikeshape se može naći u Agenzia Alfa #2, gde stvor ne gubi vreme na mahanje pipcima, već se baca na "posao".
    Loše.
    25.04.2003
    01:32:00 sati
    Djole
    uredi
  • SejoSexon

    Ukupna ocjena 50%

    7, 5, 4, 2

    Solidna prica bez ikakvih iznenadjenja!
    27.04.2003
    14:05:00 sati
    SejoSexon
    uredi
  • Ukupna ocjena 57%

    6, 5, 6, 6

    Blijedo. Nema se što puno reći, nije to to.
    27.04.2003
    21:27:00 sati
    stinky
    uredi
  • Ukupna ocjena 34%

    5, 3, 2, 4

    Lose, jako lose. Sramota je da ovako dobro zamisljen serijal ima ovako slabog crtaca. Nazalost, rekao bih da je to najveca mana NN-a. Nedopustivo slabi crtaci za kucu Bonellijevog renomea. Scenario taaanak.
    03.05.2003
    16:11:00 sati
    jovandd
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 64%

    7, 6, 6, 7

    Dosta loša epizoda,kod Nathana sam navikao na bolje stvari.Crtež nije dobar a naslovnica je tako-tako.Ovu epizodu sam pročitao nedavno ali skoro pa da se i ne sjećam o čemu se radi a to dovoljno govori.
    05.05.2003
    21:16:00 sati
    Aco
    uredi
  • zeljko

    Ukupna ocjena 61%

    6, 7, 7, 1

    Generalno govoreći strip je prosjek, međutim naslovnica je akutno sranje. Strip obiluje nekim glupostima (dijalog između čikice koji drži bazuku i čovjeka u letjelici). Ako se zaraza širi zrakom kako to da niko iz onog kafića nije zaražen.Ameba koja postaje višestanično biće???Nisam biolog ali nešto tu ne štima. NOVINARI nisu tako zli i željni superpriča da će žrtvovati čitavu populaciju megalopolisa. Ipak ko će čitati novine i gledati holoviziju.Može Nathan i bolje...
    11.05.2003
    02:59:00 sati
    zeljko
    uredi
  • Ukupna ocjena 58%

    7, 5, 6, 4

    Ma, prosjek. Samo što je ovo prosjek koji tone u vode lošeg. Tofanetti standardan. Strike-shape ili kako se već zovu su loše prezentirane. "Porode" se, koknu tipa i šta onda? Ispare se u zraku? Naša naslovnica je očajna, dok je Castellinijeva... Više nego dobra. Valjda će nastavak biti bolji.
    19.05.2003
    20:52:00 sati
    Verfalk2003
    uredi
  • Ukupna ocjena 53%

    9, 3, 5, 2

    e ove šugave naslovnice su prva stvar koja me nasekira nakon 3 duuuuuuga mjeseca (ALO LUDENS, ZEMLJA ZOVE!ZA TRI MJ. ZABORAVIM KAK IZGLEDA NATHAN) i onda toffanetti kojeg ja mogu bez problema čitat ali mi je to jedan od najdosadnijih crtača ikad, pogotovo nakon 3 M J E S E C A i još opet moram čekati 3 M J E S E C A da bih vidio...cassinija. ako se ne varam.uf, za poginut.blago talijanima,oni su bar nezakinuti za castellinija.I VJEROJATNO NE MORAJU ČEKAT 3 MJESECA (VALJDA)
    što se tiče priče to bi se bez problema dalo fino razvući na broj i pol i onda bi se dalo fino čitati.slabo vigna,slabo toffanetti,slabo ludens,slabo bonelli
    05.06.2003
    10:49:00 sati
    nikola
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    7, 7, 7, 8

