Nesmiljeni Hook

Dylan Dog

DD LU 61 | 96 str.

U nemilosrdnoj automobilskoj potjeri za serijskim ubojicom Dylan Dog uspijeva Hookovo auto stjerati u Temzu: Serijski ubojica je mrtav, Dylanova poznanica, prva Hookova žrtva, je osvećena. Za vrijeme posjeta automehaničaru Dylan upoznaje tajanstvenog Andreza, istočnoeuropskog emigranta, koji ima "dara" za popravke automobila koje drugi otpišu. Ubrzo Dylan upoznaje Sonju, Andrezovu sestru, koja ima još mračniju tajnu…

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 10%

Priča 1

Scenarij 1

Crtež 1

Naslovnica 1

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 41%

P*3

S*3

C*4

N*6

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Nesmiljeni Hook
    DD LU 61

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Hook l'implacabile
    DD SR 139

ZANIMLJIVOSTI

  • Dylan Dog izvodi Sonju u kino gdje se prikazuje Cristine, sada već klasik Johna Carpentera iz 1983.

Neki ljudi se rađaju s ubilačkim nagonom Dylane. I nikad se ne mijenjaju …pa ni nakon smrti

Naizgled je riječ o još jednoj prosječnoj epizodi. Međutim, to nije istina. Ovo je bez sumnje najgora epizoda Dylana Doga koja je objavljena na strip tržištu u Hrvatskoj. Strip izdavač Slobodna Dalmacija je prestala sa izlaženjem nakon 60-og broja. Izdavačka kuća Ludens je nastavila tamo gdje je Slobodna Dalmacija stala. Možda bi bilo bolje da su ovu epizodu zaobišli ili da su prvo objavljene epizode koje je Slobodna Dalmacija preskočila. Zaista težak početak za Ludens Kada sam ugledao, nakod dužeg vremena, Dylana na kioscima bio sam više nego presretan. Ta radost je nakon pročitane posljednje stranice odmah splasnula. Bio sam svjestan da sam nakon četrnaest godina ozbiljno razmišljao o prestanku čitanja Dylana, o prestanku čitanja Bonelijevih stripova uopće.

Krenimo redom. Ime stripa glasi Dylan Dog, to znači da bi se strip trebao baviti njegovim glavnim junakom, njegovim željama, očekivanjima, strahovima... Nakon tridesetak pročitanih stranica shvatio sam da će više biti riječi o odnosu brata i sestre i da će Dylan bit sporedni lik koji na kraju treba razriješiti misteriju. Kao po provjerenoj filmskoj matrici, negativni junak je ubijen u prvoj trećini stripa, baš kada očekujemo neki novitet, objašnjenje Hookove uloge ili naprosto Hookovo uskrsnuće postaje jasno da se radi o nečemu drugom. Kao da je scenarist imao dvije priče koje pojedinačno nisu mogle stati u jedan strip pa ih je jednostavno "uvezao" i to katastrofalno loše. Dylan upoznaje Andreza, momka sa mozgom desetogodišnjaka, koji ne zna voziti automobile međutim pravi je stručnjak za popravke motora bez upotrebe rezervnih dijelova. Tako nam scenarist i crtač pričaju Andrezovu obiteljsku priču, koja seže skoro stotinu godina unatrag, još jedan potpuno razvučen i skoro smiješan dio stripa. Tek sada se jasno vidi da je njihov cilj razvući strip na 96 strana, koliko je potrebno za objavljivanje.

Ideja da svaki čovjek ima mali "vijak" (duša???) bez kojeg se umire može i proći, ali da se teorija prenese na sofisticirane motore je veoma smiješna, zapravo je ta ideja "duše motora" postala tema većeg dijela stripa što je blago rečeno zločin nad ljubiteljima Dylan Dog stripa. Kao da to nije dovoljno…sada su čitatelji prisiljeni otkrivati tajni Sonjin život. Već klasična patetična priča: istočnoeuropska emigrantkinja je prisiljena silom prilika prodavati svoje tijelo. Nakon određenog vremena svi njeni klijenti postaju žrtve nepoznatog ubojice…

Jedini dobro razrađen momenat u stripu su ubojstva "korisnika Sonjinih usluga", ali to nije dovoljno da bi ovako loša epizoda dobila prolaznu ocjenu. Pred sam kraj dobivamo konačno Hookovo uskrsnuće i rasplet. Ostaje pitanje, odakle Cameronu Garku novo tijelo, kakve veze imaju istočna Europa i mogućnost popravke motora bez alata. Scenarist je išao linijom manjeg otpora: sve ono što ne možeš objasniti svali na emigrante iz istočnoeuropskih zemalja, zone sumraka, "čudnih" zemalja, ljudi i običaja…Da nije tragično bilo bi smiješno. Strip obiluje zaista glupim dijalozima:"Ja sam mrtav i niko me ne može iznova ubit", nelogičnostima: registracija, HO33OK, izgleda kao saobraćajni znak ovdje stanuje serijski ubojica, crtež je na trenutke očajan, inače je loš, priča je ubjedljivo nešto najgluplje što je Bonelijeva izdavačka kuća ponudila, a naslovnica spada u jednu od onih naslovnica koje umaraju oči.

Ovaj strip ostaje kao upozorenje kako stripovi ne smiju izgledati. Ako ikada pročitate neki loš strip, nemojte očajavati, posegnite za ovim stripom i sve ostalo će izgledati kao remek - djelo.

Naprijed

DD SD 60 Loše misli

DD LU 62 Prema dalekom svijetu

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    evo ocjene željki za inat

    strip je loš, ali sigurno nije najgori
    29.04.2003
    20:27:00 sati
    ante
    uredi
  • SejoSexon

    Ukupna ocjena 28%

    3, 4, 1, 4

    Ocajna prica. Jedna od najgorih Dylan Dogovih epizoda koje sam ikada procitao.
    29.04.2003
    20:34:00 sati
    SejoSexon
    uredi
  • DeeCay

    Ukupna ocjena 40%

    3, 4, 4, 7

    Uistinu Zeljko, svaka tvoja riječ je na pravom mjestu... Donekle i ima nešto u tome da motor ima dušu, ali kad na kraju Andrez prilazi smrtno ranjenom Dylanu sa odvijačem u ruci da ga spasi tako da mu pritegne neki vijak? Ma stvarno... Tko normalan liječi ljude odvijačem!? I otkad to bube jure ko Ferrariji?
    01.05.2003
    01:11:00 sati
    DeeCay
    uredi
  • byoman

    Ukupna ocjena 41%

    5, 5, 3, 2

    Priča je dosadna, naslovnica mi se ne svidja, a crtež isto. Dosta mi je likova siromašaka i dobričina, koji pokušavaju pronaći svoje mjesto pod suncem. Crtež mi je jedan od lošijih. Koncepcija "vijka" je isto malo zaostala.
    01.05.2003
    01:35:00 sati
    byoman
    uredi
  • Ukupna ocjena 19%

    1, 1, 1, 10

    Makar su sve nove epizode Dylana loši (osim extra), ovaj je najgori. Besmisleno ubijanje, spava sa prostitutkom besplatno, očajna priča, buba koja glumi Carmagedona, loš crtež na nekim mjestima, naslovnica je boećavala i tko može izliječiti čovjeka viljkom. Katastrofa od stripa, gore od Petka 13
    01.05.2003
    11:07:00 sati
    jura
    uredi
  • Ukupna ocjena 47%

    5, 2, 6, 8

    Zeljko je bas ogorcen ovom epizodom. Prema mojem misljenju ovo ipak nije najslabija epizoda DD-a (iz postovanja prema serijalu necu nabrojati daleko slabije). Ruju je transparentno (moderna rec u Srbiji) pokazao sve svoje slabosti, a to je da su mu ideje bolje od realizacije scenarija. Ipak se u ovoj epizodi oseti strujanje nekih novih vetrova u DD fransizi (mislim i na scenario i na crtez). Kojih vetrova, reci ce neko. Ja kazem, otkrijte sami.
    03.05.2003
    16:30:00 sati
    jovandd
    uredi
  • Ukupna ocjena 35%

    2, 2, 5, 8

    Užas,jedan od najgorih stripova koje sam ikada pročitao. Bolje bi bilo da ovo nikad nisu radili.Mlako, bezvezno, naivno i nezanimljivo. Crtež još solidan u usporedbi s pričom i scenarijem. Inače DD zna biti maestralan (Gdje ste,Sclavijevi dani nadahnuća?)
    23.05.2003
    00:08:00 sati
    Berger
    uredi
  • Ukupna ocjena 65%

    6, 6, 7, 8

    Meni je ova priča živi prosjek. Samo imam zamjerku što se priča zove Nesmiljeni Hook, a Hooka nigdje.
    24.05.2003
    11:59:00 sati
    Verfalk2003
    uredi
  • Ukupna ocjena 51%

    6, 4, 5, 6

    Osrednje. Ajde, vrijedi kao odavanje počasti "Kristini". Najgluplje je što se strip zove Nesmiljeni Hook, kakve veze ima Hook s tim svim??? Bezveze je ubačen u radnju, kao neki opaki ubojica, a površno je prikazan. Mogli su onda bazirati strip na njemu, i lovu Dylana na njega, ono, klasična borba glavnog junaka protiv opasnog manijaka, jer ovako je nepotreban. Ili promijeniti naslov i razraditi priču o autu-ubojici, "Povratak Kristine" ili tako nešto.
    PS - Mađarica ima dobre sise
    24.05.2003
    12:27:00 sati
    stinky
    uredi
  • Ukupna ocjena 51%

    5, 2, 9, 3

    nije baš toliko loš,bilo je i puno gorih.neshvaćam zašto ga toliko napadate.bolje da ste kao primjer lošeg dylan doga naveli killexov povratak ili johnnyevo srce.
    15.06.2003
    16:12:00 sati
    shareef
    uredi
  • Darkwood Devil

    Ukupna ocjena 42%

    3, 3, 5, 9

    Lose! Prosjecna prica sa nepotrebnim pocetkom i krajem u kojem s epojavljuje Hook, zasto se on pojavljuje vjerojatno nije jasno nitkome...
    20.06.2003
    08:10:00 sati
    Darkwood Devil
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 46%

    5, 3, 5, 7

    Ne bi bilo toliko loše da nema one gluposti sa vijkom i samim Hookom koji je u biti potpuno sporedan lik a naslov epizode govori o njemu.Mađarica stvarno nije loša a ovako na prvi pogled rekao bih da je jako dobra u krevetu.
    Inače,za ovu epizodu sam sentimentalno vezan jer mi ju je kupila moja (srećom) bivša draga.
    27.06.2003
    12:28:00 sati
    Aco
    uredi
  • Ukupna ocjena 64%

    6, 6, 7, 7

    15.11.2003
    12:42:00 sati
    Brdar
    uredi
  • Logan

    Ukupna ocjena 27%

    2, 2, 4, 3

    Jedan od najlošijih Dylana ikad.
    03.12.2003
    20:09:00 sati
    Logan
    uredi
  • Barker

    Ukupna ocjena 20%

    1, 1, 3, 5

    Joooj. Pa dali je moglo gore? Naravno da je moglo, procitajte "Simfoniju smrti". Nesrecan start za Ludensa, ali neka stoji u kolekciji. Cak je i ocajna "Pobuna automobila" remek delo za Hooka.
    20.03.2004
    02:51:00 sati
    Barker
    uredi
  • Heyoka

    Ukupna ocjena 13%

    1, 1, 2, 1

    Katastrofalna epizoda, dajem za crtež 2 samo zato što je Simfonija smrti još gora. Užas. Fuj. Dajte mi Svemirca i Poljubac zmije ne bih li saprao ukus Nesmiljenog Hooka.
    08.05.2004
    14:54:00 sati
    Heyoka
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 14%

    1, 1, 2, 2

    Ubedljivo najgora epizoda Dilana Doga. Ma, jednostavno i ovaj komentar je suvisan, Ruju ne zasluzuje nista osim pljuvanja, a bogami i jedne dobre go...ve motke.
    25.09.2004
    21:18:00 sati
    prozirna senka
    uredi
  • kiky

    Ukupna ocjena 35%

    3, 3, 3, 8

    Priča koja je zacijelo u nečijoj glavi (čitaj; Ruju) izgledala sasvim ozbiljna i pametna, a u realizaciji je ispala smiješna i amaterski površna. Vidim da su se mnogi dotakli onoga sa vijkom, da... obična blesarija! Sve još dodatno kvari i slab crtež. Još kad bi mi netko objasnio što znači riječ "nesmiljeni"?
    26.09.2004
    16:28:00 sati
    kiky
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Genijalna epizoda koja iskače iz predvidljivih obrasca na koji nas je navikao Sclavi i ima PRIČU. Tužno je što Ruju nije imao snage da napravi radikalni zaokret sa Dilanom već se posle par vanserijskih epizoda na početku brzo se utopio u standardnu scenarističku žabokrečinu

    Kuriozitet: flashback epizoda u Rusiji omaž "Korto Maltese u Sibiru"
    15.11.2004
    13:08:00 sati
    SANdMAN
    uredi
  • Ukupna ocjena 40%

    2, 1, 8, 7

    Priča dosadna i neupečatljiva.Hooka uopće nema.Cijela priča govori o nekom defektu Andrezu koji kao da je
    glavni lik u ovoj priči.Priča se trebala zvati ne "Nesmiljeni Hook",nego "Dobroćudni Andrez".
    21.05.2005
    21:59:00 sati
    zerovnik
    uredi
  • Ukupna ocjena 40%

    1, 3, 6, 10

    Ovdje uopće nema Hooka!Ovdje samo neki mađar i njegove gluposti!Za prvi
    broj Ludensa gore ne može biti.
    31.05.2005
    12:16:00 sati
    Pierce
    uredi
  • Ukupna ocjena 74%

    8, 7, 7, 8

    Nije nešto posebno ali je odlična ona potjera autima na početku.
    25.07.2005
    01:54:00 sati
    vice
    uredi
  • Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    DD u svakom slučaju treba prihvatiti i pratiti/čitati/uživati kao serijal čije priče nisu rađene po klasičnoj (jednoličnoj, što je odlika mnogih serijala) šabloni i prepoznatljivoj formi koja bi se protezala kroz beskonačne brojeve. Nije najbolja, nije najgora, interesantna je i drugačija od očekivanog. Ovo je jedan od "vijaka" koji čine veliku DD dušu, stoga ovoj priči dajem visoku ocjenu. :)
    11.09.2005
    21:15:00 sati
    Leka
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 11%

    1, 1, 1, 2

    nesmiljeno smeće...
    15.04.2006
    00:59:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • Vega

    Ukupna ocjena 33%

    3, 2, 4, 6

    Katastrofalna epizoda. Priča o retardiranom Mađaru kojem djed Ivan, koji ima fetiš na lokomotive, usadi dar popravljanja automobila. Nije malog bilo teško naučiti pošto je dovoljno zategnuti jedan vijak, pa da auto prede kao mačka. Imamo tu i Sonju, siroticu koja je silom prilike morala postati prostitutka, pa zatim vlasnika auto-radionice koji "sipa" glupe psovke, svodnika i njegovog grubijana, te nekoliko bezveznih potjera autom. Hook iz naslova nema baš nikakve veze sa radnjom u stripu.
    06.07.2006
    09:00:00 sati
    Vega
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 24%

    2, 2, 3, 3

    mrvicu manje loše od paklenog psa, ali ove dvije epizode su glavni 'krivci'  što sam počeo birati što čitam od dilana, vjerujem da ima i gorih, ali one su me spasile od onih usisivača i rijeka zaborava i sličnih, koje nisam ni otvorio, hvala im
    11.07.2007
    08:20:00 sati
    ken2
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 37%

    1, 1, 7, 10

    Budući da sam prije letimično pregledao ocjene, pa tek onda počeo čitati, znao sam da je loša epizoda, ali da je ovako loša nisam ni zamišljao. Ovo je stvarno "vrhunac" Rujueva opusa. Ovako nešto glupo može napisati sam netko tko nema veze s stvarnim životom. Mane su već nabrojene, pa nema smisla da ponavljam. Naslovnica je atraktivna, a posebno mi se sviđa Ludensovo izdanje u kojem prevladava crna sa efektnim crvenim Dylan Dog natpisom. Volio bih da je ostao ovakav stil Dylanovih naslovnica, ali trajao je samo nakoliko brojeva. Naslovnica odlična - lako prevari neupućene čitatelje.
    27.07.2007
    10:54:00 sati
    Spock
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 16%

    2, 1, 2, 1

    Nemam volje ovo ni komentirat, rekli su prethodnici sve. Vjerojatno najgora epizoda Dylana Doga ikad. Besmislena, dosadna, patetična, glupa. Ruju majstore, kupi si perec s makom na moj račun.
    07.09.2007
    23:25:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Ukupna ocjena 35%

    3, 1, 6, 5

    Joj, Ruju, tko je tebe zaposlio u SBE???? Ovo je mogla biti tako dobra epizoda, ali bila je upopaštena čim se pojavila u glavi jedne osobe (hmm, tko bi to samo mogao biti?????). Inače bih za scenarij možda i dao 2 ili 3, ali kad sam vidio kako Andrez "liječi" Dylana odvijačem(!!!!!!!!!!!) odmah sam ko iz topa ispalio 1 za scenarij.  Di vincenzo je ovdje prosječan, u kasnijim epizodama mi je bolji. Jedan od detalja koji mi je zapeo za oko je način na koji je nacrtao smrt(maleni čovac u cilindru koji pije čaj dok se  u odrazu stakla i čaja vidi lubanja u cilindru), jer sumnjam da je to bila Rujuova ideja. Stano u zadnje vrijeme nešto češće crta lošije naslovnice.
    27.09.2007
    23:38:00 sati
    Akul
    uredi
  • Windwalker

    Ukupna ocjena 71%

    7, 7, 7, 8

    Ovu epizodu sam čitao tek nakon što sam vidio vaše loše ocijene. Očekivao sam smeće, a ugodno sam se iznenadio. Epizoda i nije tako loša.
    14.03.2008
    10:43:00 sati
    Windwalker
    uredi
  • GeneziS

    Ukupna ocjena 17%

    1, 1, 2, 5

    Najgore od najgoreg. Tu su još u konkurenciji " Pobuna automobila ", " Stravična invazija, " Koljač " i još desetak Rujuovih gluposti.
    04.04.2008
    00:39:00 sati
    GeneziS
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 77%

    7, 7, 9, 8

    Priča mi se svidjela, ali mi naslov ''Nesmiljeni Hook'' (kao ni naslovnica na kojoj je Hook glavni) ne pristaje uz ovaj broj, jer Hook baš i nema neku ulogu u epizodi. Samo se na početku pojavljuje u ludoj jurnjavi i na kraju da bi bio upokojen.
    23.11.2008
    00:08:00 sati
    Panon
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 37%

    3, 3, 4, 7

    Eto Ruju ovdje od mene dobiva tako visoke ocjene jer se sjećam da sam upravo zahvaljujući ovom stripu prvi put saznal za vrlo dobar film Christine.
    02.04.2009
    10:59:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • soulfly tribe

    Ukupna ocjena 26%

    1, 2, 4, 5

    glupost.tragično smiješan crtež,naslovnica kolko-tolko korektna
    02.04.2009
    22:27:00 sati
    soulfly tribe
    uredi
  • Ukupna ocjena 52%

    7, 3, 5, 7

    21.07.2009
    08:44:00 sati
    farrar
    uredi
  • solar

    Ukupna ocjena 45%

    5, 2, 6, 6

    Tip koji popravlja aute sa jednim pokretom zavijača, ma daaaj... Još se sjećam nekog polu-deformiranog starca koji pije kavu u nekom kafiću i onda mu muha sleti na stol ili tako nešto. Jadno do daske.
    28.07.2009
    01:42:00 sati
    solar
    uredi
  • Beva

    Ukupna ocjena 37%

    2, 2, 6, 7

    Loše, dosadno, ne znam... Među najgorim epizodama... Mada je vijak na neki smiješan način genijalna dosjetka :) Zamišljam Andreza u Hollywoodskom blockbusteru kako Dylanu zavija vijak, a u pozadini svira 'My heart will go on' :) Crtež OK, likovi su solidni, no ipak fali nešto, možda malo dinamike... Naslovnica intrigantna, no ipak sedmica, jer sam se zbog nje ponadao dobroj priči :)
    10.08.2009
    21:48:00 sati
    Beva
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 78%

    8, 8, 8, 6

    dobra epizoda,nije uopste naporna za citanje.Crtez ok, naslovnica...
    29.08.2009
    12:41:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • Rock.Bob Rock

    Ukupna ocjena 17%

    1, 1, 1, 8

    Ovo je stvarno jedna od najgorih priča ikada... iz poštovanja prema majstoru Stanu dajem 8, ovo sve ostalo zavjrjeđuje ocjenu.

    27.12.2009
    17:01:00 sati
    Rock.Bob Rock
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 49%

    4, 3, 7, 7

    Nije ovo toliko lose ko sto recentant kaze - pa brate dragi, trebalo je ovo ipak nacrtat, i pravilno napisat.  Da se daju jedinice svakom dijelu stripa nije fer, ali eto... vratimo se prici.  Epizoda pocinje dobro, ali posle 40 ili 50 stranica upada u nekako dno.  Podsjeca me na onu epizodu "Pobuna Automobila", koja isto tako nije valjala.  Ova naslovnica mi se bas svidja - sad kad se sjetim, nju necu uskoro zaboravit; kad sam je prvi put vidio, mislio sam da obecava super roman.

    Prica nije samo da je naivna, nego je i puna klisea: sestra je prostitutka koja mora da se brine za retardiranog brata (ma daj...), onda je njen gazda isprebija zato sto nije vise htjela da bude kurva (majke ti, ako izudaras curu tako puno i da ona onda zavrsi u bolnici, sigurno je nece ni jedan klijent jebat, ako ti je cilj da ona jos uvijek ima klijente), i onda ono sa kolima, koja Andrez mice sa svojim umom... beh.  Stvarno glupo... nije najgori Dylan ikad, ali jest los.  Jebi ga, posle Sclavija, ne mogu svi biti dobri  ;)

    26.08.2010
    23:20:00 sati
    acestroke
    uredi
  • Ukupna ocjena 38%

    3, 3, 4, 8

    Ruju je,ovim stripom,dotaknuo dno.Neću reći dno dna zbog tog što je,hajde,reći ću to,čitljiv.Di Vincenzov crtež mi liči na Siniscalchijevog,pa čak pomalo i na Brindisijevog.Stano je najbolji dio stripa.

    11.01.2011
    14:06:00 sati
    Patrix
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 87%

    7, 10, 9, 9

    Upalo mi u oko to prvo mjesto među najlošije ocjenjenim stripovima pa eto da i ja napišem koju pametnu.... Strip sam čitao odmah čim je izašao,a bilo je to pred 8 godina e pa sad....priče se baš i ne sjećam u detalje,ali moram priznati da se sjećam one početne jurnjave, klasična glazba popraćena policijskim sirenama...jedan od najboljih početaka nekog stripa uopće GENIJALNO i nakon mnogo godina ne izlazi iz glave!! Crtež je jedan od boljih, a i naslovnica nije loša...bit će da je recezent imao nešto protiv novog nakladnika Ludensa jer su njihovi stripovi daleko slabije kvalitete nego što su bili oni slobodne Dalmacije,ali ne treba zbog toga crniti djela izašla iz Bonellijeve izdavačke kuće....
    20.07.2011
    22:53:00 sati
    Oki
    uredi
  • Wicked

    Ukupna ocjena 18%

    1, 1, 2, 6

    Ne znam sta da napisem... Ali stvarno, nemam reci kojima bih mogao da opisem sta osecam prema ovoj epizodi. Ovoliku kolicinu budalastina u zivotu nisam video. Verovatno najgora Dilanova epizoda ikada...

    07.12.2011
    00:19:00 sati
    Wicked
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    Nakon pobune automobila nisam vjerovao da ću naići na veće smeće od priče u kojoj se koriste automobili s dušom... Prevario sam se!

    01.01.2012
    17:56:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 62%

    6, 5, 7, 8

    Pravi trash! Ultra zabavno :D Scena jurnjave na početku je dobra i baš neuobičajena za serijal, dobro je i kad Kuka prikolje onu novinarku koje se previše približila, baš bizarno. Stari mehaničar zanimljiv lik, ostali i ne toliko. Šteta što Hook nije dobio više prostora. Sićam se da sam od ovog broja počeo kupovati Dylana i sve ostale stripove kao podršku novom izdavaču pa sam se tako malo-pomalo i navukao na njih. Prije kupnje ovog broja ima san samo 7-8 Dylana od SD koje sam kupio slučajno takoreći a inače sam kupova samo Zagora i Texa. I još da napomenem da je npetrosov komentar sigurno u top 5 komentara na sajtu. :D

    08.08.2013
    07:55:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Peci

    Ukupna ocjena 22%

    2, 2, 2, 4

    04.08.2014
    22:14:00 sati
    Peci
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 38%

    4, 3, 4, 5

    Nebih baš rekao da je ovo dno dna ali priča definitivno nije dobra.

    29.09.2014
    19:29:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • ede

    Ukupna ocjena 39%

    2, 3, 6, 6

    jedan od najgorih dylana :/ prenaivna priča

    12.11.2014
    00:11:00 sati
    ede
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    Ovo je definitivno najgore, sto sam od Bonelli do sad procitao. Pa Veliki Blek je za ovo mila majka.  Takodjer se nadam, da je se g.  M.Vincenzu zabranilo, da uopce ikad vise crta, ma da ni ne pomisli na to.

    04.03.2015
    01:40:00 sati
    Tutta
    uredi
  • WOLF-HUNTER

    Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    Kao sto rece jedan nas poznati pisac: trebat ce prsti i guzici smdrljivoj.

    21.08.2015
    16:35:00 sati
    WOLF-HUNTER
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 35%

    3, 2, 4, 8

    03.02.2016
    19:08:00 sati
    velka031
    uredi

Anketa

Što vam je najinteresantnije na stripovi.com?

Rezultati

Arhiva

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Mefistov sin
    Kod: TX LIB 2
    Ocjena: 81%
    Vrijeme: 16.1.2019. 1:15:00
    Autor: WOLF-HUNTER
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 827
  • Ledeni pakao
    Kod: MN LIB 43
    Ocjena: 82%
    Vrijeme: 12.1.2019. 0:06:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 812
  • Sablasti za Digging Billa
    Kod: ZG KOZA 6
    Ocjena: 80%
    Vrijeme: 6.1.2019. 21:38:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 18
    Broj pogleda: 1406
  • Ludnica u ludnici
    Kod: AF BO 13
    Ocjena: 91%
    Vrijeme: 31.12.2018. 18:11:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 979
  • Magla
    Kod: DD LU 124
    Ocjena: 99%
    Vrijeme: 31.12.2018. 17:53:00
    Autor: Dexters
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 1070

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Povratak u Manaus
    Kod: MN LIB 86
    Ocjena: 88%
    Vrijeme: 29.10.2018. 23:05:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 2767
  • Spoznaja boli
    Kod: NN LIB 58b
    Ocjena: 72%
    Vrijeme: 4.11.2018. 1:51:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 2766
  • Here was a man
    Kod: SOUTHB IMG 1
    Ocjena: 89%
    Vrijeme: 7.11.2018. 2:42:00
    Autor: vice
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 2478
  • Antarktika
    Kod: ZG LU 267-269
    Ocjena: 83%
    Vrijeme: 25.12.2018. 21:11:00
    Autor: nagor
    Broj komentara: 15
    Broj pogleda: 2188
  • Stranac u Redencionu
    Kod: MRNO SA 48-49
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 16.11.2018. 1:15:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 2075

Aukcije

  • ZAGOR lms br. 4
    Vrijeme: 24.01.2019 22:05:04
    Prodavač: oggy
    Cijena: 577 kn
    Broj ponuda: 5
    Broj pogleda: 543
  • ZS 13
    Vrijeme: 25.01.2019 22:46:00
    Prodavač: strip1973
    Cijena: 7000 kn
    Broj ponuda: 0
    Broj pogleda: 515
  • ZS 39
    Vrijeme: 25.01.2019 22:39:58
    Prodavač: strip1973
    Cijena: 7000 kn
    Broj ponuda: 0
    Broj pogleda: 393
  • ZS 362
    Vrijeme: 25.01.2019 19:15:55
    Prodavač: strip1973
    Cijena: 201 kn
    Broj ponuda: 17
    Broj pogleda: 338
  • Alan Ford - LOT
    Vrijeme: 24.01.2019 20:27:56
    Prodavač: Dalen
    Cijena: 359 kn
    Broj ponuda: 24
    Broj pogleda: 322

Forum