Strava nad nama

Nathan Never

NN SD 34 | 96 str.

Sumnje Nathana Nevera da najveće djelo ludog znanstvenika Odake nije skončalo svoj život pod ruševinama njegovog nedavno uništenog laboratorija pokazat će se točnima, kad "kralj čudovišta" objavi rat ljudskome rodu!

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 66%

Priča 5

Scenarij 6

Crtež 8

Naslovnica 9

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 80%

P*7

S*7

C*8

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Tragična opsesija - Užas iznad nas - Djeca noći
    NN LIB 13
  • Strava nad nama
    NN SD 34

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • L´orrore sopra di noi
    NN SR 37

ZANIMLJIVOSTI

  • U Italiji je ova epizoda izdana u lipnju 1994. godine.
  • Treći rad crtača Dantea Bastianonija na serijalu (ne miješati sa Francescom Bastianonijem).
  • Nastavak epizode NN SD 21 ''Izgubljeni svijet''.
  • Kronološki se ova epizoda odvija četrnaest mjeseci nakon ''Izgubljeni svijet''.
  • Mada se ime čudovišta ne spominje (oslovljavaju ga sa ''kralj čudovišta''), jasno je da se radi o Godzilli, legendarnom japanskom kaijū-u.
  • Iako se željno očekuje njihov dolazak, Oni(ji) se ne pojavljuju u ovoj epizodi. Doduše, pojavljuju se njihovi zakleti neprijatelji, misteriozno društvo posvećeno borbi protiv tih zlih demona. (Pročitati i: NN SD 20 ''Demoni'', NN SD 21 ''Izgubljeni svijet'', NN LU 40 ''Satelit ubojica'', NN LU 61/62 ''Sablast u kompjuteru'' i NN LIBG 2 ''Odiseja u budućnosti".)
  • Profesor Odaka, koji se znao predstavljati i kao Kazuki Omori (među fanovima filmskog serijala o Godzilli poznati direktor i scenarist), se ne pojavljuje u ovoj epizodi, ali ćemo ga zato imati prilike vidjeti u NN SR 115/116 ''I signori della preistoria''. Možda ćemo ga imati prilike vidjeti.
  • ''Excalibur'' ('brod' koji srećemo u drugom prologu dok prevozi radioaktivni materijal) je vjerojatno nastao mješanjem imena IAS Excalibura iz Babylon 5 / Crusade univerzuma i članova posade/mosta USS Enterprisea iz Star Treka. Kompanija u čijem je vlasništvu Excalibur zove se ''Starfleet''. Također, na pamet mi pada i poznati anime ''Space Battleship Yamato'' (odnosno ''Uchū Senkan Yamato’’ na japanskom, ili ''Star Blazers'', naslov pod kojim je poznat u Italiji).
  • Suđenje (ili saslušanje?) na kojemu se nalazi android Link (ekvivalent Date iz Star Treka), zbog potonuća Excalibura, podsjeća na ono Ellen Ripley iz filma ''Aliens'' Jamesa Camerona.
  • Nathan Never kupuje Linka za osobnu upotrebu (gulp!).
  • Link se ponovno pojavljuje u epizodi NN LU 40 ''Satelit ubojica''.
  • 19. stranica: referenca na androida C-09 iz epizode NN SD 1 ''Specijalni agent Alfe", i čitave zgode oko brisanja tri zakona robotike iz njegove memorije.
  • 3. vinjeta na 24. stranici: Hicks, Ann Never i Ned Mace iz (odlične) epizode NN SD 16/17 "U ponoru pamćenja".
  • 31. stranica (i još nekoliko stranica): zašto Link ne nosi nikakvo zaštitno odijelo? Ako je radijacija glavni problem, onda je i on jednako ugrožen kao i Nathan i Hashimoto, jer je i sam načinjen od bioloških dijelova. Uostalom, čak i da nije tako, postoji opasnost da primi na sebe dozu radijacije i kasnije ju zrači na nekim drugim mjestima (među živim bićima). Cccc...
  • 3. vinjeta na 35. stranici: spominje se Heian period japanske povijesti.
  • 37. stranica: pojavljuje se Odakin(a) robot(ica) Olga. Nije jasno zašto je u nastavku prikazana kao veoma napredni robot, dok je u prvom dijelu bila tek neka vrsta kućne pomoćnice koju Nathan lako riješi? (Ponovno će se pojaviti u epizodi NN LU 40 ''Satelit ubojica'', zajedno sa Linkom.)
  • Stranice 44, 45 i 46: Link loses his cherry! Way to go boy! ;)) (Ako smijem dodati, Data je ipak bolje prošao - Tasha Yar je zgodnija. ;))
  • 47. stranica: Erlikosaurusi su doista postojali.
  • 72. – 76. stranica: Ann Never najavljuje ocu teška vremena koja dolaze (rat, Tehnodroidi, otpor, Dakkar, Mister Alfa, asimilacija, Agencija Alfa, itd.).
  • 86. – 88. stranica: ponovno se pojavljuje onaj 'čoban', kojemu je pravo ime Fujiwara Yoshishiro i (pogađate) ustvari je veoma moćan tip. No, Serra je napravio kiks sa ovim likom, jer on u svojem ranijem pojavljivanju preko Odakinih genetski stvorenih grdosija najavljuje povratak Onija na Zemlju (''Ovo je znak... Demoni se vraćaju na Zemlju!"), dok u ovom broju igra ulogu smirenog sveznajućeg mudraca, koji prosipa mudrosti, kori, ismijava, objašnjava i najavljuje teška vremena koja dolaze, što je u suprotnosti sa ranijim pojavljivanjem i ponašanjem.
  • 91. i 92. stranica: eto nam ponovno i Ran, žene-zvijeri ludog genija Odake.
  • 5 vinjeta na 94. stranici: ekipa iz agencije na okupu.
  • 1. vinjeta na 95. stranici: crkva oca Homera iz epizode NN SD 8 ''Pakao''.
  • 2. vinjeta na 95. stranici: Mushi iz ''Izgubljeni svijet'', mutant Sonny iz ''Pakla'' i Godzilla koji ustvari nije Godzilla iz ovog broja.
  • 3. vinjeta na 95. stranici: kibernetsko-genetička strava koja dolazi.

Priča se nastavlja četrnaest mjeseci nakon Nathanovog obračuna sa ludim znanstvenikom Odakom, koji se zakleo da će svijet oteti iz ruku nedostojnih ljudi i vratiti ga iskonskoj prirodi. Nakon uništenja njegovog labosa, i plana da svijet pretvori u golemu prašumu pomoću supstanci iz izmeta malog zmajića Mushija, prijetnja je naizgled otklonjena. No, Nathan knows better... ''Kralj čudovišta'', Odakin mezimac u kojega je polagao najveće nade, ogromna beštija po uzoru na Godzillu, pojavljuje se od niotkuda i kreće u svoj uništavački pohod, pohod kojemu jedino Nathan Never može stati na kraj.

Sve je krenulo od onog nesretnog Odake, klasičnog ludog znanstvenika koji ima velike planove o pokoravanju svijeta i vraćanju biološkog sata planete unazad, sve do vremena golemih dinosaurusa. Stereotip, iskompleksirani lik sjeban u mozak koji se kroz prizmu 'svete misije' osvećuje okolini koja ga nije razumjela, koja ga je ismijavala i koja ga je izolirala (s pravom). Koliko smo ovo puta vidjeli? Čak su mu i jedno oko nacrtali onako ružno 'ukrivo', da se zadovolji i taj zadnji parametar 'nakaze', čisto da se otkloni svaka nada čitatelja da bi lik nekim čudom mogao evoluirati u narednim epizodama. Yeah, he's a bad boy, and he ain't changing. Može li gore od toga? – Može. Gore od toga bi bilo jedino da tako plitkog lika ni ne uvrstite u nastavak, tako obmanjujući publiku da ga ustvari spremate za nešto veliko, što se (opet ustvari) nikada neće dogoditi, jer ćete ga vratiti i potrošiti u nekoj tamo bezveznoj epizodi negdje daleko u budućnosti. Guess what, Serra ne razmišlja na taj način.

Godzilla (origigi) kroz desetljeća

Kao da to nije dosta, ni strava koja se nadvila nad svijetom Nathana Nevera nije baš to za što se prodaje. Godzilla je ustvari bolesnik koji samo krči put prema svom grobu. On samo želi okončati svoj život na rodnoj grudi, to što mu se neki redneki koji prvo pucaju pa tek onda pitaju pitanja našli na putu je manje bitno. Šta vas briga, uživajte u pucačini koja se proteže na dobrih tridesetak stranica ovog broja, a ne vodi nigdje. Ako vas kojim slučajem muče pitanja tipa: zašto je čekao 14 mjeseci da bi napao svijet (te ga onda nije ni napao)? Zašto je Odaka lagao da vjeruje samo u moć prirode kad je ovaj ustvari kiborg? Zašto je umirao kad ga je profesor predodredio za uništenje svijeta? I gdje je nutty profesor bio svo to vrijeme? (Ne, nismo ti povjerovali da je poginuo u eksploziji labosa, Antonio...) Morat ćete uposliti svoju maštu, Serra na to ne daje odgovore.

