Horrorpoppin’

Dylan Dog

DD SP 7b | 32 str.

Groucho konačno upoznaje osobu suprotnog pola koju će odvesti u krevet...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 30%

Priča 1

Scenarij 1

Crtež 7

Naslovnica 3

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 69%

P*6

S*6

C*7

N*5

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Snovi
    DD LUSP 2

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Sogni
    DD SPEC 7

ZANIMLJIVOSTI

  • Ovo je druga Grouchova epizoda, od ukupno osam koliko ih je izašlo kao posebne sveščice u Dylan Dog Specijalima (od DD Sp6 do DD Sp13)
  • Na sreću, Groucho nije dobio sopstveni serijal, kao što je to pošlo za rukom Legs
  • U ovoj epizodi pojavljuje se i Sclavi koji lupeta gomilu gluposti za kratko vreme, a pominje se i Chiaverotti
  • Pominje se jedan stari (a i dobri) strip, Mandrake (Mandrak) i epizoda Čudovište iz Tanovog klanca
  • Naslovna strana ovoga izdanja nije objavljena u Hrvata, jerbo je izdavač Ludens ovu epizodu ubacio kao dodatne 32 strane DD Sp7 Snovi. U Italiji je ona objavljena kao posebna sveščica uz specijalni broj, a kako ista i izgleda, može se videti u donjem desnom ćošku naslovne strane DDa

Postoji samo jedno pitanje, samo jedna nedoumica, a ta je ko je luđi: Sclavi, kojemu ovakve budalaštine padaju na pamet, ili recenzent, koji očigledno nema šta drugo da radi nego da recenzira ovu idijotsku (sa akcentom na j) epizodu. Ocenu ću prepustiti vama, poštovanim ljubiteljima stripova, Dylana pogotovu. A ja da prozborim koju o Horrorpoppin’-u, kad sam se već dohvatio iste.

"Odmor! Eto što mi treba nakon tolikih godina nerada u uredu!", uskliknu Groucho na samom početku (a i kasnije) ovog nedela. Dakle, to je trebala biti ideja vodilja. Odmor. Isti podrazumeva, ako imaš sreće, i bajnu žensku pored sebe, plažu ili planinu, svejedno, i vozi Miško! Ali... Nije Groucho baš "običan" heroj, pa da stvari teku glatko i smisleno. I to je u redu. Znamo ko je i šta je Groucho, i ovde imamo gomilu besmislenih viceva koje susrećemo i u regularnim izdanjima Dylana Doga, i ovde imamo curu koju će Groucho pokušati da odvede u krevet, i... i gomilu nepovezanih pričica. Očigledno, Sclavi je hteo da napiše (ili da ne napiše) jednu zabavnu epizodu, u koju će uključiti gore pomenute elemente, pride i da se našali na sopstveni račun, verujući valjda da taj njegov smisao za humor dele i čitaoci. E, pa, teško. Horrorpoppin’ niti je zabavan niti je interesantan. Ono što je Sclaviju pošlo za rukom je da napravi nedelo, dostojno i samog Chiaverottija, na koga se uostalom u jednom trenutku i poziva.

Kako bilo, priča kreće sa izvesnim isporučiocem paketa koji zvoni na Dylanova vrata tražeći nekakvu gospođu Jones. Zamalo kasnije, istu radnju obavlja i bajna plavuša koja se naprečac zaljubljuje u Groucha, a i ovaj u nju, i pada seks. Super. Ako preskočimo glupe viceve koje oboje prosipaju pre, za vreme a i posle akta vođenja ljubavi, doznajemo da scenarista još nije dao ime junakinji, pa ona, u nedostatku ičeg boljeg, postaje BiloJeIVreme, bar do 141-ve strane, kada se isporučilac paketa i ona susreću, te ona ne samo da dobija i ime Jones već i muža. Nebesa! Pokvari muž Grouchove planove da odvede BiloJeIVreme na odmor, ali čini i uslugu oboma time što on odlazi na odmor, pa dolazimo do srećnoga svršetka, da citiramo Groucha, epizode.

