Ljudski zamorci

Dylan Dog

DD MX 1b | 96 str.

Ekipa narkomana provali u skladište lijekova farmaceutske tvrtke Cogswell te se nakon poluuspješno izvedene krađe jedan po jedan odaju čarima svemogućih tableta. No, pilule koje rabe put su prema dimenziji mrtvih te pojačavaju osjetila, kao i agresivnost. Što se zapravo krije iza tih svemogućih pilula?

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 39%

Priča 2

Scenarij 4

Crtež 5

Naslovnica 6

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 46%

P*3

S*3

C*6

N*6

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Duh s radija - Ljudski zamorci - Ukradeni život
  DD MX 1

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • La radio fantasma - Cavie umane - La vita rubata
  DD MAXI 3

ZANIMLJIVOSTI

 • Četvrti de Nardov rad na Dylan Dogu
 • Str. 117, na kamionu je najvjerojatnije krivo napisano naziv tvtke: "british", a ne "britisch oil company"
 • Str. 141., rasplesani dvojac sa rupama od Tommyguna, Ned i Vera, baš podsjećaju na Baby Kate i duhove iz Alana Forda
 • Str.162., po prvi put vidimo detaljnije izgled Grouchove spavaće sobe (fan je tasmanijskog vraga;)

"Ljudski zamorci" druga je od tri priče koje su izašle u ovome maxiju, a vjerujem da bi se mnogi složili sa mnom, ujedno i najslabija iz ovog trojstva. Ne samo da de Nardu izmiče kontrola nad domenom horrora, već se pomalo gubi i u samoj melodramatskoj strukturi priče. Sjetimo se konfuznog "Izgubljenog grada", hommagea/ripoffa P.H. Dickove pripovijetke"A glass of darkness", te"Ponora ludila", žive neinspirativne dosade o misterioznim događajima u ludnici simbolično nazvanoj Serenity (koja je malo previše ocijenjena u recenziji, mea culpa). Isto tako je optuživan za opetovano korištenje Dickovih ideja u DD AL99 "Sperduti nel nulla",a 2002. odlučuje napisati sequel Sclavije kultne epizode "Dok vas smrt ne razdvoji" – "Amori perduti/Izgubljene ljubavi". Zatim slijede stripizacije "Šestog čula" i Kingove "Misery". De Nardo je najvjerojatniji kandidat za najjalovijeg scenarista za serijal, no to ćemo moći sa sigurnošću opovrgnuti ili potvrditi kad sve ostale epizode budu objavljene kod nas.

Priča se gradi oko petorice narkomana koji cijeli strip pokušavaju doći do sintetičke droge i lagano tripuju. To su Zack i Tina, Thaddeus i Irina, te Rick Morran. Svi su različitih karaktera, no imaju jednu zajedničku osobinu, a to je da su bolesno potrebni droge. Nećemo saznati njihove životne priče ni gledati ih sa samilošću kako si sustavno uništavaju živote već ćemo dobiti njihov pogled na svijet kroz prizmu sintetičke droge. Nove, poboljšane, efektivnije i transcedentalne droge. Oni su mladi ljudi sa "snom" - otrći se droge i živjeti normalno. No, na snu sve i ostaje, pošto nisu ni dovoljno jaki ni pametni te se ciklički vrte u začaranom krugu uživanja u drogi. Irina je jedina koja bi nešto mogla i napraviti od cijele grupe, no treba joj poticaj kao i neka sigurnosna distanca od tog života na margini i samodestruktivne okoline. AdamScott i Sphinx ne pripadaju grupici izgubljenih dječaka i djevojčica nego zapravo iskorištavaju upravo tu njihovu slabost, štono prodajom droge ili štono eksperimentiranjem.

Dr. Karl Rufus, jedan je od glavnih istraživača u farmaceutskoj Cogswellkorporaciji, i samo jedan mali kotačić u velikom mehanizmu korporacije. Takve korporacije postaju sinonim za najveću opasnost koja prijeti čovječanstvu, budući da je i gubitak jednog malog bolesnog kotačića samo mala neznatna komplikacija koja će se sama od sebe odzdraviti. Rufus kao negativac nema sve osobine jednog klasičnog "mad scientista", poput ludila i želje za osvajanjem svijeta, ali je zato lišen ikakvih moralnih dvojbi oko zla i dobra. Novac i slava su sve što se računa.

Epizoda ima prikaze eksplicitnog fiksanja i uživanja u drogi što bi pred nekih desetak godina možda bilo malo predrska tema za jedan Bonelli. De Nardo je sasvim sigurno htio prikazati polusvijet narkomana u nekoj mlakoj varijanti nadnaravne kriminalističke drame, no dakako, de Nardo nije ni takav scenarist ni Bonelli nije kuća koja će prikazati jedan veliki socijalni problem na pravi realistični način. Miljama, miljama daleko od "Trainspottinga", ako vam je slučajno pala na pamet usporedba takvog tipa. Priča počinje Irininim introspektivnim monologom koji pokušava dočarati unutarnje stanje lika, tijek razmišljanja, a na isti način priča i završava, epilogom iz glave glavnog protagonista. Ne Dylana, nego Irine. Začuđujuća decentralizacija na mjestu gdje je ne bi očekivao. Dakako, Nardo kroz njezin epilog moralizira o snazi volje i nemogućnosti jednog prosječnog narkomana da se otrgne iz blaženog zagrljaja opojnih droga. Volja sama najčešće nije dovoljna, potreban je neki/nečiji stalni podražaj i pažnja.

Nokturno dvojca M&G mračan je kao u epizodama tipa "Noći punog mjeseca", odnosno oni svojim crnim bojama sa minimalističkim dizajnom vinjeta pružaju atmosferu noćne tišine, pune nadnaravne jeze. Narkomani nisu uopće prikazani kao narkomani, da de Nardo nije napomenuo da se drogiraju i da su ovisnici to se ne bi niti vidjelo. Gdje je očaj u licima, opće tjelesno propadanje? Za kraj, de Nardova opservacija problematika narkomana...

"Narkomanu izgleda nemoguće da bi se mogao vratiti u normalan život. Nepredvidljivost budućnosti ga straši. Draže mu je vrijeme provoditi čitajući etikete na lijekovima..."

Naprijed

DD MX 3b Idol masa

DD MX 6c Nesavršena budućnost

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • Vorador

  Ukupna ocjena 37%

  3, 3, 3, 10

  Razočaravajeće. Ne samo ova epizoda nego i cjeli maxi. Što se tiče ove priče, zamjerio bih to što nema veza s hororom i što je površno napisana. M&G standardno lošnjikavi.
  17.08.2006
  19:12:00 sati
  Vorador
  uredi
 • kico

  Ukupna ocjena 52%

  3, 3, 9, 7

  Najgora epizoda u prvome maxiju objavljenom u Hrvatskoj.Već tisućama puta viđena stvar o pokusima na ljudima sa margine.O uništavanju mladih ljudskih života,u ovome slučaju skupine narkomana i provalnika,u korist znanosti.Montanari & Grassani briljiraju i ovaj put,a cijeli maxi je posvećen upravo njihovom crtežu.Druge dvije epizode su odlične,ova je najgora.A da je slučajno obučena u ruho redovite serije,bila bi epizoda koju bi redovito preskakao pri iščitavanju kolekcije Dylana Doga.
  18.08.2006
  11:22:00 sati
  kico
  uredi
 • Deers

  Ukupna ocjena 37%

  1, 2, 6, 10

  Definitivno najnajnajgora priča u maxiju a možda čak i šire. Priča koja gotovo da i nema veze sa horrorom i dylan dogom osim onih duhova bez kojih bi priča ličila na lošu kriminološku priču.
  18.08.2006
  20:51:00 sati
  Deers
  uredi
 • Ukupna ocjena 33%

  3, 2, 4, 6

  Meni jedna stvar vrlo cesto zasmeta, a to je to razvrstavanje na horor i ne-horor. Znamo svi koliko je nama omiljenih DDa koji UOPSTE NISU HOROR ali te teraju na jezu neke druge vrste. Dakle, nije ovde problem sto nema horora, nego sto nema, maltene, nicega.
  Neko ko se zeli baviti toliko izvikanom temom kao sto je narkomanija mora mnooooogo vise da polomi glavu kako bi napravio dobru pricu.
  M&G - ne bih komentarisao. Neko ih voli, neko ne. Ja ne i jbg. Nikako mi nisu docarali narkomane.
  Sve u svemu, stvarno mnogo tanak uradak u svakom smislu.
  19.08.2006
  03:07:00 sati
  Leo Charm
  uredi
 • Ukupna ocjena 94%

  10, 8, 10, 10

  Ja uopste neznam zasto se ljudima ova prica ne svidja. Mislim da je ovo jedna od najboljih prica koje su objavljene u poslednje vreme bas zbog toga sto iskace iz klasicnog klisea DD. Crtez i naslovnica odlicni.
  19.08.2006
  11:00:00 sati
  priki
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 45%

  3, 3, 8, 3

  I ja se slažem da je ovo najgora epizoda u ovom maxiju. Ovakva priča uopće ne pristaje DD serijalu. Osim onih scena koljačine na kraju priča i nema baš puno veze s hororom. Učinilo mi se da gledam jedan loš film o narkomanima, a ionako nikad nisam volio takve vrste filmova. M&G su bili standardno dobri, jedina zamjerka je ona koju je spomenuo Deecay. Naslovnica ovog maxija je jako dobra, ali se ne odnosi na ovu epizodu pa ću dati neku prikladnu ocjenu.
  21.08.2006
  01:27:00 sati
  mpavin
  uredi
 • kiky

  Ukupna ocjena 55%

  2, 5, 9, 7

  Na temelju onoga što sam čuo i čitao o DD Maxijima, a prije nego što nam je evo konačno jedan od njih dospio u ruke, očekivao sam trash; krv, seks i nasilje, nešto tipa Ubojice, Odbljesci smrti i Zapisano krvlju… ali dobio sam samo bijednu gomilu kojekakvih mudrolija i pokušaja od kojih upravo pričica Đuzepea De Narda predstavlja najgori. Đuzepe na trenutke dobro vlada scenarijem, način pričanja priče kroz lik narkomanke je hvalevrijedan, ali džabe sve to kada je radnja ubitačno dosadna i praktički ne vodi nikuda. A takav vam je De Nardo uvijek bio, dopadljiv na momente, no previše ponekad orijentiran na bavljenje sporednim dijelovima priče zbog čega počesto zaboravlja na glavninu te samim time opet ispada slab u globalu, ali i kronično nesposoban izmisliti originalnu, zabavnu, pametnu priču ili barem dobru početnu stavku preoblikovati u uspješnu epizodu… takav je uvijek bio i takav će biti i u buduće te uopće ne treba niti jednu njegovu DD epizodu dočekivati sa nekim pretjeranim optimizmom.
  22.08.2006
  21:44:00 sati
  kiky
  uredi
 • jasa

  Ukupna ocjena 91%

  9, 9, 9, 10

  Prejaka priča, idete mi na živce sa omaložavanjem stripova, po čemu ovo vama ne valja, napravite vi bolje!
  28.08.2006
  22:34:00 sati
  jasa
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 39%

  2, 3, 5, 9

  Epizoda koja bi valjda trebala potaknuti na razmišljanje o jadnim narkomanima i njihovoj problematici te kako ih pojedinci iskorištavaju.Dajte rupčić,plače mi se..Slabašno i jadno i potpuno promašeno.U ovoj priči nema ničega vrijednog spomena.Dylana onako najnormalnije pomaže narkomanki kao da mu je to svakodnevnica.Srozao si se,stari.M&G u zalazku karijere.Naslovnica odlična ali nažalost sa nikakvom vezom sa ovom epizodom.
  04.09.2006
  22:59:00 sati
  Aco
  uredi
 • Barker

  Ukupna ocjena 30%

  1, 2, 5, 6

  Pitam se kako li DeNarda nije bilo sram da zatrazi/uzme honorar za ovaj shit.Uzeleo sam se malo pravog horora kod Dylana. Umalo da posegnem cak i po Kjavijevim ranim radovima, ali Hellboy i Hellblazer su mi bili blizi (i bolji) izbor. Petica za M&G jer sam dobio utisak da su se malo potrudili oko izgleda narkosa + onaj stari stanodavac je izuzetno detaljno nacrtan i netipican za njih.
  21.09.2006
  03:56:00 sati
  Barker
  uredi
 • Prodigy

  Ukupna ocjena 86%

  10, 9, 8, 5

  Ocjene se odnose na kompletan maxi,a ne samo na drugu pricu,koja mi je ujedno i najlosija ali ne i losa, pogotovo kad dolazi u sendvicu sa dvije super jake epizode prije i poslje nje.Pogodjeno je i to sto su sve tri epizode dosta razlicite tematski,pa ih se bez problema moze procitati zaredom.Naslovnica je u banani.
  23.09.2006
  20:14:00 sati
  Prodigy
  uredi
 • prozirna senka

  Ukupna ocjena 47%

  4, 3, 6, 8

  Ako je Rujuova prica najbolja, onda je jasno kakvog je (ne)kvaliteta ovaj maksi. De Nardo nedorecen, bljutav, no svakako ne i najgori u ovoj knjizi. Neslavnu etiketu budalastine nad budalastinama poneo je ipak Ukradeni zivot. Oce li neko da pljune po njoj uskoro, ili to ja da uradim?
  18.10.2006
  21:51:00 sati
  prozirna senka
  uredi
 • npetros2@htnet-dsl

  Ukupna ocjena 48%

  4, 3, 7, 6

  Pa sveukupno gledajući ovaj maxi nije toliko loš. Ruju-ev duh nije loše zamišljen ali je kraj(po običaju) pretjerano zbrkan. Treća priča od Accatina mi je definitivno najbolja od ovih tri! A ova DeNardovo sranje ne vrijedi ni komentirati! Prejadno.
  22.04.2007
  18:06:00 sati
  npetros2@htnet-dsl
  uredi
 • Ukupna ocjena 10%

  1, 1, 1, 1

  Zalutalo u DD-serijal. U tom smislu odgovaram Leu Charmu: DD je prvenstveno horor strip, te su zato jasni komentari recenzenata. To što je unutar tog žanra, Sclavi ponudio nešto više, samo je dobrodošlo. Ali, horor-diskurs bi trebao biti zvijezda vodilja uvijek (te posebno ovakvim povremenim /i slabijim/ autorima, kao što je De Nardo). Za ovaj neuspjeli Drugstore Cowboy - palac dolje. I ekspresno trpanje u top 5 najgorih DD svih vremena, ako ne i mjesto broj 1. MiG ne zaslužuju jedinicu, nego klasično dobru ocjenu, ali da ne povisim vrijednost ovog smeća. Naslovnici jedan jer je ova priča ni nema.
  11.07.2007
  17:23:00 sati
  stinky
  uredi
 • Ukupna ocjena 37%

  2, 2, 7, 4

  Najgora priča u ovom maxiju, meni ujedno i jedna od gorih koje sam pročitao. Jedino je crtež kako tako dobar...
  07.10.2007
  22:07:00 sati
  Akul
  uredi
 • doktor78

  Ukupna ocjena 59%

  4, 5, 8, 8

  Najslabija epizoda u MAXI-ju. Slazem se sa vecinom kolega da nije dobra ideja da sve tri epizode u MAXI-ju crta isti autor (u ovom slucaju, autori). Volim M&G, ali vec negdje na polovini postaje monotono...
  12.10.2007
  15:29:00 sati
  doktor78
  uredi
 • Inferno

  Ukupna ocjena 27%

  2, 1, 5, 3

  Bijedno kao i ostatak tzv. modernih Dylanovih epizoda. "Ukradeni život" je za nijansu užasniji. Čitaš i čitaš ovu epizodu, pa te uhvati neka monotonija, halucinacija i melankolija i počneš misliti da je ovo solidno i da ovo nije još samo jedan razočaravajuči Dylan s kojim ste izgubili još sat svog dragocjenog života. Tek nakon par dana, kad se srede dojmovi shvatiš kakvo je ovo patetično iritirajuće smeće. Ova je epizoda stavila točku na "i", i čvrsto sam odlučio odjebat čitav serijal. Kad pročitaš lošeg Texa - opet dobro, kad pročitaš lošeg Zagora - opet nisi potrošio puno vremena, ali kad pročitaš lošeg Dylana u kojem živiš za onu zadnju stranicu genijalnog završetka, a u stvarnosti dobiješ nogom u stomak da ti se povrača mjesec dana... u takvu se situaciju, bogami, više neću dovoditi. Montanari&Grassini na neke jednostavne finte ostavljaju dobar dojam, ali ne i kod mene. Ovu smušenu i nepovezanu temu o narkomanima bi i moja baba bolje napisala od ovog debilčine od scenariste. Pa kako ih nije sram trpati jedan serijal ovim indolentnim beljezgarijama i jeftinim nedorađenim i bezidejnim filozofijama. Gdje je nestao horror-Dylan?
  12.10.2007
  18:42:00 sati
  Inferno
  uredi
 • Lucy Liu

  Ukupna ocjena 87%

  9, 9, 10, 3

  Što se mene tiče,ovo je sjajna epizoda,i IMA veze s horrorom-ali malo light-tipa.Što se tiče recenzencije,epizoda "Izgubljeni grad"  je meni jedna od najboljih.Možda i ja čak napišem recenzenciju o njoj...
  14.10.2007
  12:39:00 sati
  Lucy Liu
  uredi
 • Windwalker

  Ukupna ocjena 49%

  4, 4, 5, 10

  Isuse... Sreća njihova da im naslovnica koja im niti ne pripada podiže prosjek.
  12.03.2008
  22:59:00 sati
  Windwalker
  uredi
 • flamboyant soul

  Ukupna ocjena 22%

  2, 2, 3, 1

  Gnjusno loša epizoda koja ni ne zaslužuje recenziju, ustvari ne zaslužuje ni da se o njoj govori. Kakva hrpa sramotnog smeća! Prosječni Chiaverottijev uradak je za ovo vrh vrhova (pazite, govorim o  Chiaverottiju, a znamo svi koliko njegovi prosječni radovi vrijede). Sramota.
  07.09.2008
  23:18:00 sati
  flamboyant soul
  uredi
 • ken2

  Ukupna ocjena 48%

  3, 3, 7, 9

  loše, loše, jedva dočekao kraj, već viđeno sto puta, bar da je dobro obrađeno, ali nijeM&G volim, ovdje su unutar svog prosjekanaslovnice nema, pa ocjenjujem ovu za ukradeni život, a ona je jako dobra
  05.11.2008
  01:37:00 sati
  ken2
  uredi
 • Panon

  Ukupna ocjena 74%

  7, 7, 8, 8

  Uporaba nekih klišeja poput klasičnog ludog znanstvenika željnog za moći i novcem narušava kvalitetu epizode, koja gledano u globalu i nije tako loša.

  05.06.2010
  20:32:00 sati
  Panon
  uredi
 • acestroke

  Ukupna ocjena 43%

  2, 3, 7, 7

  Sigurno najgora epizoda iz ovog Maxija.  Ne samo da nije interesantna i da je dosadna, nego je zbunljiva, i izgleda kao da bi trebala da pripada nekom drugom serijalu, mozda u Nick Raideru.  Procito sam bio prvih 50 stranica, i jos uvijek mi je bilo tesko znati sta se u stvari desava; kad sam procito ostale stranice, vidio sam o cemu je stvar, ali ipak nije imalo previse smisla.  Nakromani u DD serijalu?  Mozda bi i moglo, ali scenario bi trebo da bude puno bolji.  Ovako kako jest je veoma slabo, i bio sam puno razocaran, pogotov zato sto su one druge dvije epizode iz ove knjige puno bolje.  Jedino mi je crtez ok; prica i tekst su slabi.   :(

  15.08.2010
  15:23:00 sati
  acestroke
  uredi
 • Ukupna ocjena 49%

  3, 3, 7, 10

  Loše,M&G i Stano popravljaju dojam.

  09.11.2011
  20:35:00 sati
  Patrix
  uredi
 • supermike

  Ukupna ocjena 49%

  3, 2, 8, 10

   Loše. Od droge vide mrtve ljude. Totalno nemaštovit scenarij. Crtež je ok.

  19.12.2011
  00:31:00 sati
  supermike
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 46%

  2, 2, 8, 10

  Ovdje pod milim Bogom ništa nije bilo zanimljivo.

  14.09.2012
  14:03:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • Ukupna ocjena 25%

  1, 1, 6, 1

  28.11.2012
  14:31:00 sati
  coszinus
  uredi
 • Opti

  Ukupna ocjena 34%

  2, 2, 7, 1

  Ako je De Nardu toliko stalo do ovakvih priča, mogao bi možda pisati predloške za anti-droga PSA reklame. Da je bar iole zanimljivo, ali što ćeš. Naslov pristaje, jer ovaj strip je stvarno zamoran. He, he.

  M&G su prosječni u sve tri priče, od kojih svaka počinje identičnom vrstom kadra. Naslovnica ne pripada ovoj priči, koja nema zasebnu pa je ne mogu ni ocijeniti.

  10.08.2013
  11:14:00 sati
  Opti
  uredi
 • Stripmen

  Ukupna ocjena 36%

  4, 3, 4, 3

  Od ovakvih epizoda ljudi se i počnu drogirati.

  30.09.2014
  08:36:00 sati
  Stripmen
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 22%

  1, 2, 4, 1

  Zamorna, glupa i suvišna priča začinjena napornim M&G, čiji loš (pridjev "porculanski" bi ga najbolje opisao) crtež bez dinamke posebno dolazi do izražaja u ovakvim pričama bez horor elemenata. De Nardi je sigurno duhove ubacio da bi se ovo nedjelo moglo izdati u Dylan Dogu, a rezultat su ghostbusters-narkomani. Naslovnice nema, pa ocjena ide općem dojmu.

  01.11.2016
  06:41:00 sati
  Spock
  uredi
 • jvucica3

  Ukupna ocjena 49%

  3, 3, 8, 7

  Ptičica mi je šapnula da je ovo u biti bio De Nardov pripremljen scenarij za Nick Raidera koju je sklepao u jedno popodne, a kad je dobio zadatak da napiše priču za Dylana onda se pokvareno zacerekao i rekao sam sebi - ko će sad opet nešto smišljat tlaka je to, dat ću im ovo ko ga jebe, uvalit ću im mikija. I bome si nam ga uvalio, do balčaka...

  Šta reć, priča nema blage veze s Dylanovim svijetom i s onim što taj strip predstavlja a i bez tog "detalja" opet je loša i nezanimljiva. M&G su sasvim dobro obavili posao, ali primjetno je kako su na maxijima u pravilu malo slabiji nego u redovnim pričama.

  06.02.2017
  20:18:00 sati
  jvucica3
  uredi
 • King Warrior

  Ukupna ocjena 45%

  6, 3, 4, 6

  Dosadna epizoda, mada tema i nije toliko losa koliko je lose sprovedena. Dylan jebe sve redom, od prostitutki do narkomanki. Kako se do sada nije zarazio nekom bolescu, nikako mi nije jasno.

  03.10.2017
  19:22:00 sati
  King Warrior
  uredi
 • Hercule Poirot

  Ukupna ocjena 32%

  2, 2, 5, 5

  Varijacija na temu. Na dosadnu temu.

  14.09.2019
  18:25:00 sati
  Hercule Poirot
  uredi
 • Ukupna ocjena 37%

  1, 1, 10, 1

  Uzasno i bez horora.

  30.03.2021
  09:43:00 sati
  GrouchoDrugi
  uredi
 • Ukupna ocjena 68%

  7, 7, 6, 8

  13.05.2021
  01:25:00 sati
  Alex Kross
  uredi
 • Ivan Liverpool

  Ukupna ocjena 33%

  2, 2, 6, 3

  Lose, ni inace ne volim bas tematiku droga, ali ovdje apsolutno nikakve poante nije bilo u prici. Cak zavrsnica sugerira kako unatoc borbi protiv droge, droga pobjedi, buduci da se u tvrtki pojavi novi lik koji nastavi rad svog "prethodnika" te usavrsi lijek za koji ce traziti nove zamorce. Rekao bih prilicno losa poruka i trebalo je makar kraj napraviti drugacijim, ako ne i svih 94 stranice. Crtez isto losiji nego inace kod M&G-a.

  16.12.2022
  22:18:00 sati
  Ivan Liverpool
  uredi
 • Macbeth

  Ukupna ocjena 54%

  5, 4, 7, 6

  Ovo sigurno nije kvalitetna priča, ali svakako može proći kao jednostavna epizoda o trgovini drogom i ovisnosti. Patetike nema mnogo, crtež daje jednu lijepu atmosferu, sve je predvidljivo do bola, ali nema ničeg uvredljivog za inteligenciju čitatelja. Sve u svemu, priča koju zaboraviš sutradan, ništa više.

  08.08.2023
  17:10:00 sati
  Macbeth
  uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Inkal
  Kod: JD STKON 13/14
  Ocjena: 96%
  Vrijeme: 5.7.2023. 9:27:00
  Autor: Salkan
  Broj komentara: 13
  Broj pogleda: 1725
 • Napad u Montezumi
  Kod: TX SAGK 41b/42a
  Ocjena: 66%
  Vrijeme: 15.8.2023. 0:03:00
  Autor: Ivan Liverpool
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1667
 • Tajanstveno brdo
  Kod: TX SAGK 18c/19a
  Ocjena: 56%
  Vrijeme: 17.7.2023. 1:20:00
  Autor: Ivan Liverpool
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1619
 • Jahači iz Wyominga
  Kod: TX LU 117/118/119
  Ocjena: 77%
  Vrijeme: 9.9.2023. 8:38:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 1511
 • Junaci iz utvrde Kearny
  Kod: TX LIB 86
  Ocjena: 85%
  Vrijeme: 1.8.2023. 10:02:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 4
  Broj pogleda: 1500

Aukcije

Forum