Pljačkaš

Alan Ford

AF SA 33 | 120 str.

Van teritorijalnih voda operišu ilegalne kockarnice na dva broda. Istraga se ponovo aktivira poslije pronalaska leša policijaca koji je radio na slučaju "žeton" Grupa supertajnih agenata poznata pod nazivom TNT je na zadatku da sabotira komandne uređaje i vrati brod u teritorijalne vode...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 79%

Priča 7

Scenarij 8

Crtež 10

Naslovnica 4

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 90%

P*8

S*8

C*9

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Morski ropar
    AF MLK 33
  • Pljačkaš
    AF SA 33
  • Pljačkaš
    AF SPKL 33
  • Pljačkaš
    (SS 158) AF 32
  • Pljačkaš
    AF SS 127
  • Pljačkaš
    AF SS 341
  • Pljačkaš
    AF SVKO 26
  • Dan vještica - Kad srce radi bim-bim, bam-bam - Pljačkaši
    AF TB 11

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • LO SPENNAGRULLI
    AF SR 33

ZANIMLJIVOSTI

  • Na strani 20 ulični prodavač novina je Indijanac.

Još jedna zaista genijalna epizoda iz najboljeg perioda Alan Forda. Slika tako dobro poznata i na ovim prostorima sa vodećim političarima u glavnoj ulozi u svemu što donosi novac, pa naravno i u izuzetno unosnom poslu kao što je vođenje kockarnica. Basnoslovne svote koje se tu vrte su i previše važan izvor prihoda i za glavešine viešemilionskog sela zvanog Njujork, pa tako grupa TNT dobija zadatak da pomogne u uništavanju ilegalnih kockarnica koje operišu van teritorijalnih voda. Ali Magnus i Bunker su tada bili u punoj formi, pa su uklopili u radnju i malu prateću pričicu. U Njujorku se organizuje izložba pasa, pa su Alan i Bob prijavili Nosonju (prva nagrada je 100 dolara). Ali poslije Bobove akcije, svi psi su pohvatani jer nisu imali značke. Vlasnici moraju platiti da bi ih ponovo preuzeli. Tako Bob odlazi kod Broja Jedan da moli za novac koji im je potreban za oslobađanje Nosonje:

Bob: ...I tako, usprkos našem velikom zalaganju... Nosonja nije uspio...
Broj Jedan: Hm... Dirljiva priča. Morat ću posegnuti u novčanik!
Bob: Pa... Kad vam je već ruka tamo, ne bi li mogao pasti kakav predujam na predujam za buduću plaću za momčad?
Broj Jedan: Tajni agente Rock, u pitanju je osjećaj ljubavi...

Sir Oliver je u glavnoj ulozi. On naravno kao i uvijek koristi priliku da se ubaci na mjesta koja mogu donijeti zaradu na način koji on najbolje poznaje-prevarom: uloga čovjeka koji treba da vrati vlasnicima pse (uzeo im je prilično novca koji se njemu prosto lijepi za prste). A pošto je Nosonja oslobođen, slijedi glavni zadatak. Opet su članovi grupe TNT posegnuli za prerušavanjem i kao i uvijek dobili uloge u kojima se dobro snalaze. Sir Oliver je krupje (što on radi fantastično – slika ispod), Bob je čistač palube (Bole me leđa! Moram to zahvaliti Broju Jedan: „Tajni agente Rock, očekuje vas krasna uniforma pomorskog oficira!” To je ta uniforma, a ispod nje sve su mi kosti slomljene. ), a Alan je prerušen u djevojku brodovlasnika Kantryja. Akcijom u svom stilu, grupa TNT uspješno je riješila i ovaj slučaj i tako je okončana još jedna akcija za stvar pravde i poreza.

Naprijed

AF SA 32 Kad srce radi bi-bim, ba-bam

AF SA 34 Vesela dolina

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    .,kao i uvijek-savršeno.,u ovoj klasik ediciji rijetko se potkrade losa epizoda.,ova pomalo podsjeca na jedan film s jamesom bondom.,
    19.12.2007
    20:02:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • Zagor-te-nay

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ovo je alan ford.
    21.12.2007
    09:15:00 sati
    Zagor-te-nay
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 81%

    7, 8, 9, 9

    Iako izložba pasa zauzima gotovo pola epizode, ipak je Pljačkaš jedna od kultnih. Završni obračun na brodu stvarno podsjeća na najbolj špijunske filmove a interesantno je kako članovi grupe TNT uvijek nađu sebi adekvatan posao (Sir Oliver krupje a Bob čistač;-).Magnus naravno odličan, a čak i kod crtanja životinja (konkretno u ovom slučaju pasa) dokazuje svoju genijalnost i perfekciju.
    21.12.2007
    15:22:00 sati
    Aco
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 82%

