Užas u Providenceu

Martin Mystere

MM LMS 04/05 | 128 str.

Kada se provalnik i ubojica Agreda trenutačno s mjesta zločina u Providenceu prebaci na željeznički kolodvor u New Yorku, policija se obraća detektivu nemogućeg.

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 75%

Priča 9

Scenarij 8

Crtež 5

Naslovnica 9

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 78%

P*8

S*7

C*7

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Strava u Providenceu
    MM LIB 4
  • Prokleto pleme
    MM LMS 4
  • Kuća na granici sveta
    MM LMS 5
  • Prokleto pleme
    MM MP33 4
  • Kuća na krajot od svetot
    MM MP33 5
  • Knjiga #1
    MM VCBMM 1

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • La stirpe maledetta
    MM SR 4
  • La casa ai confini del mondo
    MM SR 5

ZANIMLJIVOSTI

  • Epizoda je bazirana na priči H.P. Lovecrafta “Pickmanov model”. Lovecraft kroz flashbackove funkcionira kao lik.
  • Zbog nesretne simbioze s Đilom, “Dnevnik” je u početku preskakao neke naslovnice MM, među kojima je i ona za ovu priču.
  • Nadahnuće Lovecraftom će biti opet prisutno u epizodama ovog junaka.
  • Originalnu naslovnicu broja 5 Dnevnik je objavio u broju 41. "Velika magija"!

Početak serijala o Martinu Mystereu uglavnom su obilježile epizode u kojima su prevladavali akciono-avanturistički elementi u stilu Indiane Jonesa koji je u to doba žario i palio svjetskim kino-platnima. Utoliko se ova epizoda čini pomalo “out-of-place” i kao da pripada nekom kasnijem razdoblju kad se Castelli više okrenuo fantastičnim temama, ali to nipošto ne znači da nema solidan nivo kvalitete.

Scenarist je prije svega uspio izvanredno dočarati tjeskobnu atmosferu priče. Scene u kući u kojoj se dogodilo ubojstvo i teleportacija i oko nje su primjereno napete iako se sredstva kojima je napetost postignuta mogu doimati banalnima – puše vjetar, ružno vrijeme, tajanstvena blindirana vrata. Isto tako, upotreba lika seoske lude Pickmena također se može činiti kao prilično ofucanom ali scene s njim su neosporno efektne i pojačavaju intenzitet iščekivanja kod čitatelja. Rekao sam seoske lude jer Providence nije megalopolis poput New Yorka i odlično je mjesto radnje. Mogu reći da mi je žao što Castelli nije u radnju ukomponirao još koji “malomišćanski” lik kao što su Pickmen i lokalni šef policije (koji je zaslužan za malo humora), čak iako bi bio samo “privjesak” priči, odlična atmosfera bi bila još bolja. Ne smijem zaboraviti pohvaliti ni tečnost priče – doista je dinamična i čitatelj okreće stranicu za stranicom, te je “Užas u Providenceu” jedan od onih stripova za koje se može upotrijebiti fraza “čita se u dahu”. Kada se napokon provale vrata, nastaju problemi koji su jednako scenaristički i crtački, jer sva napetost kao da je već dosegla vrhunac, i dio koji se odvija u iskrivljenim dimenzijama iako zanimljiv, pomalo konfuzan i ne baš do kraja razrađen.

Sad malo o crtačkom problemu kojeg sam gore već natuknuo. Meni je Ricci generalno dosta drag crtač, ali mislim da nije trebao biti angažiran na ovoj epizodi. Prednosti njegovog čistog, klasičnog izražaja ovdje ne dolaze baš na vidjelo. Zbog statičnosti crteža, pate i ostale elementi. Da je crtač bolje pratio duh scenarija, i ta bi ocjena bila za jedan viša. I ovako, nedvojbeno vrijedi imati ovu epizodu ne samo da bi je se ostavilo na polici već da se tu i tamo nekad malo i prelista.

