Zimska idila

Alan Ford

AF SA 8 | 120 str.

Sve su božićne jelke u velikom selu zvanom New York nestale tik pred blagdane, i bogatim debelim građanima u panici ne preostaje ništa drugo nego da angažiraju najbolju grupu tajnih agenata na svijetu, u nadi da će taj nemili misterij biti razriješen...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 97%

Priča 10

Scenarij 10

Crtež 10

Naslovnica 7

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 91%

P*9

S*9

C*9

N*7

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Božićno drvce
    AF BOSS 7
  • Zimska idila
    AF SA 8
  • Zimska idila
    AF SAK 8
  • Zimska idila
    AF SPKL 8
  • Zimska idila
    (SS 98) AF 4
  • Idila
    AF SS 251
  • Zimska idila
    AF SVKO 8
  • Zimska idila
    AF SVS 1
  • Zimska idila
    AF ZLKL 8

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • L'ALBERO DI NATALE
    AF SR 8

ZANIMLJIVOSTI

  • Prva snježno-blagdanska epizoda u serijalu.
  • Na kraju se čitava grupa TNT (bez Broja 1 naravno) veseli oko blagdanskog stola. To dobro zapamtite, jer ovaj prizor nećete imati često prilike viđati.




Interesantno je kod čuvene grupe TNT to, da im je najgore onda kada bi im trebalo biti najbolje. Jer dok većina ljudi na ljeto ide na more i odmara se od naporne radne godine, ili pak oko Božića i Nove Godine u krugu obitelji i prijatelja uživa u blagodatima bogate blagdanske trpeze, grupa TNT crnči i muči se da spoji kraj s krajem. Valjda zato u jednoj ovakvoj atmosferi, kakva vlada u ovoj epizodi, najbolje dolazi do izražaja ta gotovo neiscrpna komična bijeda čudne njujorške ekipe cvjećara-tajnih agenata.

Epizoda počinje antologijski; početnih par scena u kojima se Bob Rock svađa i bori sa potencijalnim kupcima koji pukom igrom sudbine zalutaju u cvjećarnicu (koja obiluje svime samo ne cvijećem), je naprosto legendarno i pamti se zauvijek. Tu su Bob i Alan, stalni članovi ove elitne postrojbe, različiti kao dan i noć, koji na sebi svojstven način komentiraju bijele pahulje i blagdansku atmosferu koja je obuzela grad. Alan je naravno stupidno sretan i zadovoljan samom činjenicom da pada snijeg, dok je Bob u svojem najcrnjem izdanju i buni se radi nejestivosti snježnjih padalina. A tu je negdje i ostatak ekipe: Jeremija spava k'o zaleđeni norveški bakalar negdje u prostorijama iza cvjećarne, Debeli Šef pokušava u nekom supermarketu ukrasti štogod jestivog, Grunf se bavi svojim izumima dok Sir Oliver 'operira' po bogatijim predjelima grada. Za to vrijeme u gradu se dešava nešto čudno – netko je pokrao sve jelke, i na grupi TNT je da to riješi. I tako, sa najsuvremenijim prevoznim sredstvom koje posjeduju, kreću u akciju.

Bob versus potencijalni kupac broj jedan
Debela (bogata) žena: ''Kakve li hladnoće! Upravo osjećam kako mi se ledi koža! ''
Bob: ''Jeste li došli pričati kako se osjećate ili želite nešto drugo? ''
Debela (bogata) žena: ''Lijep odgoj! Želim begonije, ali da budu lijepe i svježe! ''
Bob: ''Upravo smo ispekli divan buket! Što vi mislite, gdje ste? Kod pekara? Baš ste se sjetili u pravo vrijeme... ''

Bob versus potencijalni kupac broj dva
Visoki tip: ''Dobar dan! Želim cvijeće! ''
Bob: ''Vrlo zanimljivo! Ponašate se kao da ste u cvjećarni! ''

Bob versus potencijalni kupac broj tri
Stara (zgrbljena) baba: ''Budite milosrdni, gospodo! Dajte mi nešto! Siromašna sam i nesretna. Poklonite mi cvijet i koju lijepu riječ! ''
Bob: ''U redu, što se tiče ovog posljednjeg, vještice! ''

Naravno, mislim da je nepotrebno naglašavati da je sama radnja tanka, ali zato kolo vodi genijalan uvod koji se proteže na prvih pedesetak stranica stripa. Međutim, ova epizoda neke osnove radnje ipak ima, i TNT-ovci imaju zadatak koji trebaju riješiti – misterij nestalih blagdanskih jelki. E sad, naravno da se sve ipak vrti oko komičnih situacija koje maestralno crta (The Man) Magnus, ali Alan Ford i je takav strip, bilo bi glupo očekivati nešto drugo. Na kraju krajeva, susrest ćete u ovoj epizodi i nekoga tko mrzi blagdane više od Boba i ostatka grupe TNT zajedno, a to nije mala stvar.

Da ne duljim, ova mi je epizoda daleko najdraža od svih, i jedna od prvih epizoda koje sam pročitao. Zato uvijek ima posebno mjesto. No, da preduhitrim nekoliko komentara sa niskim ocjenama koji će sigurno uslijediti, objašnjavajući kako im je Alan Ford glup i dosadan strip... Pogledajte zadnju scenu, gdje je cijela grupa sretna za blagdanskim stolom, to je ono što je bit blagdana – da se obitelj i prijatelji sastanu zajedno za stolom. Zato je ostatak stripa tako crn, da bi taj moment dobio važnost kakvu zaslužuje. Nešto što se u današnje vrijeme sve rjeđe viđa.

Iskoristit ću priliku da vam poželim čestit Božić i sretnu Novu Godinu, punu sreće, zdravlja i sveg ostalog lijepog, živjeli!




Naprijed

AF SA 7 Ucviljeni diktator

AF SA 9 ZOO simfonija

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • kico

    Ukupna ocjena 96%

    10, 10, 10, 6

    Legendarna scena grudanja Boba Rocka koja je prvi put zabilježena a poslije toliko puta ponavljana.
    19.12.2007
    18:51:00 sati
    kico
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    ...legendarna epizoda,pohvale recenzentu.,prigodno za ove dane..
    19.12.2007
    19:38:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 94%

    9, 10, 9, 10

    KLASIK. Što dodati, odlična radnja i fore i sve uz odličan crtež. Odlična naslovnica u retro stilu
    19.12.2007
    19:47:00 sati
    Koresh
    uredi
  • delboj

    Ukupna ocjena 91%

    8, 9, 10, 10

    Ovo je pravi Alan Ford, a crtež je fenomenalan.
    20.12.2007
    09:44:00 sati
    delboj
    uredi
  • DeeCay

    Ukupna ocjena 73%

    7, 7, 8, 7

    Prve su epizode najbolje, najmsješnije i zaista odišu svježim idejama... Sve je tu, božićna atmosfera, gunđavi Bob, kleptomanski Sir Oliver i ostali zdraviji i bolesniji članove grupe TNT.  Sretan Božić svakome, tututu!
    20.12.2007
    09:50:00 sati
    DeeCay
    uredi
  • William_Wallace

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Najbolje epizode Grupe TNT jesu vezane za novogodisnje praznike, pa tako i ova spada medju njih! Uzgred srecni Novogodisnji i Bozicni i svi ostali praznici!
    20.12.2007
    23:45:00 sati
    William_Wallace
    uredi
  • srdjandj

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Legendarna epizoda, uvek umirem od smeha kad vidim kako se Bob grudva sa klincima, strava, sve najbolje za ovu epizodu!
    25.12.2007
    18:35:00 sati
    srdjandj
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 47%

