Šuplji zub

Alan Ford

AF SA 02 | 122 str.

Iz C.R.W.D.A & N.W.W. Companyja ukraden je mikrofilm sa nacrtima jednog njihovog proizvoda. Zadatak Grupe TNT je njegovo pronalaženje i vraćanje…

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 85%

Priča 7

Scenarij 8

Crtež 10

Naslovnica 10

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 84%

P*8

S*8

C*9

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Šuplji zub
    AF BOSS 2
  • Razni junaci
    CAO 8
  • Ekipa TNT - Piškavi zob - Operacija Frankestein
    AF GRA 1
  • Grupa TNT - Šuplji zub - Operacija Frankenstein
    AF LIB 1
  • Volti zob
    AF MLK 2
  • Šupalj zub
    AF MV2 4
  • Šuplji zub
    AF SA 2
  • Šuplji zub
    AF SAK 2
  • Šuplji zub
    AF SPKL 2
  • Šuplji zub
    (SS 92) AF 2
  • Šuplji zub
    (SS 264) AF 75
  • Šuplji zub
    AF SS 224
  • Alan Ford - Šuplji zub
    AF SSMX 14
  • Šupalj zub
    AF SVKO 2
  • Grupa TNT - Šuplji zub - Operacija Frankenstein
    AF TB 1
  • Šuplji zub
    AF ZLKL 2

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • IL DENTE CARIATO
    AF SR 2

ZANIMLJIVOSTI

  • Prvo pojavljivanje Sir Olivera.
  • Alan u jednom „luksuznom“ kinu gleda film Jazz pjevač s Al Jolsonom. To je prvi zvučni film u povijesti kinematografije i premijerno je prikazan još davne 1927. godine.
  • U ovom broju se pojavljuje i Leonardo da Vinci (strana 80, donja slika). Magnus ga je nacrtao u gotovo identičnoj pozi, u kakvoj se je i sam Leonardo prikazao na svom čuvenom autoportretu.
  • Drugo pojavljivanje špijunke Margot u Alan Fordu.
  • Sir Oliver je u ovoj epizodi obavio 7 krađa (koliko sam ja uspio izbrojati).

Što je zajedničko gospodi Salisburyju, Setteru, Coweru, Arnoldu, Poweru i Donovanu?

Svi oni su bili uključeni u misiju pronalaženje mikrofilma ukradenog iz jedne njujorške kompanije. Na toj misiji četvorica od dotičnih su čak i ucmekana. Što je to, toliki važno, na mikrofilmu da su radi njega četvorica ljudi izgubila život, a u potragu za njim je uključena čak i Federalna policija, pitate se?

U ovoj epizodi talijanski dvojac se dotaknuo industrijske špijunaže i naravno tu temu obradio na, sebi svojstven, parodijalan način.

Industrijska špijunaža, pojava koja se u stvarnom svijetu najčešće veže za vojnu, automobilsku, farmaceutsku i kompjutersku industriju odnosno za industriju u kojoj se vrti mnogo novca, a neke od njih, kao u slučaju vojne, imaju i veliki značaj za nacionalnu sigurnost zemlje ovdje ja prikazana pomoću jednog, možemo reći beznačajnog predmeta.

Radi se o tavi za palačinke! Da, da dobro ste pročitali, radi se o tavi za palačinke. Na mikrofilmu, radi kojega je nastala sva gužva u ovoj epizodi, nalaze se nacrti jedne takve tave.

Čitajući ovu epizodu ništa nas ne priprema na ovakvo otkriće, naprotiv ubojstva ljudi uključenih na rješavanje slučaja te umiješanost Federalne policije i smrtno ozbiljno držanje Šefa dok Alanu objašnjava što se događa navodi nas na pomisao da se na dotičnom mikrofilmu nalazi nešto zaista važno. Već se počinjemo pitati što bi to moglo biti. Neki novi vojni avion??? Neko moderno oružje, možda???

I tada, iznenađenje!!!

Saznajemo da se na mikrofilmu nalaze nacrti za „novi tip tave za palačinke“. Što?! Nacrti za tavu?! Jesam li dobro pročitao? U prvi tren ostajemo zatečeni i zbunjeni, a onda slijedi izljev smijeha. Ha, ha, ha, tava!!! Pa ovo je totalna komedija!!! Ovakvih će situacija u Alan Fordu biti pregršt pa je možemo s pravom nazvati „alanfordovska“.