Naprijed

MM LMS 03 Operacija Arka

MM LMS 06/07 Zločin u prapovijesti

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Ukupna ocjena 82%

    9, 8, 8, 7

    Volim Lovecrafta. Naslovnica sa Đilom je luda, hehe.
    30.04.2003
    12:04:00 sati
    stinky
    uredi
  • SejoSexon

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    Interesantna prica!
    01.05.2003
    00:10:00 sati
    SejoSexon
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 81%

    9, 8, 7, 9

    Jako zanimljiva priča sa ludo naelektrliziranom amtosferom.Šteta što je sve skupa malo prebrzo završava.Baš je fora ta kuća u Providensu,kao da je stvorena za neki ludi party.Ricci nije loš a ona naslovnica koju je Dnevnik preskočio je odlična.
    04.05.2003
    22:31:00 sati
    Aco
    uredi
  • IGMAN2

    Ukupna ocjena 91%

    10, 9, 9, 7

    Kućana granici svijeta je bila epizoda koja me je navukla na Martija i uvijek se je s radošću sijetim.Ricci mi je u to vrijeme bio super crtač,dobro,nije mi ni danas mrzak,za razliku od Alessandrinija kojeg ne podnosim. Ne sviđa mi se što je Ricci dopuštao da na njegovom crtežu drugi crtaju glave Martiju i Javi (epizoda sa nojevom arkom).
    15.05.2003
    12:47:00 sati
    IGMAN2
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 94%

    10, 10, 9, 7

    Odlicna epizoda. Rici je uz Alesandrinija za mene najbolji crtac. Kuca na granici sveta je zaista fenomenalna, sto i ne cudi kada je za predlozak uzet Pikmenov model H.P.Lavkrafta. Izuzevsi Osvetu bozanstva Ra i Ljude u crnom ovo je epizoda koju najvise cenim.
    02.05.2004
    22:46:00 sati
    prozirna senka
    uredi
  • Barker

    Ukupna ocjena 65%

    8, 7, 4, 8

    Eto, neki petak bude izuzetak. Konacno mali otklon od dosadasnjih epizoda u malo mutnije vode (ne)mogucih dimenzija. Ipak, mislim da nije sve zavrseno na pravi nacin i desavanja iza famoznih vrata nisu prikazana u svoj dramaticnosti koja po svemu sudeci mora postojati tamo unutra. A i crtez je morao raditi neko mnogo leprsavijeg stila. Moram da napomenem da se vec navikavam na lik Martija, i ako me je ranije iritirao iz vise-manje nepoznatih razloga, sada mi je podnosljiv. A extra su me obradovale novosti o Libelusovim gigantima.
    27.11.2005
    21:27:00 sati
    Barker
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 61%

    6, 5, 6, 10

    Epizoda je vrhunska dok ne otvore blindirana vrata. Poslije toga priča postaje nekako zbunjujuća. Sad shvaćam zašto je Bignoti crtao glave Martija, Jave i Dijane u epizodi "Operacija Arka". Naslovnica je super i ocjena za nju. Šteta što je Gil u dnevnikovu izanju.
    31.12.2006
    17:16:00 sati
    Spock
    uredi
  • tex2

    Ukupna ocjena 93%

    9, 10, 9, 9

    Zanimljiva prica!
    15.08.2007
    10:35:00 sati
    tex2
    uredi
  • Ukupna ocjena 84%

    9, 8, 9, 6

    Odlična epizoda! Završetak mi je stvarno jedan od zanimljivijih u zadnje vrijeme u stripovima...Ricci je odlično odradio posao, a naslovnica je malo slabija...
    18.08.2007
    22:47:00 sati
    Akul
    uredi
  • Digging Bill

    Ukupna ocjena 88%

    10, 10, 6, 10

    Odlična epizoda, najbolja dosad u ovih prvih par brojeva..morat ću nabavit nešto Lovecrafta :)..ali je crtež loš, ustvari dobar je kad ne crta ljude..a naslovnica odlična
    22.08.2007
    16:25:00 sati
    Digging Bill
    uredi
  • delboj

    Ukupna ocjena 88%

    10, 8, 8, 10

    Priča je odlična ali scenaristički se to moralo bolje odraditi. Atmosfera je prikazan na banalan način, kao da je to neki dječiji strip. Vidi se da je autor preuzeo par detalja iz Zagora – Kuća užasa, čak i prezime Sanford. Crtež je mogao raditi neko drugi, mislim da bi to bolje izgledalo. Naslovna strana je za čistu desetku.
    22.10.2007
    11:37:00 sati
    delboj
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 79%

    9, 8, 7, 7

    idem redom po stricu martinu, a ova epizoda je odličnauostalom, lovercraft je takva ličnost da oko njega nikad dosta misterija, šta je on sve osmislio i drugim autorima otvorio vidike...
    09.12.2007
    23:09:00 sati
    ken2
    uredi
  • milandj3

    Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    Priča je ok. Autor je inspiraciju našao u stvaralaštvu pisca Lovkrofta, slikara Hijeronimusa Boša i Pitera Brojgela i sličnih koji su prikazivali scene užasa. Što se mene tiče, momenat sa multidimenzionalnim povezivanjem raznih tačaka na planeti funkcioniše sasvim solidno. Ono što baca senku je činjenica da je Lovkroft umro 1937. god a junak njegove pripovetke Pikmen, čovek srednjih godina, osamdeset i neke kad se priča dešava, govori Martiju o njihovom drugovanju. Umetnička sloboda, šta da se radi
    20.12.2007
    08:56:00 sati
    milandj3
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 49%

    6, 2, 6, 7

    Nikad više! Šteta što je Lovecraft iskorišten na ovako glup način...
    31.12.2007
    15:03:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 77%

    9, 6, 8, 8

    Pa, moram priznati da sam očekivao nešto drugo u toj ukletoj kući (možda duhove? :D), a ne neke nemoguće kutove, perspektive i druge dimenzije iz kojih je moguća teleportacija. Sve je to veoma zanimljivo, ali ipak sam malo razočaran. Također,  kraj je malo kompliciran i nerazumljiv. Simpatičan mi je bio onaj trenutak kad Martin glumi tajnog agenta ispred onog šefa policije :) Likovi ništa posebno, upotrijebljen je uobičajeni lik nekog starca koji puno toga zna, a svi ga smatraju luđakom. Crtež je vrlo dobar, sve se lijepo razaznaje (a ne kao kod nekih crtača kad moram dešifrirati što je na slici), jedino su lica malo netipična za MM serijal. Naslovnica je dobra iako nema puno detalja, Martinova glava ima neki čudniji oblik :p
    09.05.2008
    19:25:00 sati
    mpavin
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 87%

    10, 8, 8, 9

    Kraj je malo zbrzan i pojednostavljen, kako je vec netko primijetio, no svejedno je ovo jedna odlicna epizoda, koja prije svega funkcionira kao posveta ocu modernog horrora - Howardu Phillipsu Lovecraftu. Ipak, šteta da potencijal nije iskorišten do kraja, Castelli se trebao više pozabaviti tim dimenzijama ludila i onime što se nalazi iza celicnih vrata. Znam da nije lako, ali trebao je barem pokušati. Crtež mi se svida, naslovnica još i više.
    23.06.2008
    15:39:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • alen

    Ukupna ocjena 83%

    9, 9, 7, 8

    Jako dobar strip. Zbog ovakvih sam epizoda zavolio Marina. Stvarni misteriji objasnjeni na MM nacin. Riccijev crtez mi ne odgovara, ali korektno je odradio posao.
    10.10.2008
    09:54:00 sati
    alen
    uredi
  • cibalia

    Ukupna ocjena 82%

    8, 7, 9, 10

    Zanimljivo. Te nemoguće dimenzije i to. Pa te kuće građene na tom principu. Guštao sam. Puno bolje od one Prokleto pleme. Ovo je DSSM i ovakvih se priča uvijek treba sjetiti. Alessandrini možda najjači u ovoj epizodi i naslovnica jako dobra.
    19.01.2009
    14:08:00 sati
    cibalia
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 79%

    8, 7, 9, 7

    Malo misterije i horora, izvrsna epizoda. Ova epizoda mi je baš legla, nema previše teških zapleta, a radnja je jednostavna.
    23.01.2009
    20:16:00 sati
    Panon
    uredi
  • Gil-galad

    Ukupna ocjena 85%

    10, 8, 7, 10

    Prvo, odlična naslovnica! Dalje...
     
    DSSM: "Znaš kako, Travise, uvijek ima vremena za smrt i vjenčanje. Za sad mi je draže..."
    TRAVIS: "...proširivati svoje obzore..."
     
    Castelli me je kupio ovom rečenicom koja se nalazi na samom početku ove epizode!
     
