Hik! Hik! Hura!

Alan Ford

AF SR 200! | 120 str.

Kulminacija događaja vezanih uz iznenadnu smrt Broja Jedan i zavjere čija je svrha bila uništenje grupe TNT. Veliki Cezar tek što nije razotkriven, treba samo dokazati njegovu umiješanost u zavjeru, a slijedi i veliki povratak na scenu onoga za kojeg se mislilo da je mrtav!

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 59%

Priča 4

Scenarij 6

Crtež 7

Naslovnica 8

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 74%

P*7

S*7

C*7

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Hik, hik, hurra!
  AF BO 128
 • Povratak otpisanog
  AF MV 8
 • Hik hik hura!
  AF SA 200
 • Hik, hik, hura !
  AF SS 338

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • HIC HIC URRAH!
  AF SR 200

ZANIMLJIVOSTI

 • Ovo je 200-ti broj Alana Forda! A ujedno je bio i dodatak broju 400 (u Italiji, naravno, kod nas je on bio objavljen posebno).
 • Ovo je DeeCay-eva 200-ta recenzija! Yup! Yup! Yuhu!
 • Ovo je posljednji broj koji je radio veliki majstor Magnus!
 • Umire Veliki Cezar (odnosno njegov brat blizanac Matteus), a pojavljuje se Broj 1 za kojeg se mislilo da je mrtav!
 • Ovo je također završetak prve prave minisage unutar AF serijala, koja je započela epizodom AF SS #306 "Umro je Broj Jedan" (odnosno #184 "Numero Uno e' morto").
 • Str. 15., 2. vinjeta, Magnusov potpis; str. 97., Bunkerov potpis.

Ma ne, nije se opet povratio Superhikčina sa svojim demonskim kiselim zadahom, ova zdravica ide u ime vječitog Metuzalema Broja 1.

S obzirom da je ovo posljednja epizoda prve povijesne minisage, svrha cijele je - da nam pruži sve odgovore na pitanja koja su nas mučila zadnjih dvadesetak epizoda, odnosno što se to skriva iza zavjere o svrgavanju Grupe TNT i njezinog postojanog stoljetnog lidera. Sam koncept minisage zamišljen je da malo osvježi već uljuljkanu situaciju, digne serijal iz zimskog sna te kao posljedica svega toga, malo podigne neophodnu razinu čitanosti. Epizoda ne nudi ništa ekstra nadahnuto niti specijalno, Bunker je više bio usredotočen da nam prezentira krucijalan događaj u eksplozivnom finalu, a publika doživi AHA efekt, odnosno "ma znali smo mi da Broj 1 nije mrtav". Počinje sprovodom, koji se zatim pretvara u namještanje pozornice na kojoj će "iz torte iskočiti" glavni akter. Sličan trik sa pozivnicama Bunker će ponoviti u #450, no čitatelji u tom broju neće otkriti da je Broj 1 živ kao što je to slučaj u ovom broju. Vidjet ćemo i stare poznanike Tobiju Quantrilla i zmiju Xeresa, a otkrit ćemo i tko je bio tako drzak i toliko sposoban da odigra starog čangrizavog paralitičara. To je James Butt, propali sredovječni kazališni glumac.

Da iznenađenjima ne bude kraja, doveden je i veliki majstor Magnus koji se povukao stotinu brojeva ranije. Ako usporedimo ovu sa njegovom posljednjom iz broja 75 ("Odlazak Superhika" – zlobnici bi mogli primijetiti podudarnost naslova s Magnusovim odlaskom), primijetit ćemo da su i likovi malo drugačije nacrtani, a i da se nije naročito potrudio. Ipak je ovo jubilarni povratak, pa sam očekivao možda veću posvećenost humorističnim detaljima na vinjetama.

U globalu, naravno, daleko je to od satirične crnohumorne špijunske drame s početka serijala. Evoluirala je u nešto što sada možemo svrstati žanrovski u crnohumornu kriminalističku drama. Element socijalne satire kao da je potisnut negdje na stranu. Kad se bolje pogleda, to i jest stvar percepcije ili razine očekivanja. Stvar se u ovom stupnju razlikuje od onih s početka, a kad ih usporedimo s najnovijim, ni manje ni više nego – nebo i zemlja!

Tridesetak epizoda kasnije Bunker radi novu minisagu o Mangiji (#235) koja opet završava u jubilarnom broju #250, a da bi glavnog negativca Velikog Cezara riješili u sljedećoj jubilarnoj #300 "Primamljiv poziv". Sljedeća minisaga (#427 "Prokletstvo Mjeseca zelenog poput jabuke") uslijedit će dosta kasnije i traje još i dandanas. No dakako, to ne možemo zvati minisaga jer je sada promjena stalna. Promjena postave, atmosfere, okoline…

Velike oči velikog kriminalca Velikog CezaraA što se mene tiče, na neki način meni je ovo također jubilarna 200-ta recenzija (ako Markova statistika ne laže;). Nikakvih većih riječi, samo da izrazim zadovoljstvo što sam dio velike ekipe stripaša i stripofila stripova.com, koji smo i kvantitetom, a nadam se i kvalitetom recenzija uspjeli dostojno predstaviti i obraditi dobar dio stripovskog materijala. Imamo veliku bazu recenziranih stripova, što je fantastična stvar. Doduše, pojedini likovi su popularniji od drugih, no što ćeš, narod piše i čita o onome što najviše voli. Vjerujem da će s novim dizajnom i funkcionalnošću sajta recenzije dobiti još i bolji tretman i pozornost. S moje strane, ono što slijedi je sljedeća recenzija – 201, ni više ni manje! Dosta priče, ajmo dalje, ima još tu mnogo stripova za pročitati, epizoda za recenzirati…

Zdra… Hik! (pardonček)… Zdravica!

Kronologija AF jubilaraca:

AF #50 "Cosi nacque il Gruppo T.N.T." iliti "Tako je nastala grupa TNT" – prvi prekrasni jubilarni broj o nastanku grupe TNT s odgovarajućom naslovnicom – kompletna grupa TNT u krupnom planu.

AF #100 "Le colline nere del sud Dakota" iliti "Crne planine Južne Dakote" – onirična epizoda koja je posebna po više stvari – tiskana je u boji, prvi put se pojavljuje jedan od najvažnijih likova životinjskog svijeta u serijalu– Klodovik, a imamo i pojavljivanja omiljenih neprijatelja grupe TNT! Naslovnica je također jubilarno obilježena, članovi grupe TNT isklesani u čvrstoj stijeni – ko da će živjeti zauvijek!

AF #150 "Kriminalissimo" iliti "Kriminal" - pojava drugih Bunkerovih stripovskih likova: Kriminal, Satanik, Maschera Nera, Patrick Milton, Maxmagnus i Daniel. Lijepa posveta samome sebi! ;)

AF #200 "Hik Hik Hurra! " – jubilarac u kojem otkrivamo da Broj 1 nije mrtav! Neka digne ruku tko je mislio suprotno! ;)

AF #250 "Il Padrinino" iliti "Kum" - epizoda nakon minisage o Mangiji, a glede jubilarca, dobili smo tortu na naslovnici.

AF #300 "Un invito invitante" iliti "Primamljiv poziv"– naslovnica vrlo slična onoj na #200, a broj obilježava smrt pravog Velikog Cezara, slično kao što je to bilo u #200.

AF #350 "Oh-oh-Strabalda" iliti "Srčana" – ovaj broj sadrži kao dodatak jubilarni 50. broj, "Tako je nastala grupa TNT". Ne osobito jubilarno obilježeni jubilarac.

AF #400 "Festa al castello" iliti "Slavlje u dvorcu" – kao i 350. broj sadrži jubilarni dodatak, odnosno #200.

AF #450 "S'inaugura Il Number One" iliti "Otvara se Number One" – ponovno veliko okupljanje TNT-ovaca, te lažna pojava velikog starog.

A jubilarni #500 još očekujemo! Tko zna, možda će to ujedno biti i posljednji…

Naprijed

AF SS 310,312 Vražja dražba

AF SS 353 Zlatni pokal

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • Gil-galad

  Ukupna ocjena 84%

  9, 8, 8, 9

  Šteta što nije bilo više takvih minisaga, kako kažeš. Prostora je bilo, ali dobro sad... Za epizodu - šta reći, osim Alan k'o Alan. Od starih epizoda ja nijednu lošu pročitao nisam.A što se izbora za jubilarnu 200-tu recku tiče, moram da priznam da ovo (AF) nisam očekivao. Skromno si povukao crtu i odmah najavio da ovo nije sve, naprotiv. Mogu samo da kažem da sam zahvaljujući tvojim recenzijama otkrio gomilu zanimljivih stripova i za sve to jedno ogromno HVALA! A tvoj trud može samo da podstakne druge ljude da napišu pokoju reč o stripovima koje vole (ili ne vole).Svaka čast! Bravo, majstore!
  11.05.2009
  02:54:00 sati
  Gil-galad
  uredi
 • Death

  Ukupna ocjena 72%

  7, 8, 6, 9

  Završetak prve i zadovoljavajuće minisage povratkom Broja 1. Nemam nekih posebnih prigovora. Jedino me Magnus razočarao. Trebao se više potruditi. Pa ipak je ovo jubilarac! Naslovnica je pak odlična. 
  11.05.2009
  10:36:00 sati
  Death
  uredi
 • Zagor-te-nay

  Ukupna ocjena 80%

  8, 8, 8, 8

  U usporedbi s današnjim epizodama vrlo dobro, u usporedbi s prošlim jako loše.Al eto, Magnus pa 80%.
  11.05.2009
  11:42:00 sati
  Zagor-te-nay
  uredi
 • kico

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Kraj jednog velikog razbolja! I fantastičan završetak velikog serijala...
  11.05.2009
  12:41:00 sati
  kico
  uredi
 • kapetan

  Ukupna ocjena 64%

  7, 7, 5, 7

  Sasvim simpatično jubilarno izdanje i solidan završetak sage o zavjeri. Magnus je svoj dio posla odradio lijevom nogom, na ovakav način se nije trebao ni vraćati u Alan Ford, samo je iskompromitirao legendu. Ovo je ujedno i posljednja epizoda Alana Forda vrijedna čitanja, sve poslije nje je teški shit.
  11.05.2009
  12:52:00 sati
  kapetan
  uredi
 • Rock.Bob Rock

  Ukupna ocjena 59%

  6, 6, 6, 5

  Dobra epizoda i zadovoljavajući kraj jedne minisage. Ali opet ništa posebno, a Magnus zaslužuje možda i nižu od ove moje ocjene.
  11.05.2009
  15:22:00 sati
  Rock.Bob Rock
  uredi
 • Panon

  Ukupna ocjena 70%

  6, 7, 8, 7

  Lijepa jubilarna epizoda - povratak naizgled preminulog Broja 1. Nisam čitao cijelu sagu o ''smrti'' Broja 1, ali ću ju valjda dočekat u obliku SA Klasika ;-) Što se tiče Magnusovog crteža, nije na visini prvih 75 brojeva. Ocjena ide originalnoj naslovnici. Ova zamjenska od Dajke je najobičnije precrtavanje scena iz epizode.
  11.05.2009
  17:04:00 sati
  Panon
  uredi
 • prop_ovednik

  Ukupna ocjena 73%

  7, 7, 7, 10

  Nostalgija je zafrkana stvar, kad se sjetim ovih novih epizoda, "Hik, hik, hura" mi dođe ko' melem na bolne rane, jedna od posljednjih vrijednih sjećanja i zato, možda malo veće ocjene, za oproštaj!
  11.05.2009
  18:30:00 sati
  prop_ovednik
  uredi
 • Ukupna ocjena 58%

  5, 6, 6, 7

  Čisti prosjek. Ni sjena starog AF.
  14.05.2009
  13:13:00 sati
  mars1
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 48%

  5, 4, 5, 6

  Kompletna saga sa smrću Broja 1 mi se nije pretjerano svidjela, možda zbog činjenice da je grozno nacrtana,a i finale nije ništa bolji. Ubacivanje Velikog Cezara u TNT mi se ionako nije svidio već od samog početka, a njegova kloniranje i uskrsnuća još manje. Crtež grozan.Ako je ovo Magnus,onda stvarno ne znam,možda je crtao lijevom rukom i svakako sam mišljenja da se nije ni trebao vraćati. Serijal sa Mangiom mi je puno zanimljiviji i uzbudljiviji.Čestitke DeeCayu na 200.recenziji, brojka se doima stvarno nestvarnom,svaka čast.
  20.05.2009
  12:41:00 sati
  Aco
  uredi
 • Elderane84

  Ukupna ocjena 88%

  9, 9, 8, 10

  Nema sta, kao mali sam jedva cekao da nabavim svaki od nastavaka ove mini serije. Nisam je citao ko zna od kad, ali mi je ostala u sjajnom sjecanju, zbog nje sam zavolio Alan Ford stripove. Jedva cekam da se ponovi u extra izdanju.
  28.05.2009
  21:58:00 sati
  Elderane84
  uredi
 • Opti

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Iako većina fanova smatra da ovaj strip predstavlja kraj zlatne ere Alan Forda,moje je mišljenje da i poslije ovoga ima mnogo dobrih epizoda. Strip je izvrstan,od početka do kraja, do te mjere da je ovo moja najdraža AF epizoda svih vremena, a Magnus, iako više nije crtao kao nekad, znao je izvrsno dočarati atmosferu. Njegov crtež u ovoj epizodi je jednostavno prejeben, istina je da se izgubilo dosta detalja, ali emocije likova u AF-u nikada nisu bile tako dobro prikazane kao u ovoj epizodi, i taj minimalistički izražen stil daje nekakav melankolični ugođaj ovoj priči.
  Valja napomenuti da je ovo prva epizoda gdje možemo vidjeti Klodovikov new look, koji je po meni lošiji od onog starijeg. Zanimljivo je da je Superstrip cenzurirao grafite sa 23. stranice. Naslovnica fenomenalno zamišljena i nacrtana, Br.1 iskače iz groba tamaneći sve oko sebe pištoljima, te se da izvući i simbolika da je i Magnus ("Broj Jedan") u neku ruku besmrtan. Jedina mana ovom stripu jest činjenica što se Šef i Jeremija ne pojavljuju. Sve u svemu, fantastična epizoda.
  06.07.2009
  23:09:00 sati
  Opti
  uredi
 • supermike

  Ukupna ocjena 69%

  6, 6, 8, 9

  Zanimljivo je bilo čitati to o zavjeri ali ništa više od toga. Očekivao sam malo više od povratka broja 1!
  23.07.2009
  21:48:00 sati
  supermike
  uredi
 • Bob Rok

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Poslednja epizoda AF serijala. Iz mog ugla shvatanja. Zato ocenu dajem i svim epizodama pre toga... Ja sam obozavao ovu sagu i imao sam sve epizode od umiranja Broja 1 do njegovog povratka u svet zivih... Odlican nacin i da klasik zavrsi svoju sagu :). Bravo Dee za recku.
  27.12.2009
  12:10:00 sati
  Bob Rok
  uredi
 • flamboyant soul

  Ukupna ocjena 50%

  5, 5, 5, 5

  Miljama iza onih početnih epizoda, a opet, miljama ispred onih što dan-danas izlaze. Kao nekakva sredina. Kao.

  04.01.2010
  01:22:00 sati
  flamboyant soul
  uredi
 • drogsy

  Ukupna ocjena 69%

  6, 5, 9, 9

  Jedino što je ovoj priči falilo jest humor , sve ostalo je manje-više OK

  18.02.2010
  15:11:00 sati
  drogsy
  uredi
 • superhik-osvetnik

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  odlicno

  13.04.2010
  19:45:00 sati
  superhik-osvetnik
  uredi
 • legaz

  Ukupna ocjena 64%

  7, 7, 5, 7

  Jedna stvar me je zabolela  u ovoj pruči i oko ove priče a to je Magnus. Već i kada je pristao da nacrta ovu epizodu mogao je to da odradi Alanfordovski a ne da je ovako otalja. Ostao je gorak ukus, kakav je ovo Alan Ford mogao da bude a šta je ispalo: samo jedan prosek. ŠTETA. Nije trebao da se prihvata posla ako  nije imao volje.

   

   a da: i definitivan kraj Alan Forda. Tačka na M&B

  15.05.2010
  18:12:00 sati
  legaz
  uredi
 • PijaniPatak

  Ukupna ocjena 46%

  7, 3, 3, 7

  Već samim pogledom na naslovnicu srce mi je pomalo poskočilo- još jedna epizoda velikog, najvećeg i jedinog Roberta Raviole aka Magnusa! Vidi se na naslovnici da mu je crtež malo popustio, to sam odmah primetio, ali to je on,i njegova veličanstvena ruka! Kasnije, kad sam otvorio strip, PAF! srčani udar! Šta je dođavola ovo?! Kad sam video crtež prve stranice, prvo sam malo prelistao strip i vratio se na početnu stranu i video ime crtača:Magnus! Pa opet krenem prelistavati pa se vratim pa jovo-nanovo...Ovo mi više liči na Pifererija nego na Magnusa, čak mi je Pifarerio imao mnogo lepih momenata koje Magnus ovde nema. Jedva sam se naterao da ga ne bacim u smeće i pročitam ga.

  Tu je bio drugi srčani. Epiyoda od koje sam ipak očekivao malo više, na kraju ispade jedna od najgorih epizoda serijala, da ne govorim o jubilarcima.

  Kakav pad jednog velikog imena, kakav pad jednog velikog serijala

  Laku noć, gospodine Raviola 

  28.06.2010
  14:39:00 sati
  PijaniPatak
  uredi
 • Darth Ivan

  Ukupna ocjena 57%

  6, 6, 5, 6

  Zanimljiv kraj jedne dobre minisage ali najveći problem od svega je Magnus. Ako se već odlučio vratiti, mogao je bar epizodu nacrtati kako treba, a ne ovako površno. Definitivno završetak jednog od najboljih stripova.

  01.07.2010
  16:13:00 sati
  Darth Ivan
  uredi
 • paro

  Ukupna ocjena 88%

  8, 8, 10, 10

  Pa pošto za mene AF gubi svoj smisao odmah iza jubilarnog broja 100, ova mini- saga mi se čini kao još jedan od očajnih Bunkerovih pokušaja reanimacije davno umrlog stripa.

  Što se tiče ove epizode, potpisujem sve što je Opti napisao, od riječi do riječi. Magnus površan? Srčani udari zbog crteža? Za mene čiste gluposti. Crtež zaista je nekako netipičan i siromašan za Magnusa. Kao prvo prošlo je nekih 11-12 godina od njegova zadnjeg rada na AF, u koje je vrijeme radio na gomili svojih drugih projekata. Kao drugo, svojim povratkom i dalje rastura. Ostali mu nisu ni do koljena, od Piffe nadalje. Znači, drugaciji pristup tuširanju i background-detaljima je i više nego očigledan, ali baš takvim minimalističkim stilom, Magnus i dalje uspijeva da dočara raspoloženje apsolutno svih likova, a to je nešto što Piffareriju, ama baš nikad nije pošlo za rukom.

  14.04.2011
  15:31:00 sati
  paro
  uredi
 • general war

  Ukupna ocjena 91%

  10, 10, 7, 10

  veoma kvalitetna i dobra epizoda,odlicna radnja,spektakularni povratak njegove visosti je veoma dobro prikazan.crtez je  solidan,ali ipak to nije nista kad se uporedi sa starim magnusovim crtezima

  10.07.2011
  00:38:00 sati
  general war
  uredi
 • Ukupna ocjena 57%

  4, 5, 7, 9

  Sviđa mi se naslovnica, jubilarni broj i to što je broj jedan živ.

  25.04.2013
  11:33:00 sati
  tekumze
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 72%

  6, 6, 9, 9

  Složio bih se s drogsyjevim komentarom. Zeznuto je ovo ovako čitati, zbog Borgisa san pročita direktno kraj ove sage. One prijašnje brojeve nisan, tako da nisan ima pojma o čemu se uopće tu radi. Nisu ga tribali ni objaviti na ovaj način. Magnus je u najmanju ruku čudan, ovaj crtež mi najviše liči na onaj Peruccin. Tu i tamo se zalomi koja sličica kao iz starih vrimena ali nije to to.

  04.10.2014
  21:14:00 sati
  mpavin
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 91%

  9, 8, 10, 10

  Znam da sam govorio i pisao da prestajem s Alan Fordom nakon ovog broja i prije nego se saznalo da će ovo biti zadnji broj Klasika, ali nakon ove sage promijenio sam mišljenje. Rado bih nastavio sa skupljanjem i čitanjem ove edicije, ali Klasika, na moju veliku žalost, više nema. Teško da ću se upuštati u nabavu starih Vjesnikovih izdanja, ali nikad se ne zna. 


  Prva mini saga je dobro završena. Istina, nije to onaj stari A.F. s mnoštvom satire i humora. Sada humora ima puno manje, ali priča je ozbiljnija, pa i kontinuitet. Ukratko, još uvijek ima svoju draž i ono što ga čini drugačijim od svega ostaloga.


  Po pitanju crteža je druga priča. Razlog pomanjkanja humora ponajviše leži u crtačima koji nisu u stanju biti blizu Magnusu. Perucca, Della Monica, pa i Piccininno su solidni, pa i odlični u određenim segmentima, ali ni blizu majstoru. Ovdje to Magnus i dokazuje! Iako su ga, ovdje, mnogi izkritizirali, ne slažem se s većinom. Pa jedna njegova vinjeta ima humora više nego cijela jedna epizoda (npr. str. 5 - donja s svećenikom i malim koji drži kišobran)!! Sviđa mi se i igra s tamnim i svijetlim dijelovima, zavisno o radnji i akterima. Nadalje; preciznost, mirnoća i ujednačenost su zadivljujući! Ma čista desetka!!!!

  Naslovnica također odlična, a pri tom mislim na kompletnu sa zadnjom koricom. The Great One is back with style!


  P.S. Ovaj jubilarac ima i dvije stranice više nego inače, 122 umjesto standardnih 120.

  19.09.2018
  20:51:00 sati
  Spock
  uredi
 • Hercule Poirot

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Vrhunski!

  30.06.2019
  21:31:00 sati
  Hercule Poirot
  uredi
 • Kila Banana

  Ukupna ocjena 70%

  6, 6, 8, 10

  Stvarno ne mogu ništa suvislo napisati... Nije nešto, ali kakav je ostatak minisage ovo je još i dobro. Magnus neloš, ali dosta drukčiji stil.

  11.10.2020
  11:58:00 sati
  Kila Banana
  uredi
 • prozirna senka

  Ukupna ocjena 70%

  7, 8, 6, 7

  Ova minisaga ima mnogo uticaja na moj zivot nego sto iko moze da pretpostavi i na moju transformaciju iz 1 Jugosovena u 1 Srbendu par ekselans (naravno ne zbog AFa, per se, ali je on igrao glavu ulogu u mom distanciranju od Juge), tako da ne mogu da budem objektivan. Meni se prica i dalje svidja, crtez ne toliko, uz sve ne napomene gore...

  18.03.2021
  23:50:00 sati
  prozirna senka
  uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Zarobljenica Hurona
  Kod: ZG KOZA 13
  Ocjena: 70%
  Vrijeme: 1.7.2022. 7:46:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 11
  Broj pogleda: 1855
 • Piroman
  Kod: ZG VEC 183/185
  Ocjena: 52%
  Vrijeme: 23.8.2022. 4:04:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 1
  Broj pogleda: 1818
 • Podvig Žalosne Sove
  Kod: KM ZS 459
  Ocjena: 51%
  Vrijeme: 4.7.2022. 11:36:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 1648
 • Prkos smrti
  Kod: KM LU 4b
  Ocjena: 95%
  Vrijeme: 17.8.2022. 0:52:00
  Autor: Ivan Liverpool
  Broj komentara: 13
  Broj pogleda: 1483
 • Krv i led
  Kod: JDJP PHPR 3
  Ocjena: 89%
  Vrijeme: 22.7.2022. 0:42:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 3
  Broj pogleda: 1419

Aukcije

Forum