Stari papir

Alan Ford

AF SAEX 14 | 122 str.

FBI i poručnik Mike Roland unajme Alana i Minuette da isprate stari papirnati novac na uništavanje. No, za novac je zainteresiran i trio debelih patuljaka, a i jedna osoba koja se pojavljuje iz Minuettine prošlosti...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 34%

Priča 2

Scenarij 2

Crtež 6

Naslovnica 4

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 38%

P*3

S*1

C*6

N*4

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Stari papir
    AF SAEX 14
  • Stari papir
    AF SV 192

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Carta da macero
    AF SR 437

ZANIMLJIVOSTI

  • Na scenu stupaju tri brata Rock – Tim, Tom i Thumb!
  • Povratak Jeana Macona, Minuettinog ex mužića, kojeg smo imali sreće susresti u #125 "Vodite ljubav sa... " i #148 "Ra-ta-ta-ta-ta"

Stari papir i tri debela patuljka

Nakon povratka Superhika, Morgane i Katodika u prošloj epizode, ova također ima mali povratak starih likova, no ne neprijatelja već agenata iz losanđeleske podružnice - 3 brata Rock, Tima, Toma i Thumba! Crne ovce iz još crnije obitelji Rock lagano se vraćaju na stare puteve kriminala, već kad smo pomislili da su rehabilitirani. Kako se kaže, mafijaš dlaku mijenja, a kriminalnu ćud nikada!

Karakteristika ovih novijih epizoda je izraziti krimi zaplet, odnosno ovo je jedan od mnogih zapleta na bazi FBI-a koje će forsirati Bunker i u sljedećim epizodama. Čak se i osjeti dašak pravog gialla sa beskrupuloznim i oportunističkim zlikovcima koji koriste perfidne tehnike za stjecanje para. Dodajmo tome i malo kontinuiteta u obliku povratka Minuettinog ex-muža Jeana Macona i reference na Boba Rocka koji bi sljedeći morao biti pronađen.

No, sve je to mlako, humor i interakcija likova. Vrhunci su kad se Minuette napali pa nasrne na Alana, a Alan pak cijelu epizodu izgleda kao tele koje zbunjeno gleda u šarena vrata, ekipa FBI-a kao da je iz neke druge dimenzije, kao da ne spada u Alan Ford. Grupa TNT više nije grupa odrpanaca koji nemaju za kruh, pa štede na mecima, nije više sukob nespojivih otkačenih karaktera ili satirična osuda licemjernog društva, što je sve bilo šarm starih Fordova. Ovo je smiješna wannabe elitna detektivska agencija sa dobro obučenim nezanimljivim likovima. A Alan u onom retro kaputiću i odijelcu sa leptir-mašnom je stvarno očajno rješenje...

Nukleus nove grupe TNT + Rock Thumb

Naprijed

AF SAEX 13 Superhikova sjena

AF SAEX 15 Dar ili kvar

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • kico

    Ukupna ocjena 38%

    2, 2, 7, 5

    Propast.
    26.01.2009
    22:52:00 sati
    kico
    uredi
  • prop_ovednik

    Ukupna ocjena 20%

    2, 1, 3, 2

    Okrutna i neobična kazna...
    27.01.2009
    18:52:00 sati
    prop_ovednik
    uredi
  • Ukupna ocjena 24%

    2, 1, 4, 3

    Strašno, kako se AF srozao. Ovo je toliko loše da se to riječima ne može izreći. Imam osjećaj da bih i ja mogao napraviti bolju epizodu od ove iako sam potpuno netalentiran. Ostaje nam čitati samo klasik (stara dobra vremena).
    28.01.2009
    13:26:00 sati
    mars1
    uredi
  • Ukupna ocjena 62%

    5, 5, 8, 8

    nedajem manje ocjene.,iz postovanja prema onom sto je nekad bio
    01.02.2009
    21:47:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 58%

    6, 3, 8, 7

    Iako je epizoda podnošljiva, ipak ne bi bilo loše da se makar još tko iz stare postave pridruži novoj grupi.
    22.02.2009
    15:29:00 sati
    Panon
    uredi
  • Wicked

    Ukupna ocjena 34%

    2, 2, 6, 4

    The torment continues! Jos jedna debilna epizoda. Ovo mi vise uopste ne lici na strip koji sam toliko voleo.
    26.02.2009
    03:18:00 sati
    Wicked
    uredi
  • Rock.Bob Rock

    Ukupna ocjena 35%

    2, 2, 6, 5

    za stari papir
    30.03.2009
    21:35:00 sati
    Rock.Bob Rock
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 42%

    3, 1, 8, 6

    Od svih sranja ovdje uredno ponuđenih na tanjuru, vjerojatno je najgluplji uvodni dio s Klodovikom, i kraj s mužem koji je bio uvjeren da se upucava. ;))))
    Crtež može proći, Naslovnica ne; Hrabra Minuette smjelo vozi svoj motor dok se kukavica Alan zakukuljio iza nje i boji se okrenuti. WTF??!
     
