Tajanstvena žena

Alan Ford

AF SAEX 17 | 120 str.

Yvonne Leclerc, francuska policajka i Minuettina stara tutorica dolazi u New York u potragu za okorjelom zločinkom Giselle Porteux. Giselle je, naime, u potrazi za mapom koja se nalazi na leđima potomaka stare "gusarske" obitelji Browne.

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 36%

Priča 4

Scenarij 2

Crtež 4

Naslovnica 6

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 29%

P*1

S*1

C*5

N*3

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Tajanstvena žena
    AF SAEX 17
  • Tajanstvena žena
    AF SV 195

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • La donna del mistero
    AF SR 440

ZANIMLJIVOSTI

  • Yvonne Leclerc i svojim imenom i svojom pojavom vuče na nekolicinu ženskih likova iz legendarne britanske humorističke serije iz osamdesetih "Allo, allo".
  • Još jedna od epizoda koje se bave traženje gusarskog blaga!
  • Saznajemo Minuettinu prošlost iz njezinog francuskog razdoblja. Kao siroče radila je za svoju lopovsku tutoricu Yvonne u stilu Olivera Twista!

Deri mi kožu s leđa, draga...

Ono što karakterizira ovu epizodu je pojava nekih likova iz Minuettine "zločinačke" prošlosti, što je konačno neki uvid u Minuettin lik te pojašnjenje njezinih sklonosti koje ima danas. Točnije; kriminal joj je ugrađen u mentalni sklop od djevojaštva; njezine iluzionističke sposobnosti su također dio treninga kojeg je prolazila kao djevojka pod tutoričinom paskom; te osim njezine fatalnosti spram muškaraca, prisutna je i veća doza ovisnosti o muškarcu, odnosno Alanu, koja je vjerojatno posljednica što je rasla bez okruženja biološke obitelji. U više navrata vidjeli smo njezinu posesivnost kojoj se vraća kad treba obraniti muškarca kojeg je odabrala od svojih suparnica. Što ćemo više svjedočiti kad Alan sretne opernu divu Divnu Mačkolović.

Yvonne Leclerc i Giselle Porteux dva su lika oko kojih će se odvijati radnje. Prva je odšla u NY tražiti pomoć od Minuette i iskoristiti je pritom. Dok je druga ovdje da bi provela u djelo svoju malicioznu i krvoločnu potragu za komadićima mape koja vodi do gusarskog blaga gusara Crnobradog. Ovaj put Bunker odlazi u ekstreme pa Giselle doslovno guli kožu s komadićom mape sa žrtvinih leđa te se šetkara sa krvavom kožom. Ko da nije jednostavnije i neprimjetnije koristiti fotoaparat, i to digitalni. Autor naslovnice ovaj put je osmislio odličnu naslovnicu s motivom opakog tajanstvenog femme fatale koja širi miris smrti.

Zaključak; čak nekoliko relativno zanimljivih likova i introspekcije postojećih likova, rasplet malkice zbrzan pa potraga za mapom na leđima zapravo ne završava već se doslovno prekine na predzadnjoj stranici. A i sviđa mi se saznanje da je Minuette od malena bila fatalni komad...

Yvonne i scena iz poznate nam priče

Naprijed

AS SAEX 16 Moby Dick

AF SAEX 18 Bandana Rock band

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • kico

    Ukupna ocjena 37%

    2, 2, 7, 4

    Peticija za gašenjem...
    27.01.2009
    10:29:00 sati
    kico
    uredi
  • prop_ovednik

    Ukupna ocjena 13%

    1, 1, 2, 1

    Potpuno se slažem s kolegom Kicom i supotpisujem peticiju, ja sam počeo čitati "Družina od vješala" i čvrsto sam odlučio prestati čitati ovu strahotu koja ponižava slavno ime Alana Forda...
    27.01.2009
    19:00:00 sati
    prop_ovednik
    uredi
  • Ukupna ocjena 72%

    6, 7, 8, 9

    ovo mi bjase zanimljivo cak,fora za jedno popodne.,al nema veze s alnaom fordom ;(
    01.02.2009
    21:49:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • Wicked

    Ukupna ocjena 30%

    1, 1, 6, 6

    Na neke price jednostavno nije potrebno trositi reci...
    27.02.2009
    18:08:00 sati
    Wicked
    uredi
  • Rock.Bob Rock

