Senke prošlosti

Dylan Dog

DD ZS 35 | 96 str.

Naizgled rutinski slučaj dokazivanja psihičkih smetnji svog novog klijenta se pretvara u pravu moru kada se počnu rješavati obiteljski računi iz daleke prošlosti. Morbidna ljubav, zavist, zloba, ubojstva, sve će izaći na vidjelo kada se pokažu sjenke prošlosti.

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 84%

Priča 9

Scenarij 9

Crtež 7

Naslovnica 9

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 76%

P*7

S*7

C*7

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Hridine duhova
    DD LEX 35
  • Tama - Hridina duhova - Košmar ivanjske noći
    DD LIB 12
  • Mrak - Litica duhova - Košmar letnje noći
    DD VCKI 12
  • Senke prošlosti
    DD ZS 35

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Scogliera degli spettri
    DD SR 35

ZANIMLJIVOSTI

  • Na putovanju ka kući svoje klijentice Dylan razmišlja kako bi bolje bilo da je ostao kući gledati film "Šta se desilo sa Baby Jane"
  • Imena dvaju sestara su Joan i Bette kao i imena glumica u filmu Roberta Aldricha "Šta se desilo sa Baby Jane"
  • Doktorovo prezime je Aldrich

…A kako misliš da me spriječiš? Bilo kojim sredstvom Donalde…bilo kojim sredstvom!

"Sjenke prošlosti" počinju prikazom ubojstva koje je počinjeno 1964. godine, a nastavlja se u sadašnjosti (1989) klavirom koji sam "svira" i slikom iz koje teče krv. To je dovoljan razlog da pomalo psihotična starica Bette, koja je svjedok čudnih zbivanja u kući, potraži pomoć privatnog detektiva za natprirodne pojave. Od samog početka je vidljivo da Dylan nije zainteresovan za ovaj slučaj. Kao da je njegovo šesto i pol osjetilo da neće biti seksa (Kada žena ima manje od četrdeset godina, štiti je zakon…kad prekorači šezdesetu štiti je priroda). Scenaristi ovoga stripa nas odmah uvode u samu srž problema koji je predhodio raznim priviđenjima koje muče Bette: Prije dvadeset pet godina desila se nesreća u kojoj je jedna od sestara Brent izgubila život (Olivia) dok je druga ostala invalid (Joan). Joan, starica u kolicima, dijeli sa Dylanom mišljenje da su priviđenja plod mašte njene sestre, međutim ništa nije kao što izgleda na prvi pogled…

Ovo je klasična priča o obiteljskoj tragediji, patološkoj posesivnosti, ljubomori, zavisti i naš se Dylan našao u samom srcu tame koja se nadvila nad kuću Brentovih. U ovoj priči nema ništa natprirodnog, sve je produkt bolesnih ljudi koji su svoj bjes nagomilavali decenijama. Iako obiluje brojnim klišejima (umišljeni lokalni policijski inspektor, dobri majordom koji je umoran od života, kuća na osami, zločin iz prošlosti, ljubav koja ne izlazi na vidjelo) smatram da je ova priča pravi dragulj među epizodama Dylana Doga. U Sjenkama prošlosti nema pretjeranog filozofiranja na temu šta je život, a šta smrt. Likovi su ljudi od krvi i mesa koji znaju šta hoće i ne prezaju ni od čega da ostvare svoje ciljeve. Ovo je realistična priča o bilo kojoj obitelji u bilo kojem dijelu svijeta.

Za razliku od scenaria crtež je malo podbacio. Veoma su dobro nacrtani krajolici: ogoljeno drveće, vremenske prilke, ali mislim da se moglo još poraditi na detaljima lica pogotovo zato što se pojavljuju praktički samo tri lika, ne računajući Dylana i Groucha. Jedine nelogičnosti su stripu su: provalnik koji je tražio nešto u Olivijinoj sobi, taj momenat nije do kraja razrađen, i trenutak kada provalnik skoči sa Olivijinog prozora pada na drvo koje ima lišće - iako se po uvodnim crtežima može vidjeti da se sve događa u poznu jesen.

Naprijed

DD LEX 34 Mrak

DD ZS 36 Strava ljetnje noći

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Ukupna ocjena 98%

    10, 10, 10, 8

    Dobra stara klasična priča. Sestre su zajebana stvar. I sam sam imao priliku vidjeti tu posesivnost i povezanost, i nije mi se ni najmanje svidjelo. Inače, kad se onako koncentriraš na priču, baš ima jezovitost. Možda je to zbog te dvije "stare", ili što se radi o izgubljenoj mladosti, ili proživljenom životu. Brrrrr, gadno je ne biti mlad, pa pogledati sliku, gdje si lijep, mlad i u punoj snazi. Tako su mi nekako ostale te scene iz stripa, pogotovo ta slika gdje je lijepa, mlada Olivija. A sad već ona odavno trune, a sestre joj izgledaju... kako izgledaju. Baš horor.
    13.05.2003
    22:40:00 sati
    stinky
    uredi
  • Ukupna ocjena 78%

    7, 8, 8, 9

    Dobra priča s odličnim raspletom i solidnim crtačem. Mada Ambrosinia baš i ne volim, ovdje je dobar. Naslovnica fantastična mada malo ta Dylanova glava... Uglavnom, dobra epizoda.
    03.06.2003
    08:10:00 sati
    Verfalk2003
    uredi
  • Ukupna ocjena 82%

    7, 9, 8, 10

    strip je dobar,ima sve što ja tražim od prosjećnog dilan doga
    17.06.2003
    17:02:00 sati
    shareef
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 93%

    10, 10, 8, 9

    Odlično!Baš mi je sjela ova epizoda,podsjeća me malo sa svim tim zbivanjima u kući na "Dvorac straha" ali puno je bolja.Groucho dominira,stvarno je fantastičan i njegovi vicevi u ovoj priči obaraju s nogu(pišao sam od smijeha kad Dylanu onako hladnokrvno kaže da je majordom ubica).Dobar je i onaj simpatični inspektor.Rasplet za promjenu uvjerljiv i dobro objašnjen.Ko što kaže Stinky,sestre su zajebana stvar,imao sam i ja prilike uvjeriti se u to.Stvarno jedna odlična epizoda koju se ne smije propustiti.
    26.10.2003
    19:22:00 sati
    Aco
    uredi
  • Ukupna ocjena 64%

    6, 6, 7, 7

    15.11.2003
    12:39:00 sati
    Brdar
    uredi
  • Barker

    Ukupna ocjena 72%

    7, 7, 8, 6

    Dobro, nije bas moj omiljeni tip price kod Dylana, ali je surovo realna i jezovita. Ambrosini se ovde navukao na slicne price (porodicne krize i uzasi) pa smo dobili i vrlo dobre "Iza zavese" i "Cuvar uspomena". A ako se dobro secam poceo je da radi i Napoleonea u slicnom maniru.
    Znaci visestruka korist za sve nas.
    20.03.2004
    03:06:00 sati
    Barker
    uredi
  • kiky

    Ukupna ocjena 84%

    9, 9, 7, 9

    Senilna epizoda o senilnim staricama, ali odlično ispričana. Film kojim je inspiriran ovaj broj (What ever happend to Baby Jane?), nisam nažalost gledao, ali čujem da se radi o kultnom i odličnom filmu. Ambrosinija nikad nisam previše volio kao crtača, ali dobar je ovdje, uspijeva crtalački doprinijeti atmosferi. Ukratko, jedna od onih epizoda koju mogu čitati uvijek iznova i ne dosadi mi.
    31.10.2004
    14:20:00 sati
    kiky
    uredi
  • SejoSexon

    Ukupna ocjena 76%

    9, 7, 6, 10

    Od stare prozvakane teme o starim sestrama su scenaristi ipak uspjeli da napisu jednu solidnu pricu koja se moze procitati par puta a da vam ne bude dosadno.
    22.03.2005
    13:04:00 sati
    SejoSexon
    uredi
  • Ukupna ocjena 70%

    7, 8, 7, 4

    cool priča baš ima mnogo psihića
    16.10.2005
    11:42:00 sati
    zerovnik
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 86%

    9, 9, 8, 8

    Bez sumnje najbolji Dylan koji sam do sad pročitao. Čitao sam Ludensovo izdanje i cijela priča i crtež lijepo su mi sjeli. Radnja je odlična, nema ništa nadnaravnog, samo bolesna ljudska psiha. Sve je lijepo razrađeno, likovi su odlično okarakterizirani a kroz cijelu priču povlači se tjeskoban osjećaj. Groucho je provalio dosta dobrih fora, ali je možda čak pretjerano s time. Zanimljivost je i ta što je doktor Aldrich Dylana zamjenio sa Martinom Mistereom iako nam to nije direktno rečeno. Doktor spominje detektiva nemogućega, koji se bavi arheologijom, iz New Yorka (svi znaju da je to Marti:) Doktor Aldrich u ovoj epizodi koristi magnum 44, pištolj kojega je proslavio Prljavi Harry. Što se tiče crteža, svidio mi se, Ambrosini je solidan. Naslovnica ništa posebno, ali opet na Villin način, što je dovoljno za osam.
    15.01.2006
    14:12:00 sati
    Koresh
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 9, 10

    Zakon, savršeno...To imam reći za ovu epizodu. Neizvjesno je do samoga kraja, Čitljiva epizoda, crtež eto nije loš,Onaj sin ubija ka lud, naslovnica za 10 kao i uvijek. Preporučam svakome da pročita. Ma čak bi se usudija reći da epizoda spada u najbolje Dylanove
    24.07.2006
    20:30:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 67%

    8, 8, 4, 7

    I dok za scenario nemam nekih zamerki, Ambrozinijev crez mi se zgadio. Steta, ukupan utisak bi bio daleko bolji samo da je neko drugi crtao ovu pricu. Pa makar to bili M&G;)
    04.10.2006
    07:05:00 sati
    prozirna senka
    uredi
  • Ukupna ocjena 82%

    9, 8, 7, 10

    Kao što je autor rekao, klasična priča o obiteljskoj tragediji izazvana zbog mladenačke ljubavi. Autori su ovu priču prikazali na Dylandogovski način uz ponešto horrora te grouchovih šala te je time izdignuli od ostalih priča slične tematike.  Ambrosinijev crtež pomalo varira, ali unatoč tome je ok. Naslovnica odlična, kao što smo i navikli od Ville
    29.08.2007
    00:59:00 sati
    Akul
    uredi
  • Lucy Liu

    Ukupna ocjena 35%

    3, 3, 4, 5

    Užas.Čisti užas.A da i ne spominjem gadljive dijelove(staračka ljubav na vidjelo čitatelju,starac pod tušem...).Bljak.
    14.09.2007
    15:50:00 sati
    Lucy Liu
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 82%

    9, 10, 6, 7

    Kao što sam već negdje napisao, nema ništa strašnije od ljudske psihe. Od početka se predosjećao da će izaći na vidjelo neka strašna istina. Vrlo zastrašujuća priča. Ambrosini lošiji nego u svoje dvije prethodne epizode (LEX 16 i 23) 
    25.02.2008
    18:55:00 sati
    Spock
    uredi
  • Windwalker

    Ukupna ocjena 54%

    4, 4, 7, 9

    Ma bezveze. Medda i Serra, držite se radije Nathana. Naslovnica je vrlo dobra, malo podsjeća na 'Povratak čudovišta', koja je puno bolja epizoda.
    14.03.2008
    10:49:00 sati
    Windwalker
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 87%

    10, 8, 8, 9

    Meni je ovo fenomenalna epizoda,možda čak i jedna od najboljih. Razlog je vjerojatno taj što sam toliko loših Dylana u ovoj godini pročitao da mi je ovaj došao kao pravo osvježenje.
    27.03.2008
    20:36:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 65%

    6, 7, 6, 8

    Što kaže kolega @Barker; priča je surovo realna i jezovita. Slažem se s njim. Nisam ni ja lud za pričama ove tematike, pogotovo ne u DD serijalu. Korektna prolazna epizoda. Ambrosini slab, Villa dobar. Neznam stvarno šta više da dodam...
    20.04.2008
    23:51:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    e, ovo je već dobro, groucho sjajan, priča dobro povezanau gornji dom serijala, ali pri dnu gornjeg doma
    21.10.2008
    18:03:00 sati
    ken2
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 82%

    8, 7, 9, 10

    Zbog naslovnice (koja je izvrsna) sam očekivao više nadnaravnog u epizodi, ali je i ovako ispalo solidno.
    29.10.2008
    16:53:00 sati
    Panon
    uredi
  • Ukupna ocjena 83%

    8, 8, 9, 8

    chiaverotti malo prihvatljiviji.
    06.01.2009
    13:09:00 sati
    Misko iz Darwooda
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 56%

    6, 6, 4, 8

    Ma priča još može i proći ali crtež je banana. Zanimljiv kraj kad skuži da je ova s kojom razgovara Bette.
    19.01.2009
    02:36:00 sati
    supermike
    uredi
  • Klukas

    Ukupna ocjena 42%

    5, 4, 3, 6

    Jedna od dosadnijih epizoda. Priča bi i mogla proć ali nekako je zbrkano a istovremeno i jednostavno; atmosfera bas i nije nešto.
    Epizoda me podsjeća na Dvorac strave / Dama u crnom ali tu razinu kvalitete dostize samo humor, Gručo je odličan.
    Ukratko, ideja dobra ali nedorđjena, fali atmosfere, dakle scenarij baš i nije nešto; crtež loš. Naslovnica solidna, malo me podsjeća na Metamorfoze / Tajanstveni otok.
    26.02.2009
    23:26:00 sati
    Klukas
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 70%

    6, 7, 7, 10

    Ljudska psiha bla bla bla... nije mi nešto pretjerano napeto. Ne bih rekao da je izlet Serre i Vigne u serijal donio nešto novo, očekivanja su bila dosta velika. Ovako smo dobili samo jednu prosječnu priču koja se brzo zaboravlja (mora san je pročitati još jedanput prije ostavljanja komentara). Nema tu horrora uopće, opet neke obiteljske veze, zavrzlame i prošli događaji. Više neki krimić. Crtež nije nešto (skoro kao i uvik kad Ambrosini crta), ali je zato naslovnica odlična.
    13.04.2009
    09:34:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Beva

    Ukupna ocjena 70%

    7, 6, 8, 7

    Solidno, mada me ne obara s nogu... Jedino nagoni na razmišljanje detalj o starosti kojeg je Stinky spomenuo... Zaista je teško ne biti više mlad i u naponu snage... Ambrosinija volim, Villa solidan... 
    10.08.2009
    21:33:00 sati
    Beva
    uredi
  • swamp thing

    Ukupna ocjena 77%

    7, 7, 9, 8

    Solidna epizoda samo zbog fenomenalnog Ambrosinija, priča ništa posebno.
    21.09.2009
    21:48:00 sati
    swamp thing
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 59%

    5, 6, 6, 8

    Zamršeno, ali nije ni tako loše. Vema slikovit završetak...

    17.07.2010
    21:08:00 sati
    drogsy
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 97%

    9, 10, 10, 10

    Ne razumijem lose ocjene nekih clanova ovdje; ova prica je veoma solidna.  Stavise, da nije adaptcija filma "Whatever Happened to Baby Jane?", bila bi i fenomenalna, zato sto bi u tom slucaju osvojila i na originalnosti.  Ovako, prica je vrlo dobra, sa savrsenim crtezom i naslovnicom.  Price je odlicna, i super pase Dylan Dogu: kuca na hridinama, obiteljske tajne, i misterija koja je 25 godina stara.  I sad nas iztrazivac nocnih mora mora da rijesi ovaj slucaj.  Nista ovdje ne fali; neke scene su mi kompletno fenomalne, pogotovo ona zadnja, kad Bette skoci za onog brda u more, pa je unutra povukose duhovi proslosti u njen grob.  To mi je fantasticna scena, i odlicna zadnja stranica ovog stripa.  Stvarno ne znam sto ljudima ovdje ne godi; sve je upravo kako treba da bude, i blizu vrha serijala.

    08.08.2011
    15:16:00 sati
    acestroke
    uredi
  • doktor78

    Ukupna ocjena 90%

    9, 10, 8, 9

    Cesto se desi da nakon godina i godina uzmem neki strip ponovo da procitam. Obicno novi utisak bude bar za nijansu slabiji nego onaj koji mi je bio u sjecanju. Na srecu, ima i drugih primjera. Ovaj strip ne samo da je ponovo zadovoljio moj ukus, nego je dojam jos i bolji. Veoma dobro. Napeta, jezovita atmosfera. munje koje paraju nebo nad osamljenom kucom na litici. Medda treba da pise sto vise Dylanovih epizoda, skoro svaka njegova prica bude pun pogodak

    24.10.2011
    11:00:00 sati
    doktor78
    uredi
  • Ukupna ocjena 61%

    7, 4, 7, 7

    Meni je priča dosadna.

    21.05.2012
    20:31:00 sati
    tekumze
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Vrlo zanimljiva priča koja ima veliku dozu krimića.

    15.07.2012
    17:07:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Cevap

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    Jedna dobra epizoda u kojoj nema ništa nadnaravnog, već sav užas proizvodi ljudska priroda. Ovakve epizode me uvijek ugodno iznenade, jer shvatiš da su, kao i uvijek, zapravo ljudi najveća čudovišta. Crtež je ok, naslovnica vrlo dobra.

    12.08.2012
    23:23:00 sati
    Cevap
    uredi
  • Ukupna ocjena 83%

    8, 9, 8, 8

    05.10.2012
    13:52:00 sati
    coszinus
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 87%

    9, 9, 8, 9

    09.08.2013
    19:53:00 sati
    velka031
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 80%

    8, 9, 7, 8

    Priča o Dylanu i ludim babama....
    09.03.2014
    14:56:00 sati
    Oki
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 83%

    8, 8, 9, 8

    Odličann strip sa super atmosferom.Moj ljubilarni 500ti komentar.

    28.09.2014
    16:50:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 87%

    9, 8, 9, 9

    Jako dobra krimi-horror priča!

    05.01.2015
    19:36:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Ukupna ocjena 88%

    9, 10, 7, 10

    27.01.2016
    09:57:00 sati
    TenthNazgul
    uredi
  • Rahazlam

    Ukupna ocjena 71%

    8, 7, 6, 8

    Solidna priča,vise bi volio da je Roi crtao jel ovaj Ambrosini je fakat slab... Naslovnica je dobra!
    18.02.2016
    15:03:00 sati
    Rahazlam
    uredi
  • zackoljicofil

    Ukupna ocjena 64%

    6, 5, 8, 7

    Dosadno, prenatrpano tekstom, dobar humor i odličan crtež, mada će Ambrozini u kasnijim radovima biti mnogo bolji.
    Naslovna stranica šablonska, ali lepo izvedena.

    19.07.2016
    21:32:00 sati
    zackoljicofil
    uredi
  • karlitos

    Ukupna ocjena 74%

    8, 7, 7, 8

    Zbog odlične naslovnice sam očekivao bolju epizodu, pa sam time malo razočaran, no ipak, nije loše, imamo zanimljivu (i malo drugačiju) priču s dobrim scenarijem. Crtež nije loš.

    01.11.2016
    10:18:00 sati
    karlitos
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 76%

    6, 7, 9, 10

    Jedna sestra je kučka manipulatorica, druga čvrknuta u glavu a treća jedina normalna. Koja se zaljubila, čekala dijete i imala perspektivu da doživi starost zadovoljna. Svi koji su imali posla sa te tri sestre su loše prošli u životu. Pa čak i jadni batler, koji je niti luk jeo, niti mirisao.

    Na kraju je sestra kučka željela ovu čvrknutu poslati u ludnicu da bi se mogla vjenčati s doktorom. Željela je istu stvar koju je upropastila najmlađoj sestri. I baš mi je drago da joj to nije ostvareno. Zajebana je igračica ta karma.

    Ovo svakako odudara od klasičnih DD, al mi je na momente bilo dosadno za čitati. Naslovnica je predivna. Dylanov profil je neprocjenjiv. Lijepo ga je propuhalo tamo na hridini.

    10.05.2017
    20:35:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 66%

    7, 7, 7, 3

    Ovu pricu gledam kao neku vrstu miksa epizoda "Dama u crnom", "Povratak cudovista" i "Noci punog mjeseca". Sve u svemu solidna prica, sa isto tako solidnim crtezom. 

    09.06.2017
    17:58:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • Space Marine

    Ukupna ocjena 54%

    3, 5, 7, 9

    Mutavo objašnjenje svega toga, da baš je 25 godina živio u podrumu da ga nitko nije skužio. Likovi plitki i dosadni, Grouchove fore i crtež valjaju.

    10.08.2018
    20:11:00 sati
    Space Marine
    uredi
  • Jocko

    Ukupna ocjena 85%

    8, 8, 9, 10

    Ocene i utisak su nakon prvog čitanja (po sećanju)


    Epizodu najviše pamtim po zanimljivim likovima (babetine, gorostas),neobičnom mestu radnje, hičkokovskoj mystery-thriller-suspense atmosferi, Gruču u elementu, blago setnoj i dosta dobroj završnici, ambrosinijevom crtežu koji ovde još nije iskvaren... Jedna od onih dosta dobrih epizoda na svim frontovima.

    Naslovna vrhunska! Pogledajte samo tu dilanovu facu! A tek talase, okruženje, kuća, gorostas... Sigurno u top 10 Villinih.

    Nikako da se nakanim da odgledam Whatever happened to baby jane... 

    11.12.2018
    10:45:00 sati
    Jocko
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 97%

    9, 10, 10, 10

    Vrhunska epizoda. 

    Uzivao sam u svakoj stranici. Napeto, duhovito, zabavno, poeticno. Steta sto prica nije u potpunosti originalna nego se oslanja na film inace bi ocena bila maksimalna. Ambrozinijev crtez je melem za oci i u prvih 100 brojeva sigurno spada u top 3 crtaca. Obozavam njegov stil i sve epizode koje je radio u tih prvih 100 brojeva su price za pamcenje. Steta sto je izmenio i po mom misljenju pokvario stil kasnije. 

    Velika preporuka!

     

    02.02.2019
    18:13:00 sati
    going going
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 72%

    9, 9, 5, 3

    Priča dobra. Za razliku od crteža, a posebno naslovnice.

    13.09.2019
    12:12:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • delboj

    Ukupna ocjena 65%

    6, 6, 7, 8

    Čudna priča, nejasna i prilično besmislena. Ne zna se šta ko umišlja i šta ko skriva. Jedino atmosfera malo izvlači prosjek.

    26.07.2020
    20:20:00 sati
    delboj
    uredi
  • Ukupna ocjena 81%

    9, 8, 8, 6

    15.03.2021
    21:21:00 sati
    Alex Kross
    uredi
  • Dexters

    Ukupna ocjena 77%

    8, 7, 8, 8

    Medda rijetko razočara, tako da je i ovdje iznjedrio vrlo dobar uradak. Atmosfera pogođena, tema i bit stripa opipljivi, realistični, čime i cijeli ton priče dobiva dodatnu mjeru jezovitosti. Međutim kao što dobroj pjesmi treba refren i ovdje bi dobro došla neka dimenzija koja bi pojačala postojeće efekte i oborila čitatelja s nogu. 

    02.05.2021
    21:41:00 sati
    Dexters
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Winnipeg
    Kod: TX LIB 108
    Ocjena: 73%
    Vrijeme: 19.6.2021. 0:23:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 531
  • Uz rijeku
    Kod: ZG MX 40
    Ocjena: 62%
    Vrijeme: 15.6.2021. 1:33:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 6
    Broj pogleda: 1444
  • Kraljica tame
    Kod: KT VG 84/85
    Ocjena: 79%
    Vrijeme: 12.6.2021. 0:10:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1012
  • Dreamtravel
    Kod: MM SUPB 4c
    Ocjena: 68%
    Vrijeme: 9.6.2021. 7:29:00
    Autor: prozirna senka
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 771
  • Očeva sablja
    Kod: KM ZS 236
    Ocjena: 85%
    Vrijeme: 7.6.2021. 1:45:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1343

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Ku Klux Klan
    Kod: KT LMS 508/509
    Ocjena: 67%
    Vrijeme: 15.4.2021. 22:08:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 2106
  • Krik vile smrti
    Kod: ZG LU 301/302
    Ocjena: 77%
    Vrijeme: 17.4.2021. 23:18:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 15
    Broj pogleda: 2037
  • Kad grad umire
    Kod: NN LIB 65c/66
    Ocjena: 94%
    Vrijeme: 7.5.2021. 16:48:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1930
  • Osveta
    Kod: NN LIB 67a, b
    Ocjena: 96%
    Vrijeme: 9.5.2021. 18:55:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 1909
  • Četiri saučesnika
    Kod: KM ZS 154
    Ocjena: 88%
    Vrijeme: 1.4.2021. 22:36:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 1636

Aukcije

Forum