Stravična invazija

Dylan Dog

DD SD 27 | 96 str.

U Londonu se pojavljuju golemi štakori. I ne zadovoljavaju se samo pojavom, već vole jesti ljude. Dok raju hvata panika, Dylan istražuje iza kulisa Društva ljubitelja miševa i Društva ljubitelja štakora… (dođe mi da se osmjehnem nad moronskom lucidnošću ove priče-))))

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 14%

Priča 1

Scenarij 1

Crtež 2

Naslovnica 2

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 39%

P*3

S*3

C*4

N*5

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Demoni - Beskrajna noć - Stravična invazija
  DD LIB 35
 • Stravična invazija
  DD SD 27

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • L'orrenda invasione
  DD SR 105

ZANIMLJIVOSTI

 • Manfredi i Siniscalchi su (na žalost) zajedno radili još dvije epizode, DANI MORE (prvi Manfredijev rad, SD 17) i DADILJA (fala Bogu zadnja redovna Siniscalchijeva epizoda, SD 38)
 • Romerov film o kojemu Dylan govori (str.44) je The Crazies (1973)
 • U jednoj sličici (str.94) pojavljuje se Jenkins
 • Dylan se prvi (i valjda jedini) put sukobljava sa štakorima

Neko u Bonelliju ili možda sam Bonelli, bio je u početnoj fazi ludila. Ne znam kako drugačije objasniti trostruku simbiozu Manfredija i Siniscalchija. Ovaj dvojac antidobrih epizoda dostigao je svoj obrnuti vrhunac u Stravičnoj invaziji. To smeće, to grozno djelo, taj skup od 96 uludo ispisanih listova obuhvaćenih ljepilom, nekako se uvijek provlačio u raspravama fanova na stripovi.com o najgorim DD epizodama. Niko da ga spomene (valjda je toliko loše da ga podsvijest odmah briše kako ne bi bespotrebno zauzimalo prostor). No, napokon je došao kraj skrivanja, prljavi veš treba izaći na vidjelo.

S čime nas je to Manfredi ovako neugodno zviznuo? Idiotskom pričom o najezdi štakora, opsadnim stanjem u Londonu, debilnim dijalozima, suludom idejom o Klubovima ljubitelja štakora i miševa, i, generalno, imbecilnim stripom. Ajde da se barem držao totalnog trasha, pa da se samo fokusirao na horor scene sa štakorima, napravio bi podnošljivu lošu priču. Ali s ovim nekakvim pseudorješenjem sukoba ljubitelja miševa sa ljubiteljima štakora (hahaha), posložio je totalnu katastrofu od stripa. A najbolje od svega što se usput poziva na (slabašan) Romerov The Crazies s kritikom odlučnog režima vojske. Osim tog glasa protiv vojnog aparata, ništa drugo ne pokušava reći, nema ničega dubljeg, nema emocija, nema ni strahova, ni ludila, ni kritike života, ni kritike smrti, ni revolta protiv smisla ili besmisla ili, što ja znam, protiv kreditnih kartica. Jednostavno prosipa svoju priču o štakorima i to je to. Očito ga privlače te životinjske zgode, jer je poslije uradio storiju o paucima (Arakne/Proročanstvo, SD 32/33). Od mnoštva debilnih situacija, izvlačim onu na str. 38, kad Bloch i policijske horde poput SKOJ-evaca viknu «Tako je!» i junački krenu na štakore.

Manfredija ovdje dostojno prati Siniscalchi i rekao bih da je on bio logičan izbor. Možda je to bila zajebancija kuće Bonelli, nekakvo takmičenje «ko će gore» između Manfredija i Siniscalchija, gdje su se obojica svojski potrudila. Ovaj kao da je prosuo bočice s tintom i onda iz toga prstima napravio što se napraviti može. Ako tako gledamo, onda je na nekim mjestima i uspio nacrtati ljude. Za štakore je samo ostavio packe. Jedino je dobro što nije puno DD uradio i to je njegov najveći doprinos serijalu.

Evo, grozna epizoda sa groznim crtežom iz jednog zabrinjavajućeg perioda Dylana Doga. Baš su u to vrijeme zaredale slabe i sumnjive priče, s mogućnošću da je ovo najgori slijed epizoda zaredom, jer je nakon Stravične slijedila Pobuna automobila. Sumrak Bogova.

Naprijed

DD SD 26 Beskrajna noć

DD SD 28 Pobuna automobila

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • Heyoka

  Ukupna ocjena 11%

  1, 1, 1, 2

  Jooooooj, kako sam ovu epizodu zaboravio u nabrajanju DDD (Dylan Dog Dreka)! :-(((( Čisti jad i grozota. Jedino što vrijedi pohvale u ovoj septičkoj jami od epizode je činjenica da se Dylan i co. bore protiv životinja. Miševi, štakori, pacovi...koga briga! Ljepilo i mišolovka ih ionako ne razlikuju. :-)
  19.11.2004
  12:56:00 sati
  Heyoka
  uredi
 • zveky

  Ukupna ocjena 24%

  1, 1, 4, 6

  hahahahaha stvarno sam se od srca ismijao kad sam citao recenziju,ali sto je jos tuznije,vise sam se ismijao(onako totalno sludjen)kad sam procitao ovaj imbecilni strip!Jednostavno nisam mogao vjerovati da je ovakav shit izbacen u javnost!Stvarno ne znam koja je poenta ove epizode...borba izmedju 2 tabora?Jedan u kojem su obozavatelji "obicnih miseva" i drugi,ajmo reci otpadnicki, u kojem su obozavatelji stakora...da,i...?Ovo je jedan od vecih DD bisera!Uzas!
  20.11.2004
  05:05:00 sati
  zveky
  uredi
 • Ukupna ocjena 34%

  2, 2, 5, 7

  Znao je Siniscalchi i bolje da crta...
  Btw. Heyoka ti nisi ni mogao uvrstiti ovu epizodu u DDD jer je donedavno nisi ni čitao. ;-)
  20.11.2004
  12:24:00 sati
  Verfalk2003
  uredi
 • Barker

  Ukupna ocjena 10%

  1, 1, 1, 1

  Stravicno nema sta. Srecom ja sam se na vreme odrekao ove epizode ,mislim jos na mom prvom postu na forumu. Ovde stvarno nema nicega zbog cega bi rekli: Dobro, dacemo plus za crtez ili za onaj dobar stos ili.... Nicega. Uzasni Siniscalci(ili kako se vec pise) je bleda -da- bledja- ne- moze- biti kopija najslabije varijante Brindisija. A Manfredi je ocajan u svih nekoliko scenaristickih pokusaja("Vrata pakla", "Dani more") i uvek se malo najezim kad pomislim da je on idejni tvorac Magicnog Vetra (ne gresim jelda?) A tamo je prokleto dobar.
  Jadan Stano, sta bi on mogao da tu spasava?
  20.11.2004
  12:30:00 sati
  Barker
  uredi
 • Ukupna ocjena 35%

  3, 3, 4, 5

  Mišja groznica napada london, tako bi trebalo pisati na naslovnici Dailly Mirora! Taj glavni britanski grad je svašta prošao u dyladdogovskoj povijesti; nekoliko najezda ubojica (ubice, zlo, sunčeve pjege), vampire, vještice, ukletu podzemnu željeznicu, zombije... i naravno da te nadnaravne stvari može riješiti jedino Dylan. No, kada se on upusti u sraz sa silama prirode i mutiranim štakorima, i kada tu nema ničega natprirodnog i nikakve pametne aluzije ili poante, onda to više liči na apokaliptični BBC-jev dokumentarac nego da doživljaje istraživača noćnih mora. Osrednje, ali uzevši u obzir da od Žene koja ubija prošlost, do Mračne polovice nije bilo boljeg dylana, evo đački trojka, navučena, preko veze...
  20.11.2004
  20:08:00 sati
  Mx2
  uredi
 • Djole

  Ukupna ocjena 17%

  1, 2, 2, 2

  Očajno. Ali ipak ne "Chiaverotti očajno". ;)
  23.11.2004
  11:17:00 sati
  Djole
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 23%

  1, 1, 4, 5

  Ne mogu vjerovati da autor odličnog Magičnog vetra može napisati ovakvo smeće.Vrhunac debilizma i velika uvreda nama čitateljima je klub obožavaoca miševa,koji se kasnije podijeli na dvije frakcije-obožavatelje miševa i obožavatelje štakora!A nakon toga je jedan odlučio istrijebiti suparničkog idola i tako usput doveo London na rub propasti.Pišem i ovo i osjećam mučninu.Ne,nije mi jasno kako Bonellija nije bilo sram izdati ovakav strip.Crtež dosta dobro odgovara ovoj epizodi,a sam Dylan je neuspjela kopija Brindisijevog..MOgu dodati još jednu zanimljivost koju Stinky nije naveo,a to je da se u epizodi pojavljuje i John Mayor(ili kako se već piše),tadašnji britanski prime-ministar
  05.12.2004
  21:41:00 sati
  Aco
  uredi
 • Ukupna ocjena 10%

  1, 1, 1, 1

  Najgora epizoda.Nemogu vjerovat da ovo smeće može bit išta
  što vrijedi imati.Štakori,ma molim vas!Pa onda DRUŠTVO
  LJUBITELJA ŠTAKORA!!!!!!!!!Zar su ti normalni.Žao mi je što sam ikad kupio ovu stvar.
  24.05.2005
  20:17:00 sati
  zerovnik
  uredi
 • Ukupna ocjena 74%

  7, 8, 7, 8

  Odlican trash s apsurdnom (a takve su i najbolje za trash) pricom.
  21.06.2005
  23:50:00 sati
  Stribor
  uredi
 • lwood

  Ukupna ocjena 50%

  5, 5, 5, 5

  meni u ovoj epizodi je jedina dobra stvar šta se nisam prestaja smijat.inače loše
  10.12.2005
  14:16:00 sati
  lwood
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 62%

  7, 6, 6, 5

  Štakori napadaju! :) Evo pročita san i ovo prije par dana i bilo je baš onako kako sam i očekivao: ništa posebno. Štakori napadaju i ubijaju sve pred sobom, razbijaju vrata, ruše zidove,plivaju leđno i rade ostale gluparije, a Groucho se sa svim tim sprda:) Spominju se nekakva društva koja obožavaju miševe i štakore :))) a uz to još doznajemo da su ljudi nisu mogli izaći iz kuće bez miša na ramenu (to im je vjerojatno bilo u modi). A ništa, evo dati ću nekakve šestice i sedmice jer ovo ipak nije toliko loše kao neke prošle epizode. Crtežu ću isto dati nekakvu šesticu, naslovnica mi nije zanimljiva.
  19.04.2006
  23:50:00 sati
  mpavin
  uredi
 • Vega

  Ukupna ocjena 36%

  2, 3, 5, 6

  Aldous Maxey, predsjednik Kluba obožavatelja miševa, versus Edgar Burns, predsjednik Kluba obožavatelja štakora. Rivalstvo koje je dovelo do stvaranja posebne vrste štakora koja ždere pripadnike vlastite vrste. Cilj je dobiti svijet bez divljih i velikih štakora. Divan svijet sa milim malim miševima. Manfredi je učinio ovu epizodu jednom od najgorih epizoda Dylana Doga. Debilna ideja. Ipak, svi mi koji smo imali nezadovoljstvo pogledati "Infekciju" našeg cijenjenog redatelja Krste Papića znamo da priča o štakorima može ispasti i puno gore. Nema većeg trasha od prizora iz tog filma kad Ivan Gajski prisustvuje izvođenju himne koju je napisao za moćnu organizaciju pod vodstvom Izbavitelja. Kad to vidite ideja o fanovima miševa i štakora ne izgleda tako glupo. Uostalom, epizoda koja je uslijedila "Pobuna automobila" čak je gora od ove. Crtež je srednja žalost, a naslovnica drugačija nije ni mogla biti.
  07.07.2006
  12:21:00 sati
  Vega
  uredi
 • kiky

  Ukupna ocjena 21%

  1, 2, 3, 3

  Gianfranco Manfredi je također jedan od scenarista koji svojim pisanijama nisu donijeli ništa dobro Dylanu Dogu, no možemo ipak biti u neku ruku i sretni što njegov doprinos dotičnom serijalu nije bio veći… čovjek jednostavno bezidejan, nemaštovit, scenaristički površan, krajnje neoriginalan, a u najbolju ruku bezvezan. "Stravična invazija" je samo jedan od tih nekoliko primjera, ali prisjetimo se recimo još i očajne "Dadilje", slabašnih "Dana more" i epizode što nedavno je pročitah iz Giganta #8 "Banda zodijaka", nevjerovatno blesavu i totalno bezveznu epizodu, koja bi jednom vrlo lako mogla pronaći svoje mjesto među najgorim DD epizodama ikad… odmah pokraj "Stravične invazije".
  07.07.2006
  16:42:00 sati
  kiky
  uredi
 • npetros2@htnet-dsl

  Ukupna ocjena 10%

  1, 1, 1, 1

  bijeda..
  07.07.2006
  20:40:00 sati
  npetros2@htnet-dsl
  uredi
 • zeljko

  Ukupna ocjena 56%

  4, 4, 8, 8

  Sinoć sam pročitao ovu epizodu pa mi je još uvijek u sjećanju :D apsurdna jeste... komična jeste... nelogična jeste... besmisao kipti na sve strane kao i glupost... međutim ako ćemo cjepidlačiti takvih epizoda ima gomila
  od glupe priče više mi smetaju neki zaista debilni komentari protagonista...
  dajem dobre ocjene jer mi se crtež sviđa a pod uticajem Variole Vere koju sam gledao malo prije čitanja stripa ne mogu odoljeti potrebi da još jednom kažem kako obožavam gas maske i filmove sa zarazama... što se logično prenosi i na strip
  11.07.2006
  14:35:00 sati
  zeljko
  uredi
 • Deers

  Ukupna ocjena 68%

  5, 7, 8, 8

  Uredu epizoda. Čitao sam mnogo gorih i apsurdnijih epizoda. Siniscalchijev crtež je prilično doba kao uostalom i u danima more dok u živim i mrtvima se pootpuno izgubio.
  Manfredi prosiječan, ima i većih bisera koji su pisali Dylana. ta epizoda mi definitivno neće biti u popisu najlošijih.Više mi se svidjela epizoda Dani more od Manfredija i Siniscalch.
  27.09.2006
  22:53:00 sati
  Deers
  uredi
 • prozirna senka

  Ukupna ocjena 16%

  1, 1, 2, 4

  Lucidnoj se stinkyjevoj recenziji nema sta dodati;)
  02.12.2006
  16:06:00 sati
  prozirna senka
  uredi
 • flamboyant soul

  Ukupna ocjena 15%

  1, 1, 2, 3

  Debilna priča upakirana u katastrofalan crtež, stvarno teško izvedivo. Klubovi ljubitelja štakora i običnih miševa koji se međusobno preziru, katastrofa. Idem vani na svjež zrak.
  06.09.2007
  16:03:00 sati
  flamboyant soul
  uredi
 • Ukupna ocjena 29%

  1, 1, 6, 5

  Mislim da riječ MANFREDI govori sve...
  21.09.2007
  22:55:00 sati
  Akul
  uredi
 • ken2

  Ukupna ocjena 32%

  2, 2, 5, 5

  nažalost, ovo nije najlošija epizoda, taman sam se nedavno zaželio dilan doga i pročitao ponovo nekoliko sjajnih epizoda iz početnog perioda, a onda sam krenuo na neke koje nisam nikada, među njima i ova, bolje da nisam
  20.02.2008
  23:20:00 sati
  ken2
  uredi
 • Ukupna ocjena 37%

  3, 3, 4, 7

  jaaaaaako loše. jedan od najgorih dylana, a tek u sljedećoj epizodi dolazi kultna glupost "pobuna automobila". priča još na početku počinje solidno, nisam očekivao ovako lošeg dylana, prvo mi je živce kidao samo loš crtež, ali kada se priča na pola stripa počinje rasplitati, čovjek se zamisli je li moguće da je ovakva glupost nekome uopće pala napamet, a kamoli da su nešto ovakvo objavili. za razliku od većine komentara, ja nisam imao ništa protiv epizode "dani more", ali u ovoj epizodi, autorski dvojac je napravio krilminalno djelo, totalnu glupost.... inače ne mislim da je predložak toliko loš, iz ovoga se mogla izvuči sasvim zanimljiva epizoda, ali.... nije.
  26.02.2008
  17:02:00 sati
  blackport8
  uredi
 • Beva

  Ukupna ocjena 46%

  6, 2, 5, 7

  Početna ideja nije loša... Kombinirajte činjenicu da se 50 % ljudi boji štakora sa invazijom istih na milijunski grad i imate horror... Razrada je već problem...A to s društvima miševa i štakora zvuči glupo nama Balkancima, ali ljudi, to je zapad...  Kolijevka scijentologije, raznih udruženja lažljivaca i kakvih sve ne bedastoća...Crtež prosjek... Imam dojam da bi Siniscalchi mogao puno bolje samo da uzme više vremena... Konture mu nisu loše, fali sjenčenja...  Stano tehnički na nivou, ali pomalo bezvezan kadar... Bilo bi bolje nešto slično naslovnici Ucronie, samo sa štakorima... 
  06.03.2008
  22:47:00 sati
  Beva
  uredi
 • Windwalker

  Ukupna ocjena 36%

  3, 3, 4, 6

  E moj Manfredi, što si ovo napisao? Ali nema veze, sve ti je oprošteno zbog Magičnog.
  13.03.2008
  12:29:00 sati
  Windwalker
  uredi
 • Panon

  Ukupna ocjena 75%

  8, 7, 7, 9

  Meni se svidjela ova priča o štakorima koji uništavaju sve pred sobom. Klasična tematika o podivljaloj zvjeradi i djevama koje vrište na sve strane. Što se tiče društava koja obožavaju štakore i miševe...eh, šta reći, to su Englezi :)
  06.12.2008
  00:21:00 sati
  Panon
  uredi
 • Ukupna ocjena 35%

  5, 1, 3, 8

  21.07.2009
  08:55:00 sati
  farrar
  uredi
 • Klukas

  Ukupna ocjena 61%

  7, 7, 4, 7

  He he... najsmiješnije ovdje su mi komentari Čitalaca; digla se panika kao da se radi o nekoj svetoj kravi a ne Dilan Dogu. Dilan Dog je jedan od onih stripova neujednačene kvalitete. Promijenilo se puno scenarista i puno crtača tako da nije neočekivano da se desi lošija epizoda. Dapače, moje subjektivno mišljenje je da je najmanje 50% DD epizoda loše. A zbog onih ostalih mi je Dilan ipak jedan od dražih, unatoč tome što ga zbog tolike fluktacije autora smatram pomalo i lažnim, ispranim, kakvim već..."Stravična invazija" mi se sviđa, poprilično je zabavna. O nekakvim naivnostima ili prevelikim fantazijama neću, jer u tom slučaju Dilan Doga ne bi ni trebalo uzimati u ruke. Ima dobrih scena, zaplet i rasplet su isto ok. Crtež je najlošiji dio, naslovnica može proći.
  28.07.2009
  14:44:00 sati
  Klukas
  uredi
 • King Warrior

  Ukupna ocjena 63%

  7, 6, 6, 6

  onako solidna prica. 
  DD je horror strip i morali su i pacovi da dodju na red. 
  crtez mi izgleda dosta zbrzan 
  29.08.2009
  12:23:00 sati
  King Warrior
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 44%

  5, 5, 3, 5

  Definitivno ne najlošija epizoda. U nekoliko prethodnih ima puno gorih, redom: #99: "Simfonija smrti"(moj kandidat za najgoru uopće), #102: "Braća iz drugog vremena"(smeće nulte kategorije i druga najgora uopće), pa #103: "Demoni"...
  Ako stavimo na stranu logiku, ovo je jedna prilično zabavna epizoda s puno jezovitih scena. Mogu zamislit koliko bi tek te scene bile jezovite ženama/curama koje se boje miševa. Crtež dosta kvari dojam. Siniscalchi je i inače loš, a ovdje je prevršio svaku mjeru.
  07.12.2009
  09:24:00 sati
  Spock
  uredi
 • acestroke

  Ukupna ocjena 52%

  5, 4, 6, 7

  Ove nije tako dobro, ali sigurno nije ni tako grozno kao sto svi kazu.  Ja sam procitao puno losijih Dylanovih episoda (Dani More, Sotonin Pogled, Suma Ubojica) od ove.  Pacovi su dobra ideja za Dylanov strip, ali mogla je prica bitil malo bolja.  Pa sta ako je nestvarna?  Koliko Dylanovih prica jesu stvarne?

  Crtez je samo okay; stranica je dobra, sigurno najbolji dio ovog stripa.  Svidja mi se puno Dylanova cura u ovom stripu, zato sto je jedna od rijetkih koja ima kratku kosu.  Pacovi su stravicna stvar za svakog; ne vjerujem da bi iko mogao ovo citati a da ne moze zamisliti da se ovako nesto mozda moze dogoditi, i kako bi sve bili jebeno da se doista desi.

  12.03.2010
  17:12:00 sati
  acestroke
  uredi
 • hrvoje23

  Ukupna ocjena 75%

  8, 5, 9, 9

  Loše! što drugo reći, sve piše u recenziji. Jedino je naslovnica koliko toliko dobra. > Čitao opet nakon 7 godina, na godišnjem nakon ručka prije popodnevnog spavanca i odlaska na plažu, i zanimljivo, epizoda je sad vrlo zabavna. Jest trash, ali nije uopće za odbaciti! Sa 20% na 75% ...

  18.04.2010
  16:41:00 sati
  hrvoje23
  uredi
 • drogsy

  Ukupna ocjena 58%

  6, 5, 6, 7

  Hajde, hajde, kod DD-a ima puno većih sranja od ovoga, a ovo je barem i čitljivo. Luigi Siniscalchi nije ništa lošiji od, recimo, M&G.

  09.03.2011
  21:04:00 sati
  drogsy
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 10%

  1, 1, 1, 1

  Ne znam što mi se više gadi: priča, scenario, crtež ili naslovnica.

  Ne, čekaj, znam... To je sve zajedno.

  27.11.2011
  16:00:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • Oki

  Ukupna ocjena 59%

  4, 6, 8, 5

  Još jedna epizoda u stilu trash horrora iz sedamdesetih sa umjerenom dozom humora. Jedino što ne razumijem je neozbiljnost kojom neki članovi ovog sajta (koji očito ni nemaju svoje vlastito mišljenje o pročitanoj epizodi) daju ocjene (komentare) na ovu epizodu...još razumijem da im priča i scenarij može biti bljuzga,ali Siniscalchiev crtež sigurno nije zaslužio ispodprosječnu ocjenu jer se radi o crtežu koji ima ono nešto "DylanDogovsko" u sebi...
  09.09.2013
  16:38:00 sati
  Oki
  uredi
 • Ukupna ocjena 55%

  4, 6, 6, 7

  26.12.2013
  16:57:00 sati
  dylan_dog12
  uredi
 • macca1985

  Ukupna ocjena 56%

  6, 5, 6, 5

  Klub ljubitelja miševa i štakora koji djeluje više od stoljeća - sve je rečeno = pravi trash!

  03.04.2014
  13:35:00 sati
  macca1985
  uredi
 • velka031

  Ukupna ocjena 25%

  1, 1, 4, 7

  Za ne povjerovati lose, katastrofa od stripa, odakle samo Manfrediju takve ideje... Crtac, uz Cossua najgori na serijalu.

  08.06.2014
  09:22:00 sati
  velka031
  uredi
 • dnevni boravak

  Ukupna ocjena 60%

  6, 5, 7, 6

  Ne slažem se s crnjenjem ove epizode, priča ima svojih dosta zabavnih trenutaka, nije možda Dylan kojeg većina želi ali nije epska tragedija od epizode.

  09.08.2014
  13:06:00 sati
  dnevni boravak
  uredi
 • Tutta

  Ukupna ocjena 26%

  3, 3, 1, 5

  Opcenito,losa epizoda. A crtez je ocajan.

  29.08.2014
  09:04:00 sati
  Tutta
  uredi
 • Stripmen

  Ukupna ocjena 26%

  3, 3, 1, 5

  Katastrofa.

  29.09.2014
  10:46:00 sati
  Stripmen
  uredi
 • Jocko

  Ukupna ocjena 39%

  3, 4, 5, 3

  Zaista slaba ali ne i dno-dna priča. Čak mi je bolja i od epizoda 'Zlo', 'Vila zla', pa i od 'Pobune automobila'...
  Zaista je glupost ono sa ljubiteljima miševa i pacova, ali mi ipak priča i nije toliko loša kao u Pobuni automobila. Mada je pobuna bila zabavnija za čitanje.

  Što se Manfredija tiče, meni je njegova priča Dani more mnogo bolja nego što je kritikuju ovde, a bolja je i od ove. A i Vrata pakla je sasvim solidna priča.

  Više me muči crtež. I dalje sam pod utiskom da je Sinisalchi jedan od boljih crtača u Dylanu Dogu, ako računamo prve dve epizode koje je crtao, koje ne zaostaju za Brindisijem... Već u 'Dani more' je lošiji, tu sam mu dao 7, a ovde je još gori nego u Danima more. Dilana čas crta odlično čas očajno, fale mu detalji, vidi se da je škrabao jer nije imao vremena. Pacovi izgledaju kao neke crtice, nisu uopšte jezivi. Da ih je crtao Casertano iskakali bi sa papira. Očekivao sam da crtež podigne ocenu priči, ali meni je ovaj crtež u rangu Tacconijeve Hijene ili Pobune Automobila ili Trigovog Oni su među nama... Veoma razočaravajuće. A ja naivan mislio da crtači svi crtaju uvek isto pa se radovao kad sam video da je Sinis crtao još nekoliko epizoda Dilana osim njegove prve dve. 
  EDIT: Povećao crtež sa 4 na 5.

  24.08.2017
  05:36:00 sati
  Jocko
  uredi
 • Ukupna ocjena 64%

  8, 4, 7, 7

  Štakori napadaju i prave raztur po gradu. Mislim, da je ideja odlična i zabavna i sigurno spada u okvir horror žanra što bi i trebao biti Dylan Dog. Autor priče je ideju možda pokupio iz filma Gremlins zato što u jednom kadru Dylan u stanu ima igračku gremlina. Kraj mi je loš kada tek tako Dylanova nova cura ima vezu sa svim tim događajima i daje Dylanu adresu znanstvenika koji je naravno glavni krivac. Nekako ipak treba napraviti kraj svemu tome. Čitao sam puno gorih Dylanovih priča. Ta absolutno ne spada među te. 

  07.08.2018
  12:03:00 sati
  tekumze
  uredi
 • Hercule Poirot

  Ukupna ocjena 12%

  1, 1, 1, 3

  Uznemirujuće loše.

  04.09.2019
  11:20:00 sati
  Hercule Poirot
  uredi
 • Ukupna ocjena 58%

  6, 6, 5, 7

  28.11.2019
  15:01:00 sati
  LL1986
  uredi
 • goodpaso

  Ukupna ocjena 60%

  6, 6, 6, 6

  Nije ovo toliko lose,

  da je Zagor dali bi mu 8

  14.08.2020
  22:28:00 sati
  goodpaso
  uredi
 • Ukupna ocjena 32%

  2, 3, 4, 5

  28.03.2021
  18:55:00 sati
  Alex Kross
  uredi
 • Ukupna ocjena 22%

  2, 2, 2, 4

  Glupo do bola.

  28.02.2022
  07:34:00 sati
  Qwertz
  uredi
 • Ivan Liverpool

  Ukupna ocjena 27%

  2, 2, 2, 9

  Auh sama cinjenica da postoje klubovi ljubitelja miseva i ljubitelja stakora je uvrnuta, a i to da se ne podnose. Meni je sve to isti vrag. A prica mi je bila dosadna iskreno govoreci, nije mi se svidjela sto se i vidi iz prilozenih ocjena. Crtez, pa majko mila ovaj Siniscalchi iz epizode u epizodu sve gori i gori. Naslovnice zacudujuce dobra i atraktivna. Gledajuci ju jos bi covjek mogao i pomisliti kako se s tom invazijom moze napraviti dobra epizoda. Na zalost, po ovome izgleda da ne.

  30.07.2022
  22:25:00 sati
  Ivan Liverpool
  uredi
 • Macbeth

  Ukupna ocjena 38%

  3, 3, 5, 5

  Uopće nije toliko grozna epizoda... da, ovo je užasno trešasta glupost s čudnim crtežom i sasvim blesavom razradom ideja o invaziji štakora, ali ima tu nekog šarma! Ne znam... simpatična mi je ova epizoda iz nekog razloga. Očekivao sam katastrofu, a baš sam se fino nasmijao. Naslovnica je prihvatljiva, ništa posebno.

  07.11.2022
  20:36:00 sati
  Macbeth
  uredi
 • Calendulus Corvus

  Ukupna ocjena 38%

  3, 4, 4, 5

  Teška epizoda za ocjeniti. Priča počinje kao nekakav trash horror, što mi je inače uredu, ali onda se pretvara u neku jako čudnu parodiju/satiru. Da je priča od početka bila ili jedno ili drugo možda bi bila bolja. Siniscalchi mi je inače dobar crtač ali ovdje je skroz loš u nekim momentima.

  03.02.2023
  14:24:00 sati
  Calendulus Corvus
  uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Za-Te-Nejeva senka
  Kod: MM VEC 57
  Ocjena: 41%
  Vrijeme: 25.9.2023. 0:37:00
  Autor: prozirna senka
  Broj komentara: 2
  Broj pogleda: 812
 • Avantura u Utahu
  Kod: TX SAGK 19b/20a
  Ocjena: 78%
  Vrijeme: 23.9.2023. 9:17:00
  Autor: Ivan Liverpool
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1141
 • Bijeli vrač
  Kod: TX SAK 3
  Ocjena: 77%
  Vrijeme: 21.9.2023. 19:02:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 15
  Broj pogleda: 1243
 • Znak pantere
  Kod: TX SAGK 17b/18a
  Ocjena: 53%
  Vrijeme: 19.9.2023. 8:43:00
  Autor: Ivan Liverpool
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1279
 • Ibikus
  Kod: ORKA 54
  Ocjena: 89%
  Vrijeme: 17.9.2023. 9:20:00
  Autor: Salkan
  Broj komentara: 3
  Broj pogleda: 1083

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Inkal
  Kod: JD STKON 13/14
  Ocjena: 96%
  Vrijeme: 5.7.2023. 9:27:00
  Autor: Salkan
  Broj komentara: 13
  Broj pogleda: 1703
 • Napad u Montezumi
  Kod: TX SAGK 41b/42a
  Ocjena: 66%
  Vrijeme: 15.8.2023. 0:03:00
  Autor: Ivan Liverpool
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1655
 • Tajanstveno brdo
  Kod: TX SAGK 18c/19a
  Ocjena: 56%
  Vrijeme: 17.7.2023. 1:20:00
  Autor: Ivan Liverpool
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1597
 • Junaci iz utvrde Kearny
  Kod: TX LIB 86
  Ocjena: 85%
  Vrijeme: 1.8.2023. 10:02:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 3
  Broj pogleda: 1461
 • Jahači iz Wyominga
  Kod: TX LU 117/118/119
  Ocjena: 77%
  Vrijeme: 9.9.2023. 8:38:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1449

Aukcije

Forum