    2, 4, 8, 5

    meni je ovo jedan od podnošljivijih fordova, snijeg prekriva sve nedostake priče, koje niti nemalijepo je da se bernard odlučio na stari prijevod, ali ipak bi ga tu i tamo trebalo osloboditi stare (auto)cenzure, naime, ovo je božićna priča u kojoj se nijednom ne spominje božić , ispravite me ako griješim, ipak ja kroz te afove jurim da što prije dođem do kraja
    26.12.2007
    19:02:00 sati
    ken2
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 73%

    7, 7, 8, 7

    Nije da sam se raskidao od smijeha, ali pričom vlada zdrav humor. Najjača mi je ona scena kad progonitelji pitaju željezničara jesu li vidjeli par tipova kiselog lica. A željezničar, bacivši pogled na progonitelje, kaže: "Vidim ih bar dvadeset!" Snježni ugođaj i Magnusovo umjeće da dočara bijedu u kojoj boravi grupa TNT, još više doprinosi kvaliteti priče.
    28.12.2007
    12:59:00 sati
    Inferno
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 89%

    10, 9, 9, 5

    Prva blagdanska epizoda i odmah klasik. Antologijski uvodni kadar i Alanova izjava "Gle,snježi" ;-) i Bobova replika "Divnog li otkrića.Ti bi se trebao zvati Alan Columbo".Siguran sam da svaki pravi fan Alan Forda ove izjave zna napamet. Od smiješnih situacija, izdvojio bih onu kad gangsteri sa puškom uperenom u članove grupe TNT upitaju "Tko vam je rekao da dignete ruke?". "Pa to je kod nas jedan lijep narodni običaj" ;-)).Kod crteža, Magnus se još traži sa Sir Oliverom i Bobovim nosom i tek će u kasnijim epizodama usavršiti izgled ta 2 lika. I jedan popravak recenziji:naslovnica nije Magnusova već je autor Luigi Corteggi. Naravno, pridružujem se čestitkama - sretna vam nova 2008 !!! 
    31.12.2007
    22:29:00 sati
    Aco
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 85%

    10, 9, 9, 1

    Odlično. Najbolje su mi scene Bob vs. djeca s grudama. Crtež još nije za desetku, ali ovo je ipak jedan od boljih AF. Naslovnica katastrofa i žao mi je što kvari ukupnu ocjenu.
    08.01.2008
    18:23:00 sati
    Spock
    uredi
  • pot

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    do br 10 svim naslovnicama 10ka!!obozavam taj starinski stil i oslikavanje vodenim bojama ili temperama (sta li je vec)svidja mi se ulazak u psihoanalizu negativaca i ono frojdovsko da kad odrastemo oblikuju nas dogadjaji iz dijetinjstva (tako nekako :) a ono crno bobovo raspolozenje tako je genijalno napravljeno da pomislim da je autor bio tako raspolozen za blagdane i to prebacio na svoje junake : )
    07.03.2008
    11:39:00 sati
    pot
    uredi
  • Poncho

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Što reći- savršeni humor. Tragikomično je kako je glavnom negativcu pijani otac za Božić crtao ugljenom jelku na zidu.
    11.03.2008
    18:49:00 sati
    Poncho
    uredi
  • Death

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Genijalno!
    04.09.2008
    10:53:00 sati
    Death
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 98%

    10, 10, 10, 8

    Legenda od epizode!! Više se ni ne sjećam koliko sam ju puta pročitao, ali uvijek mi je iznova urnebesna! Kad se samo sjetim Bobovog iživljavanja na kupcima, izgrudavanja, Boba štrajkolomca,.. 
    19.10.2008
    19:00:00 sati
    Panon
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 61%

    6, 6, 7, 4

    Poruka stripa je zakon. Ne raduju se svi u vrijeme blagdana.
    26.01.2009
    09:05:00 sati
    supermike
    uredi
  • Ukupna ocjena 96%

