Superhikova sjena

Alan Ford

AF SAEX 13 | 122 str.

Alan priča Minuette još neispričanu priču o Superhiku!

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 31%

Priča 2

Scenarij 1

Crtež 6

Naslovnica 4

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 38%

P*2

S*2

C*6

N*4

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Superhikova sjena
    AF SAEX 13
  • Superhikova sjenka
    AF SV 191

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • L''ombra di Superciuk
    AF SR 436

ZANIMLJIVOSTI

  • Ovaj broj izašao je u Italiji u listopadu 2005.
  • Povratak starih neprijatelja – virtualnih: Morgana i Superhik, i stvarnih: Katodik! Superhika i Morganu nismo vidjeli od AF BO #40 "Osvete u dimu". Katodik prvi put u #120 "Katodik" (SS 161) i #123 "Katodikova sjena", te parcijalno u #195 "Zamrznut", #386 "Lakrdijašev TV show/Spot"... Primijetio da je naslov kopija ovog starog: Katodikova sjena – Superhikova sjena!

Biti, ili ipak ne biti - hologram!

Bezobrazna prijevara o ponovnom povratku Onog Koji Loče Loša Vina, odnosno Superhika je na stvari, velim vam. Također i prijevara o povratku zanosne i dugonoge ljepotice Morgane (a zapravo je to Beppa Josef, Superhikova bivša). U biti je to i bezobrazna prijevara glede povratka katodičnog hologramista iz pete dimenzije - Katodika... E pa, strip je nezanimljiv od početka do kraja, humora se ne nazire (što više i nije iznenađenje), a scenarija i priče u biti i nema. Hologramski likovi su malo netjelesni (kad ih dotičeš), a malo nisu (pljačkaju banke i pucaju na ljude), ko da Bunker nije bio usredotočen. Katodik je potencijalno iznimno zanimljiv lik, no uvijek ga se svede na tipa koje želi a) opljačkati banku ili b) osvetiti se grupi TNT.

Morgana, Superhik i Katodik!

U redu, Morgana i Superhikčina su hologrami, no Katodik nije! Katodik se samo pojavio sa svojim hologramima i kao želi se osvetiti TNT-ocima, no zapravo radi najbanalniju moguću stvar - pljačka banke i kladionice i vozika se svojim tenkićem, upss, kombićem. Katodik na kraju samo nestane, a Broj Jedan zabrinuto i žalosno komentira da će se još jednom morati susresti s njim. Nažalost, za nas, a i za grupu TNT...

Mračne sjene zle kobi nadvile su se opasno nad ovim legendarnim serijalom! Za dobar serijal 21. stoljeća nije dovoljno rabiti samo sve te šarene specijalne efekte – cyberprostor, paralelne dimenzije i holograme, a Bunker u zadnje vrijeme dosta tema temelji na tome. Gdje je priča, a najvažnije, gdje je humor?!

Tabela važnijih neprijatelja grupe TNT, u tajnom skrovištu Broja Jedan

Naprijed

AF SAEX 12 Troje za jednoga

AF SAEX 14 Stari papir

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 17%

    1, 1, 3, 2

    Cruel and unusual punishment.
    31.12.2008
    14:17:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • kico

    Ukupna ocjena 50%

    4, 5, 7, 2

    Povratke ionako nikad nisam volio....Osim u Alan Fordu!!! Sjetim se sntijunaka kao što su Wurdalak,Katodik,Grbavac,Aseptik ili Kron.... Međutim,ne volim ništa na silu. A to sve odjednom i udrobljeno dobio sam u ovoj AF epizodi. Sve nepotrebno sagledano i čini mi se da se i ta jadna slamka za koju se AF hvata kad se utapa,polako tone sa cijelim serijalom. Ne u legendu,već u podsmijeh...
    01.01.2009
    17:11:00 sati
    kico
    uredi
  • prop_ovednik

    Ukupna ocjena 14%

    1, 1, 2, 2

    Nažalost, više se tu nema što dodati, izgleda da Maxy nikako ne može shvatiti što nam radi i kakvu nam bol nanosi s ovim ne-djelima...
    09.01.2009
    15:49:00 sati
    prop_ovednik
    uredi
  • Wicked

    Ukupna ocjena 28%

    2, 1, 5, 4

    Ma, ajde... Cak sam se i nadao da ce ova epizoda liciti necemu. Scenarij supljiji neko svajcarski sir. Jos jedna u nizu nepotrebnih epizoda.
    24.02.2009
    21:57:00 sati
    Wicked
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 61%

    5, 5, 8, 7

    Nije toliko loša ova epizoda, jer makar kroz Alanovo prepričavanje opet vidimo avanture prve Grupe TNT, a uvijek je lijepo vidjeti povratak starih zlikovaca.
    27.03.2009
    20:32:00 sati
    Panon
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 48%

