Čudesni novi Sandmanov svijet

Spawn

Što ima novog u Sandmanovom svijetu? Nova igrana serija, novi/stari strip serijali, i tako. Samo nastavite sanjati…

Paralelno s najavom igrane serije Sandman strip industrija proširila je dosadašnji Sandmanov univerzum. Neil Gaiman je kao i obično u ulozi scenarista i izvršnog producenta, uz bok s Davidom S. Goyerom, i ekipa je ni manje ni više nego iscrtala smjernice priče već za dvije sezone. Netflix je već u ljeto 2019. naručio sezonu od 11 epizoda koje će biti adaptacija stripa. Novi serijal „The Dreaming“ koji je lansiran krajem 2018. završit će s brojem 20 u travnju 2020. godine nakon čega će biti nanovo pokrenuti u zaokruženom formatu miniserijala poput recimo najavljenog „The Dreaming: Waking hours“.

Serija Sandman

Kako je krenulo? Novi Sandman univerzum započeo je pod etiketom DC Black label, što je zapravo linija izdanja za odrasle, poput nekadašnjeg Vertiga, gdje je Sandman originalno i nastao. nastao je prema priči odnosno zapletu originalnog autora Neila Gaimana, koju je razvio Sy Spurier u prvom izdanju novog vala - “Sandman Universe #1”. Zatim se ta prva epizoda, praktički nulta epizoda jer svi ostali serijali počinju s brojem 1, razvila u četiri serijala – Lucifer, House of Whispers, The Dreaming, Books of Magic. House of Whispers jedini je novi serijal uz tri već postojeća. The Dreaming serijal je praktički nasljednik originalnog Sandmana, a njega rade scenarist Si Spurrier i crtač Bilquis Evely, da bi ga pred kraj preuzeo scenarist G. Willow Wilson.

Priča počinje ovako… Otvorio se prolaz između svjetova, koji otkriva prostor iza Dreaminga/Snivanja. U međuvremenu, grupa djece iz stvarnog svijeta pronalazi knjigu iz Lucienove knjižnice koja tamo ne bi smjela postojati. Lucien poziva Gavrana Matthewa kako bi našao njihovog gospodara, Daniela, Gospodara snova.

I dok Matthew leti preko stvarnog svijeta i drugih, pronalazi mladog dječaka Timothyja Huntera koji u svojim snovima je postao najveći svjetski čarobnjak, ali u njegovim morama on je najveći zločinac. Nova Kuća pojavljuje se u Snivanju, Kuća šapata, s njezinim vlasnikom, gatarom Erzulie. I negdje drugdje, Lucifer je ponovno pao, samo što je ovaj put možda zapeo u paklu kojeg je sam stvorio.

The Dreaming serijal kasnije nastavlja priču iz nultog broja. Naime, novog Gospodara sna nigdje se ne može pronaći pa će stanovnici Snivanja sami morati rješavati novonastalu situaciju. Starije kovače snova mučer strašne more, a vjerni knjižničar gubi razum. A iza kapija Snivanja čeka nešto strašno s očnjacima i kandžama. Samo čudovišna Dora koristi gužvu kako bi prodavala snove najvećim ponuđačima. No nije svjesna opasnosti. Jer kao i obično, u opasnosti je cijeli univerzum, pa i nakon njega. Tu su knjižničar Lucien, Merv Pumpkinhead, gavran Matthew, Abel i njegov brat Kain, krčma na kraju svijeta, kao i ostali likovi i elementi iz serijala. Kanije se pojavljuju i ostali likovi iz Sandmana, poput Rose Walker ili Daniela, samog Gospodara sna koji ne želi svoju novu krunu. Prvih šest epizoda sabrano je u komplet pod nazivom: The Dreaming vol. 1: Pathways and emanations.

Tko je Sandman i o čemu je tu riječ lako je saznati – o junaku i serijalu!

A možete pročitati i kraći tekst o pozadini originalnog serijala - Neil Gaiman's New Sandman Universe Isn't A First for Vertigo.

 

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • General Ruiz
  Kod: MI LU 2
  Ocjena: 81%
  Vrijeme: 24.10.2021. 0:23:00
  Autor: Ivan Liverpool
  Broj komentara: 4
  Broj pogleda: 710
 • Dugi nož
  Kod: MV LIB 2c/3a
  Ocjena: 80%
  Vrijeme: 22.10.2021. 0:33:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1126
 • Ljudi Urijela
  Kod: KM ZS 369
  Ocjena: 95%
  Vrijeme: 20.10.2021. 0:05:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 9
  Broj pogleda: 1214
 • Kafa Zombo
  Kod: MIMA GLE 4
  Ocjena: 100%
  Vrijeme: 18.10.2021. 0:32:00
  Autor: Lord Vader89
  Broj komentara: 0
  Broj pogleda: 1144
 • Veliki Džeronimo
  Kod: TX ZS 862/863
  Ocjena: 88%
  Vrijeme: 16.10.2021. 0:28:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 1269

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum