Vrijeme nula

Martin Mystere

MM LMS 41/42 | 131 str.

U New Yorku je za kratko vrijeme zabilježeno više slučajeva tzv. «samospaljivanja«. Naizgled bez ikakvog razloga, žrtve su potpuno izgorile za svega nekoliko sekundi, dok su predmeti u okolini uvijek ostajali netaknuti. Bar dvije žrtve imale su kontakt sa tajanstvenim Mister Jinxom, koji jednog dana dolazi u posjet Martinu Mystereu i ponudi mu  mjesec dana mira dok će za ostali svijet za to vrijeme proći samo 24 sata!

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 74%

Priča 9

Scenarij 7

Crtež 6

Naslovnica 8

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 83%

P*8

S*8

C*8

N*7

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Vrijeme nula
  MM LIB 29
 • Velika magija
  MM LMS 41
 • Gore od smrti
  MM LMS 42

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • Il Signore delle Tempeste
  MM SR 46
 • Tempo zero
  MM SR 47
 • Gli assassini del Kung-Fu
  MM SR 48

ZANIMLJIVOSTI

 • prvi susret Martina Mysterea sa jednim od svojih najvećih i najinteligentnijih naprijatelja, Mister Jinxom
 • Sa Mister Jinxom će se Marty susresti i u epizodama 60/61 «Dani more» , 93 «Tajni život Serža Orlija», te u kod nas još neobjavljenim orig. MM 122 «Ricordo senza fine» i Almanacco 2000 pod naslovom «Mr. Jinx Ritorna».
 • Posebno zanimljiv je susret u Dani more , jer su zbivanja u toj epizodi itekako bitna za događanja u svijetu Nathan Nevera odnosno za pojavljivanje Martina Mysterea u budućnosti. Više o tome u Martyin Mystere/Nathan Never team up : Zarobljenik budućnosti u izdanju Libellusa: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=23629&whichpage=1&SearchTerms
 • LMS#41, str. 49: Dnevnik još uvijek pogrešno piše naziv ulice u kojoj živi MM
 • LMS#41, str. 71; U povijesti je doista zabilježenih više slučajeva samospaljivanja, više o tome na zanimljivom linku : http://www.crystalinks.com/shc.html
 • LMS#41, str-78 : Lik Mister Jinxa nastao je prema glumcu Burgess Meredithu http://en.wikipedia.org/wiki/Burgess_Meredith
 • LMS#41, str. 80: Diana objašnjava(!): izraz »histeričnost« dolazi od grčke riječi »Ysteros« koja znači maternica.
 • LMS#41,str.88; Jedan od zašštitnih znakova Mister Jinxa je paljejne vatre pucketanjem prstiju. Stari mađioničarki trik u kome su prsti premazani zapaljivom substancom (info provided by Prozirna senka-HVALA)
 • LMS#41, str. 94: »Kako je moguće da tako mali broj ljud zna da je dovoljno pozvati jedan broja pa ne okačiti slušalicu da bi se prekinula jedna linija«. Genijalna dosjetka Mister Jinxa koja može koristiti svima – probajte da li radi!
 • LMS#42, str 66; jedan od Jinxovih klijenata je glavom i bradom Frank Sinatra!
 • LMS#42, str.75; stripovski junak Flash(DC comics) je također poznat po ubrzanom metabolizmu
 • O ljudima sa ubrzanim metabolizmom čitali smo nedavno u Nathan Never:Thor 14 (Ludens 57)
 • Prvi rad Giovani Freghierija na Martinu. Fanovima je ipak taj crtač poznatiji po njegovom radu na Dylan Dogu
 • Jedna od kratkih priča H.G. Wellsa, pionira Sci-fi žanra zove ze »The new accelerator«. Govori o znanstveniku koji je izmislio napitak sa kojim je mogao ubrzati vrijeme za sebe dok je ostatak svijeta ostao u normalnom vremenu. Vrlo slično Jinxovoj ideji;-)) (info provided by DeeCay – HVALA)Martin Mystere je u ozbiljnim problemima. Ne, ne radi se o ljudima u crnom, Sergeju Orloffu , misterijama iz prošlosti, heksagonima, kriminalcima, prijetnjama čovječanstvu itd. Dobri stari stric Martin ima problema sa – vremenom! Mora završiti knjigu i tako ispoštovati ugovor sa izdavačem koji glasi; za 15 dana knjiga mora biti gotova. Međutim, knjiga ne samo što nije gotova nego Martin nije napisao niti jedan jedini redak!  A kako i bi, jer rješavajući velike zagonetke i putujući po cijelom svijetu(pritom i neumorno pričajući) nije nešto što bi se moglo obaviti za dan-dva! Tu su i razna predavanja, kongresi, seminari, TV emisije, pa kupovanje knjiga a tu je i Diana, koja svojim izgledom jasno daje do znanja da se radi o ženi koja ima stanovite potrebe koje treba marljivo ispuniti! Nije lako našem Martyju..

A nije lako ni inspektoru Travisu. Niz neobjašnjvih slučajeva samospaljivanja zabrinuo je policiju u New Yorku pa tako dobro nam poznati inspektor Travis za pomoć moli Martina.Žrtve su pronađene potpuno izgorjele a zapalile su se naizgled bez ikakvog razloga. Da siuacija bude još zanimljivija, prije Travisovog posjeta, Martin prima telefonski poziv od stanovite Lynn, čiji je zaručnik također stradao na neobjašnjiv način.Jedina veza između žrtava je stanoviti Mister Jinx, koji igrom slučaja vrlo brzo dolazi Martinu u posjetu:

Prvi susret Martin-Jinx

Jinx: »Mogu da vam ponudim mesec dana više života. I da se taj mesec odvija van naše dimenzije, tako da će za druge to biti samo jedan dan«
Martin: »Po vama, ja bih mogao da živim mesec dana svojim normalnim ritmom..spavajući, jedući, pišući, odmarajući se..a za sav ostali svet to bi bio samo jedan dan?«
Jinx : »Tačno!«

Autentična slika:ono malo što ostaje nakon samozapaljivanja. Na slici je (ili ono što je od nje ostalo)Helen Conway, starica koje je izgorjela sjedeći u svojoj fotelji.

Odmah na počeku,Mister Jinx svojom pojavom, inteligencijom i neobičnim prijedlogom plijeni pažnju čitatelja. Martin, u dogovoru sa Travisom, prihvata prijedlog i dolazi u »Vrijeme nula«, Jinxovu tvrtku koja pruža specijalne usluge i otkriva pravi razlog samozapaljivanja. To je specijalni serum koji višestruko ubrzava metabolizam i tako omogućava odmor, dok za vanjski svijet vrijeme ide sporo. Kod nekih ljudi(zbog alergije) ili zbog prevelike doze, serum može uzrokovati i fatalnu smrt:

Dok je prvi dio epizode vrlo miran i svodi se na manje-više zanimljive razgovore, nastavak je prepun dobre akcije u kojoj (za razliku od novih epizoda) dominira Martin pod dejstvom Jinxovog seruma.Zahvaljujući serumu,Martin izvlači živu glavu i uspjeva pobjeći Jinxovim ljudima koji stradavaju pokušavajući ga uhvatiti. Da je ovaj poraz vrlo naljutio Mister Jinxa, Martin će itekako osjetiti već u sljedećem susretu (Dani more LMS60/61),kad će proživljavati možda i najgore trenutke u svom životu..

Iako je priča vrlo intrigantna, sama izvedba ipak ima nekoliko nedostataka. Prvi je predugi uvod, gdje je dio sa histeričnom Lynn potpuno nepotreban i suvišan. Drugi nedostatak, i to vrlo očit, je strašno zbrzan kraj. Kao da Castelli nije znao kako završiti priču iako je stvorio jako dobru podlogu. Nešto što se njemu dosta često zna dogoditi .. Sa još detaljnijom razradom, sa više fokusiranja na odnos Martin-Jinx(s obzirom na njihovu inteligenciju, taj bi razgovor mogao biti vrlo zanimljiv) i sa vjernijim prikazom djelovanja seruma, mislim da bi ova epizoda bila još kompleksnija i bolja.

Marty pod dejstvom Jinxovog seruma

Crtanje ove epizode povjereno je Giovanni Freghieriju, koji se proslavio prije svega na Dylan Dogu(npr. Ananga,Cesta za nigdje,Da umreš od ljepote itd.) a nedavno smo ga gledali i u Ken Parkeru(»MekKormakov žig«, System Comics 15,16). Svojevremeno sam ga jako volio zbog čiste i precizne linije, ali s vremenom mi je postao dosadan. Uglavnom upotrebljava uvijek jedne te iste kadrove (ljudi u krupnom planu) koji umaraju već nakon nekoliko stranica. Ipak, mora mu se priznati da vrlo dobro crta žene, pa tako imponira npr. stranica 83(LMS#41), odnosno prizor gdje zabrinuta Lynn u izazovnoj odjeći telefonira Maritnu. U uvodu, gdje smo svjedoci samozapaljivanja, Freghieri jasno daje do znanja da mu leže horror-stripovi pa tako ne čudi  njegov prelazak u DD-staff.

Što reći na kraju?Iako izvedbom nije vrhunska, Ubistvena vatra je sigurno jedna od najpoznatijih epizoda Detektiva nemogućeg, prije svega zbog upoznavanja sa diaboličnim Mister Jinxom, koji će postati jedan od najopasnijih Martinovih neprijatelja. Iako na neki način zapostavljen u odnosu na Sergej Orloffa i Ljude u crnom, svojom intelligencijom i količini problema koje je zadao Martinu ne samo da ne zaostaje za njima nego ih čak i (po meni)nadmašuje. Osobno, mislim kako je svaka epizoda sa Mister Jinxom vrlo dobra/odlična i da sve ostaju u sjećanju, za razliku od epizoda sa spomenutim dvojcem koje ponekad znaju biti i prosječne.Zanimljiva je komparacija Sergej-Jinx u smislu radnje. Dok se Orloff pojavljuje prije svega u pričama sa starodavnim narodima i misterijama, prepunih povijesnih činjenica, arheološkim artefaktima itd., Jinxovi aduti su prije svega moderna tehnologija i inovativni izumi.Ukratko, obojica su vrlo zanimljivi a koji vam je draži prosudite sami.

Kako rasporediti vrijeme?Kako uskladiti posao, dnevne i noćne smjene, ženu, dijete, prijatelje, putovanja, stripove, filmove, košarku, internet? Kako pronaći vremena za sve aktivnosti a da se istovremeno ne zapostavi vlastitu obitelj? Hmm…ponekad poželim da i mene jednog dana posjeti Mister Jinx… 

Naprijed

MM LMS 38/40 Ledeni obruč

MM LMS 43/44 Kung-fu ubojice

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • prozirna senka

  Ukupna ocjena 77%

  9, 8, 6, 8

  Dobrodoslica novom MM recenzentu! Za mene je Mister Dinks oduvek bio zloca broj jedan, i uvek sam se radovao kad je on bio akter - znao sam da je na redu jedna ekstra prica. A sve je pocelo sa ovom sjajnom pricom o Vremenu nula i efektu samospaljivanja, cak je i prvi susret Dzinksa sa Martijem bio onako neuobicajen, s obzirom na njihov odnos. U svakom slucaju, radi se o jednoj kvalitetnoj epizodi, a i kvalitetnoj recenziji. Sad nam ostaje da sacekamo i triling recenzija o Velikoj majci, je li tako Aco?;)
  30.01.2007
  14:27:00 sati
  prozirna senka
  uredi
 • kico

  Ukupna ocjena 81%

  9, 9, 7, 6

  Odličan Marti,još bolji Džinks!A i to prvo pojavljivanje uvijek daje efekta.Kako i ostali nastavci sa povratcima izvjesnog Džinksa meni daju osobnu zadovoljštinu,tako i ovo prvo pojavljivanje.Palac gore!
  30.01.2007
  16:53:00 sati
  kico
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 83%

  10, 8, 8, 5

  Meni vrlo zanimljiva tema, a samim time odličan preduvjet da mi se i epizoda svidi. Mr. Jinx je faca!!
  12.06.2007
  15:08:00 sati
  Spock
  uredi
 • GeneziS

  Ukupna ocjena 75%

  9, 8, 6, 6

  Iznad proseka.
  18.12.2008
  12:33:00 sati
  GeneziS
  uredi
 • Inferno

  Ukupna ocjena 73%

  8, 6, 8, 7

  Mister Jinx je antagonist za sofisticirane i tehnološke misterije. Dobar je lik. Pravo da vam kažem, skoro mi je srce stalo kad je progovorio sa zadnjeg sjedala Martinovog automobila. Sviđa mi se objašnjenje spontanog samoizgaranja, a i ona hipoteza o ubrzavanju metabolizma. Samo šteta što je zbrzano i dosta komplicirano, pa mi je trebalo dva puta pročitati strip kako bih pohvatao sve konce. Isto tako, ne mogu baš dovesti u vezu Martinovu sklonost odgađanja stvari (me too, lol) s projektom "Vreme nula". Freghieri je tada bio vrlo dobar crtač.
  03.11.2009
  21:27:00 sati
  Inferno
  uredi
 • provodina

  Ukupna ocjena 80%

  9, 8, 7, 8

  Prvi susret Mr.Jinxa jednog od naposebnijih MM, a i opcenito bonellijevih bad guysa.

  Prica je tecna i jako se brzo cita bez ikakvog dosadnog dijela.Mozda je kraj malo zbrzan, ali sama ideja price o vremenu nula je originalna u svakom pogledu.Sam nacin objasnjenja o samozapaljivanju sa teorijom ubrzanog metabolizma je dosta zanimljiv.

  Castelliju se cesto zna i zamjeriti zbog takvih zbrzanih krajeva,ali s obzirom da Mr.Jinx sprema osvetu nije ni cudo sto se s ovom pricom nije toliko razvlacilo.Uglavnom zasluzuje sve pohvale i jako dobra knjiga u ovoj meni dosada najdrazoj turi libellusa.

  p.s. s nestrpljenjem cekam Operaciju Dorian Gray jednu od najpodmuklijih osveta MM

  09.02.2010
  19:33:00 sati
  provodina
  uredi
 • Panon

  Ukupna ocjena 70%

  7, 7, 7, 7

  Tema koju obrađuje epizoda je baš zanimljiva, kao i objašnjenje s ubrzanjem tjelesnih molekula. Tko zna, možda jednom u budućnosti se to i ostvari. Radnja cijele epizode je dosta tajnovita, ali se na kraju ipak sve rješava prebrzo za moj ukus. Freghieri je bolji u Martinu, nego u Dylanu.

  02.03.2010
  17:23:00 sati
  Panon
  uredi
 • Opti

  Ukupna ocjena 97%

  10, 10, 10, 7

  Jedan od mojih omiljenih MM-a. Posebnost ove epizode jest što nema ZBRZAN kraj kao ostale iz tog perioda. Hm, ali u neku ruku i ima... :)

  Crtež odličan, najbolje je kad prvi put vidimo Mr. Jinxa kako zvoni Martiju na vrata, baš jezivo izgleda :0

  Na naslovnici je martin opasno debeo.

  13.10.2010
  20:35:00 sati
  Opti
  uredi
 • supermike

  Ukupna ocjena 95%

  10, 10, 9, 8

  Super ideja, scenarij također. Crtež 9. Martin ubrzan je sve doživljavao ok, osim jedne stvari na kojoj Castelli nije poradio a to je dok mu ljudi pričaju onakvom ubrzanom po meni i njihov govor je trebao doživljavati jako sporo. Svakako jedna od boljih epizoda uopće. Meni možda je ovo čak i najdraža M.M. priča.

  21.10.2010
  20:28:00 sati
  supermike
  uredi
 • drogsy

  Ukupna ocjena 85%

  9, 8, 9, 7

  Vrlo dobra priča i izvedba, mada je ovdje veći problem kratkoća priče nego i ne baš tako zbrzan kraj. Freghieri odličan za svoje početke.

  25.12.2011
  19:40:00 sati
  drogsy
  uredi
 • acestroke

  Ukupna ocjena 80%

  8, 9, 7, 8

  Puno bolja epizoda od prosjecnih MM prica.  Ne samo da je zanimljiva, nego i dosta napeta. Nikad nisam cuo sa SHC (Spontenous Human Combustion) prije nego sto sam citao ovu pricu, ali moram priznat da sam onda dosta toga procitao na internetu zbog ove epizode.  Crtez je dobar, a prica i scenarij su glavni u ovom slucaju, stavise, puno iznda ikakvih ocekivanja koje sam imo za ovu pricu.  Bez rasprave, ova mi spada medju najbolje MM epizode koje sam do sada procitao.  Vrlo dobro.

  24.01.2012
  17:35:00 sati
  acestroke
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Sada znam da pjevač nije imao veze s mafijom.

  04.07.2012
  11:18:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • chris.tower

  Ukupna ocjena 96%

  10, 10, 9, 9

  Odlicna epizoda!

  08.01.2013
  12:41:00 sati
  chris.tower
  uredi
 • grofica Varga

  Ukupna ocjena 95%

  10, 10, 9, 8

  Napeta i zanimljiva epizoda koju sam pročitala bez da sam okom trepnula. Marti često ima djelove u kojemu malo zapila ali u ovoj epizodi pilanja praktički i nema. Samozapaljivanje je interesantna tema. Nema što, zanimljiv način za umrijeti.

  10.06.2013
  00:32:00 sati
  grofica Varga
  uredi
 • Ukupna ocjena 74%

  7, 7, 8, 8

  Zanimljiva priča. Neznam koliko godina pre kultnog filma Matrice ovdje več imamo upotrijebu slow motion gibanja kad je Marti zbog seruma prebrz za sve ostale.

  01.10.2013
  22:12:00 sati
  tekumze
  uredi
 • Jozzinelli

  Ukupna ocjena 89%

  9, 9, 9, 8

  U ovoj epizodi se meni najviše svideo baš prvi deo priče, kad Marti non-stop odlaže početak pisanja knjige, izlazi iz radne sobe po cigarete, pa po pepeljaru, pa onda pita Javu i Dijanu jesu li možda za kafu...Kao i ono slušanje jadikovanja prijateljice, a u svakom kadru stoji koliko je sati već prošlo...To je ono što "začinjava" ovaj strip, gde možemo da uporedimo sa glavnim junakom svoje osobine, vrline ili mane...Ja sam se pronašao u oba ova slučaja, tako sam odlagao spremanje ispita i učio u zadnjem trenutku (doduše, možda zato nisam ni završio faks :P), a isto tako imam beskrajno strpljenje u slušanju tudjih jadikovki...Naravno, svakako je značajno i prvo pojavljivanje Mr.Jinxa. Pojavljivanje Trevisa i Džinksa u epizodama predstavlja dobitnu kombinaciju. E, sad, malo se prebrzo završava priča, valjda da bi bila u stilu tog ubrzanog ritma u Vremenu nula :D ...Inače, kad su u pitanju Dnevnikova izdanja, kod Martija baš i nije bio slučaj da epizode imaju neke neodređene naslove, a ovo je jedan od retkih slučajeva gde naslov "Gore od smrti" ne kazuje ništa, odnosno, može da asocira na bilo šta :P ...S druge strane, Vreme\Vrijeme nula mi deluje kao iz crtanog filma, mada, na italijanskom zvuči savršeno "Tempo zero".

  31.12.2013
  00:46:00 sati
  Jozzinelli
  uredi
 • Ukupna ocjena 87%

  9, 9, 8, 9

  05.04.2014
  21:12:00 sati
  BS
  uredi
 • Dudley Smith

  Ukupna ocjena 73%

  8, 6, 8, 7

  Zanimljiv negativac, zanimljiva tema . Šteta zbog toga što je priča pri kraju previše zbrzana (očito je i Castelli imao neki rok i dobro bi mu došao projekt Vrijeme nula :D), na nešto većem broju stranica bi i sama priča bila bolja, iako, i dalje je riječ o dobroj epizodi. Crtež na razini, prati zanimljivu priču. 

