Rod Besmrtnih

Dylan Dog

DD ALM 8 | 112 str.

Besmrtni dječak i čudovište koje tumara Londonom... Zagonetni lopov i još zagonetniji profesor... I još jedan uobičajen slučaj za Dylana Doga.

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 87%

Priča 10

Scenarij 9

Crtež 7

Naslovnica 9

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 69%

P*7

S*6

C*7

N*7

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Rod besmrtnih
    DD ALM 8
  • Pleme besmrtnih - Noćna mora na tavanu - Dvoboj u zoru
    DD SUPB 13

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • La stirpe degli immortali
    DD AL 1998

ZANIMLJIVOSTI

  • Tekst u almanahu daje nam kratak pregled ukletih kuća.
  • O općem potopu ima mnoštvo teorija, ali je jedino sigurno da se spominje u svim svjetskim mitovima.
  • Dylan i Angie slušaju Stingovu pjesmu, Nothing Like the Sun, za vrijeme relaksacije.
  • U Bibliji postoje dva Enocha koja se ne smiju brkati. Prvi Enoch je predak Noe (tipa koji je izgradio arku), a drugi Enoch je Kainov sin po kojemu je Kain nazvao prvi grad.

''Mladić ima malo više od dvadeset godina. Gleda svoju dragu kako umire. Imat će nove ljubavi, dakako, ali ove će se uvijek sjećati. Za njega je to velika izgubljena ljubav.''

Ovaj gore citat je preuzet iz DD LU 63 Anđeo osvetnik, ali se može primijeniti čak u dva primjera u ovoj epizodi. No, najprije par preporuka za bolje razumijevanje Dylana. Prvo pročitajte neke legendarne epizode koje ''visoko'' kotiraju na forumu. Nakon epizoda Pobuna automobila, Koljač, Stravična invazija i Simfonija smrti odlučite se za promjenu politike te nabavite ovu priču koja, srećom, kvalitetom nema nikakve veze s gore navedenim pričama, a ako vas zanima kako ubiti besmrtnika onda imate razlog više da pročitate ovaj almanah.

Adam ''Pehist'' Spader je čovjek koji je hodajući magnet za nezgode. Od dana njegova rođenja do njegove 21. Godine doživio je više nezgoda nego što će obični ljudi doživjeti u svojem životu, ali svaki put se na neki čudan način izvukao. U trenutku kada je pomislio da će napokon biti sretan, na vrata mu je pokucala okrutna stvarnost u obliku Neumornog. Evelyn je djevojka koja mora eliminirati Besmrtnika, ali je napravila kobnu grešku zvanu ljubav. Ljubav bi sigurno bila temeljni motiv ovog djela jer unatoč višestoljetnim nagonu za ubijanje Besmrtnika ipak se nije mogla suočiti s gubitkom osobe do koje joj je stalo. Ako nekoga stvarno volite onda ćete rađe izabrati smrt nego besmrtnost.

U ovoj priči postoji još jedan zaljubljeni par tj. Judas i njegova djevojka. Njegovoj djevojci tijekom cijele epizode nismo saznali ime, a što se tiče ljubavi ona njega voli dok on želi zadovoljiti svoje potrebe. Judas je paćenik koji mora oteti određeni predmet (kandžu) od profesora Enda i dostaviti je svojim poslodavcima dok svoju djevojku naziva ''Malena'' jer mu sigurno nije jedina. Dok s druge strane djevojci je on jedina ljubav u životu i ne može zamisliti život bez njega.

Profesor Abel Endo je čovjek koji je posvetio svoj život proučavanju općeg potopa. Uspio je razriješiti misteriji skriven u knjizi koja je do našeg vremena došla u fragmentima, a samo otkriće mu je važnije i od njegovog života pa u smrt odlazi mirno bez straha i bojazni. Ljudi bi ga mogli nazvati luckastim, ali tko zna što je sve otkrio na svojim istraživanjima. Ako ste pomislili da je on poštenjak, prevarili biste ste se jer je počinio krađu samo da bi se mogao dokopati onoga što želi.

Dylan i Groucho su odigrali svoje uobičajene uloge, ali nam je inspektor pripremio jedno iznenađenje koje morate otkriti čitajući strip. Rujo je odlično odradio svoj dio posla čak je i kraj priče izveden bez nekakvih ubrzanja, ali je Rinaldi na nekim mjestima bio loš tako da to ruši ukupnu ocjenu. Naslovnica ima fantastičnu atmosferu samo Dylanu nedostaje zjenica.

Naprijed

DD ALM 7 Strah od života

DD ALM 18 Sastanak sa sudbinom

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Sarghan

    Ukupna ocjena 66%

    9, 4, 6, 9

    Koliko god je tema ove epizode zanimljiva, bilo mi ju je naporno čitati. Opet ima previše nepotrebnih stvari na početku i u središnjem dijelu što mi je ubilo volju za čitanjem. Kraj je opet pomalo zbrzan, no ovog puta čak i nije loš.
    U globalu je ovo sasvim pristojna priča koja je imala potencijala da bude i odlična, no način pripovjedanja ju je uništio.
    Rinaldi je vrlo interesantan crtač. Neke djelove odradi fenomenalno, ali samo nekoliko stranica kasnije je blagi užas. Crtež mu je na nekim mjestima previše statičan što mi rijetko kad zapne za oko, ali ovdje mi je baš zasmetalo. No kad se u konačnici sve zbroji, ipak zaslužuje (jedva) prolaznu ocjenu.

    18.12.2011
    01:15:00 sati
    Sarghan
    uredi
  • doktor78

    Ukupna ocjena 77%

    7, 8, 8, 8

    Jedina epizoda iz serije "Almanah straha" (osim Sclavijevog "Duha iz boce") koja moze dobiti prolaznu ocjenu

    18.12.2011
    11:04:00 sati
    doktor78
    uredi
  • Lucy Liu

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Obožavam ovakve epizode u kojima su prava doslovna čudovišta,dakle 10.Crtež i naslovnica isto tako zaslužuju 10.

    20.12.2011
    00:34:00 sati
    Lucy Liu
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 47%

    4, 3, 7, 5

    Tipicno Rujuevo sranje.  Onaj dio s momkom koji je baksuz nad baksuzima je zabavno, ali sporedna prica s vukodlacima je bez veze.  Ovaj serijal nam je dao samo jednu dobru pricu o vukodlacima, a to je bila ona treca Sclavijeva, "Noci Punog Mjeseca".  Sve ostale Dylanove epizode koje su pokusale da ubvace elemente vukodlaka u ovaj serijal su vrlo slabe.  Ova sigurno nece ostati u mom sjecanju.  Crtez mi se nekako svidja, ali prica i scenarij su slabi.  Naslovnica takodje.  Ona cura koja se pretvara u vukodlaka uopste nema nikakve veze ni sa cim, tako kad sam to vidio u prici, rek'o sam sam sebi, 'hajde Ruju, brate dragi, odjebi".  

    21.12.2011
    02:32:00 sati
    acestroke
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 82%

    9, 7, 8, 10

    Meni je ovo totalno ok i ja isto volim Dylane sa pravim čudovištima jer pravi iskreni horror ima i čudovišta dok oni brojevi u kojima je ubojica čovjek za mene nisu pravi horror nego thriller, tako da palac gore. Oduvijek sam volio brutalne stvari kod ovog junaka a ovaj broj ih ima nekoliko. Crtež je dosta dobar, naslovnica je do jaja.

    28.12.2011
    13:42:00 sati
    supermike
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 81%

    8, 7, 9, 9

    Jako dobra epizoda, a i vukodlaci su mi uvijek zanimljiva tema u DD-u. Također smatram dobrim što s vremena na vrijeme ipak dobijemo pravo horror čudovište :)

    13.01.2012
    23:21:00 sati
    Panon
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 57%

    5, 6, 6, 6

    Ruju opet ubacuje neke već viđene elemente kako bi sve to ispalo bolje, ali oni nažalost, ne vade ovu priču iz prosjeka.

    20.02.2012
    11:35:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Barker

    Ukupna ocjena 52%

    5, 5, 5, 7

    sasvim solidni prosek od price. zalazi vise u oblasti koje je specijalizirao mm, medjutim ruju ne gusi previse istorijom. likovi nisu iritantni, cakstavise su i simpaticni, crtez je na donjoj granici podnosljivosti, ocenio sam stanuvu naslovnici (a ne vilinu karikaturu)

    27.03.2012
    13:33:00 sati
    Barker
    uredi
  • Ukupna ocjena 70%

    8, 9, 4, 7

    Rujuev najbolji rad.Rinaldi samo umanjuje prosjek.Naslovnica tak-tak.

    17.05.2012
    13:07:00 sati
    Patrix
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 8, 10

    Odlično!

    03.04.2014
    13:10:00 sati
    macca1985
    uredi
  • allessi

    Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 9, 10

    Jedna od najboljih, ali i kompliciranijih priča u almanah serijalu.. S vremena na vrijeme u ovakvom serijalu jednostavno je potrebo pravo čudovište  :)  Meni je crtež sjeo i jako mi se sviđa.. Ima tu dosta prostora za napredovanje, ali Rinaldi je na dobrom putu.. Naslovnica također jedna od najljepših u almanasima do sada..

    28.04.2014
    16:15:00 sati
    allessi
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 50%

    4, 4, 7, 5

    Ocekivao sam vise.

    02.02.2016
    10:05:00 sati
    Tutta
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 46%

    6, 4, 4, 4

    Nije losa tema, ali epizoda je pomalo zbrkana, na vrat na nos, bez tecnog scenarija, nije najbolje objasnjena. Pored toga i predvidljiva je, moglo se pretpostaviti da je djevojka cudoviste, iako nas je scenarista navodio na to da je to u stvari profesor. 

    19.10.2017
    19:09:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 49%

    5, 2, 7, 7

    Ruju nije sposoban napraviti kvalitetan scenarij ni kada ima dobru priču, a ovo je jedan od tih primjera. Ovdje je nabacao svega i svačega na samo 94 stranice. Ova priča je zahtjevala opširniju obradu na barem dva broja. Drugi problem je što, za razliku od ostalih scenarista, nije sposoban napraviti atmosferu, pa ni karakterizaciju likova, a ova priča je pravi primjer. Budući da sam ljubitelj Martija, najzanimljivije mi je bilo predavanje, dok nije i to otišlo u vjetar labavim objašnjenjem za nekog profesora međunarodnog glasa. O slučajnostima, nebitim, suvišnim i teško povezivim djelovima u pustinji ne treba ni pričati. Rinaldi je dobro odradio posao, ali fali atmosfere za bolju ocjenu. Naslovnica vrlo dobra kada se gledaju obje strane korice.

    Tekst o ukletim kućama ništa posebno, puko nabrajanje.

     

    08.01.2018
    10:35:00 sati
    Spock
    uredi
  • kazo3000

    Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 8, 10

    22.02.2018
    20:20:00 sati
    kazo3000
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 45%

    3, 2, 8, 6

    Neujednačeno i nevrijedno spomena.

    20.09.2019
    18:21:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    26.11.2019
    23:29:00 sati
    benx40
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Terorizam
    Kod: AF SS 361
    Ocjena: 79%
    Vrijeme: 3.12.2019. 14:23:00
    Autor: Kila Banana
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 2234
  • Crni orao
    Kod: ZG MX 35
    Ocjena: 61%
    Vrijeme: 21.11.2019. 22:51:00
    Autor: WOLF-HUNTER
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1911
  • Newfoundland!
    Kod: ZG VEC 151/153
    Ocjena: 78%
    Vrijeme: 10.1.2020. 15:02:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 1644
  • Jeza iz “Drugdje“
    Kod: ZG MX 36
    Ocjena: 77%
    Vrijeme: 23.12.2019. 17:30:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1438
  • Brod misterija
    Kod: ZG ZG_SI5 1/6
    Ocjena: 80%
    Vrijeme: 7.12.2019. 15:55:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1363

Aukcije

Forum