Epizoda počinje obećavajuće, ubojstvom Louisa „Lije“ Randala u stilu mafijaških filmova iz tridesetih godina prošlog stoljeća sa James Cagneyem. Epizoda je dosta dobro urađena osim prvog dijela raspleta koji je malo nespretno riješen te stječemo dojam da je u tom dijelu priča zbrzana, a scenarij nerazrađen. Osobno me najviše zasmetalo previše sretnih koincidencija slučajnosti koje dovode Grupu TNT do rješenja zadatka. OK, shvaćam da se ovdje još radi o prvim brojevima te se dvojac Magnus&Bunker još uhodava, ali mogla se je priča i malo spretnije realizirati.

Ova epizoda je za alanfordovce važna, ne toliko po radnji, koliko po predstavljanju novog lika. Radi se, naravno, o engleskom aristokratu Sir Oliveru. Njegov zadatak je naučiti Alana lijepom ponašanju. Ovo je jedan o najživopisnijih likova u Alan Fordu, a njegove izjave iz budućih epizoda „Halo Bing! Kako brat?“ postat će jedne od najcitiranijih iz Alan Forda općenito. Njegova najpoznatija osobina su njegovi dugi prsti. To nam postaje jasno odmah pri uvođenju njegovog lika u serijal dok ga Šef hvali, a on mu krade sat. Da napomenem da je samo u ovoj epizodi imao 7 krađa (možda i više, ali toliko sam ih ja izbrojao).

Naravno, i u ovoj epizodi imamo dobrih fora:

1. Prilikom dijeljenja nagrada agentima, radi dobro izvršenog zadatka, Bob dobija čizme i to ne bilo kakve. Radi se o dvije različite čizme

Šef: Ti, Bobe dobivaš par cipela. Posljednji krik!
Bob: Krik koga? Pokojnog vlasnika?

2. Obratite pozornost što konobar u restoranu ima oko vrata kada Alan i Sir Oliver sjedaju za stol (strana 21, donja slika), a što kad im donose račun (strana 24, donja slika). He, he, he. Što mislite gdje je nestala ta ogrlica?

3. Prilikom naganjanja sa dva naoružana gangstera

Alan: Pazi, na moj tri trči ulijevo, a ja ću udesno. Slijediti mogu samo jednog!
Bob: A drugi će slijediti lijes dan kasnije.

Naprijed

AF SA 01 Grupa TNT

AF SA 3 Operacija Frankenstein

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Koresh

    Ukupna ocjena 80%

    7, 9, 8, 8

    dobra priča kao i mnoge s početka serijala
    27.11.2008
    16:29:00 sati
    Koresh
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 96%

    10, 10, 9, 9

    Haha, ovo mi je jedan od najsmješnijih AF-a! Posebno mi je u sjećanju ostao smješan Bobov komentar na čizme kao posljednji krik (pokojnog vlasnika, ne mode!). Opako je bilo i kad se Bob umiješao u tučnjavu, pa je umjesto obračuna sa mafijaškim bossom ipak odlučio napuniti trbuh kolačima I one odvratne groteskne scene u kinu u kojem je zaglavio Alan u bijegu pred gangsterima...koji likovi - mumija vojnika iz 1. svj. rata, nasilni hippie, portir u uniformi Unije iz građanskog rata, pa kostur iz čije lubanje iskače štakor!!! Fore kakvih nigdje više nema!!!!
    27.11.2008
    17:12:00 sati
    Panon
    uredi
  • Zagor-te-nay

    Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    Dobro je sve to, al nije to TO još.Prva epizoda da je baš ono...MEGA, je TRAŽI SE ALEX BARRY
    27.11.2008
    17:42:00 sati
    Zagor-te-nay
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 92%

    9, 9, 10, 8

    Predobra epizoda! Brdo odličnih zajebancija, od koji se posebno ističu onaj dio u ''kinu smrti'' i prvo Sir Oliverovo pojavljivanje (prežderavanje u restoranu je nenadjebivo). Kako se samo lijepo prisjetiti ovih epizoda... Hvala za recenziju!
    27.11.2008
    18:43:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • kico

