Kad srce radi bi-bim, ba-bam

Alan Ford

AF SA 32 | 120 str.

Grupa TNT ima zadatak da uhapsi pljačkaša dragulja Joea Illinoisa. Ali još neki su zainteresovani za dragulje...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 82%

Priča 7

Scenarij 8

Crtež 10

Naslovnica 7

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 91%

P*8

S*9

C*9

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Ko srček dela tika taka
    AF MLK 32
  • Kad srce radi bi-bam ba-bam
    AF SA 32
  • Kad srce radi bi-bim ba-bam
    AF SAKB 6
  • Kad srce radi bi-bam ba-bam
    AF SPKL 32
  • Kad srce radi bi-bim, ba-bam
    (SS 156) AF 31
  • Kad srce radi bi-bim,ba-bam
    AF SS 125
  • Kad srce radi bi-bim, ba-bam
    AF SS 337
  • Kad srce radi bi-bam ba-bam
    AF SVKO 25
  • Dan vještica - Kad srce radi bim-bim, bam-bam - Pljačkaši
    AF TB 11

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • QUANDO IL CUORE FA BI-BIM BI-BAM
    AF SR 32

ZANIMLJIVOSTI

  • Alan Ford posjećuje "sjedište" Magnus&Bunker, "čuvene tvrtke" i razgovara sa Magnusom kao novinar
  • Magnus i Bunker pojavljuju se karikirani na stranicama 22-24 i 51-52
  • Saznajemo kako su Bobova braća Tim, Tom i Tumb dobila imena
  • Na putu neustrašivoj grupi tajnih agenata ponovo se našla superšpijunka Margot koja špijunira za onoga ko bolje plaća (što znači da za grupu TNT nikad neće špijunirati kako je konstatovao Šef)
  • Na stranici 39. Broj Jedan je dragulje stavio u kutiju za cipele EXTRA guma broj 57!
  • U ovoj epizodi je i Bob imao prvu neuspješnu ljubavnu avanturu!
  • Imamo odrednice na događaje iz nekoliko ranijih epizoda: "Skok na skok", "Trojica iz Yume", "Razbijena boca".

Metode koje koristi grupa TNT u hvatanju zločinaca i njihovom privođenju u ruke pravde su naizgled smiješne ali na kraju efikasne. Naravno, tako nešto je moguće uspješno izvesti u stripu kakav je Alan Ford. Ambijent siromašnih dijelova New Yorka pravo je mjesto za akcije tajnih agenata grupe TNT. Izgledom, načinom odijevanja, manirima i svim ostalim savršeno se uklapaju u sliku koju vidimo na stranicama i ove epizode. Karikaturalni izgled likova u Magnusovoj izvedbi čitaoca teško može ostaviti ravnodušnim. Sirotinja nasuprot bogataša odslikava najbolje prikazanu parodiju što Alana ford u stvari i jeste.

Priča kao i obično nema neki poseban ni zaplet ni razradu. Ali kvalitet najboljih epizoda u serijalu su bile odlično pogođene uloge pojedinih likova koje mogu da nasmiju čitaoca i nadomjeste sve ostalo. Alan po zadatku nalazi kao čistač u kafani gdje se kriju odbjegli od zakona. Taj posao mu omogućava da uđe u trag Joeu Illinoisu i u saradnji sa Sir Oliverom hvata ga na maestralan način. A ovdje nekako u sporednoj ulozi je superšpijunka Margot sa svojim plaćenikom prerušenim u Jeremiju. Tu je i ona antologijska:

Magnus i Bunker su se za ovu priliku uzgred malo našalili i sa ljubavnim životom Boba Rocka kao i pričom o prošlosti njegove porodice. Strateški plan vrhovnog vođe Broja Jedan sproveden je u djelo. Sjajna je ideja o "prerušavanju" Sir Olivera u pljačkaša, a sve je to dopunjeno genijalnim dijalozima:

Sir Oliver: Divni i predivni, kakav sjaj, kakva ljepota, kakva kakvoća...
Šef: Dosta, Sir Olivere! Sutra ćete poći k Tiffanyju i tamo ćete ih prodat.
Sir Oliver: Kako prodati? Do vraga, to su ukradeni dragulji, pozvat će policiju i oni će me odmah uhapsiti!
Šef: Morate sudjelovati u igri dragi sir Olivere, i zbog toga ne smijete dopustiti da vas uhapse. Moraju vidjeti dragulje da bi ih prepoznali!
Sir Oliver: A ako mi ipak nabiju na ruke onaj očajni znak nepovjerenja?
Šef: Zašto to ne zovete pravim imenom? Lisičine služe da drže ruke na pravome mjestu. Sutra ćete ipak tamo poći ali ne obučeni ovako, nego vrlo ekscentrično. Moramo to urediti.