    10, 10, 10, 6

    Fantastični klasik! Ovaj strip sam pročitao barem 15 puta (i opet bih mogao) što zorno pokazuje njegovu kvalitetu. Šteta što nema više ovakvih epizoda u AF. Sama epizoda spada u sam vrh AF svih vremena (pogotovo grudanje Boba). Naslovnica ne prati kvalitetu ostalih kategorija.
    10.03.2009
    14:30:00 sati
    mars1
    uredi
  • Mhejl

    Ukupna ocjena 87%

    8, 10, 10, 3

    Sjajan humor, zajedno sa genijalnim crtežom. Ali ipak ima elemenata koji nisu komični (priča glavnog negativca).....Naslovnica je preužasna, kakvo smeće!
    09.05.2009
    18:03:00 sati
    Mhejl
    uredi
  • alanford

    Ukupna ocjena 98%

    10, 10, 10, 8

    Legendarna epizoda!!!Fenomenalna prica kao i crtez.Naslovnica bas i nije najbolja....
    29.06.2009
    11:45:00 sati
    alanford
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 93%

    9, 10, 10, 6

    Ludilo! Humor je izvrstan, posebno ulazak šerifa u Madockovo prebivalište, pa oni balavci koji gađaju Boba sniježnim grudama. Odličnih fora u ovoj epizodi ima i previše za brojit, radnja ide po onom principu "ne možeš se oporaviti od jedne šale a oni već provale drugu" (ne znam koji je to član foruma orig. izjavio :D).
    Crtež savršeno prati radnju, a naslovnica je ovaj put grozna, Alan liči na nekog psihopata sa sjekirom.
    17.07.2009
    18:15:00 sati
    Opti
    uredi
  • Bob Rok

    Ukupna ocjena 93%

    10, 10, 10, 3

    Epizoda koja je obavezna "blagdanska" literatura... Odlicno uklopljeno!
    27.12.2009
    12:54:00 sati
    Bob Rok
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 96%

    9, 10, 10, 9

    Čitanje ove epizode obilježilo je kidanje od smijeha

    18.02.2010
    15:17:00 sati
    drogsy
    uredi
  • superhik-osvetnik

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    meni su naslovnice u prvih 10 brojeva premocne

    13.08.2010
    14:34:00 sati
    superhik-osvetnik
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Naslovnica je, kao i većina u prvih deset, očajna. Al neka, zbog nostalgije i njoj dajem 10.

    02.09.2010
    13:40:00 sati
    varalica
    uredi
  • Ukupna ocjena 95%

    9, 10, 10, 8

    Ovo je jedan od najsmiješnijih Alan Fordova i sigurno jedan od najboljih.Ovih prvih 10 naslovnica su dobre, ali one kasnije Magnusove puno bolje.

    23.10.2010
    12:48:00 sati
    HAL10000
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Pravo savršenstvo!

    23.12.2010
    13:36:00 sati
    Patrix
    uredi
  • Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    legendarna epizoda!!!

    11.03.2011
    10:23:00 sati
    schleck97
    uredi
  • Ukupna ocjena 95%

    10, 10, 10, 5

    ovo mi je predobra epizoda, vjerojatno spada u top 5, uvijek se pokidam na scenu kad Bob lovi onu ofucanu macketinu :)

    naslovnica... Ubij Boze, Alan izgleda kao narkoman sa sjekirom

    10.05.2011
    22:17:00 sati
    CAGLIOSTRO13
    uredi
  • Ukupna ocjena 67%

    8, 5, 7, 7

    Odličan početak i to je sve. Druga polovina pomalo naporna.

    03.08.2011
    17:38:00 sati
    Imrahil
    uredi
  • Bat Baterton

    Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 10, 7

    U vrhu AF epizoda. Prva epizoda za zimskim okruženjem i prvi susret sa legendarnim scenama grudvanja. Ja sam pročitao sada ovu epizodu po ko zna koji put i uvek se zacenim od smeha. Jedino zbog naslovnice ocena nije 100%.

