10 najmoćnijih Simbiota u Marvel univerzumu

Spider-Man

Sve je počelo 1982. godine sa idejom Spider Mana obučenog u crni kostim za koji se ispostavlja da je ustvari živo izvanzemaljsko stvorenje… S vremenom, od jednog bića nastala je njih nekolicina, donosimo Vam 10 najmoćnijih Simbiota!

Venom je, uz Jokera, vjerovatno najpoznatiji villain superherojskog stripa. No, on je, ustvari, tek jedan od tridesetak likova obuzetih tzv. Simbiotom, izvanzemaljcem koji se stapa sa drugim živim bićem radi vlastitog opstanka. Kako su stripovi sa vremenom izlazili, tako se obitelj simbiota sve više širila. Ovdje su najmoćniji od njih…

10. Scream. Najmoćnija od svih Life Foundation Simbiota. Njezin domaćin, Donna Diego patila je od shizofrenije, zbog čega Scream i izgleda kao jedan od najvećih psihopata u obitelji simbiota. Scream je djelovala vrlo impulzivno, rijetko kad se oslanjala na velike planove, a umjesto toga ubijala je kad god joj je to bilo drago ne obazirući se na posljedice. Na kraju okreće leđa svojoj obitelji simbiota ubijajući neke od njih. Poput drugih simbiota, i Scream je imala iste borbene sposobnosti kao i njezina braća i sestre, ali je također imala jedinstveni atribut simbiotske kose koja je rasla do velike duljine i mogla bi se koristiti kao dodatno oružje tokom bitke, čineći je mnogo strašnijom, ali istovremeno i privlačnijom.

9. Raze. I dok su mnoga djeca od Venoma postala veliki i strašni neprijatelji, Carnage je imao i svoje djece koja su ostavila vlastite tragove u povijesti Marvela. Ovaj potomak ubojitog Simbiota postao je poznat kao Raze. Ono što je odmah učinilo Raze tako zastrašujućom bilo je to što se povezala s bivšom agenticom FBI-a Claire Dixon, dajući joj pristup svim vrstama obuke, kao i sjećanjima na samu vladu SAD-a. Raze je bila posebno vješta u pretvaranju svog tijela i ekstremiteta u različito oružje. Moglo bi se pretvoriti u pipke, kandže, očnjake, oštrice. Raze je bio jedan od najsvestranijih simbiota i isto tako je imao jedan od najstrašnijih dizajna.

8. Agent Venom. Eugene "Flash" Thompson bio je jedan od najomraženijih likova kada je Spider-Man počeo izlaziti. Budući da je učenik srednje škole, Flash je proveo mnogo vremena čineći život jadnim za mladog Petera Parkera. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, njih dvojica su postali dobri prijatelji iako su se nakon diplomiranja rastali. Od tada je Flash otišao u vojsku i borio se u nekoliko ratova. Nakon što se vratio iz Iraka, izgubio je obje noge i na kraju završio u invalidskim kolicima. Zato je Flash pristao biti dio projekta Rebirth. Da bi dobio natrag svoje noge, bio je povezan sa Venom Simbiotom da postane Agent Venom. Iznenađujuće, Flash je uspio zadržati kontrolu nad Simbiotom i postao snažan saveznik za mnoge druge superheroje. Agent Venom ima sve sposobnosti koje očekujete od Simbiota, ali također koristi svoju vojnu obuku u svoju korist. Agent Venom je nastavio raditi s Avengersima, Spider Manom, pa čak i Čuvarima Galaksije. On je i danas jedan od najcjenjenijih Marvelovih likova.