A za uređivanje slika govori više od riječi!

Naprijed

AF SA 31 Dan vještica

AF SA 33 Pljačkaš

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • kico

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ma,Magnus je Magnus.....
    19.12.2007
    18:50:00 sati
    kico
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    ...klasik.,
    19.12.2007
    19:55:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • Zagor-te-nay

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Koliko? 100%.sto posto miki.
    21.12.2007
    09:14:00 sati
    Zagor-te-nay
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 78%

    7, 8, 9, 6

    Nije mi među najomiljenijima ali ipak je kultna zbog Bobove ljubavne veze i otkrivanja imena Bobove braće mada nema toliko nezaboravnih fora (osim ove koje je recenzent naveo) koje ostaju u pamćenju.Mala dopuna recenziji odnosno zanimljivost-na početnim stranicama pojavljuje se i mađioničar Mandrak sa svojim vjernim Lotarom.
    21.12.2007
    13:01:00 sati
    Aco
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 91%

    8, 9, 10, 10

    U, ova mi je oduvijek bila draga! Vjerojatno epizoda Alana Forda sa najkompleksnijom radnjom ikada, tu su: Bob koji je zaljubljen u prerušenu Margot, Alan koji radi u krčmi ''Kod ubojice'' i špijunira Joea Illinoisa, Sir Oliver u draguljarnici ''Tiffany', pa tajni agent prerušen u Jeremiju, plus doznajemo kako su Bobova braća dobila imena i povijest cijele porodice, a pojavljuju se Mandrak i Lothar te Magnus i Bunker (i to dva puta)! Stvarno impresivno (za ovakav strip).

    * Spominju se hipici, a na 29. stranici je neki bajker ala ''Easy Rider''.
    23.12.2007
    03:56:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • srdjandj

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    I ova mi je isto jedna od omiljenih epizoda, žao mi je Boba i njegovog ljubavnog razočarenja!
    13.01.2008
    19:15:00 sati
    srdjandj
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Nema baš nezaboravnih baza/gegova/fora. Smiješno je, ali bilo je i smiješnijih epizoda. Ipak iznenađujuće je složena radnja za jedan Alan Ford, pa čak ima i naznaka scenarija. Dakle, malo manje humora, ali zanimljiva radnja = opet sve desetke.
    18.01.2008
    17:32:00 sati
    Spock
    uredi
  • pot

    Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    vidim da nam je vecini draga bobova ljubavna avantura : )meni je genijalan crtez zaljubljenog boba!!! (savrsena zalizana frizura po svim mjerama lijepote ranih 70ih i sav zraci od srece i zadovoljstva,tipicno za zaljubljenu osobu: )   ha,ha prisjecam se frizure. ha ha 
    07.03.2008
    11:19:00 sati
    pot
    uredi
  • Poncho

    Ukupna ocjena 94%

    8, 10, 10, 10

    odlično.
    11.03.2008
    13:52:00 sati
    Poncho
    uredi
  • solar

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Alanov obilazak zgrade gdje je prerušen u novinara je nezaboravan. Koja galerija likova, a na kraju dolazi do prebivališta dva pokvarenjaka - Magnusa i Bunkera! A Magnus s omčom oko vrata pikado strijelicama gađa Bunkerovu sliku!
    U Cvjećarnici nemaju tople vode jer je Grunf ugradio sve cijevi u podmornicu koja neće nikada izroniti! Ha ha ha...
    Ali daleko najbolja scena u stripu je kada nepoznata djevojka ljubi Boba u njegov "nosić"! Bob poslije kaže da i on osjeća neko uzbuđenje, kao da mu krv kola u pogrešnom pravcu! :D
    Jeremija sa strojnicom! Gdje je kupio? I sa čime?
     