    08.10.2011
    16:40:00 sati
    Bat Baterton
    uredi
  • Charlito de la Vega

    Ukupna ocjena 70%

    7, 8, 8, 1

    Onako,  nije loše. Ima puno upečatljivih scena (Bob i rafali gruda), ali mi to još nije onaj pravi Alan Ford.

    20.05.2012
    23:45:00 sati
    Charlito de la Vega
    uredi
  • Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 10, 7

    23.05.2012
    14:42:00 sati
    tekumze
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    "A Christmas Carol", Alan Ford style.  Sve je ovdje super, od price do stosova, a pogotovo oni s Bob Rokom, koji svaki put kad izadje napolje, djeca ga gadjaju grudvama snijega.  Epizoda i u kojoj se i lopovi poput Bob i Olivera ipak moraju dobro ponasat i biti male posteniji, zbog duhe bozica.  Sjajno.

    13.08.2012
    00:15:00 sati
    acestroke
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    "Gle, sniježi!"

     

    "Divnog li otkrića! Trebalo bi zapravo da se ti zoveš Alan Kolumbo!"

    25.08.2012
    22:38:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Vjerojatno jedna od najdražih i najboljih epizoda, ako ne i najboja, neponovljiva sa svim ostalim epitetima! Pregršt odličnog humora, zanimljiva priča, crtež savršen. Naslovnica oslikava bit same epizode! Tko može poželjeti više, akd bolje ne može! Jedna od najdražih i najsmješnijih scena oduvijek mi je bila kad onaj mačak(mačka) u letu uzme kobasicu, a Bob juri s motikom za njim..

    10.09.2012
    09:33:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 80%

    7, 8, 9, 8

    Jedna od stvari koje mi se najviše sviđa u Alan Fordu je ta kada se spoje Bob, snijeg i grudanje. Ono raspadanje vagona je pretjerano....takvi vagoni ne voze niti na HŽ-u!
    23.10.2013
    11:16:00 sati
    Oki
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 88%

    8, 10, 10, 4

    Početak sa Bobom, Alanom i kupcima je genijalan ("miris prodajemo odvojeno" :D), a ni ostatak stripa ne zaostaje. Što se tiče cretža, Bob već tu počinje imati onu nosinu na kakvu smo navikli. :D

    08.04.2014
    11:30:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 91%

    9, 9, 9, 10

    Strip je prava IDILA.

    27.09.2014
    09:59:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    28.11.2014
    19:53:00 sati
    velka031
    uredi
  • djukak

    Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 9, 7

    Pristojna epizoda sa pojedinim momentima koji nas podsećaju zašto volimo Alana.

    12.09.2015
    19:17:00 sati
    djukak
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    15.11.2015
    15:58:00 sati
    Hrvojek
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 10, 7

    I evo ga,Bob Rock sa vampirskim zubima,mrzi snijeg i sniježne radosti kao što je grudanje sa djecom iz susjedstva,mrzi predblagdansko i blagdansko dobro raspoloženje,prodaje cvijeće sumnjive kvalitete i nedefiniranog mirisa.Prvih 35 stranica stripa prava Fordovska antologija.Razveselio me prizor na kraju,okupljanje oko blagdanskog  bogatog stola,toga će biti sve manje.Ne okupljanja,nego bogata stola.Skoro sam i suzu pustio na tugaljivu priču o djetinjstvu glavnog negativca.