7. Venom. Venom je bio prvi simbiotski zlikovac koji se pojavio kada se spojio s Eddiem Brockom, reporterom u Daily Bugleu. S obzirom na to da je Peter Parker bio razlog što je Brock naposljetku otpušten, on je rado prihvatio Simbiota, vjerujući da će se moći osvetiti Spider-Manu. Venom posjeduje vrlo slične moći kao i Spider-Man, ali  također ima veću snagu i reflekse za dizanje, dok je osjetljiv na jake zvukove. Venom je bio jedinstveni dodatak Marvel svemiru jer je od tada napustio naziv lošeg momka. Postao je anti-heroj i imao je nekoliko avantura koje su ga definitivno stavile na stranu heroja više nego bilo što drugo. Poznato mu je da čak radi sa Spider-Manom u nekoliko navrata, uglavnom da se bori protiv drugih simbiota. Venom je od tada postao možda i omiljeni lik u Marvelovom kanonu, koji se često pojavljuje u video igrama, TV emisijama i filmovima.

6. Superior Venom. Dok je djelovao kao Superior Spider-Man, Otto Octavius ​​prošao je kroz neke čudne eksperimente. Bio je suočen s Agentom Venomom u isto vrijeme i ponudio osvetniku postupak koji će mu unaprijediti sposobnosti. Umjesto da održi svoju riječ, Octavius ​​je izvadio Venom Simbiot iz Flasha Thompsona koji se vezao za njega. Tada je rođen Superior Venom. Isprva, Octavius ​​se kleo da je imao potpunu kontrolu nad Simbiotom. Međutim, bilo je samo pitanje vremena kada će se parazit početi hraniti njegovim negativnim emocijama i preuzeti kontrolu. Superior Venom je tada otišao u rat protiv Avengersa i snažno se borio prije nego što su ga konačno uspjeli pobijediti. Međutim, šteta je bila učinjena. Simbiot, u kombinaciji sa sposobnostima Petera Parkera i inteligencijom Otta Octaviusa, postao je jedan od najvećih kratkotrajnih neprijatelja s kojima su se Avengersi ikada suočili.

5. Hybrid. Nakon što je Scream ubila domaćine svoje braće i sestri, oni su se odlučili formirati zajedno. Rezultirajuća kombinacija bila je poznata kao Hybrid. Hybrid je imao mnoge spojene sposobnosti svojih braće i sestara i bio je kolektivno mnogo jači od mnogih simbiota koji su postojali prije njega. Budući da je Hybrid bio kombinacija četiri snažna Simbiota, imao je mnoge jedinstvene sposobnosti koje su mu znatno otežale pronalaženje. Među njima je bila impresivna sposobnost za maskiranje koja mu je omogućila da se učinkovito uklopi u bilo koju okolinu. Hybrid je također zadržao jedinstvene sposobnosti koje su njegovi prethodnici držali odvojeno. Kao rezultat toga, mogao bi apsorbirati tkaninu i druge kemikalije poput Spider-Manove mreže. Jedina loša vijest za Hybrid je da svaki pojedini simbiot unutar njega ima svoj glas i često se ne slažu jedni s drugima. Ono što je to pogoršavalo bilo je to što je domaćin morao slušati četiri različita glasa u njegovoj glavi dok je pokušavao donijeti odluku.

4. Anti-Venom. S vremenom, Simbiot biva uklonjen iz tijela Eddiea Brocka, ali mali tragovi još uvijek ostaju iza njega. Tada se jadni Eddie morao boriti s rakom. Srećom, negativac Mr. Negative odlučio je izliječiti Eddiejev rak. Međutim, sposobnosti Mr. Negativea u kombinaciji s komadićima Simbiota ostali su u Eddievom tijelu. Ta je kombinacija potom povezana s njegovim bijelim krvnim zrncima i sasvim novim Simbiotom .Ovaj Simbiot je imao crno-bijeli izgled i imao je nevjerojatne ljekovitie sposobnosti zahvaljujući intervenciji Mr. Negativea. Ova verzija Venom Simbiota bila je jača od svog prethodnika. Najkorisniji faktor bio je taj što Simbiot uopće nije imao um, što je Eddiea ostavilo u punoj kontroli nad svojim postupcima. Imajući u vidu sve ove čimbenike, organizam je nazvan Anti-Venom. Anti-Venom je jedan od najmoćnijih Simbiota i ponekad čak nadilazi Spider-Mana ukupnom snagom i vještinom. Isto tako, Anti-Venom ima slabosti. Ako previše iskoristi svoje sposobnosti, njegova će se moć smanjiti, ostavljajući ga podložnim svim vrstama napada.