    Ukupna ocjena 97%

    9, 10, 10, 10

    Nakon (po meni) lošeg početka,odmah brilijant! Veoma mi draga epizoda ova dvojka uz prvo pojavljivanje Sir Olivera.
    27.11.2008
    22:26:00 sati
    kico
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 88%

    9, 9, 8, 10

    Iako ne najbolje, ipak odlično kao i velika većina ranih Alan Fordova. Magnus se tek uigrava.
    28.11.2008
    08:58:00 sati
    Spock
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 52%

    3, 4, 7, 10

    bolja epizoda od prve, s par sjajnih foranaslovnica genijalna
    29.11.2008
    23:21:00 sati
    ken2
    uredi
  • Vjeko1980

    Ukupna ocjena 92%

    9, 9, 10, 8

    Meni osobno jako draga epizoda.. Crtež više nego fenomenalan, fore vrhunske.. Prestrašne su one scene u kinu kada žena od vlasnika skine platno govoreći kako je djeci oteo stolnjak sa stola, pa onda ovaj prikuca nekakvu kariranu krpu, pa Alanova prepirka sa umirućim kriminalcem prerušenim u babu; da li je mrtav ili samo umire i kako može govoriti ako je mrtav! HAHAHAHA ma spike su prejake, ali kao što netko već reče to je tek zahuktavanje za vrhunske epizode Traži se Alex Barry, Ucviljeni diktator, Zoo Simfonija, Broj 1, Golf, itd..  
    30.11.2008
    18:54:00 sati
    Vjeko1980
    uredi
  • prop_ovednik

    Ukupna ocjena 90%

    9, 8, 10, 9

    Kvaliteta dobiva obrise koji će se iskazati u punom sjaju u epizodi "Traži se Alex Barry" ,ali čak i ova epizoda je puno kvalitetnija od mnogo toga što danas imam za viditi...Bravo,bravo!!
    01.12.2008
    15:10:00 sati
    prop_ovednik
    uredi
  • Ukupna ocjena 93%

    10, 10, 8, 9

    nezaboravne fore.,crtež postaje "onaj pravi" tek oko 5, 6 epizode...
    11.12.2008
    20:27:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 81%

    7, 8, 10, 6

    Početni period je dosta ozbiljniji, što scenaristički što crtački i imam dojam da je izvorno serijal bio potpuno drukčije zamišljen nego što je to kasnije ispalo. Epizoda je dosta slična prvom broju, posebno u toj jurnjavi sa Margot do samog kraja, a Magnus je također suzdržaniji nego kasnije, crta dosta manji nos Bobu Rocku i itd. Naravno, epizoda je posebno značajna zbog pojave Sir Olivera, vjerojatno najpopularnijeg člana TNT-ovaca nakon Boba Rocka.
    03.01.2009
    13:54:00 sati
    Aco
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 59%

    6, 6, 6, 5

    Naj fora mi je kad sir Oliver pogodi onu dvojicu jednim metkom kroz glave i poslije kaže Alanu da je morao pričekati da im glave budu u istoj perspektivi.
    26.01.2009
    08:31:00 sati
    supermike
    uredi
  • Wicked

    Ukupna ocjena 70%

    6, 7, 8, 7

    Pad u odnosu na prvu epizodu, ali ipak zabavno za citanje. 
    09.02.2009
    20:21:00 sati
    Wicked
    uredi
  • Rocknroll

    Ukupna ocjena 87%

    9, 8, 9, 9

    14.02.2009
    23:08:00 sati
    Rocknroll
    uredi
  • Rock.Bob Rock

    Ukupna ocjena 70%

    7, 6, 7, 10

    Nije mi to još to. Serijal se razvija kasnije... kad svi likovi dobiju svoje karaktere... Bob veći nos, Šef i Jeremija lijenost. Malo je čudno vidjeti Šefa kako naređuje i svi ga slušaju bez prigovora ili nekih šala kao što je kasnije slučaj. Naslovnica mi je genijalna 
    26.03.2009
    13:46:00 sati
    Rock.Bob Rock
    uredi
  • Bob Rok

