Slike

Dylan Dog

DD SUPB VEC 1 | 32 str.

Nakon što ga u noćnoj mori ubije Indijanac sa slike koju je isti dan dobio na poklon, Dylan Dog odlučuje na njoj oprobati svoje nadnaravne moći. No pokus kreće u krivom smjeru, pa on umjesto duše Indijanca iz devetnaestog stoljeća u London priziva ni više ni manje nego – Kena Parkera!

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 49%

Priča 6

Scenarij 5

Crtež 5

Naslovnica 1

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 44%

P*4

S*4

C*5

N*4

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Priče o neobičnom ludilu - Slike
    DD SUPB 1

ZANIMLJIVOSTI

  • Epizoda je u Italiji prvo objavljena u 23. broju Ken Parker Magazina u prosincu 1994. godine (kao dodatak), a kasnije i u Dylan Dog Super Booku broj 18, u ožujku 2001. godine. Na ovim prostorima izlazi u izdanju VČ DD SB edicije 09.10.2008. godine.
  • Prvi i za sada jedini susret Dylana Doga i Kena Parkera.
  • Berardi je ovu epizodu napisao povodom stotog broja Dylana Doga, a kažu i zato da bi prodao koji Ken Parker Magazin više.
  • Ken se pojavljuje na desetak stranica.
  • 108. stranica: dobra (i zaslužena) sprdnja na račun filma ''Tex e il signore degli abissi''.

Ken: 'A ko si ti što nosiš crvenu košulju kao mesar i sako kao grobar?'
Dylan: 'Nije važno. I ja bih da dam nekoliko zamerki na to što nosiš košulju za spavanje i slabo koristiš sapun!'

Susreti Bonellijevih junačina sasvim sigurno imaju potencijala da budu zanimljivo štivo. Susreti su to različitih karaktera, svjetonazora, vremena, a konačno i svjetova. Problem nastaje ako dva liku u fokusu nisu ni na koji način kompatibilna, kao što je to slučaj ovdje. Čak i u izmišljenom svijetu stripova, što bi zajedničkog mogli imati jedan londonski istraživač noćnih mora i traper sa Divljeg zapada? Malo toga. Jedina šansa da se ta dva lika sretnu je posredstvom nekakve bezvremenske magije i mističnih portala – i Giancarlo Berardi tu uredno odigrava svog jokera.

Naravno, teško je pričati o susretu dvaju junaka koji se odigrava na tridesetak stranica kao o nekakvom zasebnom stripu... Što čovjek uopće može reći na trideset stranica? - U ovakvom slučaju malo toga. Berardi doduše ima nekoliko dobrih šala i pošalica, čak bih se usudio reći da mu leže Grouchove zajebancije, ali to je sve. Pozadinska priča o Indijancu i ukletoj slici (ili čemu ono već) je sama po sebi blesava, da ni ne ulazim dublje u problem, tako da čim se Ken i Dylan sretnu čovjek automatski zaboravi o čemu se radilo, a onda dalje interreakcija između dva lika je srezana kratkim vremenom (odnosno vinjetama/stranicama), tako da od svega čitatelju ostaje malo toga za uživanje.

Ambrosinijev crtež nikad nisam odveć cijenio, tako da mu ovdje čak poklanjam jednu ocjenu više, da nebi previše snizio ukupnu ocjenu epizode (kalkulantska pizda). Na stranu to što mi se općenito ne sviđa njegov Dylan, jer to je više ili manje pitanje ukusa (mada stvarno jadnik po svim mjerilima ima ogromne uši), ali ovdje sirotog Kena nije jedan jedini put 'pogodio' kako treba. Na momente tako izgleda poput Kirka Douglasa, na momente mi se opet čini kako me podsjeća na nekog drugog glumca, a najčešće jadnik ne liči na ništa. Dodajte tome dosadne kadrove i (anti)efekt je potpun.

Naslovnice nema pa je ne mogu ni ocijeniti.

Dakle, koliko god susret ova dva lika bio iščekivan, ovo ipak ne prelazi okvire obične zanimljivosti i zadovoljavanja tih dječačkih fantazija. Šta bi bilo kad bi Dylan Dog sreo...

