Stravična invazija

Dylan Dog

DD SD 27 | 96 str.

U Londonu se pojavljuju golemi štakori. I ne zadovoljavaju se samo pojavom, već vole jesti ljude. Dok raju hvata panika, Dylan istražuje iza kulisa Društva ljubitelja miševa i Društva ljubitelja štakora… (dođe mi da se osmjehnem nad moronskom lucidnošću ove priče-))))

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 14%

Priča 1

Scenarij 1

Crtež 2

Naslovnica 2

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 39%

P*3

S*3

C*4

N*5

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Stravična invazija
    DD SD 27

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • L'orrenda invasione
    DD SR 105

ZANIMLJIVOSTI

  • Manfredi i Siniscalchi su (na žalost) zajedno radili još dvije epizode, DANI MORE (prvi Manfredijev rad, SD 17) i DADILJA (fala Bogu zadnja redovna Siniscalchijeva epizoda, SD 38)
  • Romerov film o kojemu Dylan govori (str.44) je The Crazies (1973)
  • U jednoj sličici (str.94) pojavljuje se Jenkins
  • Dylan se prvi (i valjda jedini) put sukobljava sa štakorima

Neko u Bonelliju ili možda sam Bonelli, bio je u početnoj fazi ludila. Ne znam kako drugačije objasniti trostruku simbiozu Manfredija i Siniscalchija. Ovaj dvojac antidobrih epizoda dostigao je svoj obrnuti vrhunac u Stravičnoj invaziji. To smeće, to grozno djelo, taj skup od 96 uludo ispisanih listova obuhvaćenih ljepilom, nekako se uvijek provlačio u raspravama fanova na stripovi.com o najgorim DD epizodama. Niko da ga spomene (valjda je toliko loše da ga podsvijest odmah briše kako ne bi bespotrebno zauzimalo prostor). No, napokon je došao kraj skrivanja, prljavi veš treba izaći na vidjelo.

S čime nas je to Manfredi ovako neugodno zviznuo? Idiotskom pričom o najezdi štakora, opsadnim stanjem u Londonu, debilnim dijalozima, suludom idejom o Klubovima ljubitelja štakora i miševa, i, generalno, imbecilnim stripom. Ajde da se barem držao totalnog trasha, pa da se samo fokusirao na horor scene sa štakorima, napravio bi podnošljivu lošu priču. Ali s ovim nekakvim pseudorješenjem sukoba ljubitelja miševa sa ljubiteljima štakora (hahaha), posložio je totalnu katastrofu od stripa. A najbolje od svega što se usput poziva na (slabašan) Romerov The Crazies s kritikom odlučnog režima vojske. Osim tog glasa protiv vojnog aparata, ništa drugo ne pokušava reći, nema ničega dubljeg, nema emocija, nema ni strahova, ni ludila, ni kritike života, ni kritike smrti, ni revolta protiv smisla ili besmisla ili, što ja znam, protiv kreditnih kartica. Jednostavno prosipa svoju priču o štakorima i to je to. Očito ga privlače te životinjske zgode, jer je poslije uradio storiju o paucima (Arakne/Proročanstvo, SD 32/33). Od mnoštva debilnih situacija, izvlačim onu na str. 38, kad Bloch i policijske horde poput SKOJ-evaca viknu «Tako je!» i junački krenu na štakore.

Manfredija ovdje dostojno prati Siniscalchi i rekao bih da je on bio logičan izbor. Možda je to bila zajebancija kuće Bonelli, nekakvo takmičenje «ko će gore» između Manfredija i Siniscalchija, gdje su se obojica svojski potrudila. Ovaj kao da je prosuo bočice s tintom i onda iz toga prstima napravio što se napraviti može. Ako tako gledamo, onda je na nekim mjestima i uspio nacrtati ljude. Za štakore je samo ostavio packe. Jedino je dobro što nije puno DD uradio i to je njegov najveći doprinos serijalu.

Evo, grozna epizoda sa groznim crtežom iz jednog zabrinjavajućeg perioda Dylana Doga. Baš su u to vrijeme zaredale slabe i sumnjive priče, s mogućnošću da je ovo najgori slijed epizoda zaredom, jer je nakon Stravične slijedila Pobuna automobila. Sumrak Bogova.

Naprijed

DD SD 26 Beskrajna noć

DD SD 28 Pobuna automobila

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Heyoka

    Ukupna ocjena 11%

    1, 1, 1, 2

    Jooooooj, kako sam ovu epizodu zaboravio u nabrajanju DDD (Dylan Dog Dreka)! :-(((( Čisti jad i grozota. Jedino što vrijedi pohvale u ovoj septičkoj jami od epizode je činjenica da se Dylan i co. bore protiv životinja. Miševi, štakori, pacovi...koga briga! Ljepilo i mišolovka ih ionako ne razlikuju. :-)
    19.11.2004
    12:56:00 sati
    Heyoka
    uredi
  • zveky

    Ukupna ocjena 24%

    1, 1, 4, 6

    hahahahaha stvarno sam se od srca ismijao kad sam citao recenziju,ali sto je jos tuznije,vise sam se ismijao(onako totalno sludjen)kad sam procitao ovaj imbecilni strip!Jednostavno nisam mogao vjerovati da je ovakav shit izbacen u javnost!Stvarno ne znam koja je poenta ove epizode...borba izmedju 2 tabora?Jedan u kojem su obozavatelji "obicnih miseva" i drugi,ajmo reci otpadnicki, u kojem su obozavatelji stakora...da,i...?Ovo je jedan od vecih DD bisera!Uzas!
    20.11.2004
    05:05:00 sati
    zveky
    uredi
  • Ukupna ocjena 34%

    2, 2, 5, 7

    Znao je Siniscalchi i bolje da crta...
    Btw. Heyoka ti nisi ni mogao uvrstiti ovu epizodu u DDD jer je donedavno nisi ni čitao. ;-)
    20.11.2004
    12:24:00 sati
    Verfalk2003
    uredi
  • Barker

    Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    Stravicno nema sta. Srecom ja sam se na vreme odrekao ove epizode ,mislim jos na mom prvom postu na forumu. Ovde stvarno nema nicega zbog cega bi rekli: Dobro, dacemo plus za crtez ili za onaj dobar stos ili.... Nicega. Uzasni Siniscalci(ili kako se vec pise) je bleda -da- bledja- ne- moze- biti kopija najslabije varijante Brindisija. A Manfredi je ocajan u svih nekoliko scenaristickih pokusaja("Vrata pakla", "Dani more") i uvek se malo najezim kad pomislim da je on idejni tvorac Magicnog Vetra (ne gresim jelda?) A tamo je prokleto dobar.
    Jadan Stano, sta bi on mogao da tu spasava?
    20.11.2004
    12:30:00 sati
    Barker
    uredi
  • Ukupna ocjena 35%

    3, 3, 4, 5

    Mišja groznica napada london, tako bi trebalo pisati na naslovnici Dailly Mirora! Taj glavni britanski grad je svašta prošao u dyladdogovskoj povijesti; nekoliko najezda ubojica (ubice, zlo, sunčeve pjege), vampire, vještice, ukletu podzemnu željeznicu, zombije... i naravno da te nadnaravne stvari može riješiti jedino Dylan. No, kada se on upusti u sraz sa silama prirode i mutiranim štakorima, i kada tu nema ničega natprirodnog i nikakve pametne aluzije ili poante, onda to više liči na apokaliptični BBC-jev dokumentarac nego da doživljaje istraživača noćnih mora. Osrednje, ali uzevši u obzir da od Žene koja ubija prošlost, do Mračne polovice nije bilo boljeg dylana, evo đački trojka, navučena, preko veze...
    20.11.2004
    20:08:00 sati
    Mx2
    uredi
  • Djole

    Ukupna ocjena 17%

    1, 2, 2, 2

    Očajno. Ali ipak ne "Chiaverotti očajno". ;)
    23.11.2004
    11:17:00 sati
    Djole
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 23%

    1, 1, 4, 5

    Ne mogu vjerovati da autor odličnog Magičnog vetra može napisati ovakvo smeće.Vrhunac debilizma i velika uvreda nama čitateljima je klub obožavaoca miševa,koji se kasnije podijeli na dvije frakcije-obožavatelje miševa i obožavatelje štakora!A nakon toga je jedan odlučio istrijebiti suparničkog idola i tako usput doveo London na rub propasti.Pišem i ovo i osjećam mučninu.Ne,nije mi jasno kako Bonellija nije bilo sram izdati ovakav strip.Crtež dosta dobro odgovara ovoj epizodi,a sam Dylan je neuspjela kopija Brindisijevog..MOgu dodati još jednu zanimljivost koju Stinky nije naveo,a to je da se u epizodi pojavljuje i John Mayor(ili kako se već piše),tadašnji britanski prime-ministar
    05.12.2004
    21:41:00 sati
    Aco
    uredi
  • Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    Najgora epizoda.Nemogu vjerovat da ovo smeće može bit išta
    što vrijedi imati.Štakori,ma molim vas!Pa onda DRUŠTVO
    LJUBITELJA ŠTAKORA!!!!!!!!!Zar su ti normalni.Žao mi je što sam ikad kupio ovu stvar.
    24.05.2005
    20:17:00 sati
    zerovnik
    uredi
  • Ukupna ocjena 74%

    7, 8, 7, 8

    Odlican trash s apsurdnom (a takve su i najbolje za trash) pricom.
    21.06.2005
    23:50:00 sati
    Stribor
    uredi
  • lwood

    Ukupna ocjena 50%

    5, 5, 5, 5

    meni u ovoj epizodi je jedina dobra stvar šta se nisam prestaja smijat.inače loše
    10.12.2005
    14:16:00 sati
    lwood
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 62%

    7, 6, 6, 5

    Štakori napadaju! :) Evo pročita san i ovo prije par dana i bilo je baš onako kako sam i očekivao: ništa posebno. Štakori napadaju i ubijaju sve pred sobom, razbijaju vrata, ruše zidove,plivaju leđno i rade ostale gluparije, a Groucho se sa svim tim sprda:) Spominju se nekakva društva koja obožavaju miševe i štakore :))) a uz to još doznajemo da su ljudi nisu mogli izaći iz kuće bez miša na ramenu (to im je vjerojatno bilo u modi). A ništa, evo dati ću nekakve šestice i sedmice jer ovo ipak nije toliko loše kao neke prošle epizode. Crtežu ću isto dati nekakvu šesticu, naslovnica mi nije zanimljiva.
    19.04.2006
    23:50:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Vega

    Ukupna ocjena 36%

    2, 3, 5, 6

    Aldous Maxey, predsjednik Kluba obožavatelja miševa, versus Edgar Burns, predsjednik Kluba obožavatelja štakora. Rivalstvo koje je dovelo do stvaranja posebne vrste štakora koja ždere pripadnike vlastite vrste. Cilj je dobiti svijet bez divljih i velikih štakora. Divan svijet sa milim malim miševima. Manfredi je učinio ovu epizodu jednom od najgorih epizoda Dylana Doga. Debilna ideja. Ipak, svi mi koji smo imali nezadovoljstvo pogledati "Infekciju" našeg cijenjenog redatelja Krste Papića znamo da priča o štakorima može ispasti i puno gore. Nema većeg trasha od prizora iz tog filma kad Ivan Gajski prisustvuje izvođenju himne koju je napisao za moćnu organizaciju pod vodstvom Izbavitelja. Kad to vidite ideja o fanovima miševa i štakora ne izgleda tako glupo. Uostalom, epizoda koja je uslijedila "Pobuna automobila" čak je gora od ove. Crtež je srednja žalost, a naslovnica drugačija nije ni mogla biti.
    07.07.2006
    12:21:00 sati
    Vega
    uredi
  • kiky

    Ukupna ocjena 21%

    1, 2, 3, 3

    Gianfranco Manfredi je također jedan od scenarista koji svojim pisanijama nisu donijeli ništa dobro Dylanu Dogu, no možemo ipak biti u neku ruku i sretni što njegov doprinos dotičnom serijalu nije bio veći… čovjek jednostavno bezidejan, nemaštovit, scenaristički površan, krajnje neoriginalan, a u najbolju ruku bezvezan. "Stravična invazija" je samo jedan od tih nekoliko primjera, ali prisjetimo se recimo još i očajne "Dadilje", slabašnih "Dana more" i epizode što nedavno je pročitah iz Giganta #8 "Banda zodijaka", nevjerovatno blesavu i totalno bezveznu epizodu, koja bi jednom vrlo lako mogla pronaći svoje mjesto među najgorim DD epizodama ikad… odmah pokraj "Stravične invazije".
    07.07.2006
    16:42:00 sati
    kiky
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    jad i bijeda.... u stvari ispravak: rigotina!
    07.07.2006
    20:40:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • zeljko

    Ukupna ocjena 56%

    4, 4, 8, 8

    Sinoć sam pročitao ovu epizodu pa mi je još uvijek u sjećanju :D apsurdna jeste... komična jeste... nelogična jeste... besmisao kipti na sve strane kao i glupost... međutim ako ćemo cjepidlačiti takvih epizoda ima gomila
    od glupe priče više mi smetaju neki zaista debilni komentari protagonista...
    dajem dobre ocjene jer mi se crtež sviđa a pod uticajem Variole Vere koju sam gledao malo prije čitanja stripa ne mogu odoljeti potrebi da još jednom kažem kako obožavam gas maske i filmove sa zarazama... što se logično prenosi i na strip
    11.07.2006
    14:35:00 sati
    zeljko
    uredi
  • Deers

    Ukupna ocjena 68%

    5, 7, 8, 8

    Uredu epizoda. Čitao sam mnogo gorih i apsurdnijih epizoda. Siniscalchijev crtež je prilično doba kao uostalom i u danima more dok u živim i mrtvima se pootpuno izgubio.
    Manfredi prosiječan, ima i većih bisera koji su pisali Dylana. ta epizoda mi definitivno neće biti u popisu najlošijih.Više mi se svidjela epizoda Dani more od Manfredija i Siniscalch.
    27.09.2006
    22:53:00 sati
    Deers
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 16%

    1, 1, 2, 4

    Lucidnoj se stinkyjevoj recenziji nema sta dodati;)
    02.12.2006
    16:06:00 sati
    prozirna senka
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 15%

    1, 1, 2, 3

    Debilna priča upakirana u katastrofalan crtež, stvarno teško izvedivo. Klubovi ljubitelja štakora i običnih miševa koji se međusobno preziru, katastrofa. Idem vani na svjež zrak.
    06.09.2007
    16:03:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Ukupna ocjena 29%

    1, 1, 6, 5

    Mislim da riječ MANFREDI govori sve...
    21.09.2007
    22:55:00 sati
    Akul
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 32%

    2, 2, 5, 5

    nažalost, ovo nije najlošija epizoda, taman sam se nedavno zaželio dilan doga i pročitao ponovo nekoliko sjajnih epizoda iz početnog perioda, a onda sam krenuo na neke koje nisam nikada, među njima i ova, bolje da nisam
    20.02.2008
    23:20:00 sati
    ken2
    uredi
  • Ukupna ocjena 37%

    3, 3, 4, 7

    jaaaaaako loše. jedan od najgorih dylana, a tek u sljedećoj epizodi dolazi kultna glupost "pobuna automobila". priča još na početku počinje solidno, nisam očekivao ovako lošeg dylana, prvo mi je živce kidao samo loš crtež, ali kada se priča na pola stripa počinje rasplitati, čovjek se zamisli je li moguće da je ovakva glupost nekome uopće pala napamet, a kamoli da su nešto ovakvo objavili. za razliku od većine komentara, ja nisam imao ništa protiv epizode "dani more", ali u ovoj epizodi, autorski dvojac je napravio krilminalno djelo, totalnu glupost.... inače ne mislim da je predložak toliko loš, iz ovoga se mogla izvuči sasvim zanimljiva epizoda, ali.... nije.
    26.02.2008
    17:02:00 sati
    blackport8
    uredi
  • Beva

    Ukupna ocjena 46%

    6, 2, 5, 7

    Početna ideja nije loša... Kombinirajte činjenicu da se 50 % ljudi boji štakora sa invazijom istih na milijunski grad i imate horror... Razrada je već problem...A to s društvima miševa i štakora zvuči glupo nama Balkancima, ali ljudi, to je zapad...  Kolijevka scijentologije, raznih udruženja lažljivaca i kakvih sve ne bedastoća...Crtež prosjek... Imam dojam da bi Siniscalchi mogao puno bolje samo da uzme više vremena... Konture mu nisu loše, fali sjenčenja...  Stano tehnički na nivou, ali pomalo bezvezan kadar... Bilo bi bolje nešto slično naslovnici Ucronie, samo sa štakorima... 
    06.03.2008
    22:47:00 sati
    Beva
    uredi
  • Windwalker

    Ukupna ocjena 36%

    3, 3, 4, 6

    E moj Manfredi, što si ovo napisao? Ali nema veze, sve ti je oprošteno zbog Magičnog.
    13.03.2008
    12:29:00 sati
    Windwalker
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 75%

    8, 7, 7, 9

    Meni se svidjela ova priča o štakorima koji uništavaju sve pred sobom. Klasična tematika o podivljaloj zvjeradi i djevama koje vrište na sve strane. Što se tiče društava koja obožavaju štakore i miševe...eh, šta reći, to su Englezi :)
    06.12.2008
    00:21:00 sati
    Panon
    uredi
  • Ukupna ocjena 35%

    5, 1, 3, 8

    21.07.2009
    08:55:00 sati
    farrar
    uredi
  • Klukas

    Ukupna ocjena 61%

    7, 7, 4, 7

    He he... najsmiješnije ovdje su mi komentari Čitalaca; digla se panika kao da se radi o nekoj svetoj kravi a ne Dilan Dogu. Dilan Dog je jedan od onih stripova neujednačene kvalitete. Promijenilo se puno scenarista i puno crtača tako da nije neočekivano da se desi lošija epizoda. Dapače, moje subjektivno mišljenje je da je najmanje 50% DD epizoda loše. A zbog onih ostalih mi je Dilan ipak jedan od dražih, unatoč tome što ga zbog tolike fluktacije autora smatram pomalo i lažnim, ispranim, kakvim već..."Stravična invazija" mi se sviđa, poprilično je zabavna. O nekakvim naivnostima ili prevelikim fantazijama neću, jer u tom slučaju Dilan Doga ne bi ni trebalo uzimati u ruke. Ima dobrih scena, zaplet i rasplet su isto ok. Crtež je najlošiji dio, naslovnica može proći.
    28.07.2009
    14:44:00 sati
    Klukas
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 63%

    7, 6, 6, 6

    onako solidna prica. 
    DD je horror strip i morali su i pacovi da dodju na red. 
    crtez mi izgleda dosta zbrzan 
    29.08.2009
    12:23:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 44%

    5, 5, 3, 5

    Definitivno ne najlošija epizoda. U nekoliko prethodnih ima puno gorih, redom: #99: "Simfonija smrti"(moj kandidat za najgoru uopće), #102: "Braća iz drugog vremena"(smeće nulte kategorije i druga najgora uopće), pa #103: "Demoni"...Ako stavimo stranu logiku, ovo je jedna prilično zabavna epizoda s puno jezovitih scena. Mogu zamislit koliko bi tek te scene bile jezovite ženama/curama koje se boje miševa. Crtež dosta kvari dojam. Siniscalchi je i inače loš, a ovdje je prevršio svaku mjeru.
    07.12.2009
    09:24:00 sati
    Spock
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 52%

    5, 4, 6, 7

    Ove nije tako dobro, ali sigurno nije ni tako grozno kao sto svi kazu.  Ja sam procitao puno losijih Dylanovih episoda (Dani More, Sotonin Pogled, Suma Ubojica) od ove.  Pacovi su dobra ideja za Dylanov strip, ali mogla je prica bitil malo bolja.  Pa sta ako je nestvarna?  Koliko Dylanovih prica jesu stvarne?

    Crtez je samo okay; stranica je dobra, sigurno najbolji dio ovog stripa.  Svidja mi se puno Dylanova cura u ovom stripu, zato sto je jedna od rijetkih koja ima kratku kosu.  Pacovi su stravicna stvar za svakog; ne vjerujem da bi iko mogao ovo citati a da ne moze zamisliti da se ovako nesto mozda moze dogoditi, i kako bi sve bili jebeno da se doista desi.

    12.03.2010
    17:12:00 sati
    acestroke
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 75%

    8, 5, 9, 9

    Loše! što drugo reći, sve piše u recenziji. Jedino je naslovnica koliko toliko dobra. > Čitao opet nakon 7 godina, na godišnjem nakon ručka prije popodnevnog spavanca i odlaska na plažu, i zanimljivo, epizoda je sad vrlo zabavna. Jest trash, ali nije uopće za odbaciti! Sa 20% na 75% ...

    18.04.2010
    16:41:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 58%

    6, 5, 6, 7

    Hajde, hajde, kod DD-a ima puno većih sranja od ovoga, a ovo je barem i čitljivo. Luigi Siniscalchi nije ništa lošiji od, recimo, M&G.

    09.03.2011
    21:04:00 sati
    drogsy
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    Ne znam što mi se više gadi: priča, scenario, crtež ili naslovnica.

    Ne, čekaj, znam... To je sve zajedno.

    27.11.2011
    16:00:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 59%

    4, 6, 8, 5

    Još jedna epizoda u stilu trash horrora iz sedamdesetih sa umjerenom dozom humora. Jedino što ne razumijem je neozbiljnost kojom neki članovi ovog sajta (koji očito ni nemaju svoje vlastito mišljenje o pročitanoj epizodi) daju ocjene (komentare) na ovu epizodu...još razumijem da im priča i scenarij može biti bljuzga,ali Siniscalchiev crtež sigurno nije zaslužio ispodprosječnu ocjenu jer se radi o crtežu koji ima ono nešto "DylanDogovsko" u sebi...
    09.09.2013
    16:38:00 sati
    Oki
    uredi
  • Ukupna ocjena 55%

    4, 6, 6, 7

    26.12.2013
    16:57:00 sati
    dylan_dog12
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 56%

    6, 5, 6, 5

    Klub ljubitelja miševa i štakora koji djeluje više od stoljeća - sve je rečeno = pravi trash!

    03.04.2014
    13:35:00 sati
    macca1985
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 25%

    1, 1, 4, 7

    Za ne povjerovati lose, katastrofa od stripa, odakle samo Manfrediju takve ideje... Crtac, uz Cossua najgori na serijalu.

    08.06.2014
    09:22:00 sati
    velka031
    uredi
  • dnevni boravak

    Ukupna ocjena 60%

    6, 5, 7, 6

    Ne slažem se s crnjenjem ove epizode, priča ima svojih dosta zabavnih trenutaka, nije možda Dylan kojeg većina želi ali nije epska tragedija od epizode.

    09.08.2014
    13:06:00 sati
    dnevni boravak
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 26%

    3, 3, 1, 5

    Opcenito,losa epizoda. A crtez je ocajan.

    29.08.2014
    09:04:00 sati
    Tutta
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 26%

    3, 3, 1, 5

    Katastrofa.

    29.09.2014
    10:46:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • Jocko

    Ukupna ocjena 39%

    3, 4, 5, 3

    Zaista slaba ali ne i dno-dna priča. Čak mi je bolja i od epizoda 'Zlo', 'Vila zla', pa i od 'Pobune automobila'...
    Zaista je glupost ono sa ljubiteljima miševa i pacova, ali mi ipak priča i nije toliko loša kao u Pobuni automobila. Mada je pobuna bila zabavnija za čitanje.

    Što se Manfredija tiče, meni je njegova priča Dani more mnogo bolja nego što je kritikuju ovde, a bolja je i od ove. A i Vrata pakla je sasvim solidna priča.

    Više me muči crtež. I dalje sam pod utiskom da je Sinisalchi jedan od boljih crtača u Dylanu Dogu, ako računamo prve dve epizode koje je crtao, koje ne zaostaju za Brindisijem... Već u 'Dani more' je lošiji, tu sam mu dao 7, a ovde je još gori nego u Danima more. Dilana čas crta odlično čas očajno, fale mu detalji, vidi se da je škrabao jer nije imao vremena. Pacovi izgledaju kao neke crtice, nisu uopšte jezivi. Da ih je crtao Casertano iskakali bi sa papira. Očekivao sam da crtež podigne ocenu priči, ali meni je ovaj crtež u rangu Tacconijeve Hijene ili Pobune Automobila ili Trigovog Oni su među nama... Veoma razočaravajuće. A ja naivan mislio da crtači svi crtaju uvek isto pa se radovao kad sam video da je Sinis crtao još nekoliko epizoda Dilana osim njegove prve dve. 
    EDIT: Povećao crtež sa 4 na 5.

    24.08.2017
    05:36:00 sati
    Jocko
    uredi
  • Ukupna ocjena 64%

    8, 4, 7, 7

    Štakori napadaju i prave raztur po gradu. Mislim, da je ideja odlična i zabavna i sigurno spada u okvir horror žanra što bi i trebao biti Dylan Dog. Autor priče je ideju možda pokupio iz filma Gremlins zato što u jednom kadru Dylan u stanu ima igračku gremlina. Kraj mi je loš kada tek tako Dylanova nova cura ima vezu sa svim tim događajima i daje Dylanu adresu znanstvenika koji je naravno glavni krivac. Nekako ipak treba napraviti kraj svemu tome. Čitao sam puno gorih Dylanovih priča. Ta absolutno ne spada među te. 

    07.08.2018
    12:03:00 sati
    tekumze
    uredi

Anketa

Što vam je najinteresantnije na stripovi.com?

Rezultati

Arhiva

Najnovije

Vijesti

  • Oscar 2018.
    Vrijeme: 01.02.2019 09:02:00
    Prodavač: Markos
    Broj pogleda: 1424

Magazin

Recenzije

  • U sjeni vulkana
    Kod: DD LEX 117
    Ocjena: 35%
    Vrijeme: 16.3.2019. 0:34:00
    Autor: Dexters
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 382
  • Boginja majka
    Kod: DD LU 135
    Ocjena: 79%
    Vrijeme: 11.3.2019. 22:32:00
    Autor: Mhejl
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 625
  • Na koži
    Kod: DD LU 153
    Ocjena: 56%
    Vrijeme: 2.3.2019. 10:15:00
    Autor: Mhejl
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 852
  • Zemlja
    Kod: NN LIB SB 11g
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 2.3.2019. 0:09:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 1348
  • Tajna druida
    Kod: ZG MX 32
    Ocjena: 65%
    Vrijeme: 22.2.2019. 2:20:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 1459

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

  • Oscar 2018.
    Vrijeme: 01.02.2019 09:02:00
    Prodavač: Markos
    Broj pogleda: 1424

Magazin

Recenzije

  • Antarktika
    Kod: ZG LU 267-269
    Ocjena: 83%
    Vrijeme: 25.12.2018. 21:11:00
    Autor: nagor
    Broj komentara: 19
    Broj pogleda: 3079
  • Sablasti za Digging Billa
    Kod: ZG KOZA 6
    Ocjena: 80%
    Vrijeme: 6.1.2019. 21:38:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 23
    Broj pogleda: 2620
  • Pripovijesti iz Darkwooda
    Kod: ZG MX 31
    Ocjena: 77%
    Vrijeme: 31.12.2018. 0:39:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 17
    Broj pogleda: 2563
  • Mefistov sin
    Kod: TX LIB 2
    Ocjena: 81%
    Vrijeme: 16.1.2019. 1:15:00
    Autor: WOLF-HUNTER
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 2119
  • Venus Sky-Lab
    Kod: NN LIB 63a
    Ocjena: 74%
    Vrijeme: 2.2.2019. 20:41:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 2054

Aukcije

Forum