Superman otkriva svoj tajni identitet!

Superman

Superman će u bliskoj budućnosti u stripu otkriti svoju najveću tajnu! Hoće li Supermanov iskorak zauvijek promijeniti DC-jev stripovski univerzum? Ili će se promjene više odraziti na osobnom nivou?

Ako je bilo svetije tajne u stripovsko-filmskom univerzumu velikih superjunaka onda je to zasigurno bila tajna Supermanovog identiteta. Clark Kent je bio svjetovni alter-ego Supermana od samog početka. I iako su se mnogi čudili kako je moguće da nitko ne može raspoznati nadljudskog Supermena i šeprtljavog novinara Kenta, jer jedina očigledna fizička razlika je samo u naočalama. Imam naočale, ja sam Clark Kent, nemam naočale i obučem triko i navučem gore gaće i ja sam Superman! Na stranu sad što je možda većina Supermana poznavala iz daljine, budući da je bio nedostižan poput Boga, no kako ga nisu prepoznali njemu najbliskiji? Lois Lane primjerice. Bilo kako bilo, stari Clark je uspio svoju tajnu sačuvati do dana današnjeg, no kako imamo sve inventivnije scenariste, stvari se mijenjanju. Nije to stara stvar, svoje postojanje objelodanili su mnogi junaci, Daredevil recimo, ili Spider-man, koji je morao svejedno magijom izbrisati taj događaj.

Kako je tajni identitet superheroja od iznimne važnosti za normalno funkcioniranje same borbe protiv malicioznih negativaca, uvijek je zanimljivo razmišljati što bi ti zlikovci uradili kako bi stekli prednost i naudili mu kad je formi svog običnog alter-ega. Bi li prvo zaprijetili obitelji, ljubavnicima, prijateljima ili mu pak uništili normalni život kojeg se svi ti superheroji očajnički drže? Spider-man je nedavno razotkriven u svojoj filmskoj verziji od strane Mysteria, ostaje nam za vidjeti kako li će se to odraziti na njegov privatni i superherojski život. Nemaju svi potrebu držanja tajnih identiteta, recimo, poput Kapetana Amerike. Mada, on zapravo i nema drugih prijatelja i suradnik koji već nisu superheroji, tako da je on izvan kategorije.

Možda i nije najsvježija vijest, no DC je nedavno prilikom najave svojih izdanja za prosinac najavio da će Superman razotkriti svoj tajni identitet javnosti. Supermanov trenutni scenarist Brian Michael Bendis potvrdio je da će se ovaj istup desiti u epizodama Superman #18 i Lois Lane #7. Bendis je ovaj narativni mehanizam već koristio tijekom svog rada na Daredevilu. Naime, krajem devedesetih u Daredevil #32, FBI otkuca Daredevilov pravi identitet tisku, no Matt to opovrgava, ali ostaje zabilježen kao „odvjetnik koji bi mogao biti Daredevil“.

Action Comics #306 iz 1963.

U Action Comics #306 iz 1963. zašle su tri priče koje zorno prikazuju što bi se dogodilo Supermanu ako bi razotkrio svoj identitet. U prvoj Superboy otkriva svoj identitet svijetu i što se zatim dogodi? Nakon što hvata neku bandu, njihov vođa odmah pronađe njegove roditelje i upuca ih. Uh, morbidno. U drugoj Superman razotkriva svoj identitet i odmah ga maltretiraju fanovi kako bi se fotografirali  i kako bi im spašavao mačke. A Lex Luthor koristi kriptonit kako bi oslabio Supermana i opljačkao draguljarnicu. Supermanu na kraju preostaje jedino da se zatvori u svoju Utvrdu samoće i igra šah sa svojim robotskim pomoćnicima. U trećoj kriminalci iskoriste znanje njegovog tajnog identita kako bi mu zauvijek ukrali njegove moći. Znači, kako god da se okrene, objelodani li Superman tajnu, neće dobro završiti. No, to su bile davne šezdesete, no novo tisućljeće donosi nove izazove i drugačiji način razmišljanja. Vidjet ćemo kako će ovaj put završiti.

Bandis govori „da će taj iskorak pružiti Clarku Kentu da živi svoj život najbolje verzije samoga sebe, iskren i otvoren javnosti“. Također je uzbuđen mogućnostima koje pruža Supermanov iskorak. „Svatko tko je bio u kontaktu s njim imat će totalno drugačiju perspektivu u reakciju na ovo… Neki junaci će biti oduševljeni, neki bijesni, a neki će negativci promijeniti svoje načine.“ Ostaje nam dakle samo za vidjeti kako će se sve odigrati!

Koga interesira na koje je sve načine Superman dosad kompromitirao svoje tajni identitet, bacite oko na ovaj zanimljivi članak!

Superman

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

 • ZS-90
  Vrijeme: 27.09.2021 20:09:44
  Prodavač: marac777
  Cijena: 345 kn
  Broj ponuda: 50
  Broj pogleda: 405
 • LMS-521
  Vrijeme: 27.09.2021 19:48:20
  Prodavač: marac777
  Cijena: 32 kn
  Broj ponuda: 4
  Broj pogleda: 233
 • Zagor na Danskom br. 2 ( 5 +)
  Vrijeme: 27.09.2021 20:30:06
  Prodavač: senad7
  Cijena: 150 kn
  Broj ponuda: 1
  Broj pogleda: 207
 • SSB-19
  Vrijeme: 27.09.2021 21:00:56
  Prodavač: marac777
  Cijena: 159 kn
  Broj ponuda: 13
  Broj pogleda: 198
 • LMS-636
  Vrijeme: 27.09.2021 20:03:26
  Prodavač: marac777
  Cijena: 50 kn
  Broj ponuda: 9
  Broj pogleda: 137

Forum