Naprijed

N/A

DD ALM 5 Ubojica čudovišta

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • kico

    Ukupna ocjena 44%

    3, 4, 7, 2

    Smiješna epizodica,al nepotrebna do boli.
    17.11.2008
    12:54:00 sati
    kico
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 60%

    6, 6, 6, 6

    Sjećam se vremena kad smo odlazili u Italiju samo da bi kupili strip u kome se Dylan susreće sa Kenom. Bila su to lijepa vremena kad nije bilo toliko stripova na našem tržištu ali smo više cijenili ono što imamo i nekako sa većim žarom pristupali stripu, puno čitali i razgovarali o tome kome se koja epizoda sviđa itd. Sad se manje-više sve svodi na to da (ne)kupiš,(ne)pročitaš i to je to.Pohvale za Veseli četrvrtak na ediciji Superbook, mada priznajem da nisam baš razumio Grouchove šale ovdje. Epizoda nepotrebna, ali ocjene neka budu u Dylanovom stilu - sve 6.
    25.11.2008
    10:02:00 sati
    Aco
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 40%

    4, 4, 4, 4

    Nepotrebna priča bez glave i repa koja nema nikakva cilja osim susreta dvaju junaka. Ambrosini užasan. Ovo je njegov najgori crtež. Čak je nacrtao indijance iz 1880.-ih naoružane Winchesterkama.
    29.11.2008
    20:54:00 sati
    Spock
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 60%

    6, 6, 6, 6

    i od mene šestice, iako ne valja, ipak je to kenona primjedba o pranju mi je dobra, smrdili su naši junaci
    29.11.2008
    23:16:00 sati
    ken2
    uredi
  • Barker

    Ukupna ocjena 53%

    4, 5, 7, 5

    A ocekivanja su bila tako velika :( Iako, sam odavno bio upozoren da od Slika ne ocekujem previse, godinama sam se lozio na ovaj susret dva moja omiljena (i jedina) Boneli junaka. Naravno, nije nimalo lako uklopiti 2 totalno nespojiva lika u iole pristojnu pricu, pa to nije uspelo ni majstoru kalibra kakav je Berardi. Ambrosini prijatan mom oku kao i uvek. A posto naslovnica ne postoji , dao sam 5 da bi odrzao prosek ocene.
    02.12.2008
    00:44:00 sati
    Barker
    uredi
  • delboj

    Ukupna ocjena 60%

    7, 6, 6, 3

    Sama ideja o susretu Dilana i Kena je zanimljiva i s obzirom na to koliko je to teško realizovati - i nije ispalo loše. Simpatična pričica.
    10.01.2009
    13:10:00 sati
    delboj
    uredi
  • Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    Dobar pokusaj da spoje Kena i Dilana, ali ovaj strip(ako se to uopste moze nazvati stripom) je nula na kvadrat od stripa. KATASTROFA!!!
    17.02.2009
    13:31:00 sati
    misa
    uredi
  • soulfly tribe

    Ukupna ocjena 24%

    1, 3, 3, 3

    nepotrebno i jadno
    09.04.2009
    17:42:00 sati
    soulfly tribe
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 45%

    6, 3, 5, 3

    Zabavno, u svakom slučaju, ali i nepotrebno. Najjače su mi Kenove primjedbe o Dylanu hehe. Još da je tom mekušcu opalio dvi triske pravda bi bila zadovoljena. :P Crtež je slab, ali to je Ambrosini pa se ne triba previše čuditi. Naslovnica je nešto nevidljiva pa ću ostaviti neku ocjenu da bude u skladu s ostalima. :D
    13.04.2009
    09:52:00 sati
    mpavin
    uredi
  • supermark

    Ukupna ocjena 58%

    6, 4, 7, 7

    bezveze.... kena nisu trebali ni dirati zbog ovoga....
    16.05.2009
    22:33:00 sati
    supermark
    uredi
  • Ferri

    Ukupna ocjena 44%

    4, 4, 4, 8

    08.06.2009
    09:40:00 sati
    Ferri
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 18%

    1, 1, 3, 3

    katastrofalan strip!Jedan od najgorih Dylana ikad!Interesantno jedino zbog kratke pojave Kena, ali na zalost i to je izvedeno vise nego lose. 
    21.07.2009
    21:02:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • Wicked

    Ukupna ocjena 22%

    3, 1, 3, 1

    Mozda je ideja bila interesantna ali je rezultat  katastrofalan. Crtez ocajan, nepodnosljiv. Sreca da je prica kratka, inace bi bilo neizdrzivo procitati ovako nesto do kraja.

    27.12.2009
    19:25:00 sati
    Wicked
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 55%

    6, 5, 7, 1

    Jedino što valja u ovoj epizodi je Groucho.

    23.12.2010
    17:44:00 sati
    Opti
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 24%

    1, 1, 5, 3

    Crtežu prolazna ocjena, naslovnica kakva takva dok priča i scenario nema ni glave ni repa. btw. Moj prvi susret s Ken Parkerom.

    30.07.2013
    19:51:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Gil-galad

    Ukupna ocjena 19%

    2, 2, 2, 1

    Čemu ovo služi, a uz to i ne radi?

    20.02.2014
    00:50:00 sati
    Gil-galad
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    Odlična epizoda,svaka čast Berardiu što je napiso odličnu priču na tako malom broju stranica.I šta kog vraga fali filmu Tex and the Lord of the Deep?Znam da film nije za oskara ali kakvih filmova ima o strip junacima ovaj je i više nego dobar.

    30.09.2014
    11:23:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 81%

    7, 7, 10, 9

    Vrlo dobro i zabavno.  Ok, da je ova tema bila na 96 ili vise stranica, onda bi sigurno imao veci problem s njom, ali ova cross-serijal metoda izmedju Dylanovog i Ken Parkerovog svijeta je fino upotrebljena sa Berardijeve strane, pogotovo jer su u pitanju samo 32 stranice.  Crtez je famozan, ovo je Ambrosini na svojem najjacem nivou, doke je scenario vrlho pametan i duhovit. Naslovnica naravno nema veze sa ovom pricom, ali ipak je dobra, tako da... visoke ocjene.  

    26.05.2017
    20:42:00 sati
    acestroke
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 44%

    5, 4, 4, 5

    Prilično loše.

    23.09.2019
    16:40:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

  • 885
    Vrijeme: 29.02.2020 00:16:54
    Prodavač: marieta
    Cijena: 3 kn
    Broj ponuda: 0
    Broj pogleda: 0
  • 881
    Vrijeme: 29.02.2020 00:16:54
    Prodavač: marieta
    Cijena: 3 kn
    Broj ponuda: 0
    Broj pogleda: 0
  • 879
    Vrijeme: 29.02.2020 00:16:54
    Prodavač: marieta
    Cijena: 3 kn
    Broj ponuda: 0
    Broj pogleda: 0
  • 871
    Vrijeme: 29.02.2020 00:16:54
    Prodavač: marieta
    Cijena: 2 kn
    Broj ponuda: 0
    Broj pogleda: 0
  • 861
    Vrijeme: 29.02.2020 00:16:54
    Prodavač: marieta
    Cijena: 3 kn
    Broj ponuda: 0
    Broj pogleda: 0

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Terorizam
    Kod: AF SS 361
    Ocjena: 79%
    Vrijeme: 3.12.2019. 14:23:00
    Autor: Kila Banana
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 2236
  • Newfoundland!
    Kod: ZG VEC 151/153
    Ocjena: 78%
    Vrijeme: 10.1.2020. 15:02:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 1661
  • Jeza iz “Drugdje“
    Kod: ZG MX 36
    Ocjena: 77%
    Vrijeme: 23.12.2019. 17:30:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1448
  • Zeleni labirint
    Kod: ZG VEC 97/99
    Ocjena: 61%
    Vrijeme: 6.2.2020. 0:34:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 16
    Broj pogleda: 1370
  • Brod misterija
    Kod: ZG ZG_SI5 1/6
    Ocjena: 80%
    Vrijeme: 7.12.2019. 15:55:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1367

Aukcije

Forum