Regrutacija

Djinn

Upute za suradnike!

www.stripovi.com je od svojih početaka isticao da je jedna od najvažnijih karakteristika cijelog sajta visoka razina interakcije na nivou sajt->posjetitelji, pa je tako odmah na početku otvoren Forum, a malo zatim i raznorazne druge rubrike koje su omogućavale posjetiteljima da donekle sami kreiraju sadržaj sajta, u suradnji sa staffovcima. Iako je odaziv ljudi bio dobar i velik dio novih materijala u proteklih godinu dana dugujemo upravo posjetiteljima (da nabrojimo samo najaktivnije medju njima – DeeCay, Džimi Gitara, Djole, Magic) smatramo da bi odaziv mogao biti i bolji i veći pa vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite i svojim tekstovima i prilozima pridonesete razvoju našeg i vašeg sajta. Trenutno postoji nekoliko područja u kojima trebamo vašu pomoć:

1) Opisi junaka

Iako već do sada imamo 50-tak «obrađenih» strip-junaka i junakinja, želja nam je na našim stranicama predstaviti što više njih. Naravno, ovo nije lagan posao, jer da bi se napisao kvalitetan tekst o nekom junaku, autor teksta mora jako dobro poznavati junaka o kojem piše, potrošiti dosta vremena tražeći relevantne informacije o autorima, izdanjima itd… i sve to skupa dosta traje, ukoliko se želi napisati kvalitetan i informativan tekst. No baš zato je i vrijednost tih tekstova tim veća jer oni upoznaju mnoge posjetitelje sa njima dotad možda nepoznatim likom i postoje velike šanse da ponukani tekstom odluče pročitati poneku epizodu, što je jedan od osnovnih ciljeva ove stranice, širenje i promicanje stripa i strip-kulture. Junak kojeg obrađujete mora biti dosad neobrađen (popis se može vidjeti na www.stripovi.com/stripovi.asp) i tekst mora poštivati određene kriterije što se tiče same forme. Dakle, uz info box o junaku, tekst mora sadržavati odlomke u kojima će se predstaviti junak, njegov svijet, ostali glavni i sporedni likovi (bilo negativci bilo pozitivci), autor(i), kratki pregled izdanja vezanih za junaka… Da vas ne bi previše plašio sa ovim pravilima (koja nisu toliko striktna ipak) dovoljno je da pogledate opise nekih od junaka da bi stekli dojam na što točno mislimo. Također, bilo bi poželjno da osim teksta pošaljete i neke slike za koje mislite da bi bile dobre kao ilustracija vašeg teksta. Sve materijale šaljite na adresu markos@stripovi.com!

2) Recenzije

Iako je broj recenzija u zadnje vrijeme jako porastao, još uvijek ima puuuuno stripova koji nisu obrađeni i opisani. Recenzije također moraju biti napravljene po određenom ključu, tj. tekst mora sadržavati neke osnovne dijelove kao što su:

 • autori
 • ocjene (od 1-10, za svaku komponentu stripa–priča, scenarij, crtež, naslovnica)
 • broj stranica
 • edicija i brojevi u kojima je priča objavljena (po mogućnosti sva izdanja)
 • edicija, broj i naslov originalnog izdanja u kojem je priča objavljena
 • kratak sadržaj
 • eventualne zanimljivosti vezane za epizodu
 • recenzija

Recenzija mora biti recenzija, a ne naširoko prepričana fabula epizode! Naravno, trebate se dotaknuti priče, likova i pogotovo autora, ali recenzija služi za to da uz upoznavanje posjetitelja sa epizodom vi date svoj osobni sud/kritiku/mišljenje o epizodi. I naravno, nužno je da svoje kritike argumentirate, dakle, ako mislite da je neka priča dobra ili loša onda to morate i objasniti! Opet, ako vam nešto od ovih pravila nije jasno, možete pogledati neke od recenzija (preporučam DeeCay-eve i Djoletove npr.) pa ćete nadam se imati bolju sliku. I još jedna napomena – recenzije nisu nužno rezervirane za Bonellijeve stripove, dapače, slobodno pošaljite recenzije epizoda i ostalih, ne-bonelli junaka! Recenzije šaljite na markos@stripovi.com !