    Ukupna ocjena 86%

    8, 8, 10, 8

    Legendarna scena u bioskopu i "djeca cvjeca"... 
    05.05.2009
    19:44:00 sati
    Bob Rok
    uredi
  • alanford

    Ukupna ocjena 94%

    10, 8, 10, 10

    Legendarana epizoda!!!Pojavljivanje jednog od najboljih likova Sir Olivera,legendarna scena u kinu.
    29.06.2009
    12:46:00 sati
    alanford
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 79%

    6, 8, 10, 7

    Puno bolja od prve epizode u svakom slučaju, već je tu nekoliko scena i situacija koje će kasnije postati glavno obilježje ovog serijala. Ona scena u kinu je presmiješna, a likovi malo pomalo poprimaju svoje značajke. Pojavljuje se i sir Oliver u prvom pljačkaškom pohodu (pitam se kako je ugasio svijetlo u onom restoranu), samo je najslabiji element priča jer je previše slična priči s Margot i mikrofilmom iz prethodnog broja.
    Od Magnusovih umotvorina u ovom broju najbolje mi je kako je nacrtao ono Grunfovo zračno prometalo. :))) Naslovnica ovaj put slaba, ali ideja nije loša.
    08.07.2009
    12:54:00 sati
    Opti
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 80%

    7, 8, 9, 8

    Što li reći nego klasik !

    18.02.2010
    15:23:00 sati
    drogsy
    uredi
  • legaz

    Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    K  L  A  S  I  K  A

    15.05.2010
    15:29:00 sati
    legaz
    uredi
  • superhik-osvetnik

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    13.08.2010
    14:29:00 sati
    superhik-osvetnik
    uredi
  • Ukupna ocjena 64%

    6, 6, 6, 10

    Prvi od meni lošijih AF-a. 

    28.12.2010
    11:38:00 sati
    Patrix
    uredi
  • Lord Vader89

    Ukupna ocjena 91%

    8, 10, 9, 10

    Odlicno, sjajno!!!!! Da ne poverujes da je ovo nastavak "Grupe TNT" !!!!!

     

    Samo cu da navedem neke bezvremenske citate i scene, one ce da govore u korist "Supljeg zuba"!!!!!!!

     

    kad vec idem redom, da stavim i kadar na trecoj strani, kada resetaju tajnog agenta i njegovu pratilju, i replike umirucih:

    "Izgleda da su me ipak pronasli!"

    "I meni se tako cini!"

    Sjajno!!!! Ovo tupavo naglasavanje ociglednih stvari, koje se moze videti u (na primer) raznim Bonelijima, a i Silver age superhero stripova (samo na drugi nacin) mi je svaki put zlata vredno!!!!!!

     

    Naravno, restoran, i lekcija "Vidis, upravo sam ti demonstrirao kako jedu izjelice i prostaci s instiktima svinjskog roda. CUVAJ SE TAKVIH LJUDI I TAKVIH MANIRA!!!!" NEPROCENJIVO!!!! :D

    Pa jos propraceno sjajnim izrazima lica i gestikulacijama, pa moja omiljena scena, gde sam se zagrcnuo od smeha - "TRAS" - "Nestao je sav pribor, i to srebrni!!" - "I BLAGAJNA TAKODJER!!!"

    Neponovljivo!! :D

     

    Pa naravno, vise puta pomenuti nokturnalni bioskop, i vecni ljubavnici iz prvog svetskog rata, "Djeca cvijeca", slijep....pa onda stoljnjak :D zanimljivo je kako su M&B imali neverovatan dar da najrazlicitije oblike satire smeste u tako naizgled beznacajne sitnice. "Odneo si stoljnjak gladnoj djeci sa stola"!!!!!!! :D

    A da ne pominjem mrtvog tajnog agenta 

    AF: "Ako ste mrtvi, kako to da jos govorite?"

    Agent: "Cekala sam glupana koji ce me to pitati, hehehe"

     

    Pa jos Sir Olivera (Wall street), pa borba tortama na kraju (podseti me na film "The great race"), itditd....

     

    I naravno, konstantno nadogradjivanje uspostavljene situacije u kojoj se nalazi cuvena Grupa TNT, jad, beda, nistavilo, profesionalnost, i efikasnost....