    Što više da kažem, nego samo jedan je Magnus.
    26.07.2008
    20:32:00 sati
    solar
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 62%

    5, 6, 7, 8

    zamislite, ova epizoda mi se čak i sviđabob mi je najdraži fordovac, a tu je u centru, pa je valjda zatoali, i ove, za mene visoke ocjene, će malo smanjit prosjek, brate, šta se crveni
    29.09.2008
    22:13:00 sati
    ken2
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 83%

    9, 8, 8, 8

    Najžešći su mi likovi nad kojima je Alan ''provodio anketu'', ona baba što skriva kosti iza zastora, haha, a ako se ne varam onaj čarobnjak je bio Mandrak. Margot je baš dobro obrlatila Boba.
    30.01.2009
    16:10:00 sati
    Panon
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Još jedna u oceanu duhovitih epizoda Magnus i Bunker produkcije. Dobrih provala ima napretek. Osobno mi je najjača scena epski završnički obračun u cvjećarnici s istruljenim daskama i labilnim podom. A o izletu sir Olivera do draguljara već je dosta ispričano ovdje, kako vidim. Fora o tome kako su Bobova braća dobila ime vjerojatno vuče korijene iz one stare šale da Kinezi imenuju svoju djecu bacavši limenku niz stepenice. :D
    Magnusovi karikaturalni likovi su presmiješni kao i uvijek. Naslovnica je stvarno dobra.
    17.07.2009
    18:10:00 sati
    Opti
    uredi
  • Gil-galad

    Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 8, 10

    Zaista je Bob ovde nezaboravan, koliko je smotan i simpatičan... Skoro kao Paja Patak!
    21.11.2009
    17:01:00 sati
    Gil-galad
    uredi
  • Bob Rok

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Moji drugi omiljeni broj. Postojanje zavere i drzanje paznje citaocu do kraja... Milion puta je mogu procitati, nece da mi dosadi ;)
    27.12.2009
    12:47:00 sati
    Bob Rok
    uredi
  • Rock.Bob Rock

    Ukupna ocjena 95%

    9, 10, 10, 8

    Neznam što već nije rečeno. Ponajbolji scenario u cijelom serijalu!

    30.12.2009
    16:16:00 sati
    Rock.Bob Rock
    uredi
  • superhik-osvetnik

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    15.04.2010
    19:37:00 sati
    superhik-osvetnik
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 73%

    7, 7, 8, 7

    ok epizoda, djelimicno interesantna, ali da je smijesna to nije.

    19.04.2010
    11:20:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 9, 7

    Bob je ipak najbolji lik u stripu tako da su mi epizode u kojima on ima glavnu ulogu iznimno drage. Pročitao sam ovo upravo nakon dosta godina i nije loše zaljubljeni Bob je legenda.

    09.05.2010
    03:11:00 sati
    supermike
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Saznajemo kako su Bobova braća dobila imena.Max Bunker se dobro dosjetio za imena.Inače strip je pun fora(ono s uglađenim,pristojnim i elegantnim Bobom).Magnus je odličan.Završetak je ultra odličan.Naslovnica je odlična.

    26.01.2011
    17:37:00 sati
    Patrix
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    "Jeremija? Sa strojnicom? Gdje ju je kupio? I čime?" Pre zakon!

    27.04.2011
    14:32:00 sati
    drogsy
    uredi
  • paro

    Ukupna ocjena 92%

    9, 9, 10, 8

    Alan upoznaje Magnusa, Bob upoznaje žene :))

    07.07.2011
    02:36:00 sati
    paro
    uredi
  • general war

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    vrh!malo mi je zao jadnog boba.najsmesnije mi je kako su bobova braca dobila imena.

     

    10.07.2011
    01:37:00 sati
    general war
    uredi
  • Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 10, 7

    23.05.2012
    14:41:00 sati
    tekumze
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 95%

    9, 10, 10, 8

    Uživao sam u ovoj epizodi kao i kod 'bezbroj' čitanja kao klinac!

    05.03.2013
    12:40:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Presmešno.

    27.09.2014
    16:06:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ne toliko dobro kao par prošlih epizoda ali ipak ću dati maksimalne ocjene.

    11.10.2014
    10:37:00 sati
    mpavin
    uredi
  • djukak

    Ukupna ocjena 87%

    8, 8, 10, 9

    Onako. Nije loše, ali nije ni najsjajnije

    28.09.2015
    18:27:00 sati
    djukak
    uredi
  • luxi68

    Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 9, 7

    S obzirom da je iz zlatnog razdoblja, i nije toliko sjajna. Ali ako pogledamo cijeli serijal onda jest.