    Ukupna ocjena 26%

    1, 1, 6, 2

    Kad misliš da nemože gluplje, Max Bunker te demantira i napravi još goru epizodu nego neke prethodne.Šteta Perucce. 
    26.03.2009
    13:43:00 sati
    Rock.Bob Rock
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 36%

    1, 1, 8, 6

    Kad se već čitav se strip vrti oko Francuskinje, bolje da ga preimenuju u ˝Pustolovine Nevjerojatne Minuette˝. Scenarij užasan, najdebilnija je scena gdje ona žena cijepa komad starčevih leđa da bi uzela kartu s blagom koja je na njemu bila tetovirana. Eh!? Pa zašto nije slikala kartu fotoaparatom?! Da ne pričam o onoj glupoj sceni gdje Minuette i ona baba ratuju čarolijama. Ovo svakako nije trebalo Bunkeru.
    Najsvjetlija točka je crtež, naslovnica slabašna.
    08.07.2009
    10:17:00 sati
    Opti
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 17%

    1, 1, 3, 2

    Uistinu prekrasno.

    04.01.2010
    00:49:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 30%

    1, 1, 6, 6

    Ma krasno, prelijepa pričica o Minuette i njezinim drugaricama koje su učile magiju u osnovnoj školi čarobnjaštva Harveya Puttera. Teški shit!

    12.01.2010
    20:41:00 sati
    mpavin
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 49%

    2, 4, 8, 7

    18.02.2010
    15:05:00 sati
    drogsy
    uredi
  • legaz

    Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    Nemojte da ste toliko strogi prema ovom stripu. Ima li šanse da nam administracija za vrednost ocene ubaci NULU?

    15.05.2010
    14:41:00 sati
    legaz
    uredi
  • Ukupna ocjena 36%

    4, 4, 3, 3

    Dosadna priča sa još dosadnijm crtežom,s najdosadnijom naslovnicom.

    29.12.2010
    22:27:00 sati
    Patrix
    uredi
  • general war

    Ukupna ocjena 32%

    1, 1, 8, 2

    Komentar je suvisan.....

    25.03.2013
    12:21:00 sati
    general war
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 28%

    1, 1, 7, 1

    Šteta što je ovo izašlo pod "Alan Ford".

    01.07.2019
    21:22:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Kila Banana

    Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    Ma najbolje da ostavim izvorne ocjene, iako crtež i nije toliko loš, ovo ne bi ni tri Magnusa spasila.

    19.01.2021
    10:42:00 sati
    Kila Banana
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 22%

    1, 1, 4, 4

    Ja sam stvarno ostao bez reci posle ovog citanja... lele majko

    04.03.2021
    05:34:00 sati
    prozirna senka
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Kafa Zombo
    Kod: MIMA GLE 4
    Ocjena: 100%
    Vrijeme: 18.10.2021. 0:32:00
    Autor: Lord Vader89
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 579
  • Veliki Džeronimo
    Kod: TX ZS 862/863
    Ocjena: 88%
    Vrijeme: 16.10.2021. 0:28:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 1031
  • Novi Kanton
    Kod: KT VG 39/40/41
    Ocjena: 68%
    Vrijeme: 14.10.2021. 1:02:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1093
  • Povratak u kuću strave
    Kod: ZG LUSP 41
    Ocjena: 36%
    Vrijeme: 12.10.2021. 1:13:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 1611
  • Gusari
    Kod: VB LU 3
    Ocjena: 70%
    Vrijeme: 10.10.2021. 16:31:00
    Autor: Ivan Liverpool
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1112

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Zombiji u Darkwoodu
    Kod: ZG VCZS 28
    Ocjena: 85%
    Vrijeme: 8.8.2021. 9:30:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 2526
  • Bez budućnosti
    Kod: NN LIBSP 19
    Ocjena: 74%
    Vrijeme: 20.8.2021. 7:19:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 2039
  • Otmica Ikara La Plumea
    Kod: ZG KOZA 11
    Ocjena: 49%
    Vrijeme: 26.8.2021. 0:37:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1763
  • Witiko!
    Kod: ZG KOZA 10
    Ocjena: 62%
    Vrijeme: 6.9.2021. 0:29:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1643
  • Kineska četvrt
    Kod: TX LIB 8
    Ocjena: 87%
    Vrijeme: 18.8.2021. 7:22:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 1617

Aukcije

Forum