     

    Jedva cekamo jos, zar ne :)

    03.01.2011
    16:06:00 sati
    Lord Vader89
    uredi
  • general war

    Ukupna ocjena 72%

    6, 6, 10, 6

    ove prve epizode su mi malo monotone i nezanimljive

    28.07.2011
    11:43:00 sati
    general war
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 59%

    5, 4, 8, 8

    Ovo mi je ipak nekako dosadnije i gore od prvog broja.  Osim par scena s onim Sir Oliverom i kad on i Alan jedu u restoranu pa Oliver pokrade restoran (usput, zna li neko kako se ono svjetlo u onom restoranu ugasilo?  je'l to Oliverovo maslo?  Nisam znao da je moguce ugasti svjetlo u citavom restoranu ako sjedis za stolom i jedas, ali eto...), sve ostalo je dosta osrednje i dosta glupo.  Neki likovi mi se svidjaju, ali price su mi dosta naivne.  Cekam bolje scenarije iz ovog serijala, i stvarno se nadam da uskoro dolaze.  Ovdje opet imamo nesto sa mikrofilmom (isti kurac kao u prvom broju, nisu li makar mogli da smisle nesto originalnije, makar zato sto nije dosta vremena proslo od prvog broja?).  Scene u onom kinu sa onim slijepcem su bile zabavne; medjutim, ona Margot se ponovo pojavljuje, a nju kao lika ne mogu da podnesem.  Bolje price je ono sto fali ovim ranim epizodama; crtez i likovi (oni glavni likovi, makar) su dosta originalni i dobri.

    06.03.2012
    16:41:00 sati
    acestroke
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ove prve epizode su stvarno legendarne. Još se sećam ove epizode koju sam odavno čitao i znam da mi se mnogo dopala, to mi je među nekoliko prvih koje sam pročitao, odlično!!

    01.04.2012
    13:52:00 sati
    ledenastena
    uredi
  • Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 10, 7

    23.05.2012
    14:34:00 sati
    tekumze
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 97%

    9, 10, 10, 10

    Nekad pomalo i dosadnjikava epizoda. Sad pri ponovnom 'odraslom' i pažljivom čitanju, vidim koliko je vrijedna, ponajviše za prvo upoznavanje likova. Na nekoliko sam se mjesta 'od srca' nasmijao.

    17.08.2012
    08:24:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 92%

    9, 9, 10, 8

    Izvrsna epizoda.

    25.08.2012
    22:28:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • Peci

    Ukupna ocjena 83%

    8, 8, 9, 8

    15.01.2013
    05:07:00 sati
    Peci
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    Zabavna epizoda! Nasmijalo sam se

    01.02.2013
    15:26:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Charlito de la Vega

    Ukupna ocjena 76%

    7, 7, 9, 7

    slično kao i prvi broj. Još likovi nisu karakterno razvijeni u svom prepoznatljivom stanju. sve je malo ozbiljnije i zlokobnije. Baby Kate je po meni prelomni trenutak, ali pravi Alan Ford počinje tek iza 10 broja.

    09.03.2013
    13:40:00 sati
    Charlito de la Vega
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 70%

    5, 6, 9, 10

    Radnja se odvija prebrzo. Najveći plus je pojava Sir Olivera.
    24.08.2013
    22:02:00 sati
    Oki
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 9, 5

    Mislin da je sve već rečeno u prethodnim komentarima. Nije to još to što se tiče crteža i scenarija. Jedino je važno prvo pojavljivanje Sir Olivera, a Margot je i meni dosadan lik. Ove početne naslovnice mi se baš i ne sviđaju.

    30.03.2014
    10:16:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    Odlična epizoda.

    26.09.2014
    15:44:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • sergej773

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    06.03.2015
    23:07:00 sati
    sergej773
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    30.05.2015
    10:35:00 sati
    velka031
    uredi
  • djukak

    Ukupna ocjena 77%

    7, 7, 9, 8

    Lošije od prvog broja. Epizoda koja nikako nije nezaboravna.