Povrh svega pojavljuje se misteriozno tajno društvo, koje nema pojma šta se dešava, tko ili što im je glavni neprijatelj, ni čime se boriti protiv istog (a kao opstali su tolika stoljeća). Vodi ih čoban koji u jednom trenutku zbunjeno najavljuje dolazak Onija, da bi se već u sljedećem transformirao u dežurnog mudraca koji ima odgovor na sve. Ludo.

Jedan od razloga zašto nikad nisam zavolio Nathana Nevera kao junaka je taj što je serijal prepun likova i dodataka kontinuumu sa kojima se praktički nikad ništa važnog ne desi. Postaju sami sebi svrhom, svakim se novim brojem nadograđujući na nove i nove koji opet ne vode nigdje. Istina, tu i tamo neka epizoda iskoči iz prosjeka, no to je sve (a to je premalo). Prvih nekoliko desetaka epizoda je odolijevalo tome, jer su te epizode nosile svježinu jednog novog serijala, ali nakon što je taj period završio sve je krenulo nizbrdo. Uostalom, vidjeli ste i sami kako je završio Nathan Never na ovim prostorima.

Feel the might!

Crtež i naslovnica ovog broja su pak na visini zadatka. Dante Bastianoni je jedan od rijetkih crtača u serijalu koji iskaču iz prosjeka, možda ne baš stilom ali barem kvalitetom crteža. Čist crtež koji svakako zaslužuje osmicu. Naslovnica je Castellinijeva, a to stvarno govori samo za sebe. Prava je šteta da najbolji crtač kojega je ovaj serijal imao nije više iskorišten prije nego što je došlo do raskida suradnje između njega i Bonellija.

Na kraju, da nebi baš ispalo da je ova epizoda dno dna, reći ću da će se hardcore fanovima vjerojatno svidjeti. Ima dobre akcije, i nije baš do te mjere prekrcana blesavim dijalozima (ako zaobiđete one nedosljednosti), a čak je i ono često puta zamorno tehno-gikovsko pretjerivanje u objašnjavanjima donekle tečno i svedeno na minimum. Bolje da završim sa recenzijom ovog broja, što više pišem o njemu to mi se više sviđa (NOT;)).

Naprijed

NN SD 33 Opsesija

NN SD 35 Djeca noći

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Vorador

    Ukupna ocjena 88%

    8, 8, 10, 10

    Meni sasvim odgovrajuća epizoda i odlična nadogradnja "Izgubljenog svijeta". Rijetko ovo pišem ali ovdje ću morati; recenzija je izvrsna - ne sjećam se kada sam se zadnji puta  tako zabavio čitajući neku recenziju....
    18.07.2008
    22:35:00 sati
    Vorador
    uredi
  • Windwalker

    Ukupna ocjena 81%

    7, 8, 9, 9

    A što reći?Nije originalno, ali, po meni, najbolja adaptacija Godzille ikad.Šteta što i svojevrsni nastavci te epizode nisu na toj razini.  
    18.07.2008
    23:20:00 sati
    Windwalker
    uredi
  • I like girlz

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    predobra epizoda, a da ne govorimo kako je i bitna za nastavak serijala, jer mnogi likovi i dogodovštine se prepričavaju i u nadolazećim brojevima. serra je alfa i omega NN serijala, a bastianoni je strašno dobar crtač. uživanje od prve do posljednje stranice!
    19.07.2008
    00:25:00 sati
    I like girlz
    uredi
  • Ukupna ocjena 87%