    Nedavno sam krenuo ponovo s čitanjem Martina od početka. Taman je pao mrak, vatrica pucketala u kaminu, uvalio se u krevet, uzeo strip, iznova se divio naslovnici, iznova puk'o od smeha pročitavši citiranu rečenicu i iznova uživao u horror atmosferi sve negde do stote strane... Uprkos groznom Riccijevom crtežu likova. Ne podnosim ga... Alessandrini je zakon! Mislim, vrlo jednostavno, a opet efektno je dočarao jezivu atmosferu, ali face...?!?!?!? For God sake...
     
    A onda - dosadni rasplet... Lovecraft tematika sjajno ukomponovana, ali kraj prilično glup. Anyway, lepo reče recenzent - jedna od epizoda koje se opet čitaju; s istim oduševljenjem - dodao bih. Jedva čekam da dođem do Vampira...
     
    EDIT: (18. 10. 2011.) Evo, posle više od dve i po godine sam se vratio ovom stripu i moram da povećam svoju ocenu - sa 8/7/5/10 (70%), a razlog je najviše to što sam u međuvremenu mnogo bolje upoznao Cthulhu Mythos, tako da mi sada kraj nije više glup, nego od-li-čan!!! I crtež sasvim u skladu s pričom. Riccijeve grube linije nisu neki praznik za oči, ali ovakva atmosfera se retko viđa u stripovima...
     
    Eto, zaista ima stripova koje sve više zavolite sa svakim narednim čitanjem...
    05.02.2009
    22:34:00 sati
    Gil-galad
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    8, 7, 6, 8

    Meni je najbolji dio kad Marti izbjegava vikend s Dianom (zaista zakon, a i nikako se riješiti dosadne babe). Još kad bi i u stvarnom svijetu to moglo funkcionirati . 
    06.02.2009
    10:22:00 sati
    mars1
    uredi
  • Ukupna ocjena 69%

    7, 7, 6, 9

    Ne volim ovu tematiku, posebno ne Lovecrafta ali strip je dobar. 
    22.04.2009
    01:40:00 sati
    goksi
    uredi
  • provodina

    Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 9, 10

    Strip koji je meni malo remek djelo.Toliko je kvalitetno obrađena priča o izgubljenim dimenzijama da je to neopisivo, a što je još bitnije na tako malo stranica.Zašto je mene ovaj strip toliko dojmio.Pa jednostavno ima sve elemente horora i samog Martina koji je klaustofobičan pa to daje na još većoj dimenziji kad ostane sam u onoj prostoriji gdje su kutevi kuće  u stvarnosti nemogući.Sve je ispremještano kao u nekoj noćnoj mori.Tijekom cijelog stripa imaš cili nered u glavi do pred sam kraj kad se sve počinje odmotavati i ti bivaš oduševljen kako se scenarist cilo vrime poigravao s tobom.Možda sam subjektivan što se tiče ovog stripa,ali kad u tebi strip pobudi želju da više saznaš o Lovecraftu i njegovim pričama mislim da je svaki drugi komentar suvišan.  
    07.06.2009
    19:43:00 sati
    provodina
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 69%

    8, 8, 5, 6

    Moj prvi MM. Ok prica, slaba karika je crtez.
    25.07.2009
    09:04:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 83%

    10, 9, 6, 8

    Odličan strip,jedino svi liče na lutke.

    31.03.2010
    14:51:00 sati
    Opti
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 85%

    9, 8, 8, 10

    Odlična naslovnica. Scenarij je jako dobar i sama ideja je super. Crtež je neka sredina, ne sviđa mi se kako Ricci crta glavne junake dok recimo Dijanu je odlično nactao po meni ljepše od većine ostalih crtača. Ima i dobrih stvari u crtežu poput kuće i njenog okruženja a i atmosferu zna dočarati pa zbog svega navedenog ocijena više.

    03.10.2010
    22:14:00 sati
    supermike
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 91%

    10, 9, 8, 10

    Obožavam Martija! Dobra epizoda!