    13.09.2015
    22:18:00 sati
    djukak
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ludnica,supertajni agenti supertajne grupe TNT traže mikrofilm koji sadrži nacrte za najnoviju tavu za palačinke.Naravno,čim je mikrofilm u igri tu je i špijunka Margot.Evo nam i engleskog plemića finih manira ali dugih prstića,Sir Olivera.Ovo mi je bolje od prve epizode

    12.03.2016
    11:30:00 sati
    igor 12
    uredi
  • Gil-galad

    Ukupna ocjena 83%

    8, 8, 9, 8

    Hehe, nastavak prve priče i Margot kao, već ovde, nezaobilazni deo galerije ovih ludih likova...

    19.07.2016
    01:46:00 sati
    Gil-galad
    uredi
  • Jocko

    Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    Ova epizoda ima sjajan početak ali slabu završnicu. Od jurnjave preko polja, do ručka sa Sir Oliverom u restoranu, preko bioskopa, a zatim i akcione scene... Međutim počelo je da me smara pred kraj sa isuviše naivnom scenom na gradilištu, Margot, i tučom s tortama. Ovde je priča još uvek sveža, detektivi, tajni agenti, to će kasnije da se ponavlja pa će da dosadi...
    Ocena je uvek za originalnu naslovnicu, a ove početne su baš svedene, jednostavne i imaju neki stari šmek.

    12.05.2017
    19:18:00 sati
    Jocko
    uredi
  • karlitos

    Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 10, 6

    Dosta dobra epizoda.

    15.05.2017
    17:47:00 sati
    karlitos
    uredi
  • solar

    Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 9, 7

    Nakon dosta tmurne prve epizode Šuplji zub ima puno drugačiju, humorističnijiu atmosferu i duplo brži ritam gdje već možemo vidjeti djelove kasnijeg "klasičnog" Alan Forda. Svi ti silni događaji se stalno izmjenjuju začinjeni sa konstantnim skečevima i štosevima čini se kao da je sve to skupa zbrda-zdola ali osjećaš da postoji smisao i veza iza toga. Likovi već poprimaju svoje karakteristike, Sir Oliver vizualno još uvijek nije na 100% ali njegovo ponašanje zato jest.

    Magnus i Bunker su počeli hvatati zalet i svaka naredna epizoda je bolja od prethodne.

    11.06.2017
    00:26:00 sati
    solar
    uredi
  • Ukupna ocjena 94%

    10, 8, 10, 10

    17.08.2018
    12:02:00 sati
    Klanfi99
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 89%

    9, 9, 9, 8

    Svojevrsno ugrijavanje super tandema.

    26.06.2019
    10:49:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • lwood

    Ukupna ocjena 86%

    9, 8, 9, 8

    16.11.2020
    08:26:00 sati
    lwood
    uredi
  • Kila Banana

    Ukupna ocjena 91%

    8, 9, 10, 10

    U principu slično prvom broju, ali pojavljuje se Sir Oliver i ima par pamtljivih štoseva.

    04.01.2021
    19:42:00 sati
    Kila Banana
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 86%

    8, 8, 10, 8

    Fenomenalna epizoda, sa replikama koje se i danas prepricavaju. U bivsoj drzavi ova prica je u anketi bila progalsena za najbolju epizodu AFa, ako me secanje sluzi. No, na stranu ankete, uz Grupu TNT, sigurno je obelezila serijal i utrla put popularnosti Alana Forda u nas.

    04.03.2021
    01:55:00 sati
    prozirna senka
    uredi
  • Ivan Liverpool

    Ukupna ocjena 89%

    9, 9, 9, 8

    Ono sto je najbolje u ovom stripu je da je cijela takva strka nastala zbog neceg totalno bezveznog: nacrta za novu tavu za palacinke. Pojavljuje se po prvi puta i sir Oliver, jedan od najboljih likova u serijalu, i to odmah pokazuje o kakvom je "gentlemanu" rijec. Ono sto meni osobno fali u tim prvim brojevima je Broj 1, ipak kad se on pojavi onda malo drugacije price budu. Epizoda je izrazito simpaticna s obiljem sarkazma. Crtez jako lijep, ali jos uvijek nije onakav kao malo kasnije.