    8, 9, 9, 9

    Jako dobra epizoda koja je na nivou standarda koji je Nathan postigao u prvih 40-ak brojeva. Odaka je interesantan lik, iako na prvi pogled stereotipan, a ova interpretacija Godzile u kontekstu NN univerzuma ima izuzetan sarm.Mislim da ljudi koji nisu fanovi Nathan Nevera i koji u startu imaju negativan stav prema serijalu ne bi trebalo da pisu zvanicne receenzije za ovaj strip. Ako postoji potreba za kritikom,  moze se iskoristiti recenzija citalaca, ali negativni stavovi o serijalu, koji uzgred ima jako veliki broj istinskih obozavalaca, dati u zvanicnoj recenziji ne pomazu ni ovom sajtu ni popularizaciji stripa. Zamislimo samo sto bi se desilo kad bi ljudi koji ne podnose Zagora poceli da pisu zvanicne recenzije o njegovim epizodama i da ih iskoriste kako bi napljuvali ovog mnogima omiljenog junaka. Za zvanicne recenzije su potrebni ljudi koji vole i prate serijal da bi mogli da argumentovano ukazu na mane ili prednosti konkretne epizode ili cak i citavog perioda u razvoju serijala.
    19.07.2008
    01:58:00 sati
    Djuro
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    Izvanredna epizoda sa genijalnim crtežom! Posebno mi je drago što se na početku pojavljuje posada slična Star Trek ekipi i što Link postaje novi član agencije Alfa.
    19.07.2008
    20:54:00 sati
    Panon
    uredi
  • vope

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    Kako samo volim ovakve price u NN i jos ovako dobro nacrtane - UZIVANJE!!!!!Jedno UA! za recezenta.
    19.07.2008
    23:01:00 sati
    vope
    uredi
  • darkraver

    Ukupna ocjena 88%

    8, 9, 9, 10

    vrlo,vrlo dobra epizoda...,kao što gore netko veli,ništa originalno,al onda opet...što danas uopće jest originalno?pogotovo u stripu...a ova prerada nije mogla bolje ispasti..."godzilla" u sklopu priče koja je likovima i zapletima zapravo puno dublja i kompliciranija negoli je itko mogao naslutiti čitajuči ovu naoko scenaristički konfuznu epizodu...Giganti i naredni brojevi objašnjavaju sve nedoumice ;) . p.s.da,složio bih se s gore navedenim komentarom:zašto netko tko ne voli nathana recenzira epizodu nathana?mislim,hvala na recenziji ali...,glavni "argument" da je nathanov svijet prepun likova i prezakompliciran i da se niš ne riješava, eto baš na ovom primjeru pada u vodu: svaki lik i događaj u ovoj epizodi ima svoje objašnjenje što u narednim brojevima,što u gigantima....A uostalom, mi koji čitamo nathana ga baš i čitamo i volimo zbog njegove "kompliciranosti" ...problem i jest s nathanom što se mora čitati u cijelosti, zajedno s svim izdancima regularnog serijala jer inače postaje vrlo konfuzan...a u biti je scenaristički iznimno hvalevrijedan projekt bez presedana u strip kulturi ovih prostora eto...nek recenzija bude kontra recenziji :D recenziju bi bila puno pamtljivija da je lišena subjektivnih stavova o serijalu ;) 
    22.07.2008
    17:58:00 sati
    darkraver
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 64%

    6, 6, 7, 7

    nisam oduševljen ovom pričom, daleko od toga, čak mi je na momente bila i dosadna
    24.07.2008
    23:36:00 sati
    ken2
    uredi
  • Death

    Ukupna ocjena 85%

    8, 8, 9, 10

    Nikako se ne slažem s recenzijom. Meni je epizoda bila baš dobra.
    28.07.2008
    14:31:00 sati
    Death
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 72%

    6, 7, 8, 9

    Volim Nathana ali nikad nisam bio pretjerano oduševljen ovom epizodom, iako sam je - kao i većinu koje je izdala SD - zbog sporog ritma Ludensa čitao više puta. "Izgubljeni svijet" je postavio dosta dobre temelje za nadogradnju ali "Strava nad nama" po meni nije dostojan nasljednik te kultne epizode. Crtež jako lijep, Bastianoni je pravi klon Castellinija i ovo je njegovo (ili njihovo,ako mu je netko pomagao) najbolje djelo na NN-u. Uglavnom - dosta lomljave i rušenja, ali ništa više od toga.
    24.08.2008
    17:14:00 sati
    Aco
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 81%

    8, 8, 9, 6

    Moram se prvo osvrnuti na recenziju. Očito je da recenzent nije pročitao gigante koji se nadovezuju na ovu epizodu, pa bih mu obavezno preporučio da ih pročita, jer sam siguran da bi promijenio mišljenje. U njima se nalazi i sažetak događaja koji se nadovezuju na ovu temu, pa čak ni onaj tko nije pročitao ni jednog Nathana neće ostati zbunjen s upitnikom iznad glave. Koliko god ova epizoda zasebno izgleda konfuzna i nelogična toliko se čovjek oduševi kada se klupko polagano počinje odmotavati i dobijamo jednu detaljno isplaniranu i smislenu cjelinu. Nathana se definitivno treba čitati kronološki i to je, po meni, najveća prednost ovog serijala.
    01.01.2009
    23:08:00 sati
    Spock
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 82%

