Koljač

Dylan Dog

DD SD 9 | 96 str.

Nešto se čudno dogadja sa Rex Smithom. Vračajući se kući kasno večer u svome stanu ugleda obezglavljeno tijelo jedne žene. Preplašen poziva policiju koja odmah stiže na mjesto dogadjaja, ali tijela a niti glave više nema… a što je još čudnije, nema više niti susjeda kod kojih je potrčao tražeći pomoć, a niti kućepazitelja. Policija uvjerava Rexa da se to njegov um malo poigrao s njim, no sljedećeg jutra Rex ponovno doživljava krvavu viziju u parku. Zbunjen i uplašen shvaća da jedina osoba koja mu može pomoći je Dylan Dog…

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 19%

Priča 2

Scenarij 1

Crtež 2

Naslovnica 4

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 39%

P*3

S*3

C*4

N*5

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Koljač
    DD LEX 75
  • Armagedon - Dugački pozdrav - Koljač
    DD LIB 25
  • Koljač
    DD SD 9
  • Armagedon - Dugi pozdrav - Koljač
    DD VCKI 25

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Il tagliagole
    DD SR 75

ZANIMLJIVOSTI

  • Nema posebnih napomena

Kada pričamo o Tizianu Sclaviju ponekad se počnemo razbacivati sa smjelim rečenicama tipa «Sclavi legenda» ili «Sclavi je zakon», za koje opet počesto imamo itekako dobre argumente kojima vrlo lako možemo potkrijepiti takove izjave. Jeste da je Sclavi odveo Dylana u beskrajne daljine i kreativne vrhunce o kojima kolege Ruju ili Chiaverotti mogu samo sanjati, no da se ponekad uspio strovaliti i u kreativnu provaliju i to je činjenica. A upravo sa «Koljačem» je udario u samo dno.

Da se za početak izrazim krajnje jednostavno; ovdje ništa ne valja. Skoro da čovjek ne povjeruje koliko je ovo brzopleto, ishitreno i nepromišljeno djelce sa takvim propustima, rupama, nelogičnostima i teško shvatljivim scenarističkim potezima da se jednostavno moram zapitati; Pa gdje je Sclaviju bila pamet? Apsurd do apsurda je ono od čega je sazidana cijela ova prava mala katastrofa. Ništa od mnogo toga razbacanog u «Koljaču» ne ide u prilog niti priči a niti autoru; nevjerovatna, pretjerana, čak natprirodna Dylanova sposobnost percepcije i oštroumnosti u primjećivanju detalja važnih za istragu, promašene onirističke sekvence, načini na koje Dylan prikuplja dokaze i pronalazi krivca… sve to prezentirano na užasno nesredjen a na trenutke čak i bizaran način. A naravno kao rezultat toga «Koljač» prosto puca od raznih scenarističkih rupa i nedorečenosti ostavljajući pitanja na koje nikad nećemo dobiti odgovor. Pri kraju epizode stiče se dojam da je i sam Sclavi shvatio mnoge svoje scenarističke propuste te koristi prilično neuvjerljive i bijedne načine opravdavanja tih scenarističkih propusta. «Znam da je sve to apsurdno ali da nije ne bih ja imao takav posao i ne bismo bili ovdje», «Oh znaš, kad sam ja u pitanju, nikad nije sve posve objašnjivo…» samo su primjeri rečenica koje Dylan izgovara pri kraju priče a pomoću kojih se zapravo sam Sclavi neuspješno, na jedvite jade pokušava, da oprostite na izrazu, izvući iz vlastitih govana. Naravno, neuspješno…

A ako slučajno već priča nije u tome uspjela, zasigurno je crtež ono što će vas dokrajčiti. Promatrajući Coppolin crtež prva asocijacija koja pada na um je ta da se čini užasno staromodan, kao tehnika crtanja sa početka 20. stoljeća. No kada sam saznao podatak da je i sam Coppola rodjen dvadesetih godina prošlog stoljeća, onda je sve postalo jasnije. Ubitačno statičan, neuskladjena anatomija likova (prevelike ruke u odnosu na tijelo, neprirodne, iskrivljene poze ženskih tijela, prevelike i ružne guze i cice) samo su neke od «odlika» Coppolinog stila crtanja. Tu i tamo koje uspješno sjenčanje jedva da spašava stvar. A Stanova lijenost i bezizražajnost u risanju naslovnica ovdje najbolje dolazi do izražaja.

«Koljač» je epizoda radjena bez imalo mašte, bez imalo ljubavi a samim time i bez imalo volje. Teško je shvatiti kako se Sclaviju uspjela zalomiti tako loša epizoda, zašto je kao takva uopće i bila napisana te kako je ikad uspjela vidjeti svjetlo dana kada svi znamo koliko je taj čovjek sposoban za puno, puno više. Što više reći o «Koljaču» nego ga samo uzeti kao primjer kako i veliki, pametni te dokazani sposobni mogu itekako fulati.

Naprijed

DD SD 8 Dugački pozdrav

DD LEX 76 Crno prokletstvo

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Aco

    Ukupna ocjena 29%

    3, 3, 2, 5

    Loše.Dylan kao nešto istražuje i samo ga nevjerojatne slučajnosti dovode do zaključka koji je u najmanju ruku nejasan i priglup..Crtež je kriminalan,Copolla je očajan u MM a još više u ovoj epizodi.Kad pogledam njegove škrabotine,očito je učio od Bagnollija(ili obrnuto,ne znam tko je stariji).Dobre su mu panorame Londona a sve ostalo je za zaborav.Naslovnica standardno nemaštovita kad je Stano u pitanju,može on puno bolje ali kad pogledam njegove naslovnice očito je da se ne trudi previše.Zanimljivost:str.36,Dylan sluša "Fear of the Dark",veliki hit Iron Maidena.
    19.09.2005
    12:43:00 sati
    Aco
    uredi
  • Ukupna ocjena 73%

    7, 7, 8, 7

    Heh. Šašava recenzija. :)
    Prica je sasvim ok.
    19.09.2005
    20:50:00 sati
    Leka
    uredi
  • zveky

    Ukupna ocjena 42%

    4, 4, 4, 6

    Vrlo lose!Mislim da Dylan nikad gluplje u povijesti nije uhvatio ubojicu!Mislim,krv na rukavu,samaranje...strasno!
    20.09.2005
    01:41:00 sati
    zveky
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 38%

    2, 2, 6, 8

    U ovom stripu mi je sve potpuno nejasno osim onih zadnjih par stranica kad Dylan uhvati ubojicu.No dobro, bar se strip zove koljač i ima glava na sve strane...
    20.09.2005
    07:44:00 sati
    mpavin
    uredi
  • jasa

    Ukupna ocjena 87%

    9, 7, 10, 9

    onaj arsenal oružja je odličan!!!!!!!!!
    20.09.2005
    20:18:00 sati
    jasa
    uredi
  • Ukupna ocjena 14%

    1, 1, 1, 5

    Neću baš ništa napisat! :)
    23.09.2005
    21:01:00 sati
    Hari
    uredi
  • Ukupna ocjena 22%

    1, 1, 5, 1

    ovo je sramota.dylan mi je zakon, ali ovo je zbilja tužan strip. razbacivanje oružjem , nigdje razuma. idiotarije
    23.09.2005
    23:14:00 sati
    brzopotezni
    uredi
  • SnotMan

    Ukupna ocjena 43%

    5, 3, 4, 7

    Jedna od sclavijevih propusta.
    24.09.2005
    12:49:00 sati
    SnotMan
    uredi
  • globinjo

    Ukupna ocjena 48%

    5, 5, 4, 6

    prica loša,crtež nije niti za komentirati,sclavi bi mogao bolje...epizoda vrijedna samo zbog stranice 36,plus za acu!
    25.09.2005
    08:19:00 sati
    globinjo
    uredi
  • vlaki

    Ukupna ocjena 13%

    1, 1, 1, 4

    Najslabija epizoda Dylana.Poklonio sam ovaj broj nekome. Katastrofa
    25.09.2005
    20:30:00 sati
    vlaki
    uredi
  • Barker

    Ukupna ocjena 30%

    3, 3, 3, 3

    Na prvo citanje ovo je grozna epizoda. Na drugo, nesto malo bolja. Pocetak i sam zaplet su sasvim solidni i dramaticni i ta podvojenost likova je jos bolje odradjena u #59 "Safara" gde ipak saznajemo o postojanju drugih dimenzija. Ovde postoji samo drugi kontinent na zalost. I tu pocinje da skripi. Kako se klupko odmotava, stvari postaju bezveznije, Dylan prepoznaje trag krvi u obliku ostrice(!) na svom kaputu, zestoko prebije Marshu zbog dokaza (!!) i konacno maskiranje(sto smo videli i u drugim brojevima) u koljaca da bi koljacica priznala svoja zlodela. Malo glupo.
    Coppola je jedan od najslabijih autora koji su crtali Dylana (nacrtao moj no.2 najgorih DD-a "Suma ubojica"), ali mi je danas bas pasovao. Kao da je sa paznjom crtao ovaj broj. Mislim da toliko glava nije odletelu u celokupnom DD opusu.
    28.09.2005
    02:56:00 sati
    Barker
    uredi
  • makikatalinic

    Ukupna ocjena 28%

    4, 2, 2, 4

    ...moglo je i bolje,kretko i jasno...
    04.10.2005
    19:42:00 sati
    makikatalinic
    uredi
  • Ukupna ocjena 22%

    2, 2, 2, 4

    Eto primera kako veliki pisci znaju da zeznu stvar:) No u ovom slucaju, problem je malo komplikovaniji: to je nekakva ideja koja jos neko vreme zivi u Sclaviju ali on, ko zna zasto, ne uspeva da je uoblici - sledeci pokusaj je "Covek sa dva zivota", i dobili smo promasaj slicnog reda velicine, da bi tek u "Phoenix" ta ideja napokon dobila smisao i adekvatnu primenu. No i o toj epizodi misljenja su razlicita. Ako gledamo niz koji sam ja sad dao, Phoenix je svakako uspela epizoda. Ali... muka je stajalo, i Sclavija i citaoce:)
    06.10.2005
    23:48:00 sati
    Leo Charm
    uredi
  • lwood

    Ukupna ocjena 40%

    4, 4, 4, 4

    previše američki.ispod DD prosjeka
    10.12.2005
    14:01:00 sati
    lwood
    uredi
  • Ukupna ocjena 16%

    2, 1, 1, 4

    Kakav s i l a z a k Sclavija! Epizoda o glavama. Ili ima nešto iza toga? Samoobmana Lea Charma - Čovjek sa dva života nikako nije promašaj reda Koljača, štoviše, jako dobra epizoda.
    11.01.2006
    20:21:00 sati
    stinky
    uredi
  • SejoSexon

    Ukupna ocjena 30%

    3, 3, 2, 6

    Najgori crtae u historiji Dylana Doga! A najgorem crtaeu su uvalili i jednu od najlošijih priea koje su ikada izašle u ovom serijalu. Eudi me da SD nije preskoeila ovu epizodu. :-)
    14.02.2006
    18:37:00 sati
    SejoSexon
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 20%

    3, 2, 1, 2

    Sklavi ume mnogo bolje. A izgleda da ja i globinjator imamo isti muzicki ukus;)
    06.12.2006
    01:43:00 sati
    prozirna senka
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 29%

    3, 2, 4, 2

    loše
    17.12.2006
    00:55:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 24%

    3, 2, 2, 3

    Pa, mislim ovo je stvarno jako jako loše... A čak i da je postojala kakva svijetla točka u samoj radnji, to bi vjerojatno uništio onaj strašan crtež, pregrozan je. Inače, nemože se reći da je sama priča toliko loša, koliko je sve to loše pretočeno u scenarij. Sve u svemu - katastrofa. I najveći griješe...
    10.07.2007
    19:00:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Ukupna ocjena 34%

    3, 3, 5, 1

    Šok...Ovdje ništa nema smisla... ovdje vrijedi ono pitanje "Što je pisac ovdje htio reći?" samo što na ovo pitanje nema nikakvog logičnog odgovora. Copola ima zanimljiv stil, ali je previše staromodan i jako loš.  Jedino negdje uspije dobro nacrtati Dylana. Stano je ovdje dotaknuo samo dno, najlošija naslovnica ikada.
    18.09.2007
    22:13:00 sati
    Akul
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 27%

    3, 2, 2, 6

    Najgori od svega je način na koji je Dylan zaključio tko je koljač. Nije dosta što je sve sanjao nego su još ostali i tragovi. Bljak. Coppola je nešto najgore što se dogodilo Dylanu! Bljak
    05.10.2007
    02:38:00 sati
    Spock
    uredi
  • Windwalker

    Ukupna ocjena 44%

    4, 4, 5, 5

    Ima i gorih, ali ne puno gorih.
    13.03.2008
    10:33:00 sati
    Windwalker
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 40%

    3, 2, 6, 7

    Koja muka mi je bila ovaj strip do kraja pročitati...u rangu s paklenim psom...jedino mi se naslovnica kolko tolko dopala.
    02.04.2008
    19:37:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 66%

    6, 6, 7, 9

    Najviše me razočarao rasplet ove epizode. Mislio sam da će ipak biti više maštovitiji...c-c-c-c. Jedino mi se dopala jako dobra naslovnica.
    28.11.2008
    10:44:00 sati
    Panon
    uredi
  • Klukas

    Ukupna ocjena 27%

    3, 2, 3, 3

    Ideja možda i nije loša, ali sveukupno katastrofa. Ako zaplet može proć (malo podsjeca na 'Zonu sumraka', zato je rasplet prava smijurija.
    A ni crtež ni naslovnica nisu ništa bolji.
    09.07.2009
    22:06:00 sati
    Klukas
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 82%

    9, 7, 8, 10

    Not nearly as bad as some are saying it is.  The story is pretty solid, and actually one of the better of the early SD Dylan Dogs.  The twists are unpredictable, but the final act of an alcoholic trying to quit drinking is heavy handed.  Still, pretty entertaining.

    27.01.2010
    01:01:00 sati
    acestroke
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 42%

    3, 3, 5, 9

    najbolje na ovom stripu je naslovnica, za koju me uopste cudi da je pustenma na kioske

    22.03.2010
    17:37:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • swamp thing

    Ukupna ocjena 31%

    2, 2, 4, 7

    16.04.2010
    01:38:00 sati
    swamp thing
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 29%

    2, 1, 6, 2

    Jedan od svakako najlosijilh Dylana koje sam procitao! Nelogično, dosadno, nezanimljivo, i opet nelogično!!

    A tako je dobro počelo. London 80-tih... Crtež je to lijepo prikazao.

    02.08.2010
    08:20:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 22%

    3, 2, 2, 1

    Sclavi je očito popio koju čašu previše umjesto da je donirao novce djevici Mariji. :D

    27.11.2011
    23:47:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Lucy Liu

    Ukupna ocjena 78%

    8, 8, 7, 9

    Priča je stvarno misteriozna i interesantna,a i sam zaplet je donekle zanimljiv.Crtež,koliko god staromodan bio mi se sviđa, a naslovnica mi je fora zbog svoje sugestivnosti.

    09.01.2012
    02:28:00 sati
    Lucy Liu
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 43%

    4, 3, 5, 7

     Nije baš toliko smeće ali je stvarno jedna od lošijih!

    09.01.2012
    15:27:00 sati
    supermike
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 57%

    7, 4, 6, 6

    Pa, sama priča uopće nije loša, ali toliko bizarnih nelogičnosti u scenariju ne mogu me ostaviti ravnodušnim da dam nižu ocjenu scenariju. Coppolin crtež nije toliko loš koliko staromodan, naslovnica je srednja žalost.

    10.01.2012
    20:42:00 sati
    drogsy
    uredi
  • Tonka24

    Ukupna ocjena 59%

    5, 5, 8, 5

    Priča je donekle ok, jedino je problem što sam teško i nikako shvatio. Sve je zbrkano i nejasno, čas jedan ubojica, čas drugi... čas ima glava, čas nema... zbrka totalna. Crtež je meni potpuno prihvatljiv, istina malo je staromodan ali daleko, daleko bolji od Piccatta. Naslovnica ništa posebno, prosijek.

    E da billo mi je čudno kako Dylan šamara curu.

    24.03.2012
    01:03:00 sati
    Tonka24
    uredi
  • writer

    Ukupna ocjena 32%

    2, 1, 7, 2

    Jedva pročitah do kraja. Baš glup scenarijo.

    03.05.2012
    20:52:00 sati
    writer
    uredi
  • Cevap

    Ukupna ocjena 63%

    6, 6, 7, 6

    Ne znam jesam li ja lud, ali ovo uopće nije toliko loše. Očekivao sam najveću grozotu ali kad sam ga konačno pročitao - što je tu sporno? Epizoda bez neke veće vrijednosti, da, to je točno. Priča nije uopće toliko loša. Istina, svo ono mješanje imena/sjećanja je malo glupo ali na kraju krajeva, to je Dylan. Nema tu mjesta "logičnoj logici", bar ne u ovakvoj epizodi. Izvedba bi mogla biti puno bolja ali što je tu je.

    Nije mi jasno zašto svi toliko pljuju crtež. Malo djeluje nezgrapno i statično u nekim dijelovima, ali je skroz korektan. Malo staromodan, ali korektan. Naslovnica je... a ono, nije loša ali moglo je i bolje.

    17.08.2012
    21:27:00 sati
    Cevap
    uredi
  • doktor78

    Ukupna ocjena 43%

    4, 4, 5, 4

    Loše. Možda i najlošija Sclavijeva epizoda ikad, u kombinaciji sa skoro nepodonošljivim Coppolinim crtežom. Još kad se doda bezvezna naslovnica, dolazimo do "klasika" koji može rame uz rame sa "Šumom ubojica" ili nekim sličnim smećem

    17.09.2012
    13:21:00 sati
    doktor78
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 40%

    3, 2, 6, 7

    09.01.2013
    23:48:00 sati
    velka031
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 18%

    2, 2, 1, 3

    Jedino što je dobro je to da ima krvi do koljena. A priča nema veze s vezom. Kao da je Bunker išao napisati neki broj Dylana Doga, a ne genijalac Tiziano Sclavi. Crtež me tjerao na povraćanje.

    19.01.2013
    21:53:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • Ukupna ocjena 22%

    1, 1, 5, 1

    Nisam neki ljubitelj Dilana, ali ovo je stvarno užasno.

    14.04.2013
    11:13:00 sati
    Imrahil
    uredi
  • Floyd98

    Ukupna ocjena 41%

    3, 3, 5, 8

    Krajnje jadno i glupo uradjeno od majstora kakav je Sclavi

    01.09.2013
    22:26:00 sati
    Floyd98
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 60%

    6, 5, 8, 3

    Prica sama za sebe je ok, prolazi..Scenario je ponesto pomucen. Crtez je sasvim ok. Naslovnica je stvarno losa.

    22.10.2013
    10:34:00 sati
    Tutta
    uredi
  • Ukupna ocjena 48%

    4, 5, 5, 6

    26.12.2013
    16:59:00 sati
    dylan_dog12
    uredi
  • sergej773

    Ukupna ocjena 14%

    1, 1, 2, 2

    24.07.2014
    20:39:00 sati
    sergej773
    uredi
  • Peci

    Ukupna ocjena 23%

    2, 2, 3, 2

    04.08.2014
    22:25:00 sati
    Peci
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 33%

    3, 3, 2, 9

    Ovo je jedno veliko SRA...

    29.09.2014
    10:04:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • solar

    Ukupna ocjena 57%

    7, 5, 5, 6

    Priča mi se nije svidjela. Coppola ima neki čudan i vrlo specifičan stil koji mi je bio "pretežak" za ovu vrstu tematike. Cijela atmosfera je zagušljiva, kao u nekom crno-bijelom art filmu, likovi i radnja nisu dobro izbalansirani, ipak možda je to tada bilo popularno, ne znam. Tu je i Sclavijev "kontrolirani kaos" u kojemu vam većinu vremena ništa nije jasno ali opet se na kraju nazire smisao, samo što ovaj put već napola priče nisam uopće imao volje da razmišljam što, kako i zašto, nego sam samo čekao kraj. Nije ni sve baš tako crno, jer za razliku od nekih novijih bezveznih epizoda gdje nakon čitanja ne osjećam ništa niti se poslije nekoliko dana ičega sjećam, Sclavi i Coppola su definitivno ostavili jak dojam.

    11.03.2015
    20:37:00 sati
    solar
    uredi
  • RadioClash

    Ukupna ocjena 14%

    1, 1, 2, 2

    Najgori DD svih vremena

    02.04.2016
    16:54:00 sati
    RadioClash
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 49%

    1, 5, 8, 7

    Ima ovdje dosta scena koje su napete i odišu dobrom horror atmosferom, jer čak i ovaj na neki način "retro" Coppolin crtež ima svoje zasluge za to, no kada pogledamo sve kao jednu cjelinu, priča je previše besmislena da bi ovo bilo dobro.
    04.06.2016
    10:41:00 sati
    Oki
    uredi
  • karlitos

    Ukupna ocjena 35%

    4, 2, 4, 5

    Slaboo! Sclavijev najgori rad na Dylanu, pa što je ovim htio reći! Kraj nema nikakva smisla ni logike, likovi bezveze, dosadni... Coppola staromodan, dosta slab, no ima nekog ugođaja u crtežu. Naslovnica slaba

     

    10.11.2016
    20:49:00 sati
    karlitos
    uredi
  • Jocko

    Ukupna ocjena 45%

    5, 4, 5, 3

    Nije ovaj strip toliko loš. Priča podseća (malo) na Ljude koje nestaju tj Safaru koju je isto crtao Coppola, i osećaj je kao tokom gledanja neke od epizoda stare Twilight zone. Ima par dobrih scena kao Harlech i Chester koji je odlično odigrao svoju ''''ulogu'''', zatim scena sa pozorištem kada Dilan ''''propadne'''' u san koji je ujedno i prestava ali to zapravo nije, zatim cela ona pričica oko alkoholičara... Ipak onih glupih scena je više, bije ženu da bi izvukao dokaz, krhka ženica je koljač kao i često u serijalu itd, prikupljanje dokaza je idiotsko, Dilan upada u neobjašnjiva magnovenja, ne zna se ko je max a ko rex...
    Crtež. Dilanovo lice je ponekad neobično ali ne toliko kao kod Tacconija, koji mi je najgori crtač Dilanov. Ovaj Coppola i nije loš, ok je u Safari a bolji malo u Crvenom znaku. Bezveze mu je, bar u Koljaču, što važne scene prikazuje u sitnim kvadratićima a nebitne u krupnom planu - tako panorame grada koje odlično crta dolaze do izražaja na uštrb važnijih scena. Ima staromodan crtež al mi to ne smeta preterano, za razliku od
    naslovne, koja je užasna. Dilan koji kao da se nadvio nad wc šoljom da povraća sa sve nespretno nacrtanim graškama znoja na licu, i pozadina koja podseća na pustinju ?!!?!?! Ženska i koljač su dobro nacrtani ali sve u svemu je promašaj i mene kao čitaoca uopšte ne uspeva da zainteresuje za čitanje stripa, a to je i poenta crteža na koricama...
    Lošija Sklavijeva priča, da, ali dosta bolja od npr broja 51, Zlo.
    EDIT: Ma kurac, slab je crtež! 7 > 5

    08.12.2016
    12:33:00 sati
    Jocko
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 43%

    5, 2, 5, 7

    Ovo mi je najgori Dylan kojeg sam pročitala do sada. Sve je užas živi. Dylan se valjda u cijelom svom opusu nije pošteno potukao s nikim, al ovdje je Marshu pošteno istriskao. Stvarno je faca, nema što! Koja scenaristička sramota.

    Priča možda i nije loša. Počelo je intrigantno s leševima koji nestaju, al onda se sve razvodnilo s Dylanovim snovima, materijaliziranjem dokaza... Što je on tu postao? Svemoguć? 

    Crtež mi je naporan za gledati i kad se takav crtež poklopi s lošim scenarijem onda ni sama ne znam u čemu uživati čitajući pa nije ni čudo da sam kompletno razočarana. Naslovnica nije loša.

     

    07.07.2017
    14:06:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • Ukupna ocjena 55%

    5, 2, 9, 7

    Sviđa mi se crtež koji mi se čini pravi za horor atmosferu. Priča počinje zanimljivo ali nažalost iz stranice u stranicu postaje sve lošija. Zar baš uvijek mora biti ubojica žena sa kojom Dylan spava? Tek tako iz vedrog neba, evo imamo glavnog krivca, za koju se izpostavi, da je ex žena osumjičenog. I koja se naravno šeta naokolo sa jaknom natopljenom krvi...

    26.12.2017
    17:15:00 sati
    tekumze
    uredi
  • allessi

    Ukupna ocjena 53%

    4, 4, 7, 8

    Kao što netko nekad reče, o ukusima se ne raspravlja.. Meni je ovaj broj ostao u sjećanju od početaka Slobodne Dalmacije kad sam ga kao mali klinac primio u ruke i ostao zapanjen naslovnicom.. I dan danas ta naslovnica budi isti efekt straha u meni.. I samo zato će od mene dobiti visoku ocjenu.. Crtež je sterilan, u nekim trenucima pomalo nezgrapan, podsjeća na radove s početka prošlog stoljeća, ali sve u svemu, uopće nije toliko loš.. Lijep je, izražajan i meni baš paše..

    A sad, priča.. Sama priča je poprilično zbunjujuća sa dosta nelogičnosti.. To konstantno premještanje iz sna u javu, pa ta dva imena, pa onda Dylan prebije Marshu, svašta nešta.. Teško je u nekim trenucima poloviti konce.. I dok se konci i polove i dok skužiš kako su neke stvari glupo objašnjene, onda si misliš da je bolje da nisi konce nikad niti polovio  :)

    20.07.2018
    07:23:00 sati
    allessi
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 29%

    2, 2, 4, 5

    Bezveze.

    31.08.2019
    21:27:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • delboj

    Ukupna ocjena 48%

    4, 4, 6, 6

    Ovo je ocijenjeno kao jedna od najgorih epizoda, iako je daleko od toga, bilo je mnogo gorih samo malo kasnije.

    15.07.2020
    15:20:00 sati
    delboj
    uredi
  • Rev

    Ukupna ocjena 44%

    4, 2, 6, 8

    Smiješna epizoda, u svakom mogućem smislu. Pravi trash Dylan. Scena kad usred seksa s Marshom uzvikne: "To nije bio isti ured!" me nasmijala do suza. A ni ono šamaranje nije daleko od urnebesa, kao ni apsurdan kraj.

     

    Naslovnica mi se čak i sviđa. Crtež neupečatljiv, osim slasher scena koje spašavaju cijelu stvar.

    03.01.2021
    17:36:00 sati
    Rev
    uredi
  • Ukupna ocjena 18%

    2, 1, 2, 3

    25.03.2021
    00:06:00 sati
    Alex Kross
    uredi
  • Ukupna ocjena 83%

    9, 8, 8, 8

    Ne slazem se sa ostalima jer misli da je cak i dobra epizoda.

    26.03.2021
    16:42:00 sati
    GrouchoDrugi
    uredi
  • Dopa

    Ukupna ocjena 60%

    6, 6, 5, 9

    22.10.2021
    15:12:00 sati
    Dopa
    uredi
  • Space Marine

    Ukupna ocjena 37%

    2, 4, 5, 4

    Nisam očekivao ovo od Sclavija....naivno, dosadno, jako nategnuto. To objašenjenje da je sad i ona najednom upletena u tu cijelu situaciju...mislim stvarno.  Crtež primjeren tematici epizode iako često prejednostavan i nekako krivi. Naslovnica ima vrlo prazan odabir podloge i pozadine.

    22.11.2021
    20:07:00 sati
    Space Marine
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Čovjek iz Baltimorea
    Kod: TX LIB 62
    Ocjena: 82%
    Vrijeme: 1.12.2021. 1:21:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 76
  • Velika iluzija
    Kod: MM LIB 86
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 29.11.2021. 0:48:00
    Autor: drogsy
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 780
  • Crna ljubav
    Kod: DDJP DRKW 8
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 27.11.2021. 19:48:00
    Autor: Koresh
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 807
  • Korijeni
    Kod: ZG KRJNUB 1/6
    Ocjena: 82%
    Vrijeme: 25.11.2021. 0:11:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1731
  • Dva života Drim
    Kod: DD VEC 14
    Ocjena: 72%
    Vrijeme: 23.11.2021. 0:36:00
    Autor: -Dule-
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1160

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Žrtve i krvnici
    Kod: NN LIB 71c
    Ocjena: 96%
    Vrijeme: 9.11.2021. 0:20:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 2341
  • Crne suze
    Kod: ZG LU 321
    Ocjena: 34%
    Vrijeme: 3.11.2021. 0:10:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 2277
  • Povratak u kuću strave
    Kod: ZG LUSP 41
    Ocjena: 36%
    Vrijeme: 12.10.2021. 1:13:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 2246
  • Vigilanti
    Kod: ZG LU 316/317
    Ocjena: 41%
    Vrijeme: 28.10.2021. 0:17:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 2015
  • Oči sudbine
    Kod: ZG PRIDA 1
    Ocjena: 80%
    Vrijeme: 2.10.2021. 8:38:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 2003

Aukcije

Forum