    7, 8, 10, 7

    Još jedna od odličnih epizoda, puna dobre zajebancije i dobro nacrtana. To je ustvari sve što očekujem od Alana Forda. Kasnije se na brodu-kockarnici pojavljuje dosta likova koji podsjećaju na osobe iz stvarnog života. Mi satisfajd, rek'o bi još jedan legendarni lik.
    23.12.2007
    04:55:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Vrhunski!! Parodija na sve svašta, popraćena najboljim crtežom. Bob Rock u živodernici tražeći Nosonju: "Gle, ovdje je zanimljivije nego u zoološkom vrtu!", a onda ugleda svoje lice u ogledalu: "Do vraga, nikada dosad nisam vidio ružnije životinje!"
    15.01.2008
    14:20:00 sati
    Spock
    uredi
  • Death

    Ukupna ocjena 96%

    9, 10, 10, 9

    Vrhunski!Epizoda sa pregršt zajebancija.Ona izložba pasa mi je super.I onaj dio dok su tražili nosonju.Ma sve je na svom mjestu
    15.01.2008
    15:55:00 sati
    Death
    uredi
  • pot

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    e to je zanimljivo kod starog af!! kako bunker uspije na tako malo stranica napraviti detektivsku pricu sa pocetkom zapletom i krajem te u to jos ubaciti paralelnu radnju zacinjenu pregrstem humora!!??svaka cast majstore to je umjetnost!!crtez bajan ko i uvjek (malo je popustio pred magnusov odlazak kad je M prestao sjenciti crteze, po tome se vidi da vise nije imao volju vise raditi af i bolje da je otisao i ostavio nam mali ali prekrasan opus!! 
    07.03.2008
    11:08:00 sati
    pot
    uredi
  • Poncho

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    A šta reći...
    11.03.2008
    13:46:00 sati
    Poncho
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 87%

    8, 8, 10, 9

    Heh, Boba opet dopali prljavi poslovi na brodu, a sir Oliver opet napunio džepove! Genijalna epizoda!
    16.01.2009
    23:09:00 sati
    Panon
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 44%

    3, 4, 6, 5

    Bob se vidi u ogledalu i kaže da nije vidio ružniju životinju? Bolji su mi brojevi sa manje debilana i kad je crni humor okrenut prema pravim stranama.
    26.01.2009
    09:01:00 sati
    supermike
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 88%

    10, 6, 10, 10

    Ova epizoda mi je nažalost nešto slabija od prethodnika, jednostavno nema puno dobrih fora. Ima nekoliko fora koje su mi stvarno očajne (ono kad se Bob pogleda u ogledalo). Ipak, sviđa mi se to što je u svakoj Magnusovoj epizodi radnja jedinstvena, dok se poslije sve svodi na ponavljanje jednih te istih šablona. Ipak, izložba pasa nažalost zauzima pola epizode, što je malo previše za podradnju. Zanimljivi su mi gegovi iz tih ranih epizoda, gdje prodavač novina kojega Sir Oliver pokrade uvijek bude neki Viking, Indijanac i sl. Također, brodovlasnik Kantry i njegova tajnica su mi presmiješni likovi, dobro je da ih Bunker kasnije nije vraćao, ovako samo blati uspomenu na sjajne likove iz prošlosti.
    Crtež prekrasan, imamo Magnusovih crteža morske površine napretek, a meni se oduvijek sviđalo kako on crta more. Naslovnica je super.
    17.07.2009
    18:07:00 sati
    Opti
    uredi
  • Bob Rok

    Ukupna ocjena 93%

    9, 9, 10, 9

    Fina, ali ne i nezaboravna epizoda. Fin intermeco izmedju 32. i 34. broja koji su zbilja najbolje epizode...
    27.12.2009
    12:45:00 sati
    Bob Rok
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 80%

    7, 8, 9, 8

    Čim fore nisu na uobičajenoj razini cijela radnja pada u vodu. Doduše prošlo je dosta vremena od kada sam je zadnji puta čitao, pa tko zna... 

    Magnusov tušer ovdje baš i nije bio raspoložen, no možda je do strip-agentovog tiska.

    20.02.2010
    17:23:00 sati
    drogsy
    uredi
  • legaz

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    Dajte ljudi uporedite ovu priču sa današnjim pa će vam biti nezaboravna. Najbolja scena je kada tip pretera sa dozom za smirenje. Ludilo

    15.05.2010
    15:51:00 sati
    legaz
    uredi
  • Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 10, 7

    23.05.2012
    14:40:00 sati
    tekumze
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 90%

    9, 8, 10, 9

    Solidna epizoda, ali nikad mi u trobrojima nije nila 'u vrhu' kao brojevi oko nje. Sasvim zadovoljavajuće!