    08.01.2011
    13:51:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 65%

    7, 5, 7, 8

    Ok prica, strip kao strip je podnosljiv, samo zato sto je onako kratak; da je malo duzi, sigurno bi mi zivce izigrao.  Ovdje, kao u prijasnjem broju, Zlocin u Prapovijesti, isto imamo incident gdje se Java pomami, i pocne da tuce Martija.  Pa majko mila, koliko se puta ovo more ponovit u ovom kratkom vremenu da Marty dodje sebi i kaze, "jebat ovog pracovjeka, previse je opasan in nepredvidljiv, koji ce mi kurac on uopste u zivotu?".  Jebi ga, da moj prijatelj mene napadne dva puta u tako kratko vrijeme, jebo bi mu sve po spisku, i bas bi me bila briga koji je razlog on za to imo.  Ovi familiarni likovi u ovoj prici - H.P. Lovecraft i detektiv Travis - su se pojavljivali u Dylanovoj epizodi "Cagliostro!", kad je istrazivac nocnih mora presao Atlantski okean.  Kraj price je nekako zbunljiv, i nisam siguran da jos uvijek razumijem koji kurac se ovdje desio, ali eto, to nam je stari Marti Misterija: pun nemoguceg i neobjasnjivih dogadjaja, bas onako kako smo na njega navikli.  

    17.03.2011
    15:30:00 sati
    acestroke
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 68%

    7, 8, 5, 8

    Izvrsno do trenutka kada je Martin ušao u sobu s blindiranim vratima, nakon toga se priča malo razvodnila. Ukupan dojam kvari crtež. Simpatično je kako crtež prati modu osamdesetih, likovi su obučeni kao u Dinastiji ili nekoj takvoj sapunici iz osamdesetih. Ljudi baš izgledaju nekako retro. Osim te specifičnosti, sve drugo mi je pomalo išlo na živce. Pogotovo sjaj u oku glavnog negativca. Presmiješno. Originalna naslovnica je dobra.

    25.06.2011
    10:29:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 77%

    6, 7, 10, 8

    Početak me odmah zainteresirao. Vrhunac mi je kada naiđu na nemoguću dimenziju. Crtež odličan.

    12.07.2011
    21:32:00 sati
    Deki86
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 76%

    9, 5, 8, 10

    Nit'me proča oduševila, niti razočarala, no ipak malo sam očekivao više. Libellusova naslovnica jako intrigantna.

    29.12.2011
    15:12:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 86%

    9, 8, 9, 8

    Blindirana soba s nemogućim prespektivama... Kud ćeš bolje?

    31.03.2012
    11:36:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Ukupna ocjena 84%

    9, 8, 8, 9

    19.06.2012
    23:54:00 sati
    Imrahil
    uredi
  • chris.tower

    Ukupna ocjena 83%

    8, 8, 9, 8

    Ova epizoda malo odudara od prijasnjih, ali je svejedno vrlo zanimljiva.Misticna atmosfera kuce i onoga sta se skriva iza blindiranih vrata je odlicno docarano!

    19.11.2012
    20:11:00 sati
    chris.tower
    uredi
  • Ukupna ocjena 45%

    4, 3, 5, 9

    26.11.2012
    10:02:00 sati
    coszinus
    uredi
  • Ukupna ocjena 67%

    8, 5, 7, 7

    Ok priča. Možda am očekivao zanimljiviju radnju u samoj kuči.

    30.11.2012
    18:38:00 sati
    tekumze
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 64%

    5, 6, 8, 7

    Priča kao neka iz zone sumraka...puno se toga htjelo reći,a malo se toga objasnilo...ili obrnuto?
    26.09.2013
    19:45:00 sati
    Oki
    uredi
  • Ukupna ocjena 91%

    9, 9, 9, 10

    Epizoda kojoj cu se vracati. I posle procitanih tridesetak epizoda Martija i jos vise drugih stripova u kratkom peruodu, ostala u secanju.

    23.03.2014
    20:49:00 sati
    BS
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 90%

    9, 8, 10, 9

    Odlična epizoda sa finom tajanstvenom atmosferom.

    30.09.2014
    18:31:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 78%

    9, 7, 7, 9

    Idejno sam i ja jako zadovoljan ovom epizodom. Teleportacija je i dan danas ideja koja pobuđuje zanimanje s obzirom na to koliko bi, da je moguća, olakšala svakodnevni život. Povezana još s Lovecraftovom Ktulu mitologijom svakako predstavlja zanimljivu ideju za strip. 

     

    Sviđa mi se i dobro dočarana atmosfera na početku kada se Martin i Java prvi put pojave pred kućom. Epizodicu mi jedino malo kvari par klišeja kao zlikovac Medina i prezbrzan kraj. Riccija ne volom previše, ali ovdje se dobro drži. Naslovnica je odlična.

    27.07.2015
    13:49:00 sati
    drogsy
    uredi
  • Dwayne_Looney

    Ukupna ocjena 79%

    8, 7, 8, 10

    Solidna epizoda ali mi je mrvicu ta teleportacija otišla u drugi plan zbog ukletih kuća i nemogućih perspektiva i kuteva. To je teško zamisliti i, shodno tome, nacrtati pa Castelli mora koristiti zaprepaštenost aktera kroz rečenica tipa "Bože moj, ovo je nemoguće", "Ne smijemo poludjeti", "Moramo se držati zajedno" itd. 

    Kažem, teleportacija je otišla u drugi plan ali dao je Castelli objašnjenje- moguća je samo u tim ukletim kućama a okidač za njeno dešavanje je akt nasilja u istima. Neka nije ostalo neobjašnjeno. Onaj završetak s odlaskom u neki paralelni svijet ne oduševljava a onda poslije nesigurnost Martyja je li se to stvarno desilo pomalo živcira.

    Naslovnica epska.

    23.07.2016
    19:59:00 sati
    Dwayne_Looney
    uredi
  • Jocko

    Ukupna ocjena 88%

    10, 9, 7, 10

    Od tih početnih epizoda ova mi je jedna od najdražih, uglavnom zbog horor-triler tematike sa psihodeličnim elementima. Teleportacija-neobična, ukleta kuća je odlična kombinacija. Misterija malog mesta, Providensa. Sve takve epizode sa kućom istog izgleda i misterijom vezanom za nju, poput DD specijala br. 5 ''Kuća izgubljenih ljudi'', kao i epizode koje se oslanjaju na Lavkrafta su mi sjajne. Pritom ni sama epizoda nije duga - taman toliko da konstantno održava znatiželju, a vrhunac se dostiže kada drugi put prođu kroz vrata.

    Crtež od ovoga Riccija mi je ovde odličan, iako su mi skoro svi crteži većine crtača iz početnog perioda uglavnom osrednji. Lepo je nacrtao psihodelične scene.
    Naslovna prelepa, uz naslovnu ''Zločina iz praistorije'' jedna od najboljih starih.

    2022. Crtež 8 -> 7

    26.11.2016
    16:35:00 sati
    Jocko
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 68%

    8, 8, 5, 5

    Zanimljiva priča u kojoj su originalni književni dosezi dobro ukomponirani u strip.

    09.07.2019
    11:36:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Mummy

    Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 9, 10

    Pročitao u dahu.

    24.08.2019
    23:41:00 sati
    Mummy
    uredi
  • domegus

    Ukupna ocjena 77%

    8, 8, 7, 8

    29.10.2019
    14:08:00 sati
    domegus
    uredi
  • Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 9, 10

    31.08.2020
    18:37:00 sati
    benx40
    uredi
  • Ivan Liverpool

    Ukupna ocjena 94%

    10, 10, 8, 10

    Jako dobra misticna epizoda. Ovdje serijal pomalo izlazi iz uobicajenih povijesnih misterija i ulazi u horror sferu. Prica se veoma lako cita i atmosfera je bila odlicna. Jedino su mi lica malo slabije bila nacrtana, ali sa crtezom sam veoma zadovoljan. Naslovnica takoder odlicna.

    22.08.2021
    14:19:00 sati
    Ivan Liverpool
    uredi
  • Džeronimo iz mahale

    Ukupna ocjena 72%

    7, 7, 7, 9

    Može se pročitati..

    20.04.2022
    12:20:00 sati
    Džeronimo iz mahale
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Bandera!
    Kod: MTX VCZS 36
    Ocjena: 77%
    Vrijeme: 9.6.2022. 1:56:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 25
    Broj pogleda: 2515
  • Priče vrača Mnogo Očiju
    Kod: ZG NID 1
    Ocjena: 62%
    Vrijeme: 9.5.2022. 0:50:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 2082
  • Strijeljanje u zoru
    Kod: KM ZS 92
    Ocjena: 78%
    Vrijeme: 4.5.2022. 0:43:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 14
    Broj pogleda: 1868
  • Fantomski brod
    Kod: ZG MX 42
    Ocjena: 61%
    Vrijeme: 26.4.2022. 0:14:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 1784
  • Crommovi sluge
    Kod: ZG LU 325/327
    Ocjena: 49%
    Vrijeme: 12.5.2022. 1:47:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 14
    Broj pogleda: 1750

Aukcije

Forum