3. ZZXZ. Izopćenik među Klyntarskom rasom, Zzxz se razlikuje više od svoje vrste od same želje za ubijanjem. Dok se većina Simbiota hrani emocijama i adrenalinom svojih domaćina, Zzxz se umjesto toga hrani mozgom bilo čega što mu se može približiti. Zbog toga je Zzxz prošao brojnim ubojitim bićima samo da bi zadovoljio svoju glad i prozvan je kao jedan od pet najopasnijih kriminalaca koje je Shi'arsko carstvo ikad poznavalo. Osim što se hrani mozgom, između njega i ostalih Simbiota nema velike razlike. Zadržava iste atribute kao i svi ostali, uključujući kamuflažu i lijepljenje za zidove. Zzxz je kasnije korišten u Cancerverse-u kada je trebalo zaustaviti tamnu verziju Profesora Xaviera. S obzirom na to koliko je moćan mozak Profesora Xaviera, Zzxz je imao veliku gozbu.

2. Carnage. Jedan od Simbiota koji je ranije došao na Zemlju bio je Carnage. Kad je Eddie Brock bio zatvoren zbog svojih zločina, bio je smješten u ćeliju sa Cletusom Kasadyem. Kasady je bio psihopat koji bi ubio svakoga tko mu se nebi svidio. Jednom prilikom ubio je staricu i mučio nevinog psa. Kasady je počinio dovoljno štete da odsluži jedanaest doživotnih zatvorskih kazni. Dok je Brock bio tamo, Venom Simbiot je se slučajno spojio sa Kasadyem da bi se rodilo sadističko čudovište Carnage. Carnage je jači, brži i smrtonosniji od Venoma. Za razliku od Venoma, Carnage puno bolje podnosi jake zvukove, ali je osjetljiv na velike topline. Također, može pretvarati ruke u sve vrste oružja. Zbog toga što se povezuje s takvim mentalno nestabilnim domaćinom koji voli ubijati, Carnage je izrazito nasilan. Ne oklijeva iskoristiti svoje moći kako bi rastrgao svakoga tko mu stane na put. Kada počne stvarati probleme, to često dovodi do toga da Venom i Spider-Man udruže snage kako bi spasili dan. Kada je prvi put nastao, Spider Man je morao udružiti snage sa Venomom i Fantastic Four kako bi ga konačno porazili. Ovaj lik sasvim sigurno spada u sam vrh najopasnijih negativaca koji su ikad kročili Marvelovim Univerzumom.

1. Toxin. Carnageovo dijete. Kako su se Simbioti razvili na Zemlji, postoji i ona vrsta koja je snažnija od ostalih. Tisućiti Simbiot u svojoj lozi poznat je kao Toxin. Bio je mlad i naivan. Povezao se s lokalnim časnikom i vodio mnogo razgovora o životu i kako se ponašati u stvarnom svijetu. Međutim, bilo je samo pitanje vremena kada će Toxin početi tražiti drugi ljudi i otkriti je da je to najjači od svih simbiota. Toxin posjeduje sposobnosti koje i drugi Simbiot drži, ali je još  mnogo moćniji. Njegova super snaga je poboljšana, refleksi su mnogo brži pa čak i imuni na Spider-Man Spider Sense. Toksin također ima neke nove sposobnosti koje su vrlo korisne. Kao što mu ime kaže, Toxin može ugristi svakoga i ubrizgati smrtonosni toksin u njihova tijela. Također može pratiti bilo koga i sve na svijetu. Uz to, Toxin se čak može oporaviti od tako ozbiljnih ozljeda da ih moderna medicina ne može izliječiti - čimbenik iscjeljivanja kojeg bi se čak i Wolverine mogao posramiti.

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum