Pri finoj pizzeriji

Alan Ford

AF SAEX 11 | 122 str.

Tobia Quantrill tijekom jedne od svojih oružanih "šetnji" gradom nalijeće na dva stara znanca – Šefa i Jeremiju! Naime, ta dvojica bore se za naklonost vrle gospe udovice koja je spremna svome odabraniku dati polovicu pizzerije "Pri finoj pizzeriji"!

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 41%

Priča 3

Scenarij 5

Crtež 5

Naslovnica 2

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 44%

P*3

S*3

C*6

N*5

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Pri finoj pizzeriji
    AF SAEX 11
  • Kod fine picerije
    AF SV 189

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Alla Bella Pizzeria
    AF SR 434

ZANIMLJIVOSTI

  • Hrvatski naslov mi je, uzgredbudirečeno, pomalo nezgrapan. Priznajmo, tko bi uopće svoju piceriju nazvao "Pri finoj pizzeriji"?
  • Pronađena su prva dva člana bivše grupe TNT – Jeremija i Šef! Nedostaju još Broj Jedan, Grunf i Bob Rock!
  • Za ovo izdanje je u Italiji izašla drugačija naslovnica.
  • Prvijenac Luce Montaglianija na tuširanju.

Svi putevi vode... Ne u Rim već u "Pri finoj pizzeriji"!

Idemo dalje jer ste vi to tražili... Relativno prosječnija epizoda vrlo jednostavnog zapleta te koja se direktno bavi temom cijele ove miniserije nestanka grupe TNT. Bunker nas uvodi u priču još jednim detektivskim pothvatom novootvorene agencije TNT koja se izgleda specijalizirala za traženje – kućnih ljubimaca? Nigdje se to indirektno ne kaže, a bome to Bunker nit ne povezuje s dobro poznatim Aceom Venturom, filmskim detektivom za životinje. No vidimo u kojem smjeru to ide već sudeći prema drugom slučaju. Čudi mi je kako nije nijednom spomenuo da su spali samo na šinterske poslove. Iz toga bi se mogla napraviti dobra fora.

U drugom dijelu priče scenarist se više bavi Tobijom i njegovom interakcijom s ostalim protagonistima, te u trećem dijelu naprasno kao glavne aktere imamo naše istražitelje u razgovoru s dvojicom bivših cvjećara. A upoznajemo i praznovjernu udovicu, vlasnicu pizzerije i upornog lovca na udovice, gospodina Tričariju! Osim što se udovica mora odlučiti koga će izabrati za muža, ona je jedan čas marljiva i prijazna, malo nasilna, a onda opet kronična pijanica. Na naslovnici je pak prikazana kao ljubomorna goropadnica! Zar se je tako teško odlučiti za stalan karakter kod jednog lika? Gospodin Tričarija je odvratan slabić, pa čak i potencijalni ubojica, dok su naša dva stara poznanika uistinu promijenili ploču. Naime, okretni su, potentni, raspoloženi i aktivni! Znači, sve ono što nisu bili kad su boravili u Cvjećarnici. Možda ih je Broj Jedan zaista trebao uključivati u akcije i održavati ih budnim, a ne da ih je potcjenjivao. Naravno, ovaj život oni vide kao vlastitu budućnost, kratko to sažimajući ovim riječima:

Šef: "Dosadilo nam je osjećati se poput krpa""
Jeremija: "Sudbina se umiješala... "

Tko zna hoće li grupa TNT ikad više biti potpuna...

Naprijed

AF SAEX 08-10 Puzzle

AF SAEX 12 Troje za jednoga

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • kico

    Ukupna ocjena 22%

    2, 1, 4, 1

    smiluj se
    17.10.2008
    19:02:00 sati
    kico
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 14%

    1, 1, 2, 2

    ''Pri finoj pizzeriji''. Pametnome dosta.
    02.11.2008
    02:07:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Wicked

    Ukupna ocjena 47%

    4, 4, 6, 5

    Posle uzasne Puzzle, ovo se jos i moze nazvati pristojnom pricom...
    20.02.2009
    13:57:00 sati
    Wicked
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 58%

    5, 4, 8, 7

    Šteta što se Šef i Jeremija nisu pridružili Alanu, jer mi je glupo da su dio ''casta'' samo Alan, Minuette i Klodovik.
    22.02.2009
    15:32:00 sati
    Panon
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 43%

    3, 1, 8, 7

    Koji fantastični naslov: Pri Finoj Pizzeriji, kao da tamo ljudi jedu pizzeriju, tj. ugostiteljski objekt, a ne pizzu. Bolje bi bilo Pri gadnoj epizodi. Max Bunker i dalje neumorno dokazuje zašto zadnjih godina služi ljudima kao ruglo. Ako ništa drugo, bar su Šef i Jeremija preživjeli, ali način na koji je to predstavljeno je preloš za bilo kakvo verbalno opisivanje. Slika govori tisuću riječi, a ovaj strip ima 240 slika, tako da...
    Crtež se da podnijeti, hrvatska naslovnica nešto bolja od talijanske.
    11.07.2009
    15:45:00 sati
    Opti
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 55%

    5, 4, 7, 7

    Izrazito glup naslov, slabašni likovi debele udovice i Tričarije, pa zatim Tobija kojeg lovi pola grada (tko zna zašto???)... i Šef i Jeremija koji su odjednom puni života. A imaju i razloga. Uglavnom, nije katastrofa kao prethodna epizoda iako ima nedostataka. Ono što mi se u narednim epizodama neće svidjeti je to da ćemo sa svim bivšim članovima vidjeti isti scenarij. Pa dobro, ako se nitko neće vratiti u grupu mogao je Bunker ubaciti nekog novog lika, da ga Alan zaposli ili tako nešto... Uglavnom, bilo je dobro još jedanput viditi podjebavanja Šefa i Jeremije.

    12.01.2010
    19:33:00 sati
    mpavin
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 46%

    3, 4, 6, 7

    18.02.2010
    15:00:00 sati
    drogsy
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 46%

    3, 1, 8, 10

    Svi putevi vode ka rospiji.

    22.04.2011
    18:05:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • general war

    Ukupna ocjena 43%

    3, 1, 8, 7

    humor je na nuli,kao i kompletna radnja price.najvise me nervira sto taj prevoditelj bukvalno prevodi imena pojedinih likova

    10.08.2011
    00:35:00 sati
    general war
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 59%

    5, 4, 8, 8

    Prva zabavnija epizoda u extra seriji...
    22.01.2013
    12:45:00 sati
    Oki
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 63%

    7, 6, 6, 6

    Kakvih je sve epizoda izašlo ova je još i dobra.

    04.10.2014
    17:01:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 30%

    3, 3, 3, 3

    Čak podnošljivo. Možda zbog straih likova, nostalgije, čega li...

    01.07.2019
    21:10:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 53%

    5, 5, 6, 5

    Uspoređujući ju s prethodnom, dosta bolja epizoda. Čak ima i humora u tragovima dok Tobia prepričava svoje doživljaje u civiliziranoj verziji, a crtež prikazuje prava događanja. To je stari recept iz Alan Forda, ali uvijek mi je zgodno vidjeti takve fore.

    Završni dio epizode uvelike ruši prethodni dobar dojam, a zadnje dvije stranice su teška kamilica i nedopustive za ovakav strip.

    Već sam u prethodnoj nesretnoj epizodi primijetio da crtež varira, a sad pretpostavljam da je razlog u tušu. Tamo su tuš radili Omar Pistolato (#431 i 433) i Luca Montagliani (#432). Montagliani je i ovdje radio tuš, a crtež mi ponovno nije na zadovoljavajućoj razini za Peruccu. U zanimljivostima je navedeno da mu je ovo prvijenac na tušu, ali to je greška. Nisam stručnjak, ali čuo sam da se tušom može čudo napraviti, ali i uprskati. Pretpostavljam da je i ovdje to razlog, jer likovi izgledaju kruto i nedovršeno, a to nikako nije obilježje inače odličnog Peruccinog crteža.

    07.08.2019
    21:45:00 sati
    Spock
    uredi
  • Kila Banana

    Ukupna ocjena 31%

    1, 2, 7, 1

    Uistinu predivan naslov, priliči ovakvoj priči.

    19.01.2021
    10:39:00 sati
    Kila Banana
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 50%

    6, 4, 5, 5

    Pa Sef i Jeremija su bili puni zivota na samom pocetku serijala, a debeli Sef se kako tako i drzao do tamo nekih sezdesetih, dok je Lesina posrnuo na samom pocetku, opet zahvaljujuci samom Bunkeru. A i sam serijal AF u prvih par brojeva bio je sasvim drugacijeg tona. Opet, to su urednicke odluke. Osim toga, ova prica podseca i na OZV.Osiguranje zivotne vecnosti, kad su se sef i jeremija isto tako nadobudno odmetnuli od cvecarnice... ok epizoda.

    04.03.2021
    00:25:00 sati
    prozirna senka
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Dugi nož
    Kod: MV LIB 2c/3a
    Ocjena: 80%
    Vrijeme: 22.10.2021. 0:33:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 606
  • Ljudi Urijela
    Kod: KM ZS 369
    Ocjena: 95%
    Vrijeme: 20.10.2021. 0:05:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1114
  • Kafa Zombo
    Kod: MIMA GLE 4
    Ocjena: 100%
    Vrijeme: 18.10.2021. 0:32:00
    Autor: Lord Vader89
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 1097
  • Veliki Džeronimo
    Kod: TX ZS 862/863
    Ocjena: 88%
    Vrijeme: 16.10.2021. 0:28:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1225
  • Novi Kanton
    Kod: KT VG 39/40/41
    Ocjena: 68%
    Vrijeme: 14.10.2021. 1:02:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1131

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Zombiji u Darkwoodu
    Kod: ZG VCZS 28
    Ocjena: 85%
    Vrijeme: 8.8.2021. 9:30:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 2717
  • Bez budućnosti
    Kod: NN LIBSP 19
    Ocjena: 74%
    Vrijeme: 20.8.2021. 7:19:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 2052
  • Otmica Ikara La Plumea
    Kod: ZG KOZA 11
    Ocjena: 49%
    Vrijeme: 26.8.2021. 0:37:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1807
  • Povratak u kuću strave
    Kod: ZG LUSP 41
    Ocjena: 36%
    Vrijeme: 12.10.2021. 1:13:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 1759
  • Witiko!
    Kod: ZG KOZA 10
    Ocjena: 62%
    Vrijeme: 6.9.2021. 0:29:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1688

Aukcije

Forum