Savršeni svijet

Dylan Dog

DD LU 85 | 96 str.

Buđenja u nepoznatom krevetu na stranome mjestu, suživot među nepoznatim licima, sjećanja koja su samo tračci nejasne prošlosti - zatekla su mladog Ruperta nespremnog i zbunjenog. Usprkos čudnoj situaciji najjasnije i najpoznatije lice je ono djevojčice Joy, Rupertove mlađe sestre. Kakva je to nepojmljiva sila da se može poigravati samim tkanjem stvarnosti i sjećanja?

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 69%

Priča 7

Scenarij 5

Crtež 8

Naslovnica 9

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 72%

P*7

S*6

C*7

N*7

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Savršeni svijet
  DD LU 85

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • Il mondo perfetto
  DD SR 163

ZANIMLJIVOSTI

 • Drugi Barbatin rad na serijalu Dylan Dog
 • Ova priča je kombinacija priča SD DD #44 «Granica» i LU DD #57 «Skener»
 • Str. 22., na omotu knjige jasno se vidi da je u pitanju horror priča Mary Wollstonecraft Shelley «Frankenstein»
 • Naslov jednog poglavlja je «Lutkina kuća», a to je alternativni naziv za dramu «Nora» Henrika Ibsena; dakako, osim naslova postoji više aluzija na spomenuto djelo
 • Spominju se događaji iz epizode «Violinist» iz «Almanacco della paura 2000.»
 • Slika visećeg svijeta na strani 61. vjerojatno je inspirirana slikarskim opusom Renea Magrittea

«Sve je tako čudno, bježi mi... Više ne znam je li s buđenjem san završava... Ili počinje.»

Varljiv je život, serija grubih buđenja sve dok zauvijek ne usnemo. Prvo buđenje je najteže (uz plač nježne ruke babice), ali rađa veliku sreću. Ono posljednje je najlakše, ali tek rijetkima budi osmijeh na licu. Ali što ako propustimo svoje prvo buđenje i ostanemo negdje nigdje? Ne, ne, to je nemoguće, rekli bi... Ma da, ali što ako pretpostavimo da je moguće, u Zoni sumraka primjerice, ili svijetu móra Dylana Doga? No nemojmo pretpostavljavati, rađe to iskusimo!

Dobro jutro Ruperte! «Aaaaaaaaaaaaaaah!»

Krikom sve započinje... Sjetimo se na trenutak prve priče naše pripovjedačice Barbato, debija po nazivom «San razuma». Zapravo, sjetimo se naslovne strane koju je Stano napravio za tu epizodu... Onog krika koji bolesno izvija i izobličuje samu pojavu naslovne prikaze. Baš bi dobro prijanjala i ovoj noćnoj móri, uhm, mislio sam reći priči. A priča ide ’vako... Joy Donegal je djevojčica u pretpubertetnom stadiju i jako voli svog brata Ruperta. Obitelj Donegal generalno izgleda kao jedna mala sretna obitelj sa sićušnim nedostacima. Otac, majka Madge, ujak Max koji se ne odvaja od svoje boce, mala Joy i veliki brat Rupert sa velikom «rupom» u glavi. Tu je i kućni poznanik i doktor Evans, nadglednik Julius i služavka Annemarie. Centralna ličnost ove male zajednice je mala Joy, Rupertov anđeo čuvar i vodič kroz labirint sjećanja. Ne zaboravimo i Rupertovu zaručnica Loren kojom zatvaramo krug likova.

«I onaj koji ne postoji može osjetiti bol...»

Kroz spoznavanje samoga sebe, mi se također još jedanput upoznajemo sa Dylanom. Autor(i) jednostavno spominje(u) sve važne karakteristike koje su činile Dylanov lik kroz svih dvjestotinjak epizoda. Školski primjer prezentiranja karakteristika koje poznajete svi: zove se Dylan Dog, poznat mu je užas, u glavi mu odzvanja uzrečica «Judo plesaču», svira klarinet, vozi bubu, vegeterijanac je, liječeni je alkoholičar, detektiv je noćnih móra, druži se sa čudnim «konjušarem» zvanim Groucho, imao je mnogo veza sa ženama kojih se možda već i ne sjeća. Čak se vide i tragovi užasa normalnog života, obitelji, zajedničkih blagovanja. Injekcija – je li to ista injekcija kojom je Dylanov otac uštrcao sebi serum vječnosti ili ista ona kojom je dao život neživom? Gdje je jedrenjak? Znači li to da priča nije stvarna? Nema Groucha! Znači li to da je epizoda po prvi put u pravoj stvarnosti? San/krik uvijek počinje/završava u 3 u noći kad se vagina otvara i ruke traže svoj danak, pred 3 puta 4 godina započelo je veliko putovanje. Rupert se kao i Sclavi u životu bavio administracijom (točnije računovodstvom), a kao mali sanjao je da bude detektiv.