3) Fanzin

Fanzin je dio sajta u kojemu objavljujemo vaše stripove. Dakle, mladi autori, navalite! Ovdje, na sreću, nema nikakvih ograničenja niti uputa:-) Vaše radove možete slati na markos@stripovi.com!

4) Naslovnice

Postoji velik broj stripova i strip revija za koje imamo popise i naslovnice koje su već online, ali ih ima dosta koje nam još fale. Najvažnije su nam naslovnice do kojih baš i ne možemo lako doći pogotovo jer stvari koje nemamo online nisu u našim kolekcijama. Zato molimo sve one koji imaju stripove koje mi još nemam na našem pretraživanju da se malo potrude i da ih skeniraju i pošalju! Trenutno najvažnije edicije koje trebamo su Super, Stripoteka i Denis, ali naravno, rado ćemo primiti sve ostale:-). Jedini uvjet je da se radi o kvalitetnim skenovima i da veličina slike bude 450x600 pixela. Skenove šaljite na markos@stripovi.com !

To bi bilo to. Nadam se da će i ova akcija naići na veliki odaziv svih vas i da ćemo zajedno učiniti ovaj sajt većim, boljim i raznovrsnijim. Na kraju moram dodati malu ogradu, a to je da uredništvo zadržava pravo odluke o objavljivanje te, neobjavljivanju pojedinog teksta ili recenzije, ukoliko smatramo da ne zadovoljava naše kriterije. Neka vam ovo ne bude prepreka da krenete s radom, jer je dosad jako mali broj tekstova odbijen, ovo je samo «just in case…».

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Poslednji konvoj
  Kod: MM VEC 27
  Ocjena: 80%
  Vrijeme: 23.6.2021. 0:57:00
  Autor: Dwayne_Looney
  Broj komentara: 2
  Broj pogleda: 699
 • Šeikova robinja
  Kod: KM ZS 303/307
  Ocjena: 88%
  Vrijeme: 21.6.2021. 0:31:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 6
  Broj pogleda: 932
 • Winnipeg
  Kod: TX LIB 108
  Ocjena: 73%
  Vrijeme: 19.6.2021. 0:23:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 3
  Broj pogleda: 970
 • Uz rijeku
  Kod: ZG MX 40
  Ocjena: 62%
  Vrijeme: 15.6.2021. 1:33:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 1554
 • Kraljica tame
  Kod: KT VG 84/85
  Ocjena: 79%
  Vrijeme: 12.6.2021. 0:10:00
  Autor: Spock
  Broj komentara: 3
  Broj pogleda: 1054

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Ku Klux Klan
  Kod: KT LMS 508/509
  Ocjena: 67%
  Vrijeme: 15.4.2021. 22:08:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 11
  Broj pogleda: 2138
 • Krik vile smrti
  Kod: ZG LU 301/302
  Ocjena: 77%
  Vrijeme: 17.4.2021. 23:18:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 15
  Broj pogleda: 2047
 • Osveta
  Kod: NN LIB 67a, b
  Ocjena: 96%
  Vrijeme: 9.5.2021. 18:55:00
  Autor: Jerry Krause
  Broj komentara: 2
  Broj pogleda: 2037
 • Kad grad umire
  Kod: NN LIB 65c/66
  Ocjena: 94%
  Vrijeme: 7.5.2021. 16:48:00
  Autor: Jerry Krause
  Broj komentara: 3
  Broj pogleda: 2027
 • Četiri saučesnika
  Kod: KM ZS 154
  Ocjena: 88%
  Vrijeme: 1.4.2021. 22:36:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 5
  Broj pogleda: 1643

Aukcije

Forum