Urlatorica

Dylan Dog

DD LU 86 | 94 str.

Celia Kendrick je mladi, jošte neafirmirani umjetnik koji nadahnuće za svoje realistički animirane umjetnine crpi iz vlastitih noćnih mora. Njezino posljednje remek-djelo užasa je kip Urlatorice koja bi morala proslaviti mladu umjetnicu. No, nestankom tog kipa započinje krvavi pir Urlatorice koja očito čisti stvari koje je mlada umjetnica godinama ostavljala neriješenima iza sebe...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 65%

Priča 7

Scenarij 6

Crtež 6

Naslovnica 8

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 55%

P*5

S*4

C*6

N*6

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Urlatorica
  DD LU 86

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • La donna urlante
  DD SR 164

ZANIMLJIVOSTI

 • Str. 66., lik kritičara Owena ponešto vuče na Alfreda Hitchcocka
 • Ruju spominje pojam «Stendhalov sindrom», kojeg je za svoj film također koristio njegov sunarodnjak Dario Argento iz 1994. sa Asiom Argentom u glavnoj ulozi

«Znaš li kako ugurati 40 Škota u telefonsku govornicu? Samo zaboravi uzeti natrag karticu.»

Sudeći prema dandanašnjem glasu naroda, izgleda da se naš «cjenjeni» Ruju nikad neće osloboditi stigme kojom se označio svojim relativno slabijim uradcima koje izbacuje svako malo. Sjetimo se samo crnih ostvarenja poput «Nesmiljeni Hooka» ili «Svemirca» ili nezanimljivog posljednjeg "Boga u tamnici" koja osvajaju posljednja mjesta na ljestvici popularnosti i kvaliteti serijala općenito. U većini slučajeva, Rujuova tehnika je korištenje industrijskog horrora kojemu je glavna karakteristika izmišljati užas tamo gdje ga obično nema i uvijek uspijeva u priču ubaciti neku dozu banalnosti dosadne svakodnevice. Ponajviše Ruju poduzima interžanrovske izlete gdje se skoro pa uvijek primjetno naglašavaju elementi krimića.

Ruju nas ovom prilikom uvodi u artističku sferu neafirmiranih umjetnika, cjenjenih galerista, zvijezda na zalazu, a također uvodi i u psihosocijalnu problematiku likova. Naime, gorespomenuta Celia Kendrick, žena je koja je nakon godina mučnog braka konačno pokrenula lanac događaja koje će je je odvesti do priznanja nje kao samostalne osobe i umjetnice. Žrtva je posesivne i ljubomorne gromade od muža Keitha Taylora koji ju guši i maltretira na sve moguće načine, žrtva je pretjerano pobožne i dominantne majke Kendrick i ulizivajuće mlađe sestre Abigail Kendrick. Naravno da Celia pronalazi svoj osobni način bježanja od ove tmurne vizije svijeta, ali u drugom svijetu mračnog kreativiteta. Njezina djela poboljšana su animističkim djelovanjem te na taj način izgledaju još življa i realnija. Urlatorica kao njezino ultimativno djelo predstavlja siže cjelokupnog opusa, a ujedno djeluje i kao primarni ispušni ventil umjetnice. Mislim da čak i postoji termin kojeg se naziva prijenos, odnosno kad bolesna osoba preslikava bolnu podsvijest na strano tijelo. Čitatelj bi mogao komotno otpočetka sumnjati da je Celia u samom početku u simbiotskoj vezi sa svojim djelom pošto ona prestavlja tu njezinu drugu stranu. No ništa nije onakvo kakvim se naizgled čini...

Nova okolina u kojoj se Celia kreće, u svakoj slučaju djeluje pozitivno na nju, u biti čak je i potiče na daljnji rad. Likovi poput galerista Lelanda Morrella i umjetnika Phillipa Larka, pa čak i njezina prijateljica Sandra, svjesni su ogromnog potencijala koji će netom buknuti nakon što Celia završi svoju Urlatoricu. Leland slovi kao poznati mecena mladih umjetnika koji je svoj zanat izgradio na svojoj krijumčarskoj prošlosti umjetnina, dok je sadašnju reputaciju stekao upravo svojim benefaktorskim sposobnostima. Phillip Lark je umjetnik, kipar najvjerojatnije, koji je svoju slavu stekao upravo zahvaljujući Lelandu, a mora se priznati da mu nije bilo svejedno kad je prvi put ugledao tako snažna i svježa djela svoje kolegice. Jo Castle je parcijalno «sponzoruša», a s druge strane se vidi da je osoba koja voli lijepo i umjetnost klasificira samo u toj kategoriji. Ono neprivlačno i užasno ne smatra umjetnošću i dakako da bježi od toga. No ne smijemo zaboraviti da je ona također sponzoruša i žena koja se voli okititi tuđim perjem.

Sandra: «Malo je trapav, ali neodoljiv. Nagovorio me da odgledam čak četiri horrora otkad smo zajedno... A ja mrzim horrore.»

Dylan i njegova nova prijateljica Sandra djeluju pak kao nasmiješena i humorna protuteža svim ostalim «teškim» likovima koje susrećemo. Sandra je klaun koji voli djecu, voli šalu, voli Dyana (a sad i horrore) i svakako bi rado pomogla svojoj izgubljenoj prijateljici. Dakako, izgubljena prijateljica je Celia, a ona će biti ta karika koja će povezivati lik Dylana Doga sa slučajem Urlatorica. Sandra i Celia su vrlo suprotiva lika, rekao bi, jedna predstavlja pozitivni, a druga negativni aspekt življenja. Sandra vodi zabavan život klauna koji uveseljava djecu, ne voli horrore, voli voditi bezbrižan život i zacopala se u iščašenog Dylana. Celia je sva u nesređenom životu, opterećena prošlošću, opterećena noćnim morama koje joj upravljaju i sadašnjim životom.

Malo pomnijim promatranjem scena koje nam prikazuju same činove egzekucije koja je neminovan u serijalu kao DD, u ovom broju možemo razabrati kako scene ne prikazuju eksplicitno nasilnu smrt što je bio konstantni trademark od samoga početka serijala. Ponekad sam nagovještaj užasa koji se dogodio ili koji slijedi zna biti efektniji. Izravni pristup znači instantni šok koji ostaje dugo u glavi nakon trenutaka, a ono što ne vidimo može nagnati čitatelja da sam uporabi svoje moždane ćelije za kreativnost i maštu. Chiaverotti je užasu dao besmisao i uvijek pružao HC trashoidnost koje se manifestirala kroz izrazitu eksplicitnost scena usmrćivanja. Sclavi je uvijek upražnjavao onirizam koje se protezao kroz jedan neprekinuti simbolizam koje je iznjedrio cijeli jedan povezani splet epizoda.

M&G kao artistički stvaraoci vjerojatno su zaslužni za definiranje i oblikovanje Urlatorice i ostalih djela što je moram priznati čak i vrlo dojmljivo. Djela izgledaju strašno odbojna i uznemirujuća. Na stranu minimalizam koji tandem ispoljava, oni znaju koristiti igre sjena. Stano na naslovnici rabi izrazito crvenu boju sa primjesama ljubičaste što je neuobičajena paleta boja koja se obično koristi. Primarna aluzija bi bila svakako da mnogo crvene znači mnogo prolivene krvi, a zapravo u epizodi se ba i ne vidi krvi, a nije ni previše nasilno usmjerena kako to već zna bivati.

Kao dodatak na kraju, želim samo reći da mi se epizoda dopala, kako zbog samog scenarija, odabira teme, neeksplicitnosti nasilnih scena, a i samih likova. Pred kraj je iskorišten jedan mali prljavi trik kojim nas Ruju odvodi malčice u krivi smjer, ali kao misterija, epizoda je dosta dobro koncipirana. Sljedeći broj koji dolazi radio je Boselli, dežurni staffovac Zagora i Dampyra, pa očekujem više avanturistički orijentirani horror kojeg smo znali vidjeti kod već spomenutih junaka. A za Rujua, nek se i ubuduće malo potrudi...

Naprijed

DD LU 85 Savršeni svijet

DD LU 89 Meduza

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • kiky

  Ukupna ocjena 80%

  8, 7, 9, 8

  Ma vrlo zadovoljavajuće; ideja epizode za već jedan poodmakli serijal zvuči friško, sam naslov epizode je odličan (kad se shvati bit priče), svi likovi ukratko ali efektno prikazani (konačno nisu samo isprazne figure ubačene u priču čisto reda radi, kako to često puta zna se desit). No osobno bi kraj malo drugačije osmislio (smeta me već to konstantno građenje priče u nekom nadnaravnom štihu, samo da bi rasplet bio onako kao racionalan, ali opet pri samom kraju ipak stvari dobivaju neku nadnaravnu notu - zajebavanje čitatelja u već dobro poznatom i pomalo dosadnom stilu, koja nakon nekoliko puta i više nije baš fora)… a i ne bi mi smetalo da se Ruju ipak više poslužio Kjavijevim načinom explicitnijeg vizualnog prezentiranja nasilja. A inače, pošto već deecay nabraja razlike Kjavija i Rujua upravo u načinu prezentiranja nasilja, mogu reći da sam se uvidom u neke kasnije epizode DD-a uvjerio da se i Kjavi postupno odmicao od explicitnijeg trasha, na njegovu štetu, jer barem je to bila jedna od rijetkih stvari koje sam cijenio kod njega, a kada se toga počeo odricat, više čovjek nije bio za ništ. Montanari I Grassani odlični, također ispoliraniji crtež sa možda ne tako puno detalja kao u početcima, ali crtež je ipak nekako time dobio na živosti. Još mi uvijek i dalje najbolje crtaju ženske likove i njihove aktove. Čak je i Celia sa svojim cvikama i večinom u tom nekom ružnom mantilu baš onako seksi.
  25.04.2006
  21:19:00 sati
  kiky
  uredi
 • Ukupna ocjena 49%

  3, 4, 7, 7

  Drekec. Sve suprotno od kikyja (kao što je i bilo očekivano): bezvezna tema, slab uradak te i sroz M i G. Začudo, barem se slažemo u eksplicitnim scenama nasilja - i ja više volim taj stil. Ruju još jednom pokazuje da mu je izbor teme rak-rana. To je već patološki. Mene i dalje, nakon svih ovih godina, zanimaju ili interpretacije klasičnih horora (Sclavi i omaži) ili monstrumi, stvorovi, trash. Ovo Rujuovo drkanje sirovog jajca me ne privlači ni iz aviona. Nekakav spoj nadrealizma i klasičnog giallo stila rezultira, dakako, petšestinskom dosadom. Za uzor izvrsne giallo-priče, stavljam Chiaverottijev Zapisano krvlju - Ruju, čitaj, uči, primjeni naučeno.
  26.04.2006
  11:31:00 sati
  stinky
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 56%

  6, 5, 5, 8

  Možda sam prestog ali trenutno sam u fazi kad mi se DD uopće ne sviđa i jedva ga čitam.Što se Urlatorice tiče,ništa specijalno.Čovjeka obuzeo duh skulpture pa je krenuo u osvetnički pohod.Dakle standardni zajeb na kraju ali na to sam već ionako navikao pa mi ne smeta.Dylanovo istraživanje je opet legendarno.Naime,on svojim autom dolazi baš u trenutku kad Cecilin muž želi pregaziti svoju dragu koja mirno šeta Londonom ne sluteći ništa.Svaka mu čast,savršeni tajming.Srozavanje M&G,Dylan na svakom kadru izgleda drukčije ali prolazna ocjena jer Urlaorica izgleda stvarno jezivo.
  03.05.2006
  20:48:00 sati
  Aco
  uredi
 • Barker

  Ukupna ocjena 10%

  1, 1, 1, 1

  Koji trash! U najgorem svom obliku, djubre! U prvih 50 (!) strana se upoznajemo sa nesrecnom umetnicom i jos hrpom likova koji besomucno ulecu u pricu na svakoj narednoj strani. I onda krene kokanje, redom. I onda vam dodje da se koknete sami, od muke za vremenom koje je nepovratno proslo dok ste se bavili ovim sranjem. Ja stvarno ne podnosim Dylana u fazonu: "Oh ne, nakon mene ubice i one dve nesrecnice. To ne smem dozvoliti!" (malo karikirano, ali je u biti to). Dylane, pretera ga. Jos sa onom novom facom koju ti je darovao M ili G svejedno, izgledas gore nego obicno. A sta reci o centralnom elementu izlozbe - Urlatorici? Zar su toliko bili inspirisani da su na zenskom telu naredili dvadesetak bodlji, trnova, sta li, i time nam dali vrhunski uzas? Da nije jadno, bilo bi smesno.
  18.05.2006
  04:23:00 sati
  Barker
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 67%

  7, 6, 7, 7

  Pa, moram priznati da je Ruju (nakon onih poprilično loših) ovaj put napravio jednu sasvim ne-lošu epizodu. Jedino mi nije baš uvjerljivo ono Larkovo objašnjenje na kraju: ono s povezanošću s urlatoricom i mentalnom vezom. Nije ništa specijalno, ali ipak može stati. Crtež solidan, ali čini mi se da kvaliteta M&G lagano opada; naslovnica može stati,iako je glupavo obojana...
  31.05.2006
  21:10:00 sati
  mpavin
  uredi
 • SejoSexon

  Ukupna ocjena 55%

  3, 5, 8, 7

  Koje sranje od priče! Jedva sam izdržao do kraja. A i ovo je prvi put da nisam 100 % zadovoljan sa crtežom M&G-a. Sama ideja i tok priče su užasno dosadni. Biće valjda bolje...
  01.06.2006
  19:51:00 sati
  SejoSexon
  uredi
 • zeljko

  Ukupna ocjena 88%

  8, 8, 10, 10

  Konačno dvije dobre priče u nizu. Konačno opet poslovično odlični M&G. Trebam još ovakvih epizoda a ne one bljuvotine kojih se ne sjećam više...
  24.06.2006
  23:27:00 sati
  zeljko
  uredi
 • alen

  Ukupna ocjena 29%

  1, 1, 6, 5

  E, ajmo napraviti epizodu o lutkama iz izloga u koje udje duh. Ne, to smo vec napravili. A o usisavacu u kojeg udje duh? I tu smo briljantnu ideju iskoristili. A da neka umjetnica napravi skulpuru i da u nju udje duh ili tako nesto? Jeeeeeeeeeee...
  26.07.2006
  13:25:00 sati
  alen
  uredi
 • prozirna senka

  Ukupna ocjena 39%

  3, 3, 5, 6

  Jos jedan ocajan Ruju. Majmuncina rabi stereotip do stereotipa, koji normalnog coveka teraju na bljuvanje. A i standardno iritantni M&G ovde su katastrofalni. Krajnji proizvod Urlatorice je NULA! Nista novo za Dilana...
  26.09.2006
  21:13:00 sati
  prozirna senka
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 67%

  7, 6, 7, 7

  Osrednje. Primjetio sam da mi je Dylan najdraže štivo u ovim vrućim ljetnim danima. Nije pretjerano kompliciran i brzo se čita. Nikako se ne bih složio da su noviji Dylani loši. Možda i jesu, ali od desetak pročitanih ja još nisam naletio na neku baš lošu epizodu. Ova epizoda ima pomalo dosadnu priču s ne baš dobro riješenim završetkom, ali dobro razrađeni likovi popravljaju stvar.
  05.07.2007
  09:46:00 sati
  Spock
  uredi
 • SnotMan

  Ukupna ocjena 31%

  3, 4, 2, 4

  Da sam dijete pa hajd'...
  06.07.2007
  23:36:00 sati
  SnotMan
  uredi
 • Ukupna ocjena 54%

  4, 4, 8, 6

   Argh...ovo je jedna od rijetkih epizoda koju sam prekinuo čitati na polovici...Morao sam se natjerati da je pročitam do kraja nakon nekoliko dana...čini mi se da Ruju više njeguje horor u obliku ljudskog ludila nego pravi istinski horor poput Sclavievog ili Chiaverottievog...Bojim se da će se sada kad je Demian završio ponovno više posvetiti Dylanu na našu žalost...M & G su čak i dobri ovdje, ali ne kao u svom zlatnom razdoblju...Naslovnica mi je osrednja, jedino mi se sviđa boja...sve u nekim crvenim tonovima...nice...ali samo dovoljno za pozitivnu ocjenu...
  04.10.2007
  22:38:00 sati
  Akul
  uredi
 • Lucy Liu

  Ukupna ocjena 57%

  3, 3, 10, 9

  Da je Urlatorica STVARNO oživjela,a ne poslužila kao kostiom nekim tamo luđaku,onda bi ova epizoda definitivno zaslužila ocjenu 10.
  14.10.2007
  12:26:00 sati
  Lucy Liu
  uredi
 • bonjovi4ever

  Ukupna ocjena 60%

  6, 6, 6, 6

  Baš prosječno. 
  07.11.2007
  14:47:00 sati
  bonjovi4ever
  uredi
 • flamboyant soul

  Ukupna ocjena 36%

  4, 3, 3, 6

  Žali Bože vremena koje čovjek izgubi čitajući ovakve gluposti. Najgore od svega je obilje teksta. Jebote, da čovjek popizdi! Daj Ruju, kad je već epizoda sranje, daj da ju što prije pročitamo i stavimo na policu, ne gnjavi s glupostima. Budi fer igrač, jebat ga, ne možeš tako s dečkima.
  01.02.2008
  23:57:00 sati
  flamboyant soul
  uredi
 • Windwalker

  Ukupna ocjena 43%

  3, 3, 6, 7

  Poruka za Rujua što se tiče ove epizode: 'Urlaj si doma mami!'
  13.03.2008
  10:18:00 sati
  Windwalker
  uredi
 • GeneziS

  Ukupna ocjena 44%

  6, 3, 4, 5

  Preklinjem dan kad sam saznao da će Demijan imati samo 18 epizoda. To je značilo da P. Ruju ostaje glavni scenarista Dyana u odsustvu T. Sclavija, koji se izgleda vratio samo na kratko i sa stolom oprostio u DD 250 - Ascensore pre l'inferno. Možemo se mi zavaravati da je Paola naslednik Ticijana, ali njoj treba još vremena da izgradi svog Dylana a i sporo piše, drugim rečima nikada neće stići broj izdatih epizoda koji je Ruju naštancao i još uvek štanca.
  04.04.2008
  00:53:00 sati
  GeneziS
  uredi
 • Madcat

  Ukupna ocjena 67%

  5, 6, 9, 7

  Vec vidjeno, sto puta. Apsolutno ocekivano. Jos plus sa M&G (koje volim, ne zbog njih), podseca na jednu slabiju kopiju starih Sclavijevih dela. Dosta isprana epizoda, ima par ok momenata al sve u svemu, nije to to. I to izvodjenje "dajem ti scene al to ipak nije bilo tako" mi se ovde uopste ne dopada. Kao navodno Urlatorica je opicila ovog lika a to je ustvari bio njen muz? Bezveze izvedeno, sluzi zapletu al samo po sebi mi se ne svidja. Sve u svemu, blj. Naslovnica je slatka al nije nista extra. Crtez izvlaci sve nekako.
  05.04.2008
  12:09:00 sati
  Madcat
  uredi
 • ken2

  Ukupna ocjena 66%

  7, 6, 7, 6

  meni ova epizoda i nije loša, bez problema sam došao do kraja, i uhvatio me ruju na fintu, odpocetka sam sumnjao na onog kipara, pa ga on ubije, pa ga vrati... M&G lošiji nego inace, ali mi se žene svidaju, pa neka im
  25.06.2008
  23:46:00 sati
  ken2
  uredi
 • Panon

  Ukupna ocjena 74%

  7, 7, 8, 8

  Sasvim zadovoljavajuća priča. Prosječna epizoda, lagano štivo, solidan M&G crtež. Iako je ispalo da u Urlatorici nema ničeg misterioznog, na kraju je ipak ostavljen tračak nade…
  06.12.2008
  20:03:00 sati
  Panon
  uredi
 • supermike

  Ukupna ocjena 41%

  2, 4, 5, 8

  Neprobavljivo. Očekivao sam puno više kad sam vidio naslov i naslovnicu. Kada sam pročitao razočarao sam se i to naveliko. Dylanov problem je baš to što ima previše ovakvih bezveze epizoda, ne znam da li sam se dobro izrazio ali meni je ovo tek priča da ubiješ vrijeme a ne za uživanje u stripu a kamoli za pročitati više puta.
  14.01.2009
  18:24:00 sati
  supermike
  uredi
 • hrvoje23

  Ukupna ocjena 64%

  7, 5, 7, 7

  Nesto bolja epizoda od vecine iz tog razdoblja. Crtez ok, mogu oni i bolje, no ocijena-dvije manje, jer je Dylan na nekoliko slicica doslovno neprepoznatljiv!
  17.07.2009
  10:33:00 sati
  hrvoje23
  uredi
 • Klukas

  Ukupna ocjena 63%

  7, 6, 6, 6

  U principu, moj dojam je sličan kao i od Lucy Liu. Bolje bi bilo da se držalo nadnaravnog, uostalom riječ je o Dilan DOgu, horror stripu. Pa zaista kraj ne mora biti racionalan ili kriminalistički.
  Do pred kraj je sve ok, malo spora radnja ali dobra atmosfera.
  M & G su znali biti i bolji, a Stano je dosta dobar.
  09.11.2009
  22:57:00 sati
  Klukas
  uredi
 • acestroke

  Ukupna ocjena 58%

  6, 5, 7, 4

  Veoma osrednje.  Jos jedan Dylanov "whodunit" slucaj, u kojem imamo nekog ubicu koji misteriozno ubija ljude, i onda se na kraju otkrije da - surprise - ubica je neko sasvim drugi od kog smo ocekivali.  Urlatorica je u stvari dobar lik kao ubica, ali steta sto se onaj twist na kraju onako razvi.  M & G su ovdje osrednji, niti dobri, a niti losi.  Rujev scenario je isto tako - ni gore ni dole.  Naslovnica uzas.  Ocito ovo je jos jedna od mnogih slicnih Dylanovih avantura koja se sigurno samo jednom procita.

  04.11.2010
  12:55:00 sati
  acestroke
  uredi
 • Ukupna ocjena 69%

  5, 6, 9, 9

  Ruju je jedan od najgorih scenarista DD-a.M&G 4ever!!!Stano is very good.

  20.12.2010
  16:13:00 sati
  Patrix
  uredi
 • Guzonjin sin

  Ukupna ocjena 69%

  7, 7, 6, 9

  15.06.2012
  03:13:00 sati
  Guzonjin sin
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 77%

  9, 7, 7, 8

  Svima za inat uživao sam u ovoj priči.

  29.04.2013
  22:55:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • Stripmen

  Ukupna ocjena 56%

  7, 5, 5, 5

  Dobra ideja ali loše napisana.

  29.09.2014
  20:05:00 sati
  Stripmen
  uredi
 • Tutta

  Ukupna ocjena 57%

  5, 5, 7, 6

  Osrednja krim-prica. Nista posebno, za baciti nije. Crtez varira izmedju sestice i ponegdje osmice, znaci, cista sedmica. Naslovnica, nista obecavajuca.

  23.11.2015
  21:36:00 sati
  Tutta
  uredi
 • King Warrior

  Ukupna ocjena 58%

  6, 5, 6, 7

  Klasicni triler, sasvim ok izveden. Mislio sam da ce se na kraju desiti dupli obrtaj, pa ce radnja ici iz misterije u triler pa opet u misteriju, ali to se srecom nije desilo. Kazem srecom jer skoro sve price iz tog vremena imaju taj dupli preokret na kraju. Stano napravio hrabru naslovnicu na kojoj se vide neke vrste prsnih bradavica. Nije to bas svakodnevnica u SBE. 

  11.09.2017
  12:12:00 sati
  King Warrior
  uredi
 • Hercule Poirot

  Ukupna ocjena 41%

  3, 3, 6, 5

  Horor za djecu. Ili još gore: pokušaj horora za djecu...

  26.09.2019
  17:18:00 sati
  Hercule Poirot
  uredi

Najnovije

Vijesti

  Magazin

  Recenzije

  • Otmica
   Kod: NR LIB 7a
   Ocjena: 92%
   Vrijeme: 14.7.2020. 16:48:00
   Autor: ReemCP
   Broj komentara: 0
   Broj pogleda: 16
  • Ice Cream Man
   Kod: ICM IMG 1/5
   Ocjena: 80%
   Vrijeme: 12.7.2020. 19:37:00
   Autor: Paka01
   Broj komentara: 0
   Broj pogleda: 343
  • Proteus
   Kod: TX ZS 33/984/985
   Ocjena: 76%
   Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
   Autor: igor 12
   Broj komentara: 6
   Broj pogleda: 787
  • Njihalo strave
   Kod: VB PO 1
   Ocjena: 70%
   Vrijeme: 7.7.2020. 15:05:00
   Autor: Kila Banana
   Broj komentara: 8
   Broj pogleda: 845
  • Božji sud
   Kod: KP SA 7c
   Ocjena: 82%
   Vrijeme: 6.7.2020. 9:20:00
   Autor: Spock
   Broj komentara: 9
   Broj pogleda: 577

  Aukcije

  Forum

  Najčitanije

  Vijesti

   Magazin

   Recenzije

   • Poslije apokalipse
    Kod: NN LIB 55
    Ocjena: 100%
    Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 2447
   • Put za raj
    Kod: ZG VCSP 32
    Ocjena: 50%
    Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
    Autor: Djole
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 1967
   • Svijet Nancy Porter
    Kod: NN ALM 7a
    Ocjena: 61%
    Vrijeme: 21.4.2020. 18:47:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 1574
   • Hellgate u plamenu
    Kod: ZG LU 275/276
    Ocjena: 87%
    Vrijeme: 23.6.2020. 1:11:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 14
    Broj pogleda: 1364
   • Dame sumnjiva morala
    Kod: FB KP 41
    Ocjena: 96%
    Vrijeme: 23.4.2020. 22:05:00
    Autor: luxi68
    Broj komentara: 13
    Broj pogleda: 1253

   Aukcije

   Forum