    14.11.2003
    17:14:00 sati
    Brdar
    uredi
  • kiky

    Ukupna ocjena 51%

    8, 5, 3, 3

    Pa, priča je zanimljivo osmišljena; imamo mutne tipove koji vode mutne, ilegalne poslove, imamo tajanstvenu djevojku, imamo nepozvanog gosta u obliku čudnog virusa koji se svima njima isprijeći na putu te zbog kojega stvari krenu nizbrdo... no Vignina slabašna razrada napravila je od "Zaraze" samo jednu osrednju epizodicu. Nema dinamike, nema te neke atmosfere straha od virusa koji prijeti čovječanstvu (barem taj efekt u ovoj priči nije postignut, a niti se, izgleda, nije želio postići), a fora o virusu koji djeluje kao "alien" prštajući iz tijela zaražene osobe je pretjerana i nepotrebna te djeluje smiješno. Dojam dodatno kvari ogavan crtež i jednako tako anemična i bezvezna Ludensova naslovnica.
    18.02.2005
    20:25:00 sati
    kiky
    uredi
  • Ukupna ocjena 25%

    4, 3, 1, 1

    Najlošija priča odmah poslije najbolje!Ovo je prvi put da
    za naslovnicu dajem 1.
    22.05.2005
    09:23:00 sati
    zerovnik
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 72%

    7, 8, 7, 6

    Prosječna priča sa prosječnim crtežom. Naslovnica je dosta lošija od originala.
    02.11.2005
    23:38:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Vorador

    Ukupna ocjena 36%

    4, 3, 4, 3

    Jake mi zaraze, samo četvero ljudi je krepalo.
    01.04.2006
    00:22:00 sati
    Vorador
    uredi
  • I like girlz

    Ukupna ocjena 65%

    8, 6, 5, 8

    priča koja je imala potencijala, ali je jako loše realizirana. još kad se na to sve doda toffanetti koji mi nikako ne leži, rezultat su ovakve ocjene. prosjek.
    20.07.2006
    23:02:00 sati
    I like girlz
    uredi
  • Digging Bill

    Ukupna ocjena 70%

    7, 7, 7, 7

    Ma prosjek..ima potencijala, ispada solidno zabavno..crtež nije loš..a ocjena naslovnice srednja između naše i tal
    28.07.2007
    14:14:00 sati
    Digging Bill
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 46%

    4, 5, 5, 4

    Moglo je i bolje. Da je Vigna razradio malo vise zarazu sa Marsa, da je malo vise paznje posvetio samoj amebi i zarazi a manje glupostima sa novinarima, bilo bi bolje. Ovako sve izgelda kao fast forward, a tako se i cita - ocas posla. Tofaneti katastrofalan, bas kao i naslovna strana.
    09.10.2007
    16:08:00 sati
    prozirna senka
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 69%

    8, 7, 7, 3

    Po Ludensovom običaju, uništena još jedna vrlo dobra naslovnica. Priča je solidna, crtež također.
    05.11.2007
    20:16:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 41%

    4, 3, 6, 2

    Previše likova i previše događaja, a ništa se naročitog ne događa. Uz SF klasiku 'tuđinca' koji koristi tijelo domaćina da bi se razvio, postoji još čitav niz olako potrošenih (a dobrih) SF motiva. Čak ni Nathan tu ne igra neku bitnu ulogu, sve se jednostavno dešava samo od sebe... Parazit strike-shape izbija iz tijela ljudi da bi malo po svježem zraku mahao svojim pipcima, i onda uginuo. Super. Sva sreća da sam već odavno rasprodao svoju kolekciju Nathana Nevera...
    30.01.2008
    19:42:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Windwalker

    Ukupna ocjena 74%

    7, 7, 8, 8

    Iako djeluje kao već viđena, priča nije loša. Crtež OK. Naslovnica je sinteza Castellinijeve (9) i Toffanettijeve (7).
    08.03.2008
    22:01:00 sati
    Windwalker
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    Iako je ova tema već stotinu puta prežvakivana, uvijek uživam u pričama na bazi epidemija zaraza. Jedino zanimljivo mi je bilo što je epidemija na kraju do kraja iskorijenjena, nije ostao neki preživjeli virus kao što običava biti. Zamjenska naslovnica solidna, ali statična, za razliku od dinamične Castelinnijeve.
    21.01.2009
    22:01:00 sati
    Panon
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 47%