    30.01.2016
    14:55:00 sati
    luxi68
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 93%

    9, 9, 10, 9

    he,he kako su braća Rock dobila imena

    17.03.2016
    17:12:00 sati
    igor 12
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 92%

    9, 9, 10, 8

    Koja serija odličnih epizoda...

    27.06.2019
    10:24:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 64%

    4, 5, 10, 7

    Jedino vredno pomena ovde je nastanak imena brace Rok, i da je ovo prva Bobova ljubavna avantura. Ostalo zaista nije vredno spomena, zaista. Milsim, kroz celu pricu niko da ne posumnja da jeremija nije jeremija, i onda u dva kadra se resava sudbina i nejeremije i Margot? Ma daj.

    23.12.2020
    02:34:00 sati
    prozirna senka
    uredi
  • Kila Banana

    Ukupna ocjena 81%

    7, 8, 10, 6

    Osim priče o postanku imena braće Rock, ne previše pamtljiva epizoda.

    04.01.2021
    19:45:00 sati
    Kila Banana
    uredi
  • Jocko

    Ukupna ocjena 91%

    8, 10, 10, 7

    Strip obeležila jurnjava za Džojijem Ilinoisom te prerušena Margot i lažni jeremija. Kultna scena sa Magnusom koji gađa pikadom Bunkerovu sliku. Njih dvojica će se opet pojaviti u kavani Kod Ubojice, gde se na spratu odao sam Ilinois. Kultna je i scena rođenja i davanja imena Bobu i njegovoj braći. 
    Bunker od jedne naizgled obične priče o kradljivcima dijamanta ume da napravi sve i svja, a Magnus to odlično dočara na svoj uobičajen način. 

    05.06.2021
    23:29:00 sati
    Jocko
    uredi
  • Ivan Liverpool

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Za razliku od vecine Fordova gdje je humor na prvom mjestu, a radnja neka usputna, ovdje bas imamo pravu radnju i to dosta slozenu. Najupecatljivije iz epizode mi je bilo kad smo otkrili kako su Bobova braca dobila imena. I kako je njihov otac ostao u cudu kad je szanao da ih je 4: "Nebesa, koliko moram banaka opljackati da bi nahranio 4 sirocica!" Zanimljivo je vidjeti i Boba u drugacijem raspolozenju nego inace i Jeremiju kako se ne zali. Malo drugacija epizoda, ali veoma dobra! Definitivno nije razocarala ni u jednom segmentu.

    30.08.2021
    21:45:00 sati
    Ivan Liverpool
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Dugi nož
    Kod: MV LIB 2c/3a
    Ocjena: 80%
    Vrijeme: 22.10.2021. 0:33:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 611
  • Ljudi Urijela
    Kod: KM ZS 369
    Ocjena: 95%
    Vrijeme: 20.10.2021. 0:05:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1115
  • Kafa Zombo
    Kod: MIMA GLE 4
    Ocjena: 100%
    Vrijeme: 18.10.2021. 0:32:00
    Autor: Lord Vader89
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 1097
  • Veliki Džeronimo
    Kod: TX ZS 862/863
    Ocjena: 88%
    Vrijeme: 16.10.2021. 0:28:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1225
  • Novi Kanton
    Kod: KT VG 39/40/41
    Ocjena: 68%
    Vrijeme: 14.10.2021. 1:02:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1131

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Zombiji u Darkwoodu
    Kod: ZG VCZS 28
    Ocjena: 85%
    Vrijeme: 8.8.2021. 9:30:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 2717
  • Bez budućnosti
    Kod: NN LIBSP 19
    Ocjena: 74%
    Vrijeme: 20.8.2021. 7:19:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 2052
  • Otmica Ikara La Plumea
    Kod: ZG KOZA 11
    Ocjena: 49%
    Vrijeme: 26.8.2021. 0:37:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1807
  • Povratak u kuću strave
    Kod: ZG LUSP 41
    Ocjena: 36%
    Vrijeme: 12.10.2021. 1:13:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 1759
  • Witiko!
    Kod: ZG KOZA 10
    Ocjena: 62%
    Vrijeme: 6.9.2021. 0:29:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1688

Aukcije

Forum