    9, 8, 8, 7

    26.12.2009
    19:58:00 sati
    Koresh
    uredi
  • Jerry Krause

    Ukupna ocjena 87%

    8, 9, 9, 9

    Za nijansu slabije od svog prethodnika- Izgubljeni svijet, ali i dalje jako dobra epizoda. Serra se i dalje pokazuje kao vrstan majstor slaganja već dosta puta potrošene ideje u jednu odličnu cjelinu.

    05.01.2010
    13:12:00 sati
    Jerry Krause
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 77%

    7, 7, 9, 8

    Sviđale su mi se te epizode (još uvijek mi se sviđaju) gdje se pojavljivala Ann u Nathanovim vizijama gdje mu govori o propaloj budućnosti; ostatak ove epizode nije mi baš blistav.

    27.07.2010
    13:49:00 sati
    drogsy
    uredi
  • chris.tower

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Nezaobilazna Nathanova epizoda! Mnogi elementi iz prethodinh 30tak epizoda, koji su se cinili nebitnima se ovdje stapaju u jednu sagu, koja ce se razvijati kroz sljedece brojeve! Scena sa tehnodroidima i Ann je jedna od najboljih u serijalu dosad!

    23.01.2012
    18:19:00 sati
    chris.tower
    uredi
  • allessi

    Ukupna ocjena 83%

    9, 7, 9, 8

    Epizoda mi se i svidjela i nije mi se svidjela, ne znam kako točno opisati.. Sviđa mi se tematika dinosaura, "Izgubljeni svijet" mi je odlična epizoda.. Sviđa mi se Link kao novi Alfin agent i njegove simpatije prema Olgi.. Sviđa mi se usporedba sa Star Trekom na početku epizode.. I sviđa mi se tajno udruženje koje očekuje Onije, ali trebalo je to bolje objasniti u ovoj epizodi.. Kao što i recenzent napominje, puno je nelogičnosti ovdje i to je to što mi se ne sviđa.. To kako Godzilla umire na kraju od raka mi je jadno, moglo su nešto drugo smisliti..Uvođenje Ran na samom kraju mi je totalno nepotrebno, ako je nije bilo u cijeloj epizodi, nije je trebalo niti na kraju.. Crtež odličan, naslovnica prosječna..

    03.09.2012
    12:24:00 sati
    allessi
    uredi
  • Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    Sviđa se mi što ova priča povezuje predhodne priče a i daje nam uvid u to što, če se dogoditi (NN Giganti). Sviđa mi se posveta tako Star treku kao i Godzilli.

    26.09.2012
    20:59:00 sati
    tekumze
    uredi
  • Ukupna ocjena 65%

    7, 4, 8, 8

    Moglo je i dosta bolje.

    07.04.2013
    23:22:00 sati
    Imrahil
    uredi
  • Škrky

    Ukupna ocjena 64%

    5, 6, 7, 10

    Slabo. Prenatrpano omažima.

    Mene je osobno najviše iziritiralo što se roboti puni vrhunskih tajni samo tako mogu prodati jednom civilu, štoviše tajnom agentu, bez bojazni da će on zloupotrijebiti podatke koje android posjeduje.

    I druge zamjerke iz recenzije stoje.

    No zanimljivo je da i pored svih naivnih momenata, epizoda nmije dosadna za čitati, barem ne koliko to znaju biti neke druge priče, uglavnom one bliže detektivskom žanru. Barem meni.

    06.08.2013
    09:53:00 sati
    Škrky
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 60%

    8, 4, 6, 6

    Puno slabija epizoda od prve s ovom tematikom. Stvarno je nastavak, što me u početku oduševilo, a na kraju razočaralo. Poslije polovice jedva sam i čekao kraj, jer mi je sve već postalo i dosadno.

    08.09.2013
    22:20:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 65%

    5, 6, 8, 8

    Crtež je dobar. Priča je nekakva besmislena kopija Godzille, nije mi se svidjela.

    24.11.2013
    10:17:00 sati
    mpavin
    uredi
  • thekide

    Ukupna ocjena 91%

    9, 8, 10, 10

    Nastavak "Izgubljenog Sveta" je donekle opravdao očekivanja, scenario ima rupa ali ima i nekoliko sjajnih detalja, pre svega najavu buducih dešavanja koja mnogo obećavaju.