    12.03.2016
    12:00:00 sati
    igor 12
    uredi
  • Ukupna ocjena 92%

    10, 10, 10, 2

    08.05.2016
    15:03:00 sati
    žalosna_sova
    uredi
  • Jocko

    Ukupna ocjena 97%

    9, 10, 10, 10

    Jedna od početnih epizoda koje, iz nekog razloga, nisam kupio u vreme kada sam gotovo jedino čitao Alana Forda, uz Dilana Doga.. Prva takva, Kuća duhova, mi se nije naročito svidela, a i dosta odudara od ostalih Fordova, ali su Ucviljeni diktator i Zimska idila ispunile očekivanja potpuno! A kod Alana Forda nije teško ispuniti očekivanja - ne zato jer su očekivanja niska, već zato što je ''svaki Ford dobar Ford'' tj. retko koji Ford ne valja (bar u prvih 100+ a i kasnije)...
    Ovde sama priča nije toliko intrigantna a sumnjam da ću je se za godinu dana sećati i zapravo je do polovine stripa u desetom planu, pa ide 9, ali je scenario fantastičan: Bob Rok u centru pažnje umesto Alana (ili sam bar ja stekao takav utisak), urnebesni dijalozi, tokom većeg dela stripa imaju 2 fore po strani (bar 1 za svaku sličicu), zlikovca koji je minoran i za jednokratnu upotrebu, ali je njegova životna priča dobro prikazana (otac crta jelku ugljem na zidu!).. I ovde kao i u Alex Beriju ima snega ali mi je ova epizoda dosta bolja. Vidimo i Boba kako sa suzama u očima brine za Grunfa, vidimo ga izgrudvanog, vidimo ga čak i u pozi koja je mnogo godina kasnije proslavila filmskog Goluma ('my prescious!''), Bob je zvezda epizode, a naročito su šašavi sukobi sa kupcima, na početku. A kraj, sa parama koje kruže iz džepa u džep se pamti za sva vremena.
    Crtež mi je uvek bilo teško oceniti kod Alana Forda, ali ovde je zaista za 10, pogledajte samo raspon izraza lica i emocija na licu Boba Roka... U par navrata Alan ima previše izduženu i matoru facu a i Sir Oliver nije najbolji, ali ništa strašno...
    Originalna i Strip Agentova naslovna je, kao što je neko rekao, baš oldskul, sviđa mi se i u duhu je ove avanture.

    24.07.2017
    01:11:00 sati
    Jocko
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Vrh! Prva epizoda u zimskim okvirima priče, savršeno! Čak i s nekavom dozom emocionalnosti na kraju, što i nije baš čest slučaj.

    26.06.2019
    11:06:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Proteus
      Kod: TX ZS 33/984/985
      Ocjena: 76%
      Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
      Autor: igor 12
      Broj komentara: 4
      Broj pogleda: 345
    • Njihalo strave
      Kod: VB PO 1
      Ocjena: 70%
      Vrijeme: 7.7.2020. 15:05:00
      Autor: Kila Banana
      Broj komentara: 8
      Broj pogleda: 779
    • Božji sud
      Kod: KP SA 7c
      Ocjena: 82%
      Vrijeme: 6.7.2020. 9:20:00
      Autor: Spock
      Broj komentara: 8
      Broj pogleda: 525
    • Put za raj
      Kod: ZG VCSP 32
      Ocjena: 50%
      Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
      Autor: Djole
      Broj komentara: 3
      Broj pogleda: 1859
    • Čuvari divljine
      Kod: MN LMS 930/933
      Ocjena: 78%
      Vrijeme: 2.7.2020. 23:44:00
      Autor: Koresh
      Broj komentara: 9
      Broj pogleda: 696

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • Izgubljeni svijet
        Kod: ZG VEC 107/109
        Ocjena: 95%
        Vrijeme: 14.4.2020. 23:55:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 17
        Broj pogleda: 2561
      • Poslije apokalipse
        Kod: NN LIB 55
        Ocjena: 100%
        Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 2440
      • Put za raj
        Kod: ZG VCSP 32
        Ocjena: 50%
        Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
        Autor: Djole
        Broj komentara: 3
        Broj pogleda: 1859
      • Svijet Nancy Porter
        Kod: NN ALM 7a
        Ocjena: 61%
        Vrijeme: 21.4.2020. 18:47:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 1567
      • Hellgate u plamenu
        Kod: ZG LU 275/276
        Ocjena: 87%
        Vrijeme: 23.6.2020. 1:11:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 13
        Broj pogleda: 1306

      Aukcije

      Forum