    6, 3, 5, 5

    Ponovno pročitavši nastavak ove priče (orig. 67 i 68), dobio sam želju da opet pročitam i prvi dio, ali, za razliku od drugog, ovdje nisam promijenio mišljenje. Nastavak je napisao Medda, a on je ipak druga dimenzija u odnosu na traljavog i anemičnog Vignu. Ovdje situaciju dodatno pogoršava jako loš Toffanettijev crtež. Iz sadašnje perspektive ove katastrofalne zamjenske naslovnice su mi simpatične. EDIT: 19.02.2016.
    24.11.2009
    09:30:00 sati
    Spock
    uredi
  • Jerry Krause

    Ukupna ocjena 68%

    8, 7, 6, 5

    Iako je priča imala velikog potencijala na početku sve je onako ispalo zbrzano samo da stane u jedan broj. Toffanettija nikako ne mogu probaviti, pogotovo u crtežu samih likova.
    10.12.2009
    12:45:00 sati
    Jerry Krause
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 64%

    7, 6, 6, 7

    Priča koja je definitivno imala potencijala za vrlo dobru epizodu, no unatoč manama u scenariju i naguranosti više radnji svejedno mi se dopala. Toffanettijev crtež solidan, a zamjenska naslovnica idejno bolja od Castellinijeve.

    01.10.2011
    23:27:00 sati
    drogsy
    uredi
  • chris.tower

    Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 10, 6

    Meni se ova epizoda svidjela. Nakon posljednih par mega-epizoda sa skotosom, bratsvom sijene i tehnodroidima ovdje dobivamo laganu "obican-dan-u-agenciji" epizodu. Puno pitanja je ostalo otvoreno:

    1. Zasto je kolonija na Marsu izgubljena?

    2. Odkud ta smrtonosna ameba na Marsu?

    08.02.2012
    10:50:00 sati
    chris.tower
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 44%

    6, 4, 3, 5

    Da je priča bazirana na laganom krimiću u redu, ali guranja zaraze i likova koji se pojavljuju u jednoj vinjeti su gluposti. Crtež, jao majko, crtež. Kakvu facu ima Nathan u naslovnici u originalu? Kao da se netko posrao. Kada se sjetim da sam ovu priču čekao s nestrpljenjem.

    16.02.2012
    21:18:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • GODRA LEKMA

    Ukupna ocjena 78%

    8, 8, 7, 9

    Meni je ovo dobro.

    08.03.2012
    00:07:00 sati
    GODRA LEKMA
    uredi
  • allessi

    Ukupna ocjena 76%

    8, 7, 8, 7

    Epizoda koja je imala puno potencijala, ali je odrađena loše, sa previše likove, prezbrzano.. Loš otisak, loša naslovnica (naša, naravno), sve to zajedno rezultira mojim lošijim ocjenama.. Mada, bilo je i gorih Nathana.. Crtež prosječan..

    16.09.2012
    10:23:00 sati
    allessi
    uredi
  • Ukupna ocjena 58%

    5, 5, 7, 7

    Meni je priča sasvim solidna. Trash ideja sa tim pipcima je odlična, Problem je samo što se sa njima nije ništa više učinilo. Smeta mi i i nekoliko glupih dialoga između likovima.

    22.10.2012
    19:55:00 sati
    tekumze
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 67%

    7, 6, 7, 7

    S obziron na naslovnicu očekivao sam više. Više horror elemenata. Zamjenska naslovnica bolja od originlne.

    30.01.2014
    20:02:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • thekide

    Ukupna ocjena 66%

    8, 6, 5, 9

    Premisa mnogo obećavala, scenario nije to ispratio. Priča teče brzo ali je morala biti napetija, mračnija, uzbudljivija...

    Toffanetti na svom skromnom nivou, čista petica. Sjajno zapažanje recenzenta za rodbinsku sličnost likova kao kod Ferrija.

    07.03.2014
    21:59:00 sati
    thekide
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 78%

    8, 7, 8, 9

    Nije baš remek delo ali može proći.

    05.10.2014
    17:32:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 56%

    6, 5, 5, 8

    12.07.2017
    21:10:00 sati
    Koresh
    uredi
  • Space Marine

    Ukupna ocjena 61%

    5, 7, 6, 7

    Akcijska epizoda s malim produbljavanjem price o odnosima Zemlje i Marsa. Pojam nekakvog tudjinca u tijelu definitivno nije originalan. Zanimljivo, ali crtez malo skroman.

    22.09.2019
    12:47:00 sati
    Space Marine
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Povratak Zimske Zmije
      Kod: ZG VCZS 20
      Ocjena: 91%
      Vrijeme: 7.8.2020. 17:10:00
      Autor: igor 12
      Broj komentara: 1
      Broj pogleda: 220
    • Brži od zvečarke
      Kod: TX LMS 23
      Ocjena: 51%
      Vrijeme: 7.8.2020. 0:14:00
      Autor: tex2
      Broj komentara: 1
      Broj pogleda: 348
    • Skate-board boys
      Kod: AF SS 417
      Ocjena: 66%
      Vrijeme: 3.8.2020. 16:03:00
      Autor: Kila Banana
      Broj komentara: 4
      Broj pogleda: 401
    • Davitelj s Manhattana
      Kod: NR LIB 1c
      Ocjena: 88%
      Vrijeme: 2.8.2020. 16:46:00
      Autor: ReemCP
      Broj komentara: 8
      Broj pogleda: 453
    • Strange Planet
      Kod: STP MOG 1/2
      Ocjena: 69%
      Vrijeme: 29.7.2020. 0:31:00
      Autor: Paka01
      Broj komentara: 0
      Broj pogleda: 272

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • Poslije apokalipse
        Kod: NN LIB 55
        Ocjena: 100%
        Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 3
        Broj pogleda: 2563
      • Put za raj
        Kod: ZG VCSP 32
        Ocjena: 50%
        Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
        Autor: Djole
        Broj komentara: 12
        Broj pogleda: 2491
      • Hellgate u plamenu
        Kod: ZG LU 275/276
        Ocjena: 87%
        Vrijeme: 23.6.2020. 1:11:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 16
        Broj pogleda: 1525
      • Gradske bande
        Kod: NN LIB 57/c-58/a
        Ocjena: 82%
        Vrijeme: 13.6.2020. 19:59:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 0
        Broj pogleda: 1236
      • Rendžeri, zbogom!
        Kod: KT LMS 690/691
        Ocjena: 77%
        Vrijeme: 3.6.2020. 15:58:00
        Autor: Spock
        Broj komentara: 8
        Broj pogleda: 1149

      Aukcije

      • Alan Ford br.1
        Vrijeme: 10.08.2020 21:48:24
        Prodavač: bicko
        Cijena: 402 kn
        Broj ponuda: 16
        Broj pogleda: 496
      • ZagorLMS br.85
        Vrijeme: 10.08.2020 21:40:49
        Prodavač: bicko
        Cijena: 253 kn
        Broj ponuda: 12
        Broj pogleda: 258
      • ZagorLMS br.83
        Vrijeme: 10.08.2020 21:39:38
        Prodavač: bicko
        Cijena: 199 kn
        Broj ponuda: 12
        Broj pogleda: 250
      • Alan Ford br.18
        Vrijeme: 10.08.2020 21:53:24
        Prodavač: bicko
        Cijena: 142 kn
        Broj ponuda: 8
        Broj pogleda: 198
      • Zagor Klasik komplet 1-47
        Vrijeme: 15.08.2020 19:32:22
        Prodavač: Mord
        Cijena: 344 kn
        Broj ponuda: 64
        Broj pogleda: 188

      Forum