    20.03.2013
    08:41:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 97%

    10, 9, 10, 10

    Kultni Klasik.

    27.09.2014
    16:07:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 96%

    9, 10, 10, 9

    Još jedna u nizu odličnih epizoda prepuna genijalnih scena, zlatno razdoblje AF-a.

    11.10.2014
    10:54:00 sati
    mpavin
    uredi
  • djukak

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Za mene jedna od najdražih epizoda AF. Čista desetka.

     

    28.09.2015
    20:00:00 sati
    djukak
    uredi
  • luxi68

    Ukupna ocjena 97%

    9, 10, 10, 10

    Najbolji štos mi je kada brodovslasnik moli alana da šuti ako ne želi da svi pobjegnu zbroda:D

    31.01.2016
    15:38:00 sati
    luxi68
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    17.03.2016
    17:13:00 sati
    igor 12
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    Ma nije moguće da je Sir Oliver opet napunio džepove. Klasično, sto puta viđeno, ali uvijek prolazi!

    27.06.2019
    10:26:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 77%

    6, 7, 10, 8

    Losi sporedni likovi i gegovi ne bas na nivou, ali glavna radnja fercera. I naravno, Maestro!

    23.12.2020
    02:50:00 sati
    prozirna senka
    uredi
  • Kila Banana

    Ukupna ocjena 86%

    7, 9, 10, 8

    Ovo je već malo slabije, ali pseća izložba u prvoj polovici spašava.

    17.01.2021
    16:32:00 sati
    Kila Banana
    uredi
  • Jocko

    Ukupna ocjena 86%

    8, 9, 9, 8

    Prvi deo odlazi na brodovlasnika, koji je umesan u mutne poslove na kraju, i na izlozbu pasa. U drugoj polovini se radnja desava na brodu-kazinu simbolicnog naziva 'pljackas'. Sve u svemu jedna uobicajeno mocna epizoda AF.

    08.07.2021
    14:35:00 sati
    Jocko
    uredi
  • Ivan Liverpool

    Ukupna ocjena 89%

    8, 9, 10, 8

    Ova mi je bila nesto malo slabija epizoda od prethodnih. Svidjela mi se izlozba pasa, no kasniji dio na brodu mi je bio nesto losiji. Ipak tu bih izvodjio ono kad je Alan isao pretrazivati sobu, a Bob je ostao van na strazi i kaze Alan Bobu da ako netko naide da zazvizdi 4. simfoniju u d-duru od Beethovena. 

     

    Mala zanimljivost, epizoda se zove Pljackas kako pise na naslovnici. No, na prvoj stranici strip agentovog klasik izdanja pise pljackasi u mnozini. I stranicu kasnije stoje oni opci podaci o stripu, talijanski naziv, godina izdanja i slicno i opet pise pljackasi u mnozini. S obzirom da je epizoda dobila ime po brodu koji se zove "Pljackas" jasno je da je strip agent napravio gresku unutar samog izdanja i to na 2 mjesta.

    02.09.2021
    21:21:00 sati
    Ivan Liverpool
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Bilo jednom...
    Kod: KP LIB 27
    Ocjena: 81%
    Vrijeme: 5.12.2021. 0:10:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 910
  • Izdaja mrtvaca
    Kod: KM ZS 426
    Ocjena: 78%
    Vrijeme: 3.12.2021. 0:09:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1108
  • Čovjek iz Baltimorea
    Kod: TX LIB 62
    Ocjena: 82%
    Vrijeme: 1.12.2021. 1:21:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1067
  • Velika iluzija
    Kod: MM LIB 86
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 29.11.2021. 0:48:00
    Autor: drogsy
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1127
  • Crna ljubav
    Kod: DDJP DRKW 8
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 27.11.2021. 19:48:00
    Autor: Koresh
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 990

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Žrtve i krvnici
    Kod: NN LIB 71c
    Ocjena: 96%
    Vrijeme: 9.11.2021. 0:20:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 2420
  • Crne suze
    Kod: ZG LU 321
    Ocjena: 34%
    Vrijeme: 3.11.2021. 0:10:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 2320
  • Povratak u kuću strave
    Kod: ZG LUSP 41
    Ocjena: 36%
    Vrijeme: 12.10.2021. 1:13:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 2278
  • Vigilanti
    Kod: ZG LU 316/317
    Ocjena: 41%
    Vrijeme: 28.10.2021. 0:17:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 2038
  • Oči sudbine
    Kod: ZG PRIDA 1
    Ocjena: 80%
    Vrijeme: 2.10.2021. 8:38:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 2019

Aukcije

Forum