Svršetka da, ali samo prvog dela. Sada već imamo i Horrorpoppin’ 2 - Osvetu i još šesnaest strana mučenja gde Groucho vodi godpođu Jones na odmor i ubija njenog muža. Zapravo, na kraju konca ispada da je Groucho sve ovo sanjao, te da nije ni opalio dotičnu gospođu, ali jeste njegov brat blizanac (?!?!?!?), a Nebesa odvodi BiloJeIVreme kući. Bilo je i vreme, zaista. Bar je Dylan, koji se pojavljuje nakratko na 155-oj strani učinio pravu stvar i otišao kod Wellsa da sanja, ostavivši Groucha, Sclavija i recenzenta da se zlopate do 160-te strane...

Zašto? Zašto je sve ovo trebalo Sclaviju? Zašto je potrošio 32 strane maltretirajući čitaoce budalaštinama?

Zašto? Zašto je sve ovo trebalo recenzentu? Zašto je potrošio 2 sata škrabajući o ovim budalaštinama?

"Odmor! Eto što mi treba nakon pročitanog Horrorpoppin’-a!", uskliknu recenzent na samom kraju svog nedela.

Naprijed

DD LUSP 4b Misteriozna stvar koja živi iza frižidera

DD LUSP 5b Čovjek sa polucilindrom

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • kiky

    Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    "Horrorpoppin'" očito služi Sclaviju kao ispušni ventil pomoću kojega može slobodno svojim frustracijama, strahovima, razmišljanjima i slično dati oduška, i upakirati ih na onaj njegov karakterističan nadrealni, duhoviti, samoironični i pomalo groteskni način te to tako servirati publici. Doduše, večina Sclavijevih epizoda DD-a je takova, no ovdje je ipak otišao malo dalje... Skoro bih se usudio reći da je ovo kao neki oblik Sclavijeve samo-psihoanalize! E sad, pitanje je koliko čitatelj ima živaca za takvo što? Meni osobno je ovo zabavno djelce...
    23.02.2005
    14:51:00 sati
    kiky
    uredi
  • Ukupna ocjena 92%

    10, 10, 8, 8

    Meni je ovo sjajna feel good pričica. Sve te ''gluposti'' koje je recenzent napomenuo tipa BiloJeIVrijeme i Nebesa su meni sjajne. Picatto je dosta dobar, a nije loša ni naslovnica za ovaj Groucho dodatak; ta mala u čošku Snova koju sam i ocjenio. Ako su svi Groucho dodatci ovakvi, onda hoću još!
    23.02.2005
    18:00:00 sati
    Verfalk2003
    uredi
  • dexa pantelejski

    Ukupna ocjena 74%

    7, 7, 8, 8

    Ako se u stripu slede samo zarctani klišei onda od neke inventivnosti i napredovanja nema ništa. A ne može svaki strip da bude Kapetan Miki. Pa zar sam Dilan Dog nije najveći žanrovski iskorak kuće Boneli? Hororpopin je meni bio nešto u fazonu Monti Pajtona ili Endija Kaufmana, duhovito, inventivno, smeo eksperiment... To što recenznet ne voli tu vrstu zezanja ne daje mu za pravo da mu odriče kvalitet koji je očigledan. Ne možeš sve što ne kapiraš nazivati budalaštinama.
    23.02.2005
    20:38:00 sati
    dexa pantelejski
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 70%

    6, 9, 7, 4

    Meni je ovaj strip sasvim OK.Sviđa mi se sama koncepcija,i mada je očito da je Sclavi bio na nečemu dok je ovo pisao,ipak je to nešto dosad još neviđeno kad je Bonelli u pitanju.Uzaludno je tražiti bilo kakav smisao u ovoj priči ali mislim da to i nije potrebno.Jednostavno,ovo je za opuštanje-ima nekoliko zanimljivih fora i viceva i solidno sam se zabavio čitajući.Jedino što pomalo kvari ukupni dojam je nemaštovita naslovnica.Složio bih se sa uvaženim kolegom Verfalkom; ako su svi Groucho dodaci kao ovaj,onda i ja hoću još.Možda još kao zanimljivost:stranica 140,na vinjeti lijevo dolje je Luigi Piccato..
    01.03.2005
    13:22:00 sati
    Aco
    uredi
  • Djole

    Ukupna ocjena 84%

    9, 10, 8, 3

    Interesantno poigravanje sa formom, strukturom i otprilike svim živim što je Sclaviju palo na pamet. U prevodu se dosta toga izgubilo, jer je Grouchove viceve ionako veoma, veoma teško prevoditi, a kada je ceo broj posvećen njemu... pretpotsvaljam da je Ana Gašpar (ili ko je već prevodio ovaj broj) bila na granici sucida, te nije ni čudo što su izostale reference na Eka i još nek stvari. Enivej, cenjeni recenzent je ovde pošao sa pogrešnom pretpostvakom da epizoda u kojoj je glavni lik Groucho treba da ima nekog smisla, a to je u suštoj suprotnosti sa Grouchom kao takvim. Dok su ostali Grouchovi dodaci u manjoj ili većoj meri koncizniji i smisleniji, ovaj odskače po svojoj originalnosti. Mislim, strip u kome Sclavi proizva Chiaverottija, Eka, a vala i svoje čuveno "citiranje", a postmodernistički/onirički/poststrukturalistički dylanovski elementi su doživeli reductio ad absurdum... šta vam više treba? ;)
    01.03.2005
    23:04:00 sati
    Djole
    uredi
  • Ukupna ocjena 89%

    10, 8, 9, 8

    strip jako konfuzan i tek nakraju se saznaje stvarna poenta stripa .Za specijal i nije tako los
    02.03.2005
    23:06:00 sati
    vittorio
    uredi
  • Ukupna ocjena 43%

    3, 2, 7, 7

    Ima nekih dobrih fora i nekih debilnih, eksperimentiranje sa strukturom stripa i svim ostalim ne znači mi puno, ukratko, stripić koji ne cijenim previše.
    04.03.2005
    14:28:00 sati
    stinky
    uredi
  • SejoSexon

    Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    Mrzim dodatke u stripovima!
    22.03.2005
    12:55:00 sati
    SejoSexon
    uredi
  • Ukupna ocjena 72%

    6, 7, 9, 6

    Pa dobro ljudi!Nije tako loše.Mora se priznati da je dosta
    naporno sve skupa,ali je duhovito.Slažem se da su se Sclavi i Piccatto sramili to potpisati.Sad sam tek shavatio kako je Blochu kad se nađe sam u sobi s Grouchom.
    30.05.2005
    12:58:00 sati
    zerovnik
    uredi
  • Ukupna ocjena 22%

    2, 2, 3, 1

    Slabašna i naporna priča bez početka i kraja!
    Puno je stvari koje na kraju uopče nisu razjašnjene!
    Ni sami likovi nisu bili svjesni što je stvarnost a što nije.
    A onaj dodatak sa Grouchom je besmislen!!!
    Bolje da je ostao prazan papir!
    10.06.2005
    10:25:00 sati
    hrvojehorvat
    uredi
  • Ukupna ocjena 46%

    6, 3, 6, 1

    Prica ima ok ideju...i nista vise...dodatak cijenim ,iako mi je dosadan, samo zato jer je u redu pokusati nesto novo
    11.06.2005
    19:59:00 sati
    Stribor
    uredi
  • Ukupna ocjena 48%

    3, 4, 7, 6

    Totalna zbrka i doista na kraju nije ništa rečeno.Ali na kraju je ipak simpatično jer se radi o ipak blesavom Grouchu a najbolja baza je "Sretan svršetak" umjesto "završetak"-jedina stvar na koju san se nasmija.
    21.07.2005
    14:59:00 sati
    vice
    uredi
  • Ukupna ocjena 62%

    5, 5, 8, 8

    Nije loše a moglo je biti i gore :)
    Drage su mi ovakve scenaristicke ludorije.
    11.09.2005
    02:30:00 sati
    Leka
    uredi
  • Ukupna ocjena 60%

    6, 4, 9, 3

    Smatram da ni Senka, a bogami ni Djole nisu u pravu. Ja sam ovde video svasta, ali tesko da to predstavlja nesto. Nedovrseno!
    21.12.2005
    19:15:00 sati
    jovandd
    uredi
  • Barker

    Ukupna ocjena 52%

    5, 6, 5, 4

    Simpaticno i nepotrebno. Lepo je videti drgaciju formu i pristup kod Bonelija. Jer ovo jeste drugaciji pristup. Malo podjebavanje sa samim sobom, pa onda sa ostalima ( i scenaristima i crtacima - Picato na foto kopiranju :))) ) i konacno dati Grucu sansu ne samo da kresne nesto na brzaka, nego da to radi u kontinuitetu. S druge strane postavlja se pitanje kome je to bilo potrebno? Svima verovatno, malo relaksacije i eksperimenta nikad nije na odmet. Jedino se pitam kakve ocene da dam, jer za Mausa sam dao 9 i jos sam obecao da idem da se bacim na zanat ( a nisam mislio da postanem piskaralo ili kriticar :).Tesko meni)
    27.02.2006
    20:29:00 sati
    Barker
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 76%

    8, 8, 8, 4

    Mogu reći samo da je ovo jedna obična hrpa gluparija, ali veoma zabavnih gluparija :) Naslovnica loša, crtež dobar…
    31.03.2006
    23:56:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Obi-wan

    Ukupna ocjena 34%

    1, 1, 7, 7

    Totalno nepotrebno i bezvezno )-:
    31.07.2006
    16:42:00 sati
    Obi-wan
    uredi
  • Lucy Liu

    Ukupna ocjena 92%

    10, 10, 10, 2

    Jedna od najluđih i najboljih epizoda koje sam ikad pročitao!Veliki sam fan Grouchovih viceva,i ovo mi je baš sjelo.Hvala ti,Sclavi na ovoj božanstvenoj farsi(ja volim farse) i nadam se da ćeš nešto ovako isto napraviti s Dylanom(96/160/236/292 stranica ludila!)!Ili jednostavnije:LOL
    23.09.2007
    11:21:00 sati
    Lucy Liu
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 47%

    5, 5, 5, 2

    Svašta... ništa... Groucho... Ne treba ovo uzimat za ozbiljno.
    02.10.2007
    03:36:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Ukupna ocjena 81%

    6, 10, 9, 6

    Scenarij je dobio ovoliku ocjenu samo zbog jedne sličice u kojoj piše: "Nevjerojatno! Ja nisam napisao ovu scenu! Chiaverotti, jesi li možda ti?" LOL! Piccato odličan, stano nije....
    06.10.2007
    23:40:00 sati
    Akul
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 91%

    9, 10, 10, 4

    Bolesno do boli, ali sviđa mi se, čak više od glavne priče koja je također dobra. Volim svaku vrstu humora, pa i Gruochove glupe viceve nabacane bez ikakva smisla, a ovdje nas još rešetaju svi protagonisti ove bolesti. Piccato je odlično nacrtao žensku. Baš je j...z..na!!
    23.10.2007
    13:01:00 sati
    Spock
    uredi
  • Windwalker

    Ukupna ocjena 71%

    7, 8, 7, 5

    Ovo je toliko glupo i bezvezno, da je genijalno.
    13.03.2008
    10:57:00 sati
    Windwalker
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 86%

    9, 8, 9, 8

    Ovi dodaci s Grouchom su pravi urnebes! Epizoda je luda i udarena, baš u skladu sa Grouchovim provalama i zafrkancijama. Podsjeća me na kazalište apsurda, naravno, u stilu Groucha.
    18.10.2008
    23:03:00 sati
    Panon
    uredi
  • Ukupna ocjena 75%

    7, 8, 8, 6

    veoma dobro.,mada sam brzo pretpostavio rješenje.
    05.01.2009
    13:26:00 sati
    Misko iz Darwooda
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 89%

    9, 9, 10, 5

    Meni je ova epizoda baš dobro sjela,nema nikakve veze s vezom i šašava je do bola,ali je to čini zabavnom.
    Crtež odličan. Naslovnica nemaštovita i bezidejna.
    20.07.2009
    18:59:00 sati
    Opti
    uredi
  • morrison

    Ukupna ocjena 77%

    8, 8, 8, 5

    Vrhunska zajebancija! Ubedljivo najbolji Gruco dodatak.

    06.06.2010
    15:19:00 sati
    morrison
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 71%

    7, 7, 8, 5

    Sclavijeva terapija samom sebi.

    11.08.2010
    10:56:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • doktor78

    Ukupna ocjena 31%

    1, 1, 8, 1

    Zesca glupost!

    06.11.2010
    19:18:00 sati
    doktor78
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 84%

    9, 9, 8, 6

    03.03.2011
    20:54:00 sati
    drogsy
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Crkavao sam od smjeha na fotokopirni aparat.

    31.03.2012
    16:19:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ako se uzme u obzir da je ovo kratki dodatak specijala specificno o Grouchi, i da je eksperimentni projekt Piccatta i Sclavija, i da prica ne samo pravi cirkus od komedijskog zanra, nego i od sama sebe, onda jedino sto mogu da zakljucim je da je ovo perfekcija od comic strip satire.  U vezi recenzata, on ocito nema pojma o nicemu sto nema veze sa Martin Mystery-om (a moguce da i o njemu nema pojma, to je jos uvijek subjektivno), jer da ovo brilijantno strip-djelo ovako slabo ocjeni govori mi sve o njemu.  Hvala bogu da covjek vise ne pise recenzije.  Jedna jedina vinejta iz ovog stripa je hiljadu puta bolja nego bilo sta o cemu je on pisao u ovoj recenziji.  Toliko.

    12.08.2012
    16:51:00 sati
    acestroke
    uredi
  • sergej773

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    12.04.2014
    21:18:00 sati
    sergej773
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Moram da kazem kako sam uzivao citajuci sve epizode iz ovog Superbuka posvecenog Grucu.

    A ova mi je najomiljenija i najbolja do sada! 

    Potpuno je apsurdna i nepovezana, Sclavi ismeva sve sto je moguce, ismeva sto pravi taj strip, ismeva Chiaverottija, pravi nebulozne i nepovezane scene i podario je Grucu najsavrseniju i najseksipilniju devojku koju sam ja do sada video u stripovima o Dilanu Dogu.

    Ona plavusa je najsavrsenije bice koje sam video u stripu, ja bih je ozenio, bez zezanja!

    I na kraju imamo i malo Sclavijeve metafizike, gde ces bolje?

    Piccatto je meni jedan od najdrazih crtaca Dilana Doga od pocetka serijala, njegov crtez bas lezi Dilanu i Grucu!

     

    Moguce je da su ostali citaoci stekli los utisak o ovom stripu zbog prevoda u hrvatskom izdanju, ali srpski Superbuk je odlicno uradjen i preveden i preporucujem ga svima, vidi se da ljudi iz VCa posebno obracaju paznju na Dilana! 

    05.08.2014
    21:12:00 sati
    going going
    uredi
  • misterx381

    Ukupna ocjena 26%

    1, 1, 6, 2

    Uh. Jedva ovo pročitah do kraja.

    23.08.2014
    11:21:00 sati
    misterx381
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 47%

    4, 4, 6, 5

    Obožavam Groucha ali ovo mi je dosta loša epizoda.

    30.09.2014
    08:23:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • RadioClash

    Ukupna ocjena 95%

    10, 10, 10, 5

    Ova priča je kao život: zapravo ne govori ništa, ali toliko je glupa da to ipak stalno ponavlja

    23.09.2016
    14:35:00 sati
    RadioClash
    uredi
  • karlitos

    Ukupna ocjena 94%

    10, 9, 10, 7

    Obožavam Grouchove dodatke pa tako ovaj nije iznimka. Imamo preludu i presmiješnu priču, s odličnim vicevima. Piccatto mi je odličan crtač u ovoj fazi, tako da je ovo super nacrtao. Naslovnica ništa posebno.

    04.11.2016
    10:58:00 sati
    karlitos
    uredi
  • Jocko

    Ukupna ocjena 90%

    10, 10, 9, 3

    Da prvo kažem dve stvari:
    1. Čitao sam (srećom?) Superbook verziju od Veselog Četvrtka gde je prevod savršen. Ni jedna referenca, aluzija ili igra reči nije prošla neopaženo. Ludensov prevod (naročito kada je Gručo u pitanju) jednostavno - nije dobar, štaviše jako je loš.


    Ovaj broj, ne samo da nastavlja gde je prvi Gručov specijal stao, već uzdiže sam lik Gruča na jedan viši nivo. U prvom Sklavi preko Gruča parodira Dilanov lik a to nastavlja da čini i ovde.

    Tako imamo Gruča koji (NAJZAD) ima žensku (seks), Gruča koji kod psihoanalitičara preispituje svrhu svog postojanja (postajući svestan da je samo lik iz stripa.  imamo Gruča koji ni manje ni više razgovara sa scenaristom, a imamo i crtača koji pati od stomačnih tegoba i mrzi ga da crta strip, imamo aluziju na Kjaverotija, prepucavanje između Gruča i Sklavija, gomilu (kod Veselog Četvrtka) odlično prevedenih viceva, fora, Sklavija koji tvrdi da citira a ne plagira, imamo jednu potpuno otkačenu koncepciju priče - iz više glava, priče koja nema ni glavu ni rep ali kao takva savršeno funkcioniše.

    Ovde zapravo imamo priču koja je netipična za boneli. Priču koji nikada ne bih očekivao da ću u Dilanu (pa i Dilanovom izdanju van redovne serije, kakav je ovaj), pročitati. Priču koja bi se mogla nazvati ''high'', ''wtf'' ili ''ludnica'' ali priču koja, uprkos tome postiže efekat - da zabavi čitaoca. Čitao sam posle ovoga ''Traži se Alex Barry'' od Alana Forda i mogu reći da nije bio ni približno smešan kao ovaj strip. Ovo je strip čiji humor ruši granice između lika i autora, strip koji se pamti. Ovde imamo uvid u to (ne bez humora) kako se pravi jedan strip. To je postojalo i pre a i kasnije, tako da ovaj strip po tom pitanju nije naročito revolucionaran ALI je skroz u duhu Gruča, urnebesan i originalan, i pomera granice Dilana kao stripa i Bonelija uopšte.

    Koliko god mi prvi deo Gruča bio odličan, drugi mi je za jednu čitavu nijansu bolji, tj. - najbolji. Ne verujem da ću išta luđe + bolje pročitati od Gruča, tj ne verujem da će mi ostali Gručo specijalci biti bolji od ovoga. Već sad mi je ovo jedna od najboljih priča u Dilanu Dogu - iako je po dužini kraća a po formi drugačija.
    Ono što su Golkonda, Posle ponoći ili Mefisto od dužih priča, to je Horrorpoppin' od kraćih.

    A onima koji u ovome vide đubre i ''nazovi priču'' bez priče, savetujem da više ne čitaju ni Dilana ni Gručove specijale - ovaj strip nije za njih. Ili da pročitaju VČ izdanje, možda promene mišljenje.

    22.03.2017
    23:18:00 sati
    Jocko
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 38%

    2, 2, 7, 5

    Nepotrebno.

    24.09.2019
    12:02:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Željezni Čovjek
    Kod: KT LU 2
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 6.4.2020. 11:35:00
    Autor: ReemCP
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 321
  • Najcrnja kronika
    Kod: AF SA 83
    Ocjena: 66%
    Vrijeme: 5.4.2020. 19:29:00
    Autor: paro
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 337
  • Kroz Erondàr
    Kod: DRGN LIB 8c
    Ocjena: 77%
    Vrijeme: 1.4.2020. 21:43:00
    Autor: kandraks
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 589
  • Gil
    Kod: DJIL LMS 1
    Ocjena: 77%
    Vrijeme: 1.4.2020. 0:55:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 861
  • Son of Superman
    Kod: SU TPB 4
    Ocjena: 65%
    Vrijeme: 29.3.2020. 20:10:00
    Autor: Paka01
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 506

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Newfoundland!
    Kod: ZG VEC 151/153
    Ocjena: 78%
    Vrijeme: 10.1.2020. 15:02:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1895
  • Zeleni labirint
    Kod: ZG VEC 97/99
    Ocjena: 61%
    Vrijeme: 6.2.2020. 0:34:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 18
    Broj pogleda: 1789
  • Ratnice
    Kod: ZG VEC 99/102
    Ocjena: 79%
    Vrijeme: 9.3.2020. 0:06:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 13
    Broj pogleda: 1662
  • Mortimer: Zadnji čin
    Kod: ZG LU 271/274
    Ocjena: 79%
    Vrijeme: 19.3.2020. 15:30:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1455
  • Početak raspleta
    Kod: AF SS 412
    Ocjena: 61%
    Vrijeme: 11.2.2020. 19:31:00
    Autor: Kila Banana
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1313

Aukcije

Forum