Savršeni svijet je kao i Ibsenova «Lutkina kuća» samo naličje normalnog, savršenog obiteljskog sklada. Samo je zamijenjen odnos tko vuče konce, a tko pleše kako se svira. Kako se sjećanje jednog glavnog lika privodi vrhuncu (Ruperta), tako se aktivnost drugog glavnog lika (Joy) kreće u obrnutom smjeru. Između kraja i početka zapravo je jako mala razlika, sve ovisi o samom aspektu kojim gledamo na stvari. U osnovi je ovo vrlo elementarna epizoda, s mnogo onirističkih elemenata i slika bez riječi. Likovi se pojavljuju i nestaju, njihov govor je nekako nesuvisao, kao da ga je pisalo dijete koje mašta, a opet nema dovoljno iskustva ni mašte sve to uskladiti. Dakako, taj način govorenja i ponašanja ima svoje razloge s kojima se to naizgled ne može povezati. No meni to ima smisla.

Kraj je možda malo nejasan, dvosmislen, ali opet, može ga se protumačiti. S druge strane, epizodu se je moglo kompresirati na nekih pedesetak strana pa je ubaciti u neki specijal ili gigant. Time ne bi izgubila na razumljivosti te bi možda kompaktnije zaokružila cjelinu usredotočujući se na važne stvari, dok bi se vjerojatno suvišniji dio sa praznim hodovima izbacio. Malo sam se dvoumio kakvu ocjenu dati autorima za priču, no nekako se osjećam bolje kad priča nudi dosta materijala o kojem se može razmišljati. Zadnja ovakva sanovita epizoda bi po meni bila Sclavijev «Div», s podjednakim korištenjem klasičnih Dylanovskih elemenata, a opet, nesuvislim sanjarenjem i rješenjima. Packa bi možda išla na Sclavijev račun jer kroz cijeli scenarij provlači skoro jedne te iste motive i repetira ih. Repeticija je dvosjekli mač jer može dozvati monotoniju, a opet s druge strane, repeticijom se postiže efekat naglašavanja ili svraćanja pozornosti na krucijalne motive. Možemo ih smatrati i natuknicama koje bi nam morale pomoći riješiti rebus kojeg autori postavljaju tijekom radnje.

Vjerojatno ste već primijetili da se zasluge za ovu epizodu pripisuju dvojici autora, meštru Sclaviju i žutokljunki Barbatovi. Barbatova je odlučila trasirati svoj put kroz Dylanov svijet na tkanju scenarija i izgradnji svijeta na Sclavijevski način, distancirajući se tako od ostatka staffa kojeg čini Dylan Dog serijal. Teško je odvojiti koji dio je radio tko od ovih autora. Onirizam je Sclavijeva manija, korištenje trojki, a Barbatin dio možda pokušaj psiho-karakterizacije likova. Corrado Roi, suzne mu doline, gradi svoj vlastiti depresivni svijet unutar svijeta već spomenute dvojice autora. Nezgrapni minimalizam sa ekspresionističkim obilježjima izobličuje već ionako snovolik svijet protagonista. Vagina i ruke ostavljaju dojam neprirodnog i neživog, a u stvarnosti one su itekako prirodne i životne. Naslovnica odlično odražava samu priču, malo «dječje igre», malo vaginalne opscenosti... Ta tko bi uopće pomislio što bi ta velika rupa koja usisava na naslovnici mogla značiti? Naslovnica dobiva takovu ocjenu na temelju simboličnosti, ne na nesavršenom prikazu Dylana. I da, lutkino oko u lijevom kutu je izražajno da izražajnije ne može biti!