    08.07.2009
    11:01:00 sati
    Opti
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 27%

    2, 2, 4, 3

    Valjda su zlobnici koji su oduvijek kritizirali Alana Forda napokon došli na svoje. ;)

    04.01.2010
    00:36:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 45%

    5, 1, 7, 6

    Napokon neki normalan zadatak za novu grupu... Podnošljiva epizoda za razliku od ostalih, samo što mi nije realno to da braća Rock opet kradu i pljačkaju, a tamo negdje za 3-4 epizode ih vidimo kako sviraju u nekom šupljem bendu kao da ništa nije bilo. Scenariju ću dati jedan zbog glupe zadnje scene sa čarolijom "bio je uvjeren da se upucava".... Kako da ne. A Alan i dalje postaje sve gluplji i gluplji.

    12.01.2010
    19:56:00 sati
    mpavin
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 44%

    2, 3, 8, 5

    Ovoga ... E da , braća Rock ponovno pljačkaju , nova retrardirana suradnja s FBI-jem i šta sve ne ?!

    U nekim AF brojevima poput ovog često pomislim  da stari dobri gad Max pokušava AF učiniti ozbiljnim serijalom , sporim koracima , ali to je samo moj privid... Ili ne?!!!!?

     

    P.S. Jedina svijetla točka je , dakako , opet crtež

    18.02.2010
    18:40:00 sati
    drogsy
    uredi
  • general war

    Ukupna ocjena 35%

    2, 1, 8, 2

    Omg,kakav idiotizam :O Vrhunac debiliteta koji je AF dostigao sadrzi se u genijalnoj recenici Minnuete:Bio je uvjeren da se upucava.C,c,c.

    02.04.2013
    13:16:00 sati
    general war
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 34%

    5, 1, 5, 1

    Ma kakvi, ni dobre zamisli ne prolaze kako treba...

    01.07.2019
    21:16:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 38%

    2, 1, 8, 5

    Baš kao što i naslov epizode sugerira, ovo je za stari papir. Bunker nam u ovim Minuette Fordovima servira potpunu inverziju onoga što je krasilo ovaj kultni serijal. U ovoj epizodi humora nema, a logika je već od davno zaboravljeni pojam. 

    Žao mi je samo Perucce koji je tratio svoj talent na ove Bunkerove brljotine.

    05.02.2020
    08:59:00 sati
    Spock
    uredi
  • Kila Banana

    Ukupna ocjena 28%

    2, 1, 6, 1

    Žali bože papira...

    19.01.2021
    10:33:00 sati
    Kila Banana
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 48%

    4, 4, 6, 6

    Alan ford sekundarac, potpisao za miljenicu s druge strane Topciderskog brda je bila druga stvar na koju sam se slatko nasmejao dok sam citao ovu zlosrecnu epizodu. Prva je Klodovikovo rikanje:) I samo zbog njih dacu ovoj pric jednu ocenu vise, ali to ne znaci da ona nije zivi ocaj.

    04.03.2021
    05:09:00 sati
    prozirna senka
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Ljudi Urijela
    Kod: KM ZS 369
    Ocjena: 95%
    Vrijeme: 20.10.2021. 0:05:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 994
  • Kafa Zombo
    Kod: MIMA GLE 4
    Ocjena: 100%
    Vrijeme: 18.10.2021. 0:32:00
    Autor: Lord Vader89
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 1076
  • Veliki Džeronimo
    Kod: TX ZS 862/863
    Ocjena: 88%
    Vrijeme: 16.10.2021. 0:28:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1215
  • Novi Kanton
    Kod: KT VG 39/40/41
    Ocjena: 68%
    Vrijeme: 14.10.2021. 1:02:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1125
  • Povratak u kuću strave
    Kod: ZG LUSP 41
    Ocjena: 36%
    Vrijeme: 12.10.2021. 1:13:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 1738

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Zombiji u Darkwoodu
    Kod: ZG VCZS 28
    Ocjena: 85%
    Vrijeme: 8.8.2021. 9:30:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 2705
  • Bez budućnosti
    Kod: NN LIBSP 19
    Ocjena: 74%
    Vrijeme: 20.8.2021. 7:19:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 2050
  • Otmica Ikara La Plumea
    Kod: ZG KOZA 11
    Ocjena: 49%
    Vrijeme: 26.8.2021. 0:37:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1807
  • Povratak u kuću strave
    Kod: ZG LUSP 41
    Ocjena: 36%
    Vrijeme: 12.10.2021. 1:13:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 1738
  • Witiko!
    Kod: ZG KOZA 10
    Ocjena: 62%
    Vrijeme: 6.9.2021. 0:29:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1685

Aukcije

Forum