    Crtež Dantea Bastianonija je maestralan kao i u njegove prve dve epizode, koje su inače sve povezane i prava je šteta što će posle ove epizode sledeću nacrtati tek tri i pol godine kasnije.

    19.02.2014
    20:41:00 sati
    thekide
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Prosto obožavam ovakve stvari.Za mene je ovo genijalno.

    05.10.2014
    17:19:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • AlenT

    Ukupna ocjena 55%

    4, 4, 8, 7

    Nisam oduševljen ovom pričom, kao niti sa prethodnikom (Izgubljeni svijet). Iako se slažem da recenzije ne trebaju pisati oni koji nisu fanovi i ne prate serijal, jer ne pozanju sve detalje kontinuiteta, recenzent je dobro istaknuo neke konkretne nedostatke i nelogičnosti same priče, preko kojih bi okorijeli fanovi vjerojatno prešli. Tajanstveno društvo koje se bori protiv demona je prikazano na razini crtanih serija za djecu, prepuno fantasy elemenata koji me uvijek smetaju u SF-u. Jedina zanimljiva stvar u ovoj priči su mi Link (samo ne znam koliku će važnost imati u budućnosti) te najave Ann o mračnoj budućnosti.

    15.12.2017
    14:44:00 sati
    AlenT
    uredi
  • Space Marine

    Ukupna ocjena 81%

    6, 8, 10, 9

    Scenario je na par scena bio stvarno kljakav, ali zato je u većini epizode bio jako dobar, pogotovo kada se radilo o "kralju čudovišta". U Nathanovima vizijama vidimo jako bitne nagovještaje, a lik Linka se jako dobro razvija kroz epizodu, od robota do sposobnog i poštenog "čovjeka". Zmaj je bio čista kopija Godzille, ali mi to upće nije smetalo jer bolju adaptaciju Godzille nisam vidio! Nathan daje svom karakteru još jednu nijansu kompleksnosti udaljavanjem od svog idealizma i shvaćanjem da vrlo vjerojatno ne može ništa učiniti da spasi budućnost. Crtež je čista fantazija.

    21.12.2018
    12:20:00 sati
    Space Marine
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Skate-board boys
      Kod: AF SS 417
      Ocjena: 66%
      Vrijeme: 3.8.2020. 16:03:00
      Autor: Kila Banana
      Broj komentara: 4
      Broj pogleda: 225
    • Davitelj s Manhattana
      Kod: NR LIB 1c
      Ocjena: 88%
      Vrijeme: 2.8.2020. 16:46:00
      Autor: ReemCP
      Broj komentara: 7
      Broj pogleda: 368
    • Strange Planet
      Kod: STP MOG 1/2
      Ocjena: 69%
      Vrijeme: 29.7.2020. 0:31:00
      Autor: Paka01
      Broj komentara: 0
      Broj pogleda: 260
    • Zvezda sa juga
      Kod: KM ZS 1013
      Ocjena: 88%
      Vrijeme: 28.7.2020. 0:28:00
      Autor: Hercule Poirot
      Broj komentara: 1
      Broj pogleda: 751
    • Čovjek bez lica
      Kod: DD LIBKB 26a
      Ocjena: 78%
      Vrijeme: 25.7.2020. 15:06:00
      Autor: Sarghan
      Broj komentara: 1
      Broj pogleda: 517

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      Aukcije

      • Alan Ford br.1
        Vrijeme: 10.08.2020 21:48:24
        Prodavač: bicko
        Cijena: 356 kn
        Broj ponuda: 11
        Broj pogleda: 395
      • ZagorLMS br.83
        Vrijeme: 10.08.2020 21:39:38
        Prodavač: bicko
        Cijena: 199 kn
        Broj ponuda: 12
        Broj pogleda: 203
      • ZagorLMS br.85
        Vrijeme: 10.08.2020 21:40:49
        Prodavač: bicko
        Cijena: 253 kn
        Broj ponuda: 12
        Broj pogleda: 201
      • Zagor lms br 96
        Vrijeme: 05.08.2020 18:27:45
        Prodavač: sale75zagor
        Cijena: 100 kn
        Broj ponuda: 7
        Broj pogleda: 159
      • Mark br.126
        Vrijeme: 10.08.2020 19:22:59
        Prodavač: bicko
        Cijena: 103 kn
        Broj ponuda: 23
        Broj pogleda: 158

      Forum