Govori li ovo pričom Sclavi, ja sam tvoj Dylan, nemaj drugih Dylana uz mene?

«Ja sam Dylan Dog! Dylan Dog... Dylan Dog... Dylan Dog...»

Naprijed

DD LU 84 Bog u tamnici

DD LU 86 Urlatorica

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • sonor

  Ukupna ocjena 77%

  7, 7, 9, 8

  Skroz OK priča. Dobra je finta šta djevojčica naziva Dylana imenom "Rupert", a zna se po kome je Dylan nacrtan...
  27.02.2006
  18:23:00 sati
  sonor
  uredi
 • kiky

  Ukupna ocjena 62%

  6, 4, 8, 8

  Moj dojam; Priča isprva izgleda vrlo ambiciozno, kao biće to nešto, alegorija i simbolizam posvuda, da bi se pri kraju nekako začudno jednostavno i pomalo naivno privela kraju. To navodi na pomisao da priča zacijelo nije bila građena na dobar način, eh, što bi bio razlog; možda sukob različitih interesa među autorima, svatko bi na svoj način pričao priču, što ne vodi ničemu te je krajnja odluka da sve treba završit po kratkom postupku. Eto...
  27.02.2006
  19:11:00 sati
  kiky
  uredi
 • kico

  Ukupna ocjena 78%

  7, 7, 10, 6

  Moglo je i bolje.Sve u svemu,već viđeno kod Dylana.
  28.02.2006
  01:08:00 sati
  kico
  uredi
 • Ukupna ocjena 82%

  8, 8, 8, 10

  Savršeni početak, razočaravajući kraj...
  01.03.2006
  22:11:00 sati
  dejd
  uredi
 • ken2

  Ukupna ocjena 77%

  8, 7, 9, 5

  pa i nije loše, u zadnje vrijeme jedini dilan kojeg sam uspio pročitati do kraja, fora s rupertom je dobra, roiev crtež volim, naslovnica više nego loša, odbojna
  01.03.2006
  23:16:00 sati
  ken2
  uredi
 • Ukupna ocjena 62%

  7, 6, 7, 2


  Posve dobra epizoda, u usporedbi sa nekoliko prošlih rekao bih čak vrlo dobra.Naravno da je sve već viđeno, ipak od Dylana ne očekujemo baš neku kreativnost.
  A rečenicu «I onaj koji ne postoji može osjetiti bol...» može samo Sclavi napisati u svom specifičnom kvaziumjetničkom stilu na kojeg još uvijek mnogi nasjedaju kao nešto jako dubokoumno.

  04.03.2006
  11:23:00 sati
  Pavel
  uredi
 • Ukupna ocjena 67%

  6, 6, 7, 10

  Moj je utisak da je g-djica Barbato donela scenario za ovu epizodu, da izdavac, urednik i mentor nisu bili zadovoljni, pa je Sclavi uzeo da to preradi. Pocetak price je nesumnjivo njen, onda nastupa tvorac serijala sa svojim intervencijama, koji i pored istrosenosti moze size da povede u dobrom smeru. Kraj, koji je najproblematicniji ovde, je opet njeno delo i zbunjujuce je za mene sto deluje kao da je prosao bez ikakve intervencije. Mozda je Sclavi trebao da je aktivnije ukljuci u doradu scenarija? Ovako deluje da je ona svoje pisanije poslala na njegov mail, on to prepravio, pa poslao uredniku na mail, koji je to objavio. Mislim da bi krajnji rezultat bio daleko bolji da je g-djica bila aktivnije ukljucena. Roi je poceo opasno da me iritira, ali to je moj problem.
  13.03.2006
  17:58:00 sati
  jovandd
  uredi
 • Ukupna ocjena 82%

  8, 8, 8, 10

  Priča je sasvim solidna. Ako pogledamo prošli broj "Bog u tamnici" ovo je onda remek djelo. Dobro da nitko nije recenzirao prošli broj jer bi imao vjerojatno ocjenu 3%! Ova epizoda bila je zanimljiva.
  14.03.2006
  00:58:00 sati
  Godza
  uredi
 • Barker

  Ukupna ocjena 53%

  4, 4, 7, 8

  Prilicno nezanimljivo. Iako bi se prema recenziji koja je odlicna, moglo ocekivati i vise. Sve sto se desava je tako nekako, sterilno. Mislim da je to prava rec, jer kako bi ste vi reagovali na nedavno otkrivenu familiju? I zivot koji nikako ne bi mogao biti vas? Nekako mi je sve neuverljivo prikazano. Zanimljivo je da je savrseni svet prikazan identicno kao i asteroid u stotki. I steta je sto je Ludens nepazljivo prekrio zastrasujuce lutkino oko onim kruzicem sa cenom.
  15.03.2006
  21:43:00 sati
  Barker
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 76%

  6, 7, 10, 7

  Početak je dosta obećavajući,pogotovo mi se sviđaju elementi koji Dylana podsjećaju tko je on doista(klarinet,"judo plesaču",)i što te strip jednostavno "povuče" da ga pročitaš do kraja..Kraj me,baš kao i toliko puta ranije kad je DD u pitanju,dosta razočarao.Opet imamo foru za zaboravljanjem,samo što je ovog puta ona još gluplja nego inače(duh koje je zaboravio da se nije ni rodio-?).Kao što je i Barker primjetio,Dylanovo ponašanje u nepoznatoj kući i među totalnim strancima je blago rečeno čudno(ponaša se kao da je to nešto najnormalnije),a nije mi se svidio ni konj Groucho i Dylanovo jahanje na 3 stranice.Crtež je vrhunski.Ovakav Roi je za mene pojam dobrog horror-crtača.Kad on crta,uvijek je dobra atmosfera a i u ovoj epizodi nije razočarao(kadrovi kad Dylan sanja su vrhunski).
  16.03.2006
  14:31:00 sati
  Aco
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 66%

  8, 6, 5, 9

  Napokon smo dočekali nešto novo u Dylanu, ali to i nije baš maestralno izvedeno. Sve dobro počinje: Dylan se ničega ne sjeća, nalazi se u nepoznatom svijetu i ništa mu nije jasno. Međutim one ruke su dosta pokvarile scenarij i snizile moju ocjenu, a sada kada sam pročitao i Deecay-evu dobru recenziju shvatio sam koje su ono gluparije. Barbatova ima smisla ali treba joj još prakse, (pogotovo sa ubacivanjem Groucha u strip) a ovdje joj je pomogao i Sclavi. Dobar lik mi je onaj pijanac. Roi mi je jedan od crtača koji mi je čas dobar,a čas nije : jednostavno mu neke epizode ne pristaju(ali to je, naravno, samo moje mišljenje:)-uglavnom za ovu epizodu ću mu dati nekakvu peticu…naslovnica dosta dobra, smeta mi što je cijena stavljena baš preko lutkinog oka.
  31.03.2006
  23:55:00 sati
  mpavin
  uredi
 • prozirna senka

  Ukupna ocjena 54%

  5, 5, 6, 6

  Uopste mi nije legla ova epizoda. Ni same postavke price nisu mi se dojmile, a nekmoli ostatak koji se gradio na njima kasnije. Roi moze bolje, a naslovan strana je debilna.
  23.09.2006
  18:36:00 sati
  prozirna senka
  uredi
 • hrvoje23

  Ukupna ocjena 64%

  5, 6, 8, 7

  Malo cudna prica, nekad zanimljivija i bolja, a danas baš i ne.
  29.09.2006
  18:22:00 sati
  hrvoje23
  uredi
 • Ukupna ocjena 50%

  5, 4, 6, 5

  Sclavi koji skida Chiaverottija - ovako nekako bi moglo ući u zanimljivosti. Dakle, meni epizoda izgleda kao križanac Chiaverottijeve Granice i Kingovog Misery. I Sclavi, koji citira sam sebe, parafrazira stare ideje o stvaranju svjetova (Ničija priča aka Priča ni o kome), zamara simbolima i dosađuje jungovštinom. Znači, sve već viđeno, Dylan nove generacije, depotenciran, mlak i u krizi identiteta, kamo ga je odveo Sclavijev pad. Ipak, sam košmaran početak, obećavao je nešto; no, sve ostaje na eksploataciji jednog te istog, čega smo se načitali kroz serijal - a nije ni prije bilo prezanimljivo.
  29.09.2006
  19:01:00 sati
  stinky
  uredi
 • npetros2@htnet-dsl

  Ukupna ocjena 58%

  5, 4, 9, 4

  Sclavi & Barbatova su nešto pokušali ovdje ali na kraju ostaje samo na tome. Na pokušaju. Poludebilno.
  29.04.2007
  23:17:00 sati
  npetros2@htnet-dsl
  uredi
 • Lucy Liu

  Ukupna ocjena 19%

  1, 1, 1, 10

  Najužasnija i najgroznija epizoda koju sam ikad pročitao,Sve sama sranja,sranja,sranja,...pa se tako cijela epizoda pretvori u hrpetinu govana,A tu je još i Roi,najgori crtač koji sam ikad vidio.Barem se Stano potrudio i dao nam sjajnu naslovnicu,ali ostalo je kao da su Sclavi i Barbato pisali ovu epizodu dok su bili pijani i napušeni.
  23.09.2007
  11:40:00 sati
  Lucy Liu
  uredi
 • Inferno

  Ukupna ocjena 30%

  2, 1, 6, 3

  Košmar
  23.09.2007
  12:25:00 sati
  Inferno
  uredi
 • Ukupna ocjena 76%

  7, 8, 9, 4

  Jedna od boljih sclavievih epizoda koju je upropastila paola barbato... Da nije bilo nje bila bi još bolja. Kraj je malo slabiji, liči mi na chiaverottia,...Bjerojatno ga je barbato radila... Roi mi je ovje fenomenalan, ne znam kad je bio tako dobar u ovom razdoblju...Stano je pak slabo nacrto naslovnicu...
  04.10.2007
  22:33:00 sati
  Akul
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 75%

  7, 7, 8, 9

  Prvi dio uzbudljiv, a završnica neuvjerljiva. Sve u svemu nije loše. Roi vrlo dobar, a naslovnica na prvi pogled i s cijenom umjesto oka loša, ali nakon pročitane priče zanimljiva.
  08.11.2007
  17:55:00 sati
  Spock
  uredi
 • Windwalker

  Ukupna ocjena 81%

  8, 7, 10, 6

  Meni jedna od boljih novijih epizoda. Naslovnica ima neku pouku i dobro je nacrtana, ali jednostavno mi se gade one lutke.
  13.03.2008
  10:24:00 sati
  Windwalker
  uredi
 • GeneziS

  Ukupna ocjena 97%

  10, 10, 10, 7

  ovde je jedino steno ispod svog proseka. Roi kao i uvek briljira, dok Sclavi kreira vrlo zanimljivu Paolinu ideju. Strava strip. Ima logiku, iako se ona ne vidi na prvi pogled, strip poseduje dubinu.
  16.03.2008
  05:05:00 sati
  GeneziS
  uredi
 • Madcat

  Ukupna ocjena 83%

  9, 9, 8, 5

  Dosta dobra epizoda. I lezi Roiju definitivno. Iako je malo kratka za ovakvu pricu, opet je kul, i ima skroz simpa momente, kao ono sa ucicom za lutke. Sve u svemu svidja mi se. Jedino mi je naslovnica nesto blj, uopste mi ne lezi.
  05.04.2008
  12:11:00 sati
  Madcat
  uredi
 • Ukupna ocjena 84%

  9, 9, 8, 6

  roi je bolji nego inače..
  02.01.2009
  18:14:00 sati
  Misko iz Darwooda
  uredi
 • Panon

  Ukupna ocjena 81%

  7, 7, 10, 9

  Epizoda mi je bila konfuzna, a i radnja se otegnula, a završetak nezanimljiv. Roi uvelike popravlja prosjek epizode.
  22.01.2009
  23:37:00 sati
  Panon
  uredi
 • sinister

  Ukupna ocjena 64%

  6, 6, 7, 7

  Obečavajući početak koji se polako pretvara u scenaristički šablonsku priču, te samim tim ostaje prosječna epizoda. Pristojno nacrtano, a i naslovnica mi je Ok.
  12.05.2009
  20:35:00 sati
  sinister
  uredi
 • Klukas

  Ukupna ocjena 52%

  5, 5, 5, 7

  Može proći, dobra je atmosfera. Ne zahtjeva neki veliki napor za čitanje, čak daje nekakav light osjećaj. Međutim, morao bih je još jednom pročitati za neke dublje analize.
  Zasad jedna prosječna ocjena, a neki drugi put možda povisim, a možda i snizim.
  Roi je nekako specifican crtač; u nekim epizodama paše i dapače briljira. Ovdje tako tako.
  Stano se za promjenu malo više portudio.
  24.10.2009
  18:51:00 sati
  Klukas
  uredi
 • drogsy

  Ukupna ocjena 86%

  8, 9, 9, 8

  Ovo mi je jedna od najdražih Barbatinih epizoda upravo zato što iskače iz te standardne Dylan Dog šablone i nudi nešto novo. Iako je epizoda melankolična, čemu uvelike pridonosi Roijev odličan crtež, prisutan je i fun faktor

  20.02.2010
  10:38:00 sati
  drogsy
  uredi
 • acestroke

  Ukupna ocjena 82%

  8, 9, 8, 7

  Puno mi se ova epizoda svidja, nekako je a'la "Nekropolis", zasto sto i ovdje imamo Dylana koji je stavljen negdje drugo protiv svoje volje, i nikako da izadje iz ove nocne more (nije ni cudo sto je Barbato involvirana kao pisac obe epizode).  Roi je ovdje sasvim ok, i ovaj svijet snova i nocnih mora mu nekako pase; ona cura Joy mi se isto tako puno svidja, kao i to da Dylana svi zovu Rupert (po Rupert Everetu, sigurno, zato sto je taj covjek inspiracija ovog Sclavijevog lika).  Ne sjecam se puno epizoda koje imaju ovako malo teksta kao ova: ovdje je Roijev crtez glavna atrakcija, dok je scenario negdje zadnji na listi.  U jednom dahu sam ovo procito, i mogu reci da mi se puno svidja, pogotovo za ovo doba Dylana, a jos vise zato sto prati onu grozotu od epizode "Bog u Tamnici", koja je sigurno najgora u citavom serijalu.  

  03.11.2010
  13:19:00 sati
  acestroke
  uredi
 • doktor78

  Ukupna ocjena 89%

  9, 9, 9, 8

  Originalno. Dugo nisam procitao Dylana iz novije produkcije, a da mi je ovako sjeo.

  06.01.2011
  13:27:00 sati
  doktor78
  uredi
 • supermike

  Ukupna ocjena 86%

  10, 8, 8, 8

  Meni je ovo baš dobro!

  27.02.2012
  20:08:00 sati
  supermike
  uredi
 • Guzonjin sin

  Ukupna ocjena 74%

  7, 7, 8, 8

  12.06.2012
  13:45:00 sati
  Guzonjin sin
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Meni je ovo bila klasična priča iz DD svijeta.

  06.11.2012
  23:14:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • danielp

  Ukupna ocjena 82%

  8, 7, 10, 7

  Ovo mi je dobra epizoda i mislim da sam je pročitao tri puta. Tri-tri-tri kao mala Joy u epizodi.

  Ideja sa blizancima gde jedan umire na rođenju i živi kao duh i pravi svoj Savršeni svet je OK, ali moram reći da mi je Chiavaroti u Granci bolji nego Sklavi u ovoj epizodi.

  Bave se sličnom temom fetus/novorođenče koji žive u Limbu dok ih Dylan ne podseti da su mrtvi i da treba da odu na drugu stranu...

  Ovo sa kužicom i lutkama u njoj me podseća na španski horor El Orfanto, sam što je Sklavi ovo napisao pre pomenutog filma, tako da su Španci ovo drpnuli od Sklavija

  E da i Rupert kako ga zove devojčica Joy -  Rupert Everet iz Delamorte Delamore, odmah mi je bilo super. A i kada Dylan dolazi na ivicu "Savršenog Sveta" koji je kao ostrvo koje lebdi u vazduhu, isto je kao kraj pomenutog filma. Samo da još neko kaže "Gnja"

  A roi-a što volim - obožavam ga

  09.08.2013
  16:30:00 sati
  danielp
  uredi
 • Ukupna ocjena 75%

  7, 7, 8, 9

  26.12.2013
  16:48:00 sati
  dylan_dog12
  uredi
 • macca1985

  Ukupna ocjena 80%

  8, 8, 8, 8

  Meni je ovo odlično i uopće se ne slažem da je kraj upropašten ili glup.

  05.04.2014
  22:39:00 sati
  macca1985
  uredi
 • Stripmen

  Ukupna ocjena 60%

  7, 6, 5, 6

  Za mene je ovo prosečno.

  29.09.2014
  20:03:00 sati
  Stripmen
  uredi
 • Tutta

  Ukupna ocjena 48%

  4, 3, 7, 6

  Zanimljivo pocinje, al onda najbolje prestati citati i sebi snimiti svoj film. Ne mogu rec da potencijala nije bilo, samo neprofesionalno izvedeno. Crtez, dobar.

  22.11.2015
  23:41:00 sati
  Tutta
  uredi
 • Ukupna ocjena 91%

  9, 9, 10, 7

  16.12.2015
  11:37:00 sati
  TenthNazgul
  uredi
 • King Warrior

  Ukupna ocjena 90%

  9, 9, 9, 9

  Ovo je Dylan kakvog volim, kakvog zelim da vidim. Barbatova je jedna od rijetkih koja razumije Dylana, koja moze da ga prikaze u emotivnim epizodama koje ne ispadnu pateticne. Odlicna prica, lagana i misteriozna, nimalo pretenciozna.

  11.10.2017
  18:48:00 sati
  King Warrior
  uredi
 • Hercule Poirot

  Ukupna ocjena 53%

  5, 5, 7, 2

  Prilično neuvjerljivo.

  26.09.2019
  17:17:00 sati
  Hercule Poirot
  uredi
 • delboj

  Ukupna ocjena 81%

  8, 8, 8, 9

  Dosta dobra priča s malo teksta. Dilan dobija ime glumca koji je poslužio kao uzor za njegov lik, ali stvarno ne mogu da ga zamislim kao ime glavnog lika ovog serijala. Ne volim radove Paole Barbato, ali ovo je izuzetak.

  03.08.2020
  10:21:00 sati
  delboj
  uredi
 • Ukupna ocjena 74%

  7, 7, 8, 8

  07.04.2021
  10:11:00 sati
  Alex Kross
  uredi
 • Ukupna ocjena 89%

  9, 9, 9, 8

  Odlična priča pračena sa odličnim crtežom.

  01.08.2021
  22:39:00 sati
  tekumze
  uredi
 • Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  16.10.2021
  20:01:00 sati
  benx40
  uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Prerijski vjetar
  Kod: ZG PRIDA 2
  Ocjena: 82%
  Vrijeme: 7.12.2021. 0:46:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 6
  Broj pogleda: 629
 • Bilo jednom...
  Kod: KP LIB 27
  Ocjena: 81%
  Vrijeme: 5.12.2021. 0:10:00
  Autor: Spock
  Broj komentara: 12
  Broj pogleda: 1107
 • Izdaja mrtvaca
  Kod: KM ZS 426
  Ocjena: 78%
  Vrijeme: 3.12.2021. 0:09:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 4
  Broj pogleda: 1152
 • Čovjek iz Baltimorea
  Kod: TX LIB 62
  Ocjena: 82%
  Vrijeme: 1.12.2021. 1:21:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 4
  Broj pogleda: 1096
 • Velika iluzija
  Kod: MM LIB 86
  Ocjena: 76%
  Vrijeme: 29.11.2021. 0:48:00
  Autor: drogsy
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1168

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Žrtve i krvnici
  Kod: NN LIB 71c
  Ocjena: 96%
  Vrijeme: 9.11.2021. 0:20:00
  Autor: Jerry Krause
  Broj komentara: 1
  Broj pogleda: 2426
 • Crne suze
  Kod: ZG LU 321
  Ocjena: 34%
  Vrijeme: 3.11.2021. 0:10:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 11
  Broj pogleda: 2323
 • Povratak u kuću strave
  Kod: ZG LUSP 41
  Ocjena: 36%
  Vrijeme: 12.10.2021. 1:13:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 12
  Broj pogleda: 2284
 • Oči sudbine
  Kod: ZG PRIDA 1
  Ocjena: 80%
  Vrijeme: 2.10.2021. 8:38:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 10
  Broj pogleda: 2039
 • Vigilanti
  Kod: ZG LU 316/317
  Ocjena: 41%
  Vrijeme: 28.10.2021. 0:17:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 2039

Aukcije

Forum