    05.08.2021
    09:37:00 sati
    Ivan Liverpool
    uredi
  • Tonka24

    Ukupna ocjena 69%

    6, 6, 9, 6

    12.11.2021
    17:12:00 sati
    Tonka24
    uredi
  • tex2

    Ukupna ocjena 85%

    8, 9, 9, 7

    Bolja priča od prve. Nezaboravno Sir Oliverovo učenje Alana! Crtež odličan, naslovnica najlošiji dio. Puno više humora nego u broju 1.

    09.01.2023
    17:39:00 sati
    tex2
    uredi
  • Cero

    Ukupna ocjena 88%

    8, 8, 10, 10

    24.01.2023
    09:38:00 sati
    Cero
    uredi
  • Macbeth

    Ukupna ocjena 82%

    8, 9, 8, 7

    Druga epizoda i već dosta bolja od prve! Priča prepuna humora, crtež na razini, naslovnica je fora. Super!

    03.02.2023
    11:03:00 sati
    Macbeth
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 78%

    7, 7, 9, 9

    Upoznavanje Sir Olivera je po meni najbitniji dio stripa. Crtež odličan, priča ok. Naslovnica je jednostavna, ali dobra. Polako se uhodavamo.

    16.08.2023
    15:36:00 sati
    Deki86
    uredi
  • Salkan

    Ukupna ocjena 89%

    9, 9, 9, 8

    Kako je lijepo započinjati dan uz kafu i ove stripove! U ovoj epizodi mi se najviše dojmio pozitivni pomak u crtanju, vrlo dotjerano, precizno i lijepo. Čak su i torte sjajno nacrtane u poslednjem fajtu, a naglasak je na bašliji na rukavu Sira Olivera :)) Sve je super, brzo, dinamično, ludo, pa iako nemamo ni Grunfa a ni "glavni šef" još nije tu - ovo je za mene sjajna epizoda. Pogrdne nazive koje dobija Bob treba zapisivati: "pogrebni mišić".

    24.03.2024
    08:01:00 sati
    Salkan
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Grupna terapija
      Kod: KOLORKA 264
      Ocjena: 88%
      Vrijeme: 15.7.2024. 0:15:00
      Autor: night
      Broj komentara: 0
      Broj pogleda: 31
    • Rat na pašnjacima
      Kod: TX LIB 30
      Ocjena: 92%
      Vrijeme: 12.7.2024. 23:24:00
      Autor: tex2
      Broj komentara: 5
      Broj pogleda: 1167
    • Falange crnog reda
      Kod: KOLORKA 77
      Ocjena: 80%
      Vrijeme: 10.7.2024. 21:58:00
      Autor: Salkan
      Broj komentara: 3
      Broj pogleda: 1069
    • Landersovi plaćenici
      Kod: TX SAGK 34b/35a
      Ocjena: 73%
      Vrijeme: 9.7.2024. 23:39:00
      Autor: Ivan Liverpool
      Broj komentara: 4
      Broj pogleda: 1205
    • El Shatt - Fragmenti
      Kod: ALBUM UOJPS 1
      Ocjena: 69%
      Vrijeme: 8.7.2024. 12:47:00
      Autor: Paka01
      Broj komentara: 0
      Broj pogleda: 940

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • U tami
        Kod: TX SAK 6c
        Ocjena: 94%
        Vrijeme: 16.4.2024. 10:06:00
        Autor: Ivan Liverpool
        Broj komentara: 8
        Broj pogleda: 1798
      • Poltergeist!
        Kod: DD LEX 132
        Ocjena: 83%
        Vrijeme: 8.5.2024. 11:33:00
        Autor: Ivan Liverpool
        Broj komentara: 2
        Broj pogleda: 1771
      • Planina tajni
        Kod: TX ALM 3b
        Ocjena: 76%
        Vrijeme: 21.6.2024. 15:51:00
        Autor: tex2
        Broj komentara: 4
        Broj pogleda: 1717
      • Put za Serenity
        Kod: TX SAK 7
        Ocjena: 94%
        Vrijeme: 10.6.2024. 0:09:00
        Autor: Ivan Liverpool
        Broj komentara: 9
        Broj pogleda: 1713
      • Stijena koja se miče
        Kod: KM LU 8b
        Ocjena: 82%
        Vrijeme: 17.5.2024. 9:45:00
        Autor: Ivan Liverpool
        Broj komentara: 11
        Broj pogleda: 1692

      Aukcije

      Forum