  10.04.2014
  23:37:00 sati
  Dudley Smith
  uredi
 • Stripmen

  Ukupna ocjena 77%

  8, 7, 8, 8

  Dosta dobra epizoda iako je mogla biti bolja.

  03.10.2014
  09:53:00 sati
  Stripmen
  uredi
 • hrvoje23

  Ukupna ocjena 91%

  10, 8, 10, 7

  Vrlo lijepo. Iznenađujuće dobra epizoda.

  09.10.2015
  13:58:00 sati
  hrvoje23
  uredi
 • Dwayne_Looney

  Ukupna ocjena 80%

  9, 7, 8, 8

  Vrhunska tema kao što je fenomen samozapaljenja teško da može dati lošu epizodu ali ipak mislim da je Castelli pred kraj, koji je mogao biti sporiji, samom radnjom napravio pokoju grešku nauštrb ranijih objašnjenja.

  Meni se čini da je ipak greška što serum, kako se ispostavilo na Martyjevom primjeru, može djelovati bilo gdje, a ne samo u onoj bazi koju je Jynx izgradio vodeći računa o efektima seruma, pa imamo onaj dio gdje za Martyja metak ide vrlo sporo pa ga s lakoćom izbjegava dok, pak, Jynxove riječi čuje bez ikakvog otezanja. Nekako je sve bilo vezano za sami kompleks koji ima neke specijalne efekte a ovako ispada da si svatko serum može kupiti i konzumirati u vlastitoj kući. Tako da smatram da se Castelli u završnici spetljao. 

  Mister Jynx mi je daleko najbolji negativac u serijalu a drugi susret s Martyjem u epizodi "Dani more" dao je jednu od, za mene, top 10 epizoda serijala.

  Crtež solidan, manje bitan, a naslovnica je mogla bez ovog Martyjevog pištolja.

   

  17.11.2017
  23:59:00 sati
  Dwayne_Looney
  uredi
 • Hercule Poirot

  Ukupna ocjena 77%

  8, 8, 8, 5

  Zanimljivo i intrigantno.

  10.07.2019
  17:52:00 sati
  Hercule Poirot
  uredi
 • Deki86

  Ukupna ocjena 90%

  9, 9, 9, 9

  Odlična priča, odličan novi negativac, jedva čekam njegovo pojavljivanje u slijedećim epizodama.

  11.07.2020
  19:57:00 sati
  Deki86
  uredi
 • karuro

  Ukupna ocjena 76%

  8, 7, 8, 7

  Odlicna prica osim samog kraja koji je zbrzan. Prvo pojavljivanje mr jinxa

  08.08.2020
  12:10:00 sati
  karuro
  uredi
 • tex2

  Ukupna ocjena 76%

  8, 8, 7, 7

  Nije mi se svidio početak priče, pretjerano naglašavanje Martinovih sklonosti kašnjenju, moglo se to skratiti. Malo je i kraj onako čudan, ako znamo kako je Mister Jinx sve predvidio, a nije predvidio ovakav kraj. Ali sve u svemu zanimljivo i u duhu serijala!

  04.11.2021
  11:23:00 sati
  tex2
  uredi
 • Ivan Liverpool

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Epizoda se bavi s dvjema veoma interesantnim stvarima. Prva je svakodnevna i uobicajena te je vecina ljudi suocena s tim problemom, a to je nedostatak vremena. Koliko puta i sam pozelim da imam nesto vise vremena. Npr kad dode vrijeme zavrsnih ispita na faksu. Uvijek imam nekako osjecaj da barem imam onaj jedan dodatni dan da bi stigao bas sve nauciti. Isto tako i Martin ima problema s vremenom i tu se u potpunosti mogu poistovjetiti s njim. Ja ne krecem bas u zadnji cas na ispunjavanje svojih obaveza, medutim zbog ovog ili onog prifali vremena. Bas je dobro to Castelli na samome pocetku i prikazao. Kako prvo jede, pa onda opere sude tako da ne mora kasnije, pa obavi jos ovo, pa jos ono i onda kad taman krene na posao desi se nesto nepredvideno, netko mu kuca na vrata. Tipicno, mnogi ljudi bi se vjerujem mogli poistovjetiti s takvim slucajem.

   

  Druga interesantna stvar su ti slucajevi samoizgaranja i Castelli je ponudio uistinu zanimljivu i napetu pricu kojom je i te slucajeve uspio objasniti. U ovoj prici po prvi put se u serijalu pojavljuje i Mr. Jinx koji je po meni nabolji negativac u ovome serijalu. Dosta je dobro i osmisljen kao lik, a i samim izgledom je veoma upecatljiv. Sve u svemu rijec je o jednoj uistinu uzbudljivoj epizodi koja se cita u jednome dahu.

   

  Crtez odlican. Ovo je Freghierijev debi na serijalu koliko mi se cini. Volim njegov stil crtanja, na Dylanu mi je jedan od najboljih, ako ne i najbolji crtac, a i ovdje se stvarno iskazao. Naslovnica bas i nije tako spektakularna koliko moja ocjena sugerira, ali da ne kvarim dojam jedne sjajne price dajem 10 i za nju.

   

  600.-ti komentar :)

  04.08.2022
  20:34:00 sati
  Ivan Liverpool
  uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Prkos smrti
  Kod: KM LU 4b
  Ocjena: 95%
  Vrijeme: 17.8.2022. 0:52:00
  Autor: Ivan Liverpool
  Broj komentara: 6
  Broj pogleda: 649
 • Zlatokosa
  Kod: KM ZS 597
  Ocjena: 58%
  Vrijeme: 15.8.2022. 10:19:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 6
  Broj pogleda: 1002
 • Što se dogodilo s Mary Rose?
  Kod: NR GOLCS 1a
  Ocjena: 89%
  Vrijeme: 13.8.2022. 2:22:00
  Autor: ReemCP
  Broj komentara: 6
  Broj pogleda: 1032
 • Ruke nad gradom
  Kod: CASS PAD 2
  Ocjena: 86%
  Vrijeme: 11.8.2022. 7:17:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 4
  Broj pogleda: 949
 • Bijeli pakao
  Kod: PSDZ SA 37b
  Ocjena: 75%
  Vrijeme: 9.8.2022. 7:39:00
  Autor: Qwertz
  Broj komentara: 4
  Broj pogleda: 952

Aukcije

 • LMS 375.
  Vrijeme: 28.08.2022 00:22:30
  Prodavač: rudx
  Cijena: 1 kn
  Broj ponuda: 0
  Broj pogleda: 5
 • LMS 304.
  Vrijeme: 28.08.2022 00:21:53
  Prodavač: rudx
  Cijena: 1 kn
  Broj ponuda: 0
  Broj pogleda: 5
 • LMS 302.
  Vrijeme: 28.08.2022 00:21:07
  Prodavač: rudx
  Cijena: 1 kn
  Broj ponuda: 0
  Broj pogleda: 12
 • LMS 292.
  Vrijeme: 28.08.2022 00:20:13
  Prodavač: rudx
  Cijena: 1 kn
  Broj ponuda: 0
  Broj pogleda: 7
 • LMS 284.
  Vrijeme: 28.08.2022 00:19:27
  Prodavač: rudx
  Cijena: 1 kn
  Broj ponuda: 0
  Broj pogleda: 5

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Bandera!
  Kod: MTX VCZS 36
  Ocjena: 77%
  Vrijeme: 9.6.2022. 1:56:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 27
  Broj pogleda: 2765
 • Smrt u svemiru
  Kod: NN LIB 62c
  Ocjena: 83%
  Vrijeme: 25.5.2022. 0:37:00
  Autor: Jerry Krause
  Broj komentara: 1
  Broj pogleda: 1806
 • Kameni most
  Kod: TX LIB 67
  Ocjena: 63%
  Vrijeme: 6.6.2022. 23:07:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1797
 • Leteći mjesec
  Kod: KM ZS 441
  Ocjena: 63%
  Vrijeme: 30.5.2022. 1:43:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 9
  Broj pogleda: 1743
 • Zarobljenica Hurona
  Kod: ZG KOZA 13
  Ocjena: 70%
  Vrijeme: 1.7.2022. 7:46:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 1722

Aukcije

Forum