    5, 1, 8, 6

    Bunker i dalje dokazuje svoje dinosaursko shvaćanje virtualne stvarnosti, holograma i inih SF sranja. Isto tako je mogao napisat priču o transhumanizmu i MK-2030, isti kurac. Samo jeftini trik da se natjera ljude na kupnju. Nekad mu je polazilo za rukom ubacit Superhika i svi bi odmah pokupovali, ali sada eto ne. Od ostalih vrhunca ističem holograme koji iz prividnih pištolja pucaju prave metke.
    Crtež dobar, naslovnica nerealna. Hologram Superhika klokanskim skokom iskoči iz kombija koji je udaljen najmanje 15 metara od Alana! Da nije letio?
    08.07.2009
    12:50:00 sati
    Opti
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 40%

    2, 2, 7, 7

    Neuspjeo i nepotreban pokušaj vraćanja nekih likova. Humora nema, priče nema...jedino je dobro što nema Minuettinih čarolijica. Što se tiče "čas bestjelesnog a čas tjelesnog holograma", isto tako je i u Voyageru gdje Doktor postane bestjelesan kad ga neko pođe udariti, tako da to ne vidim kao nekakvu pogrešku.

    12.01.2010
    19:47:00 sati
    mpavin
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 52%

    2, 5, 8, 7

    Sran je; jedina smiješna scena  je ona kad hologram od Broka htjeo opljačkati penziju neke starice.Crtež vrlo dobar, naslovnica dobra

    18.02.2010
    18:27:00 sati
    drogsy
    uredi
  • general war

    Ukupna ocjena 67%

    8, 2, 9, 10

    naprotiv,meni je ovo sasvim solidna epizoda,tu i tamo malo naivna,ali takve naivnosti su uobicajene za af i daju mu dodatnu draz.drago mi je sto se ponovo pojavljuje postava grupe tnt a i pojedini stari likovi.

     

    19.08.2011
    01:01:00 sati
    general war
    uredi
  • Mummy

    Ukupna ocjena 22%

    1, 1, 5, 1

    Katastrofalno losa epizoda... Peruccin crtez mi je u poslednje vreme prihvatljiv, za razliku od epizoda sa Mangiom.

    25.07.2012
    22:00:00 sati
    Mummy
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 29%

    2, 2, 5, 2

    Bah...

    01.07.2019
    21:14:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 43%

    2, 2, 8, 7

    Nije mi baš jasan ovaj Bunker! Ako je već htio napraviti prekretnicu u serijalu eleminiravši sve glavne aktere, (a time i mogućnost humora), onda ne vidim razloge zašto ih vraća u svakom broju ili izmišlja "pričam ti priču" foru. Kao i u prethodnih nekoliko brojeva, sve natruhe humora se rađaju iz scena s originalnom postavom grupe.

    Još kad tome dodamo da ovdje priče i scenarija praktički i nema, već je riječ o besmislenom nabacivanju gluparija, svaki smisleni komentar je također besmislen.

    30.10.2019
    10:54:00 sati
    Spock
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 28%

    2, 2, 4, 4

    Senka da, od alana forda...

    04.03.2021
    04:21:00 sati
    prozirna senka
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Kafa Zombo
    Kod: MIMA GLE 4
    Ocjena: 100%
    Vrijeme: 18.10.2021. 0:32:00
    Autor: Lord Vader89
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 584
  • Veliki Džeronimo
    Kod: TX ZS 862/863
    Ocjena: 88%
    Vrijeme: 16.10.2021. 0:28:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 1031
  • Novi Kanton
    Kod: KT VG 39/40/41
    Ocjena: 68%
    Vrijeme: 14.10.2021. 1:02:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1093
  • Povratak u kuću strave
    Kod: ZG LUSP 41
    Ocjena: 36%
    Vrijeme: 12.10.2021. 1:13:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 1611
  • Gusari
    Kod: VB LU 3
    Ocjena: 70%
    Vrijeme: 10.10.2021. 16:31:00
    Autor: Ivan Liverpool
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1112

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Zombiji u Darkwoodu
    Kod: ZG VCZS 28
    Ocjena: 85%
    Vrijeme: 8.8.2021. 9:30:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 2526
  • Bez budućnosti
    Kod: NN LIBSP 19
    Ocjena: 74%
    Vrijeme: 20.8.2021. 7:19:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 2039
  • Otmica Ikara La Plumea
    Kod: ZG KOZA 11
    Ocjena: 49%
    Vrijeme: 26.8.2021. 0:37:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1763
  • Witiko!
    Kod: ZG KOZA 10
    Ocjena: 62%
    Vrijeme: 6.9.2021. 0:29:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1643
  • Kineska četvrt
    Kod: TX LIB 8
    Ocjena: 87%
    Vrijeme: 18.8.2021. 7:22:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 1617

Aukcije

Forum